Sfantul Nectarie impreuna cu Maica Domnului si Domnul Dumnezeu


Icoane
Cărţi

Învăţături
Diverse

Icoane Ortodoxe


    


    Icoana Zilei

  

 

 

 

 

 

 


Manastirea Eghina,Grecia

 

       O... minune este multimea minunilor faptuite de Parintele nostru teofor. Sunt atat de multe ,,semnele” – vindecarile bolilor si suferintelor socotite cu neputinta de tamaduit, slabanogii ridicati de pe patul lor, mortii intorsi din moarte -, sunt atat de multe aparitiile sfantului ,,in trezie si in somn”, sunt atat de multi demonii alungati din sufletele creaturilor lui Dumnezeu, atat inainte de adormirea sa in Hristos, cat mai cu seama dupa adormire, incat se naste o multime de intrebari, pe care in chip cucernic ni le punem. De care din ele sa ne aducem aminte mai intai? Sa ne amintim cum a scapat printr-o minune de la naufragiu ? De cuvantul sau catre ucenica: ,,lasa loc si pentru mormant”? De impietrirea sarpelui, de prada bogata a pescarilor, de aflarea apei acolo unde nu spera nimeni, de deschiderea si revarsarea cerului peste Egina cea insetata care timp de doi ani si jumatate nu cunoscuse ploaia, de scoaterea acelui copil al Eginei de sub puterea duhului pitonicesc? Toate acestea sunt minuni savarsite in timpul vietii, despre care povesteste preanevoitorul monah cretan Abimelec in cartea sa.
       Si cele de dupa moarte, incepand in spital cu tamaduirea paraliticului de langa patul sau, peste care au pus flanelul sfantului? Pastrarea trupului sau intact timp de 20 de ani, izvorarea mirului din sfantul sau trup ca boabele de roua, buna mireasma mai presus de fire, care nu s-a imputinat niciodata ! Si multe altele nenumarate , minuni ce se vor mai petrece in fiecare zi! Si multe altele ramase nescrise si nestiute, care sunt si cele mai multe.
       De aceea, cu ajutorul dumneavoastra, haideti sa redam lumii intregi faptele, intamplarile, minunile in care ati simtit harul si "lucrarea" Sfantului Nectarie, marele facator de minuni.
       Rog pe aceasta cale pe toti cei care au beneficiat de ajutorul Sfantului, sa scrie marturiile lor pe adresa de email: minuni@sfantulnectarie.ro, sau sa completeze formularul de mai jos , urmand ca in maximum 24 de ore acestea sa fie publicate aici.
          Doamne ajuta !


Dana Perianu, 11-02-2012

  Am mai scris pe site despre ajutorul dat de catre Sf. Nectarie familiei mele in data de 19.05.2011. Atunci scriam bucuroasa ca in urma rigaciunilor catre Sf. Nectarie urma sa am un copil. Doresc sa multumesc pe aceasta cale bunului Dumnezeu, Sf Fecioare Maria, Sf. Nectarie si tuturor sfintilor ca in data de 25.01.2012 am adus pe lume un baietel pe nume Nektarios Marius. Am astept cu neliniste sa vad bebelusul deoarece in urma analizelor care se fac in sarcina si anume dublu test, aratau un risc crescut de sindrom Down. Am refuzat sa fac amniocenteza, iar bebelusul s-a nascut fara acest sindrom. Acum ma rog in continuare pentru acest copil sa fie sanatos si prin numele dat, Sf Nectarie si Sf Fecioara Maria dar si ceilalti sfinti sa-l ocroteasca. Ca orice mama imi fac griji pentru orice, de exemplu acum bebelusul are nasul infundat si ma rog sa fie bine, ma rog ca el sa creasca sanatos si sa nu fi fost afectat de racelile pe care le-am avut in sarcina.
  Tot in vara anului 2011 am scapat nevatamati printr-o minune dumnezeiasca eu si sotul meu si bebelusul nenascut dintr-un accident de masina in care masina a avut dauna totala.
  Toata viata voi avea nevoie si eu si familia mea de ajutorul lui Dumnezeu si de aceea doresc sa multumesc inca odata bunului Dumnezeu, Sf Fecioare Maria, Sf. Nectarie si tuturor sfintilor pentru ajutorul primit.


Mada, 12-02-2012

   Am facut o pagina de facebok a sf Nectarie si m-as bucura daca cei care au fost ajutati de sfant vor scrie acolo marturiile lor pt a face cunoscute minunile sf Nectarie : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.110063872452988.8378.100003481274971&type=1&l=c59f7c7047


Andreea Marcon-Bender, 12-02-2012
casatorita, crestin ortodox, domiciliata in Germania

   Buna ziua,
  Ma bucur sa va destainui si eu cateva din minunile facute de bunul Sfant Nectarie cu mine si cu familia mea. L-am descoperit pe acest sfant, sau mai bine spus Dumnezeu mi l-a scos in cale, prin intermediul minunatei reviste Formula As. L-am descoperit intr-un moment de mare cumpana pentru mine, de deznadejde, si-i multumesc din suflet pentru ajutorul lui grabnic, pe care eu, nevrednica, nu l-am meritat. Sfantul Nectarie m-a ajutat sa depasesc cu bine o problema de sanatate, sa-l intalnesc apoi pe cel care mi-a devenit sot si care este un om deosebit, asa cum m-am rugat eu sa fie.
  Tot cu ajutorul bunului Sfant, am ajuns anul trecut in Eghina, la sf lunii septembrie, la manastirea lui. I-am vazut si odaia in care a trait si cateva obiecte personale, o pereche de papuci pe care i-a facut cu mana lui; mi-au dat lacrimile de emotie, m-am simtit coplesita, ca si cand sfantul ar fi fost acolo, alaturi de noi ( de mine si de sotul meu).
Voi reveni cu noi vesti, Dumnezeu sa v-ajute pe toti si bunul sfant sa ne fie mereu alaturi!


Mirela Schipor, 13-02-2012

   Povestea sotului incepe din 2010, cu o operatie de polip pe colon. Mergand la control se descopera la 2cm distanta cancer de colon stadiu 2. Daca nu era polipul operat nici nu stiam ca are cancer doar poate fff tarziu cand nu se mai putea face ceva, deci mare este D-zeu care a vrut sa nu mi-l ia. S-a operat, imediat a inceput 20 radioterapii, apoi 12 chimioterapii [2/luna] pentru ca facuse metastaza pulmonara. Prin noiembrie fiind interna ptr. sedinta de chimio, m-am dus ca de fiecare data sa-i iau presa, si pe ce credeti ca-mi pica ochii? Revista femeia de azi, cu: ACATISTE VINDECATOARE DE CANCER-SF. IERARH NECTARIE, binenteles ca am luat-o si s-a bucurat si el cand a vazut-o, noi pana atunci citeam `ACATISTUL MAICII DOMNULUI PANTANASSA VINDECATOARE DE CANCER; din momentul asta s-a pus pe citit pe sf.Nectarie, asta a fost pe 2 nov., iar pe 5 nov. l-a visat spunandu-i: TE VEI FACE BINE, SI SLAVA DOMNULUI SI SF.NECTARIE, CA ACUM CAND A FOST LA REEVALUARE, ne-a dat cea mai mare bucurie:`NU MAI ARE NIMIC, PLAMANUL ESTE CURAT! asta s-a intamplat saptamana asta [feb.2012]. ulterior visului din spital am cautat pe net viata si minunile sfantului, apoi moastele lui, si asa am gasit mai aproape de noi Schitul sf. Nectarie in Sinca Veche-Brasov. ACOLO SE SIMTEA BINE, SIMTEA O CHEMARE CATRE ACEL LOC, TOT ACOLO NE-AM REINTORS PTR. A SE IMPARTASI IN POSTUL CRACIUNULUI, SI ACUM VREM SA MERGEM IAR CA SA-I MULTUMIM PTR MINUNEA FACUTA PTR. SOTUL MEU. APROPO, EL NU SLABEA, NU-I CADEA PARUL AVEA ACEEASI POFTA DE MANCARE, DAR NU A MAI PUS IN GURA CARNE DE PORC SI BAUTURA. SI DE ACEEA II MULTUMIM DIN SUFLET, SLAVA SF. NECTARIE, MARE FACATOR DE MINUNI. SLAVA CELUI DE SUS [CA FARA EL NU SE PUTEA], SLAVA MAICII DOMNULUI ACUM SI PURUREA SI IN VECII VECILOR,  AMIN.


Lizuca, 13-02-2012

  As vrea sa ii multumesc Sf. Nectarie si Maicii Domunului pentru ajutorul oferit la rezolvarea micilor probleme.
Am fost recent operata de maseaua de minte care a iesit undeva sub gingie. Nu este o problema de sananate asa mare dar interventia in sine este mai urata. Am trecut cu bine de interventie si in aceasi zi am primit icoana cu Sf. Nectarie pe care am comandat-o cu ceva vreme in urma. Pentru mine a fost un semn ca rugaciunie catre Sf. Nectarie si Maica Domnului au fost ascultate.
  Multumesc Bunului Dumnezeu, Fiului Sau Iisus Hristos, Maicii Domnului si Sf. Nectarie!


Lucian, 13-02-2012

  Buna ziua, revin si eu pentru a face cunoscuta inca o minune a Sfantului Nectarie pe care a facut-o cu mine desi nu o meritam. Sunt in sesiune si am avut 2 examene foarte grele pe care nu credeam nici 1% ca le voi trece, datorita faptului ca nu prea am avut timp sa invat. Deja ma vedeam in vara, inainte de licenta, sustinand examenele restante. Examenele le-am avut sambata si duminica pe 11 si 12 februarie. Inainte de examen am trecut pe la biserica si m-am rugat langa racla cu moastele Sfantului Nectarie sa ma ajute la examen si am luat binecuvantare de la parintele. Tin sa precizez ca pe langa Sfantul Nectarie se afla si particele din moastele mai multor sfinti printre care Sf.Ciprian, Sf.Ignatie Teoforul, Sf. Marina si altii. Nu in ultimul rand se afla si o Icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni. Este vorba de paraclisul din incinta spitalului vechi Suceava. Revenind la examene, astazi s-au afisat rezultatele si nu mare mi-a fost surprinderea sa constat ca le-am trecut pe amandoua si asta in pofida faptului ca, cel putin la unul din ele, promovabilitatea a fost extrem de mica.
  Multumesc inca o data Bunului Dumnezeu, Preasfintei Fecioare, Sfantului Nectarie si tuturor celorlalti sfinti pe care i-am pomenit si care m-au ajutat !
  Inca un lucru pe care as dori sa-l evidentiez este acela ca la inceputul sesiunii, la un colocviu am avut de facut un referat la etica, despre libertatea omului. Ca si bibliografie am folosit si una din cartile Sfantului Nectarie, ale carei invataturi, eu personal, le indragesc foarte mult. Sotia mi-a spus la un moment dat, (oarecum indreptatita) ca poate nu e cazul sa ma folosesc de cartea Sf. Nectarie, intrucat nu cunosc apartenenta religioasa a celui care va corecta lucrarea. Insa si de aceasta data, Sf.Nectarie "mi-a pus nota 9 ".


Mariana, 14-02-2012

  Doamne ajuta! Marturisesc si eu pe scurt minunile pe care le-a facut Sf Nectarie, cu mine pacatoasa! Asa i-am promis Sfantului. In primul rand, Sf Nectarie, m-a ajutat sa scap de o problema de sanatate. In urma cu 3 luni am facut un test pap si in urma rezultatului hsil pap 3 am facut o conizare de col; dupa conizatie in salon era o femeie mai in varsta care mi-a dat sa citesc si eu acatistul sf Nectarie si mi-a spus sa stau linistita ca sfantul ma va ajuta si am sa vad ca dupa ce iese biopsia ca nu este cancer si ca Dumnezeu ma va ajuta. Marturisesc ca dupa ce am citit acatistul aproape ca nu am mai simtit nici o durere, desi eram operata; apoi la o sapt am ajuns la moastele sfantului la Radu Voda, unde m-am rugat, am pus si eu un acatist si am luat sf mir cu care m-am uns aproape zilnic si am citit si rugaciunea sfantului Nectarie; apoi, in asteptarea biopsiei mi s-a dat si rezultat bun, nu era cancer. Sfantul Nectarie si Bunul Dumnezeu, Maicuta Domnului si Domnul Iisus Hristos si sf Ioan Rusul au fost langa mine la greul care m-a incercat si le multumesc din suflet.
  Ajuta-ma, Sfinte Nectarie si roaga-te lui Dumnezeu pentru mine si familia mea!
  MULTUMESC SFINTE NECTARIE!


Pr. Vasile Dabija, 14-02-2012

   Mă numesc Enacache Florica, din Focşani, judeţul Vrancea. Am o fată pe care am crescut-o cu mult drag. La rândul ei, avea şi ea o fată. Acum era însărcinată pentru a doua oară, dorindu-şi să aibă 2 copii până la vârsta de 30 de ani. Era în luna septembrie 2006 când, după o ploaie, având plăcerea de a cutreiera magazine religioase, am intrat într-unul. Uitându-mă pe raftul cu cărţi, mi-a atras atenţia o carte cu coperţile roşii, care se intitula „Sfântul Nectarie Taumaturgul”. A fost ca un magnet, desigur. Am cumpărat-o şi am început să citesc cu nesaţ minunile Sfântului Nectarie. După terminarea cărţii, aveam o dorinţă foarte mare de a ajunge şi eu la Sfântul Nectarie. Îmi venea să zbor de atâta dorinţă. Soţul meu era în Atena şi am vorbit cu el la telefon. I-am cerut să-mi trimită şi mie câteva iconiţe cu Sfântul Nectarie. Am primit aceste daruri de la Sfântul Nectarie şi mă rugam la el ca naşterea fiicei mele să fie uşoară. Sarcina fiicei mele a fost foarte uşoară: era sănătoasă, mânca orice - deci, era o sarcină normală.
  În data de 17 octombrie 2006 la Iaşi au fost aduse Sf. Moaşte ale Sfântului Nectarie. Cine putea măsura bucuria mea la aflarea acestei veşti? Desigur că am luat cu mine icoanele cu Sfântul pe care le aveam şi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns la racla cu Sf. Moaşte ale Sf. Cuv. Parascheva, care este Sfânta ocrotitoare a casei mele. Alaturi, erau Sf. Moaşte ale Sf. Nectarie. Bucuria mea era nemarginită! Deja Sfântul făcea o minune cu mine. Pe 18 octombrie 2006 fiica mea a fost internată, căci urma să nască prin cezariană, la fel ca atunci când a născut primul copil, Mădălina-Elena. A fost pregătită pentru operaţie. B. Mioara era cu ea în spital. Eu m-am învoit de la serviciu pentru a putea să merg şi eu la spital, căci îţi doreşti să fii alături de copilul tău şi la bine şi la greu. Eram pe scaun şi am simţit ceva în stomac, ca şi cum mi l-ar fi scos cineva de acolo. Acela a fost momentul când a fost operată fiica mea şi i-au scos copilaşul din burtică (aveam să aflu acest amănunt dupa aceea). Trebuie să remarc un lucru: legătura dintre mine şi fiica mea era perceptibilă - simţeam şi simţim reciproc stările sufleteşti. Copilul s-a născut sănătos, fiind tot fetiţă! Când era însărcinată fiica mea, fetiţa pe care deja o avea şi care era în vârstă de 7 ani şi-a dorit ca viitoarea ei surioară să se numească Rebeca-Nicoleta. Desigur, aşa s-a şi întâmplat.
  După operaţie, fiica mea a fost adusă la salon. Şi la prima naştere s-a procedat aşa, şi deja îi cunoşteam comportamentul de după operaţie. Totuşi, lucrurile nu se petreceau la fel. După o jumătate de oră, fiica mea a căpătat o culoare închisă la ten şi nu se simţea deloc bine. Asistentele veneau des şi îi luau tensiunea, verificându-i starea sănătăţii. Nu era bine. La un moment dat, mă cheamă medicul care o operase şi îmi spune că trebuie să facă din nou, o altă intervenţie. Se forma echipa care trebuia să o opereze din nou, peste 4 ore. Însă, a fost nevoie să o ţină la reanimare, întrucât tensiunea ei ajunsese la 6 (foarte critic). După ce au echilibrat-o, a fost dusă în sala de operaţii. Cine poate înţelege durerea unei mame în faţa unei asemenea situaţii? Eram la o distanţă de 6 metri de sala de operaţie, cu icoana Sfântului Nectarie în mâini. Cu lacrimi în ochi, îl rugam să facă o minune şi cu fata mea, care şi-a dorit foarte mult să aibă 2 copii. Şi minune! Că la uşa de operaţie era Sfântul Nectarie. Era aievea...Îl vedeam şi nu puteam realiza cum eu, o păcătoasă în faţa lui Dumnezeu, aveam bucuria să-l văd pe Sfântul. Din acel moment, am simţit că Sf. Nectarie nu este indiferent la rugăciunile pe care le adresasem lui, Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului, atunci când mă rugasem la Cuvioasa Parascheva.
  Îmi doream nespus ca numele nepoatei să fi fost Nectaria, însă şi Nicoleta vine de la Sf. Nicolae, Sfântul care l-a mângaiat pe Sf. Nectarie când era în suferinţă, spunându-i: „Eu te voi înălţa sus, sus de tot!”
  Mă bucur astăzi de copiii mei (fiica şi ginerele meu) şi de nepoatele mele şi mă rog în continuare la Bunul Dumnezeu, Maica Domnului, Sfânta Cuv. Parascheva, Sfântul Nectarie, Sfântul Nicolae şi la toţi sfinţii, căci doar rugăciunea ne aduce bucurii!

PS: Am omis să spun că atunci când fiica mea era însărcinată în 3 luni, a avut un vis: Maica Domnului i-a dăruit un mărgăritar, o piatră preţioasă. Ce să fie? - VIAŢA-BUCURIA de a creşte copiii pe care şi i-a dorit? Sau...Ştie Maica Domnului, ocrotitoarea noastră!

Această minune a Sfântului Nectarie m-a marcat pentru toată viaţa şi nu ştiu dacă îi pot mulţumi vreodată îndeajuns. O altă mare bucurie pe care mi-a făcut-o Sf. Nectarie este aceea că el este mai aproape de mine, în sufletul meu, căci, nu departe de Focşani, la Ghimiceşti, judeţul Vrancea, se află Sfintele Moaşte (o părticică) ale Sfântului Nectarie.
Să ne bucurăm!


Catalin, 17-02-2012

   Minunat este Bunul Dumnezeu prin toti sfintii sai. Cu adevarat Sfantul Nectarie indeplineste rugaciunile credinciosilor care se intorc cu credinta si smerenie catre Atotputernicul Dumnezeu. Implinirile sunt pe toate fronturile, atat spiritual cat si material. Slava lui Dumnezeu si sa ajunga rugaciunile tuturor catre El prin mijlocirea Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Sfantului Mina si a tuturor sfintilor dar si a Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria, Mama noastra cea adevarata. Credeti fara indoiala si vi se vor indeplini inmiit dorintele, asa cum mi s-a intamplat si mie datorita acestor minunati sfinti catre care m-am rugat pentru mila Preabunului Dumnezeu.
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.Amin


Cristina, 17-02-2012

   Prima data cand m-am rugat cu adevarat sfantului Nectarie a fost luna asta, cand ma rugam sa imi iasa negativa analiza de ureaplasma pentru care am tinut tratament 2 luni si ma saturasem de ea pana in gat, pt ca vroiam sa am si eu unda verde sa am un copil si nu puteam din cauza ei. Sfantul m-a ascultat si m-a insanatosit prin rugaciunea lui catre Domnul. Anul trecut in toamna am pierdut o sarcina la 10 sapt si am crezut ca mor... cu multa speranta si putere mi-am revenit si astazi incercam din nou sa avem un copil...imi doresc nespus sa raman cat mai repede gravida si sa duc de data aceasta sarcina pana la capat fara probleme si ma rog si sfantului pt acest lucru, sper sa ma ajute si sunt sigura ca o sa ma ajute ca si prima oara cand m-am rugat lui. Doamne ajuta!


Stef, 17-02-2012

   Ma rog Sfantului Nectarie sa ma Ajute! Doar El stie durerea imensa care imi incearca sufletul, durere cauzata de despartirea de persoana cea mai importanta din viata mea! Ajuta-ma sa o recuceresc, Sfinte Nectarie! Da-mi intelepciunea de a o recastiga, da-mi rabdarea de a o astepta, da-mi puterea de a ierta, da-mi placerea de a o iubi toata viata!


Dan-Cristian, 17-02-2012

   Voi relata o minune care s-a petrecut in anul 2008 in timpul sarcinii sotiei mele:
  In urma unui control ecografic 4D, in luna a cincea a sarcinii, cu toate ca fusesera efectuate analizele necesare pana in acel moment, precum si ecografiile periodice, la care nu se descoperise nimic anormal in dezvoltarea viitorului nostru copil, medicul a constatat faptul ca exista o problema foarte grava, deoarece lipsea stomacul, precum si portiuni din esofag. Am ramas inmarmuriti, privind monitorul in timp ce ni se explica si arata totodata locul in care trebuia sa fie stomacul, bucatelele de esofag si intreruperile acestuia. Refuzam sa credem ca este adevarat ceea ce se intampla, insa cele constatate se coroborau cu alte simptome evidente, cum ar fi: prezenta excesiva a lichidului amniotic, cauza a faptului ca baietelul nostru nu inghitea, lipsa miscarilor specifice la inghitire, volumul marit al burticii, dar si factori externi favorabili aparitiei unor probleme congenitale, sotia fiind inginer chimist, avand contact cu laboratoarele si diversele substante chimice. A fost chemat inca un medic, care a certificat existenta problemei si ne-a recomandat sa intrerupem de urgenta sarcina.
  La iesirea din cabinetul medical, eram pur si simplu impietriti. Sotia a trecut prin clipe de cosmar, simtind miscarile copilului in burtica, copil la care trebuia sa renunte. Atunci am hotarat sa mergem in fata Domnului, asa ca, fiind in Bucuresti, ne-am dus la Mitropolie, unde am intrat cu sotia, ne-am tinut de mana si am rugat pe bunul Dumnezeu amandoi, rostind aceleasi cuvinte: “Doamne, daca trebuie sa ne iei acest copil, fie voia ta, iar daca doresti sa ni-l lasi, te rugam sa ni-l lasi!” Apoi am mers acasa, sotia a adormit plangand, iar eu nu am putut dormi. A fost unul dintre putinele momente in care am simtit ce inseamna sa “strige inima la Domnul”. Dimineata am hotarat sa mergem si sa mai facem un control, insa mai inainte de a pleca, copilul a fost extrem de agitat si lovea burtica cu inversunare. A fost primul semn pentru mine ca poate rugamintile noastre au fost ascultate de Domnul si am capatat mai multa incredere. Am efectuat inca doua ecografii si la prima ni s-a confirmat ca se observa ceva ce ar putea fi stomacul, iar la a doua era vizibil clar.
  Mentionez ca la ecografia la care am primit vestea cea rea, am vazut cu ochii nostri tot ce se constatase si pentru ca platisem inca de la intrare un CD pentru a avea o amintire de la eveniment, totul se afla inregistrat, insa niciodata nu am vizionat ceea ce se afla pe el. Ceea ce pentru multi ar fi o simpla eroare medicala, pentru mine este si va ramane o minune. Atunci, eu pacatosul, am si promis Domnului ca voi incepe sa tin posturile de peste an, pentru indurarea pe care ne-a aratat-o. Acum baietelul nostru este frumos si sanatos, a Domnului fie lauda acum si pururea si in vecii vecilor!


Vali, 18-02-2012

   Sa scriu despre sfantul Nectarie este o bucurie, o binecuvantare si un privililegiu. Am facut cunostiinta cu Sfantul Nectarie, undeva pe la sfarsitul anului 2008, cand o colega de serviciu m-a dus la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Ce pot sa va spun? Orice l-am rugat pe sfant m-a ajutat, i-am simtit ajutorul si binecuvantarea. In anul 2009, am avut oarece probleme la serviciu (s-a schimbat conducerea si stiti si voi cum e). M-am rugat cu credinta la Sfantuletul meu bun (eu asa ii spun), iar Sfantul degraba mi-a ajutat. M-a ajutat si atunci cand am avut sotul plecat la drum pe o vreme nu tocmai buna...Zilele trecute cautam niste documente importante de la birou pe care nu le gaseam deloc, eram disperata...m-am rugat Sfantului Nectarie sa-mi dea un semn, sa-mi indrume pasii sa gasesc ceea ce cautam...Doar m-am dus la locul unde mai puteau fi si bineinteles ca am gasit. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru grabnicul tau ajutor. Ma rog acum la Sfantuletul meu bun sa-mi ajute la realizarea unei situatii mai grele cu acest document.
  Tot ce trebuie sa faceti este sa va rugati cu credinta si sa multumiti pentru ajutorul primit sau minunea infaptuita, si sa va tine-ti de promisiunea facuta..
  Bucura-te Sfinte Nectarie!


Camelia, 18-02-2012

   Vreau sa multumesc Maicii Domnului, sf Nectarie, sf, Mina, sf Spiridon, sf Ciprian, carora m-am rugat pt. sanatate, si sa ma ajute in problemele personale, familiale. Desi nu vedeam nici o rezolvare, am primit mult ajutor. Citesc Psaltirea, sf Scriptura si ma rog in continuare Maicii Domnului, tuturor sfintilor facatori de minuni sa duca rugaciunile mele bunului Iisus, bunului Dumnezeu, care nu lasa pe nimeni din cei ce se roaga cu credinta. Deasemeni e bine sa si multumim mereu pt ajutorul primit, sa spunem mai departe si altora cum am fost ajutati.


Mariana, 19-02-2012

   Revin multumindu-i Sfantului Ierarh Nectarie, pentru linistea sufleteasca pe care mi-a redat-o si nu numai, iti multumesc Sfantul meu ocrotitor, ca datorita tie am ajuns astazi sa ma spovedesc dupa 9 ani de zile! Nadajduiesc in ajutorul tau si la examenul de miercuri, care este foarte important pentru cariera mea si stiu ca fara ajutorul tau si al Maicii Domnului nu as reusi! Doamne ajuta!


Ioana, 19-02-2012

  Multumesc MAICII DOMNULUI si SFANTULUI NECTARIE pentru ajutorul pe care mi l-au dat...,medic fiind intr o comuna, in timpul viscolului din data de 26 ianuarie 2012, am fost nevoit sa asist o nastere, dupa 6 ore timp in care gravida se epuizase , iar ajutor nu putea sa ne dea nimeni din cauza viscolului, am inceput sa ma rog sfantului sa nu ma lase, sa ma ajute sa pot aduce pe lume nou nascutul si la scurt timp, cand nu mai speram, s-a infaptuit minunea: gravida a nascut un copil frumos si sanatos.
  Multumesc sfantului NECTARIE si MAICII DOMNULUI pentrul ajutorul dat!


Carmen Vogel, 19-02-2012

   De mult am simtit nevoia sa povestesc minunea ce mi s-a intimplat, poate mi-a fost frica ca nu-mi voi gasi cuvintele care sa faca credibila aceasta revelatie, dar acum voi incerca..... Acum 5 ani a venit ca un fulger diagnosticul "CANCER!". Un diagnostic cu care eram foarte obisnuita, lucrand in Spital, ca asistenta, dar atunci era diagnosticul altor pacienti, acum, eram eu cea bolnava. Asa a inceput un drum greu pentru mine, dar care a avut multe parti pozitive. Asa am gasit credinta in Dumnezeu, asa am descoperit forta rugaciunii, linistea si increderea pe care ti-o doresti si o gasesti la Domnul. Asa mi-am redescoperit Familia, am realizat inca o data cat de bogata sunt, avand un sot iubitor si doi baieti minunati, pentru care merita sa lupti si care au fost in toata aceasta perioada grea alaturi de mine. In cautarile mele de a-mi gasi linistea, echilibrul si increderea, Dumnezeu mi-a scos in cale oameni si duhovnici minunati si prin ei l-am descoperit pe Sfantul Nectarie, marele facator de minuni! Dupa diagnosticarea bolii a urmat o operatie grea si apoi chimio-terapia. In acele clipe grele Parintele Nectarie mi-a usurat suferintele, Acatistul lui alaturi de alte rugaciuni erau ca un medicament si-l rugam de fiecare data sa se roage pentru mine la Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului, sa-mi pot duce crucea si sa-mi dea putere sa trec peste toate incercarile. Desi cineva cu un Cancer Ovarian in Stadiul 3 are sanse destul de mici, iata ca Bunul Dumnezeu a facut cu mine o minune si traiesc si ma bucur de 5 ani de sanatate, cu exceptia unei recidive. Acum intamplarea pe care vreau sa o relatez: - era o zi de primavara tarzie, un cer senin, fara pic de nori, un soare darnic si asteptat, dupa o lunga iarna. Natura se trezea la viata. Primisem o carte despre viata Sfantului Nectarie, in care se relatau si minunile savarsite de Sfant in timpul si dupa moartea Sa. Ma aflam pe terasa din fata casei, ma asezasem comod la masa, cu gandul si dorinta de a savura lectura, dornica sa aflu cat de mult despre cel pe care il aveam foarte drag, despre bunul meu Sfant Nectarie. Cu cat citeam mai mult ,cu atat nu-mi puteam opri lacrimile. Erau lacrimi de bucurie si recunostinta pentru un Sfant care ajuta oamenii aflati in necaz si boala. Fiind un soare puternic, am deschis umbrela de soare, era o atmosfera de liniste profunda si doresc a mentiona ca zona in care locuim este o zona foarte linistita, aflata in vecinatatea padurii. In momentul in care eram adancita in lectura am simtit nevoia sa ridic ochii din carte si atat cat se zarea de sub umbrela am vazut o cruce alba din nori, IMENSA, proiectata pe un cer senin albastru. Era o cruce perfecta, inconfundabila, cu capetele rotunjite. In acel moment am fost ca paralizata, nu stiam ce sa fac, cum sa reactionez, sa strig de bucurie sau sa chem pe cineva care sa-mi confirme ca nu am vedenii. Asa am si facut, l-am strigat pe sotul meu care era in birou. A venit intr-un suflet, a contemplat si el minunea si in scurt timp crucea cea alba, imensa, din nori s-a spulberat. Era semnul Sfantului Nectarie, era mesajul lui ca exista, ca la greu, necaz, boala, este nevoie numai sa-l chemi, sa te rogi cu tot sufletul la el si nu te va lasa singur. El va fi mijlocitorul catre Domnul Dumnezeul nostru cel bun, catre Domnul nostru Iisus Cristos si Maica Domnului. Poate pana atunci, pana la aceasta revelatie am avut si semne de intrebare, de atunci insa pentru mine totul s-a limpezit, increderea si credinta in Dumnezeu au luat locul nesigurantei si al intrebarilor. In aceste momente in care scriu, plang de bucurie, plang ca Maica Domnului nu m-a parasit, ca am simtit-o de fiecare data, in toate incercarile, langa mine, ca o Mama buna si apoi plang de bucurie ca Sfantul Parinte Nectarie e cu mine.
  "Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!"


Gavrila Elena Daniela, 20-02-2012

  Doamne ajuta. Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, ca m-au ajutat sa trec printru necaz mare. Am fost paznic de zi la o intreprindere, eram singura, prin preajma nu mai era nimeni, au venit niste tigani sa fure de la o alta inteprindere de langa noi, ne-am vazut reciproc, eu am vrut sa ii sperii, dar n-a fost asa; erau mai multi, m-am facut ca dau telefon cuiva, dar am facut mai rau, doi dintre ei veneau spre mine, nu cu ganduri bune, erau foarte agitati ,atunci am inteles ca ceva nu e in regula; m-a cuprins frica, dar nu am fugit nicaieri - nu aveam unde, singurul gand pe care l-am avut atunci era sa cer ajutor Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si la multi sfinti care mi-au venit mie in gand atunci , cerand ajutor ca sunt in pericol; ei se apropiau din ce in ce mai mult, eu ma rugam mereu, era singura speranta a mea, am auzit pe unul din ei zicand: "nu e singura" apoi au ramas pe loc si s-au intors la ceilalti; am rasuflat usurata, multumindu-I lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si la toti sfintii, pentru ajutorul primit.
  Sfinte Ierarh Nectarie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii.


Rodica, 20-02-2012

  Am avut parte si eu de situatii limita, in care numai rugaciunile la Sfantul Nectarie m-au ajutat. Acum am cumparat cartea cu viata sa si acatistul. Ma rog din nou, cu aceeasi credinta si sinceritate cu care m-am rugat de cate ori am avut nevoie. In plus, ma rog Sfantului Nectarie sa-mi prilejuiasca circumstante pentru a putea merge la Eghina, unde sa vars lacrimi de multumire langa racla sa. Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni, ajuta-ma pe mine, pacatoasa!


Steluta, 20-02-2012

    Domnul fie laudat!
  Am simtit ajutorul Sfantului Nectarie intr-o duminica de noiembrie cand ma aflam la biserica si asculltam slujba...o atractie catre cunoastere. De atunci sufletul meu nu a mai avut liniste..am ajuns la Biserica Radu Voda impreuna cu sotul meu care nu s-a impotrivit pornirilor mele si a dorintei de a fi acolo langa moastele Sfantului...vroiam sa iau mir..nici nu aveam vas pregatit dar cum Sfantul Nectarie stie fiecare nevoie a noastra...m-am rugat Sfantului pentru pace sufleteasca liniste si ca sotul meu sa se lase de fumat ( fumeaza de 22 de ani)..spre uimirea mea, la sfarsitul luni ianuarie a luat decizia de a nu mai fuma...surprinzator??? Nu....Avem linistea la care visam, sanatate si binecuvantarea Sfantului Nectarie, A MAICI DOMNULUI si a tuturor Sfintilor la care ne rugam cu credinta. Bunul Nectarie se afla la capataiul nostru; ne vegheaza si ne ocroteste.
  Asa sa ne binecuvanteze BUNUL DUMNEZEU, Maica Domnului si Sfantul Nectarie.


Cornelia, 20-02-2012

  Buna seara...scriu iar si iar pentru a marturisi minuni pe care sfantul le face cu mine ...acum 2 zile aveam un junghi in spate care pur si simplu imi taia respiratia ...am inceput sa ma rog ...sa zic: Sfantu Nectarie ...ajuta-ma ...am luat iconita cu chipul sfantului (e o iconita micuta copiata de pe internet) si mi-am facut semnul crucii pe locul dureros si durerea m-a lasat...MULTUMESC DIN SUFLET SFINTE NECTARIE CA DE CATE ORI TI-AM CERUT AJUTORUL NU M-AI TRECUT CU VEDEREA SI TE-AI RUGAT BUNULUI DUMNEZEU PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR MELE ....


Maria, 21-02-2012

   Buna ziua si Doamne ajuta!
  la fel ca multi altii care au primit ajutor, doresc si eu sa impartasesc minunea savarsita in cazul meu de catre Sfantul Nectarie...conjunctura a facut sa parasesc locul de munca anul trecut in luna mai, am schimbat si domiciliul si multe altele...drept urmare, dupa toate mutarile si acomodarile am inceput sa imi caut un loc de munca, lucru care s-a dovedit foarte greu de infaptuit. Am inceput sa imi pierd speranta si sa ma deznadajduiesc pt ca timp de aproape 9 luni am cautat un loc de munca fara sorti de izbanda. Insa foarte curand aveam sa aflu ca intr-adevar la Dumnezeu nimic nu este imposibil! Am aflat despre Sfantul Nectarie de pe internet si am citit cateva dintre minunile savarsite de acesta si am inceput sa indraznesc sa sper si eu in ajutorul sau...ar fi enorm de multe de scris despre felul in care mi-a ajutat Sfantul Nectarie de la starea mea de sanatate, la tonusul psihic si starea sufleteasca pana la gasirea unui loc de munca, asa cum as fi dorit sa am. Sfantul stie intotdeauna (chiar mai bine decat noi) ceea ce avem nevoie si aceea ne trimite. Am inceput sa citesc sporadic Acatistul Sfantului Nectarie, iar recent m-am hotarat sa-l citesc 40 de zile in continuu...nu a trecut o saptamana si am primit deja un raspuns de la Sfantul...am primit un loc de munca bun, care a venit pur si simplu de senin (o cunostiinta m-a intrebat daca vreau sa lucrez la firma x pe un anumit post...am primit bucuroasa, a doua zi am avut interviul si l-am trecut cu bine). A fost pur si simplu un miracol, mai ales dupa atatea luni de cautari si deznadejde. Asadar rugati-va cu credinta si speranta pt ca Dumnezeu ne aude, rugati-va sfintilor pt ca acestia mijlocesc pt noi si au mare trecere rugaciunile lor. Incredinta-ti-va in totalitate Domnului pt ca El stie sa aibe grija de noi si stie ce sa ne trimita, astfel incat sa fie spre binele nostru si mai ales al sufletului nostru. Doresc sa multumesc din tot sufletul pt ajutorul primit in chip miraculos Domnului nostru Iisus, Mariei Maica Domnului, Sfantului Ioan Botezatorul, Sfantului Nectarie, Sfantului Nicolae, Sfantului Mina si tuturor sfintilor care mi-au auzit rugaciunile si n-am stiu eu sa-i pomenesc aici, sfinti care mijlocesc la Domnul se roaga necontenit pt noi si pt bunastarea noastra si a sufletelor noastre. Nu uitati ca Dumnezeu nu lasa nici un lucru sa se intample daca din acela nu va iesi un bine mai mare! Doamne ajuta!


Arzan, 23-02-2012

   Vreau sa va scriu despre minunea pe care a facut-o sfantul Nectarie, cu colega mea de la servici si cu mine. Acesteia, din cauza supararilor si a bolii i-a aparut in cap o portiune pe care nu ii mai creste nici un fir de par (chelie) de marimea unui ou. Saraca era tare suparata de acest necaz, insa cu credinta in Sfantul Nectarie s-a uns cu ulei de la candela de langa moastele Sfantului de la Manastirea Radu Voda zilnic in cap, pe locul cu pricina. Dupa aproximativ 7 zile, m-a rugat sa ma uit in capul ei sa ii spun cum a evoluat sau involuat boala. Eu initial nu am vrut sa ma uit pentru ca si mie din cauza stresului si a necazurilor mi-a aparut acelasi lucru dar de marimea unei unghii. Pana la urma, dupa insistentele ei m-am uitat si i-am spus ca nu mai are nici o problema, locul cu pricina este plin de fire de par care incepeau sa creasca. Ea nu m-a crezut, credea ca nu ma uit unde trebuie si si-a facut programare pentru a doua zi la dermatologie. A ajuns acolo si doctora i-a spus exact ce ii spusesem si eu. De asemenea doctora i-a mai spus ca este un MIRACOL ceea ce s-a intamplat ,ea are pacienti cu aceasta problema pe care ii tot trateaza de luni de zile bune si nici un rezultat. Mare este puterea Sfantului nostru drag Nectarie.
  Acum doua zile, a venit nasa mea pe la mine si i-am aratat si eu necazul meu din cap, insa ea mi-a spus ca au inceput sa imi creasca fire mici albe de par (desi am 33 ani am radacinile parului albe). Imediat am stiut ca vindecatorul meu este Sfantul Nectarie, pentru ca si eu m-am uns aproape in fiecare seara la locul cu pricina.
  Iti multumim din suflet, Sfinte Nectarie, pentru ajutorul tau.Te iubim mult de tot. Amin.


Roxana, 23-02-2012

   Sfantul Nectarie m-a ajutat sa ies cu bine dintr-o situatie care se anunta a fi un dezastru pt mine. Urmeaza sa termin niste studii in strainatate si m-am putut intretine doar cu sacrificii si o bursa. Acum o luna m-am trezit ca nu mai primesc bursa deoarece sunt suspendata. Situatia era de-a dreptul dramatica. M-am rugat f mult Maicii Domnului si Sfantului Nectarie sa ma ajute sa rezolv problema. Ajutorul l-am primit imediat: prin intermedierea unor persoane, s-a dovedit a fi o eroare birocratica si azi chiar am putut primi prima rata a platii.
   Nu am cuvinte sa multumesc Sfantului Nectarie, Maicii Domnului si tuturor sfintilor care se roaga pt noi la Bunul Dumnezeu.
  Pot spune ca de fiecare data cand m-am rugat sincer si cu credinta Sfantului Nectarie, acesta m-a ajutat. Acum ma rog pt sanatatea mea si a familiei mele. Doamne ajuta!


Ileana, 23-02-2012

   Revin asa cum i-am promis sfantului, ori de cate ori voi primi ajutor. De data aceasta m-a ajutat la un proiect la care nu aveam absolut nimic si ma refer la tema, structura sau materiale. Am reusit sa-l fac si sa sustin examenul unde am luat nota maxima la proiect. Am fost singurul cursant caruia nu i s-au pus intrebari ci doar am fost lasata sa-mi expun lucrarea asa cum am considerat eu. Deasemenea valoarea ultimei analize mi-a iesit buna si in felul acesta am ajuns sa mi se scada doza de medicament pe care trebuie sa o iau zilnic. Dar sa nu uitam nici pe Maica Domnului, SF Mina, Sf Spiridon si Sf Parascheva.


Diana, 23-02-2012

  Vreau sa ii multumesc doamnei Elena ca mi-a trimis mir si iconite cu Sfantul Nectarie si astfel prin ungerea cu mirul Sfintit am reusit sa scap de durerea la coloana. De asemenea ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul pe care mi l-a dat la examene, la interviuri si pentru toate minunile pe care le-a savarsit in viata mea. Ma rog Sfantului sa aiba grija de mine si familia mea si sa ma ajute sa reusesc sa ma angajez acolo unde imi doresc. Doamne ajuta!


Cristina, 24-02-2012

    Buna ziua si Doamne ajuta!!!
  Vreau sa va marturisesc inca o data minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut cu mine. Acum o luna am depus CV-uri la mai multe firme. Marti m-au sunat de la o firma sa ma prezint pentru un interviu, joi. Joi am mers la interviu, dar au constatat ca nu ma potrivesc cu job-ul respectiv. Venind spre casa, am oprit in orasul langa care locuim si am intrat intr-un magazin, unde aveau un anunt ca angajeaza vanzatoare. Am intrat si imediat mi-au zis sa las un CV ca sunt ca si angajata, dar sa vina sefa sa vorbim. Au zis ca ma suna astazi si m-au sunat si de marti merg la serviciu. Vreau sa mentionez ca in tot acest timp am citit Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul si chiar ieri inainte de interviu am citit acatistul, semn ca Sfantul meu drag a fost alaturi de mine. Vreau sa va spun ca de foarte mult timp imi doream sa ma angajez. Multumesc Sfinte Parinte Nectarie pentru tot ajutorul pe care il faci pentru noi! Doamne ajuta si rugati-va Sfantului ca sigur ca va asculta si va va gasi rezolvare.


Arzan, 26-02-2012

   Revin cu o noua minune facuta pentru mine si sotul meu de catre Maica Domnului, Sfantul Nectarie si ceilalti Sfinti dragi sufletului meu (Parintele Ilie Lacatusu, Sfantul Efrem cel nou, Sfantul Fanurie, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie cel Nou, Sfantul Ioan Rusul) in legatura cu angajarea sotului meu, care de 1 an si 4 luni nu avea un loc de munca si nu isi gasea decat paznic.Nu e nimic rau in a fi paznic dar el la 32 ani a lucrat 1 an de zile ca supraveghetor de noapte la un centru de plasament si lucra o noapte da, una nu. Ziua dormea, noaptea chiar daca nu era tura lui nu putea dormi, era dat peste cap. Ajunsese de la 90 kg la 120 kg desi nu manca decat o data pe zi si nu foarte mult. Am luat hotararea sa nu mai lucreze pt ca ii era din ce in ce mai rau, nu te mai puteai baza pe el ziua cu nimic pt ca nu era in stare. Ne-am chinuit 1 an si 4 luni sa isi gaseasca un loc de munca ziua, si Sfintii mei dragi mi-au ascultat rugaciunile si ne-au ajutat.
  Va multumesc din suflet, dragii mei Sfinti. Va iubesc mult si va rog sa imi iertati pacatele mele zilnice pe care le fac. Doamne Ajuta!


Stefan, 26-02-2012

   Superb, superb site! Felicitari si multumiri din suflet pt initiativa crearii acestui minunat site pentru acest minunat dar al Bisericii ortodoxe, care este Sfantul Ierarh Nectarie !
  Aveti toata stima si admiratia pt efortul de a-l face cunoscut si folositor romanilor pe Sfantul Nectarie Taumaturgul !


Lizuca, 28-02-2012

  De cate ori citesc aceste minuni ma gandesc cu speranta ca Dumnezeu nu ne-a uitat desi suntem pacatosi. Vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului pentru ca sunt cu noi si ne-au ajutat sa rezolvam anumite probleme.
  Multumesc Sfinte Nectarie!
  Doamne ajuta!


Ana Maria, 28-02-2012

  Sfantul Nectarie face minuni! Am avut de rezolvat o problema legata de documente in strainatate, problema care s-a rezolvat partial si care se va finaliza in viitorul apropiat. Multumuesc Sfintilor Nectarie, Efrem Cel Nou, Mina, Ioan Rusul, Partenie si Maicii Domnului. Ei m-au linistit sufleteste si m-au facut sa merg mai departe!


Mirela D., 28-02-2012

    Buna ziua,
  Numele meu este Mirela Dramu si vreau sa va povestesc cum Sfantul Nectarie ne iubeste pe noi pacatosii. Anul trecut am plecat in vacanta, acasa, la parintii mei, dorindu-mi foarte mult sa vad cum se mai simte tatal meu dupa o perioada de boala. Totul a fost bine, am facut un tur al manastirilor din Moldova pentru a multumi pentru ajutorul primit si am petrecut cu parintii mei cat mai mult timp posibil. Se apropia plecarea...cu o zi inainte sa plec l-am internat pe tatal meu cu suspiciune de atac cerebral (nu-si mai putea folosi mana stanga iar aceeasi parte a fetei era "cazuta"). Am plecat plangand, lasandu-mi tatal pe un pat de spital si o mama ingrijorata pentru cel pe care il adora chiar si dupa atatia ani de casatorie. Dupa doua zile primesc de la mama mea telefonul care m-a aruncat intr-o stare de agitatie imensa: conform tomografului, tatal meu avea o tumora cerebrala. Urma sa i se refaca tomograful dar doctorita nu se arata prea optimista. Ce sa fac? Incotro? La ce medici? Nici al doilea tomograf nu a adus rezultate imbucuratoare, ba dimpotriva, la cati medici a mai fost mama cu rezultatele, toti au dat acelasi diagnostic: tumora cerebrala, cu speranta de viata 6 luni!!! In disperarea mea, la mii de kilometri departare de ei, am inceput sa caut solutii, medicamente, cure de tratament, tot ce ar fi putut imbunatati starea tatalui meu. Intr-o seara sotul meu citea o carte cumparata de la o manastire, in care era mentionat numele Sfantului Ierarh Nectarie si ajutorul pe care Acesta il ofera. Am inceput sa caut pe internet despre Parinte...si mi-a umplut sufletul de bucurie cand am citit minunile facute, inclusiv bolnavilor de cancer. Nu aveam acatistul, dar tot pe internet l-a gasit, si asa, cu laptopul in brate am inceput sa-l citesc. Intamplarea a facut sa-i spun mamei prietenei mele, care era in vizita la noi, despre necazul meu, dar si despre speranta pe care o intrezaream acum ca l-am gasit pe Sfantul Parinte Nectarie. Si cum nimic nu este intamplator, mi-a oferit de la dansa acatistul Sfantului Ierarh Nectarie. Tare bucuroasa am fost, simteam deja ca Sfantul vrea sa ne ajute. Dupa doua saptamani, in care zi de zi am citit acatistul, am primit vestea de la mama ca in urma rmn-ului facut la Bucuresti, doctorul a pus diagnosticul de abces cerebral operabil. Nici urma de tumora...Am plans si am plans de bucurie si i-am multumit Sfantului Nectarie asa cum am putut eu. Am continuat sa citesc acatistul, si mama mea, la randul ei, citea zilnic acatistul Parintelui Nectarie si acatistul Acoperamantul Maicii Domnului. A urmat operatia, tatal meu a inceput sa se recupereze, sa-si foloseasca mana, iar din luna ianuarie a acestui an s-a reintors la munca.
  Mare bucurie simt in suflet si stiu ca totul se datoreaza Sfantului Parinte Nectarie, care prin rugaciunile inchinate Bunului Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria, reuseste sa ne ajute si sa ne indrepte calea spre credinta, iar eu, pacatoasa, incerc asa cum pot, sa multumesc.
Mirela Dramu


Alina, 01-03-2012

   Multumesc din inima celor care intretin site-ul si celor care marturisesc minunile traite de ei, ma ung pe suflet!
  Slavit fie Dumnezeu si Sfintii Lui!


A Elena, 01-03-2012

    Buna seara, la fel ca toti cei care scriu vreau sa ii multumesc Sf Nectarie pentru ca m-a ajutat cand la servici seful meu pornise o discutie foarte serioasa si aprinsa din care imi dadea de inteles ca mi-as putea pierde locul de munca (Doamne Fereste). Nu sunt deloc o pers emotiva ci din contra, dar atunci nu mai aveam cuvinte si eram pierduta, iar manegera ascultand discutia m-a atentionat dupa, sa am grija sa nu ma dea afara... Eram ff speriata pt ca aici in Anglia mi-am gasit f greu acest loc de munca, neavand acte; am plecat de langa ei rugandu-ma Sf Nectarie sa se roage Bunului Dumnezeu sa ma ajute sa imi pastrez slujba, promitandu-i ca-i voi marturisi minunea. Au trecut 3 sapt de atunci si nici macar odata seful nu a mai adus aminte de acel subiect, parca a uitat complet. Am incercat sa citesc iar Al Doilea Acatist pt 40 de zile, pt alte probleme care ma macina, sa stiti ca Sfantul acesta iubit nu ajuta doar oameni cu probleme de sanatate ci si problemele de zi cu zi, durerile sufletesti; de cand sunt plecata din tara am invatat ca trebuie sa avem multa RABDARE si CREDINTA si asa usor, usor vom obtine lucrurile care ni le dorim.
  Iti multumesc Sf Nectarie pt ajutorul care mi l-ai dat!


Cornelia, 01-03-2012

    Citesc cu nesat minunile facute de sfantul nostru drag Sfantul Nectarie...vreau sa spun ca in toate problemele pe care le-am avut si le am si cele importante si cele marunte, sfantuletu nostru se roaga Bunului Dumnezeu si Fiului sau Iisus si nu in ultimul rand Maicii Preasfinte, Fecioara Maria pentru ajutorul nostru ...al tuturor celor ce cu credinta se roaga. Cand simt ca ma paraseste curajul, cand simt ca am mintea tulbure (ca eu sufar de atac de panica) incep si zic in gand ..."Sfinte Nectarie, te rog ajuta-ma" si el grabnic imi vine in ajutor si imi limpezeste mintea si ma indruma sa fac ceea ce e bine...este un ajutor nepretuit care mijloceste la Bunul Dumnezeu pentru noi, oamenii.
  MULTUMIM DIN SUFLET SFINTE NECTARIE PENTRU AJUTORUL TAU GRABNIC, chiar daca credinta mea e slaba ....si te rog sa ma ierti...


Mariana, 01-03-2012

    Multumesc Sfinte Ierarh Nectarie!
  Pe 1 iulie 2011 am fost diagnosticata cu neoplazie cervicala. Cate ganduri negre am avut nu va pot spune, dar cel mai chinuitor era gandul ca baiatul meu, de 10 ani, pe care il cresc singura, va ramane singur. La sfatul parintelui meu duhovnic si al unei prietene a mea, am inceput sa cer ajutorului bunului Sfant Nectarie. Am citit aproape zilnic acatistul Sfantului Nectarie si al Sfantului Nicolae, am reusit sa ajung si la moastele Sfantului Nectarie din Bucuresti, m-am uns cu mir din candela bunului sfant, rugandu-l tot timpul sa ma lase langa copilul meu. Dupa o lunga perioada de investigatii, analize, interventii chirurgicale, doctorul mi-a spus ca sunt in afara oricarui pericol.
  Multumesc Sfinte Ierarh Nectarie!


Corina, 03-03-2012

     Pe mine Sf. Nectarie m-a ajutat în repetate rânduri după ce am citit acatistul său 40 de zile. Amintesc mai jos o parte dintre dorinţele mele îndeplinite:
 Căutam o bona pentru copil pe cand acesta avea 8 luni. Pentru că locuim la 1,5 km de oraş, nimeni nu se încumeta să vină. Doream o femeie răbdătoare şi calmă care să nu ceară bani prea mulţi. Am gasit-o abia dupa ce m-am rugat sfântului.
 Mormântul bunicului meu era în paragină şi eu eram foarte supărată pt. că le dădusem bani părinţilor mei ca să se ocupe de treaba asta. Tatăl meu a ţinut banii 3 ani şi nu se îndura să facă nimic pt. că era scump.Tot amâna. După ce m-am rugat sfântului, o rudă cu care părinţii mei nu se înţelegeau le-a promis că se ocupă el de mormântul bunicului meu pt. ca avea şi el mama îngropată alături. A făcut atât de frumos la mormânt, încât m-am bucurat nespus.
 Înainte de căsătorie, eu şi soţul meu ne-am ales un duhovnic potrivit şi am dorit să rămânem la el toată viaţa. După vreo câţiva ani, când am mers la spovedit nu l-am mai găsit pe duhovnicul nostru în parohia respectivă. Se mutase la altă biserică. Mi-a părut rău tare. În locul lui venise alt preot care era o cunoştinţă de-a noastră. Soţul meu a spus să mergem la acesta din urmă şi aşa am făcut câţiva ani, dar eu nu eram sufleteşte mulţumită. Spovedania se transfoma în nişte discuţii de bârfă sau trebuia să ascund anumite lucruri. Cu ajutorul sfântului ne-am întors la fostul duhovnic şi acum e foarte bine.
La 8 luni băieţelul meu a făcut febră mare (39 şi un pic). M-am speriat că ardea foarte tare. Din nou sfântul m-a ajutat. Soacra mea i-a dat un remediu homeopatic care a făcut să îi scadă imediat febra.
  Pentru toate acestea îi mulţumesc din suflet Sfântului Nectarie pentru ajutor, mai ales că m-a ajutat şi cu alte ocazii, numai eu nevrednica nu m-am ţinut de cuvânt. Promisesem cândva că voi citi zilnic acatistul său. Am inceput din nou să il citesc, dar mi-am adus aminte când am început sa am probleme.


Oana, 04-03-2012

   Sfantul Nectarie a mai savarsit o minune cu mine...de vreo 5 luni de zile imi cautam de lucru, eram chemata la interviuri, insa nici unul nu se concretiza in nimic. Nu mi-am pierdut speranta, stiam ca prin asta Sfantul ma pregateste pentru ceva mai bun si potrivit mie. Si asa a fost sa fie...Cu cateva zile in urma am fost la un interviu, iar a doua zi am fost acceptata. Este exact ceea ce imi doream. Multumesc Sfantului si Bunului Dumnezeu, care m-au intarit in rabdare si credinta si mi-au dat ceea ce cautam, chiar daca a durat ceva timp. Insa nu a fost in zadar. Doamne ajuta la toata lumea!


Maria, 05-03-2012

    Citisem despre minunile Sfantului Nectarie inainte sa am nevoie de ajutorul lui. Cand s-a nascut fetita noastra cu un semn care se intindea pe intreg piciorusul stang, iar doctorii ne-au spus ca nu va trece si il va avea toata viata, am fost devastati. Am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie si Maicii Domnului. Dupa o luna de la nastere, situatia se inrautatise... micutei noastre incepuse sa ii creasca piciorusul cu semn de nastere mai mare decat celalalt picior. Stiam de la medici ca asta era o complicatie ce putea sa apara, insa ni s-a spus ca e destul de rar, asa ca am sperat sa nu fie cazul nostru.
  Nu am incetat sa ma rog Sfantului Nectarie, si dupa o saptamana unul dintre cei mai buni dermatologi din tara a vazut-o pe micuta noastra si ne-a linistit spunandu-ne ca diferenta de marime a picioruselor nu va fi foarte mare, ca sunt metode de a tine sub control cat de mult creste piciorusul afectat. A fost primul semn de la Dumnezeu, prin rugaciunile Sfantului Nectarie, ca nu suntem singuri in lupta impotriva sindromului pe care il are fetita noastra, ca Dumnezeu vegheaza asupra ei si stie cat de mult suferim ca parinti.
  Ma voi ruga in continuare, mai ales ca am facut o promisiune Sfantului Nectarie ca voi citi Acatistul sau in fiecare zi pana cand micuta noastra va face un an.


Helga Sabau, 05-03-2012

   Impreuna cu sotul meu citim Acatistul Sfantului Nectarie, cerandu-i ajutor. Si Sfantul ne ajuta! Ii simtim prezenta in viata noastra. Un ajutor concret pe care vreau sa il povestesc este faptul ca m-a ajutat sa gasesc de lucru unor tineri de care ma ocup in cadrul unui proiect. Tinerii fiind de etnie roma, am intampinat prejudecati din partea angajatorilor. Nu am reusit sa angajez niciunul. Apoi, parca dintr-o data lucrurile s-au schimbat. In interval de doua saptamani 4 dintre ei si-au gasit loc de munca. Cititid acatistul, mi-am reamintit ca dorinta Sfantului Nectarie este de a impartasi minunile pe care le aduce in viata noastra. Ma bucur ca am impartasit cu voi bucuria acestor tineri. Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul lui minunat si in continuare ma rog lui sa nu uite de noi si sa fie prezent in viata noastra, pacatosi cum suntem sa ne ajute sa ne indreptam.


Poteleanu-Oroveanu Oana, 05-03-2012

     Buna ziua!!!
  Nu prea stiu cum sa incep, nu ma pripcep la compuneri...o sa incep totusi prin a spune ca am fost bolnava de cancer, iar cu ajutorul Sfantului Nectarie si al Lui Dumnezeu, dupa un an de la cumplita veste ca am cancer, sunt bine...Am simtit din momentul in care am aflat de El, ca ma va ajuta si asa a fost! Imi doream nespus sa pot ajunge la moastele sale, la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, dar parca de fiecare data cand imi propuneam sa ajung, se intampla ceva si nu mai reuseam, pana intr-o zi cand m-a sunat nasul meu, si mi-a spus ca au fost aduse in Navodari, aproape de satul unde locuiesc, Sfintele Moaste; nu stiu daca va puteti imagina bucuria imensa pe care am simtit-o, cand am auzit acest lucru...Am mers in noaptea aceea la Biserica unde erau Moastele, m-am rugat si i-am multumit Sfantului ca a ingaduit sa fie aproape de mine. De o luna de zile am reusit sa fac rost si de o Iconita cu Sfantul Nectarie si ulei de la candela Sa, uleiul il port cu mine mereu. iar Icoana este pusa la loc de cinste in dormitorul meu si ii multumesc si de 10 ori pe zi Sfantului Ierarh Nectarie ca m-a ajutat sa scap de cumplitul cancer...


Mihaela, 05-03-2012

   Ma alatur si eu celor care scriu aici pentru a-i multumi Sf Nectarie pt ajutorul dat. Intr-o dimineata, avand o durere mare de stomac, m-am rugat la Sfantul sa ma ajute si in cateva minute durerea a disparut, simtindu-ma de atunci mult mai bine. Acum ii citesc zilnic acatistul timp de 40 de zile si il rog din nou pe Sfantul sa ma ajute si pe mine pacatoasa sa raman insarcinata si sa avem si noi un copilas frumos si sanatos. Sa ne rugam la Sfantul sa mijloceasca pentru noi pacatosii! Sper sa revin cat de curand. Doamne Ajuta!


Dorothea, 05-03-2012

   Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor Sai Minunati Doresc sa marturisesc minunile si ajutorul prea bunului si ocrotitorului casei noastre, Sfantului Nectarie din Eghina. Am aflat despre Sfantul Nectarie de la Parintele nostru Duhovnic acum cativa ani cand imi cautam de munca, cand sotul meu plecase de acasa si mi l-a readus inapoi. Acum o luna credeam ca sant insarcinata, dar aveam dureri si nu puteam sa stau mult in picioare. Cerand sa fac o ecografie la medicul de familie, aflam ca am un chist functional, destul de mare, 7.2 cm. Am fost foarte intristata. Doctorul mi-a spus ca daca nu va dispare in urma unui tratament in doua, trei luni va recurge la tratament chirurgical prin laparoscopie. Intr-o saptamana mi-a scazut un cm si minune mare, a treia saptamana a disparut complet. Parca vad si acum fata doctorului mirata il cauta si nu mai era, a spus doar: a disparut. Am simtit o bucurie imensa si am dat Slava lui Dumnezeu. In acest timp ma rugam Sfantului Nectarie, Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi si Sfantului Ioan Maximovici de Shangai si San Francisco. Multumesc din suflet Sfintilor care mijlocesc pentru noi bunului Dumnezeu si Maicii Domnului. Trebuie sa precizez ca santem departe de casa, in Africa pentru doi ani, sotul meu fiind militar, am fost afectati in Mayotte. Fiind o insula cu religie musulmana, nu avem biserica ortodoxa. Dar cu ajutorul bunului Dumnezeu, al Maicii Domnului si al Sfintilor nostri dragi putem trece mai usor peste greutati.
  Multumesc tuturor care se ocupa de acest site, ca putem sa marturisim minunile Sfintilor nostri dragi. Doamne ajuta !


Daniel Troanca, 05-03-2012

    Buna ziua!
  Intrand pe site-ul dumneavoastra, aducandu-mi aminte de indemnul Sfantului de a-i face cunoscute minunile, mi-am dat seama ca trebuie sa relatez si eu ajutorul pe care l-am primit de la Sfantul Ierarh Nectarie. Pentru ca si altii, in momente de cumpana sa se roage lui Dumnezeu prin intermediul Sfantului.
  In octombrie anul trecut (2011) m-am casatorit cu fata visurilor mele, dupa o relatie de 5 ani. Relatie care nu a fost lipsita de momente grele...Unul din aceste momente a fost in toamna anului 2010, cand, datorita unor elemente exterioare (tensiunea creata in relatia noastra de mama sotie mele) si datorita faptului ca noi doi nu am stiut sa fim suficient de maturi si intelepti, am hotarat sa punem capat relatiei noastre. Pentru actuala mea sotie a fost un moment crunt, si pentru mine de asemenea. In acele momente insa nu am uitat sa ma rog Sfantului sa imi lumineze sufletul si el sa decida ce e mai bine pentru fiecare dintre noi. Nu ma rugam pentru relatia noastra, ma rugam sa fim sanatosi sufleteste si trupeste si ce va fi ... va fi. Fiindca am fost impresionat de minunile Sfantului, am participat, impreuna cu catva prieteni la faurirea unei icoane a Sfantului (ne-am rugat Sfantului si am constrbuit cu bani pentru materialele necesare pictarii). Cand a fost sfintita icoana, am simtit ceva neobisnuit, ceva care a patruns adanc in sufletul meu, ca un fel de taina. Ceea ce m-a incurajat sa cred in Dumnezeu si mai mult, si sa-l rog pe Sfantul sa fie mijlocitor inaintea Acestuia.
  Facand acest exercitiu zilnic, ca printr-o minune, am fost intorsi (eu si sotia mea) unul spre altul, dupa o "pauza" de 2 luni. Si ce credeti: dupa alte 5 luni ne-am logodit in fata lui Dumnezeu, iar in octombrie 2011 ne-am si casatorit.
  Sunt absolut convins ca acest lucru nu a fost intamplator... icoana Sfantului din Catedrala Mitropolitana din Sibiu ma rascoleste (in sens pozitiv) ori de cate ori ma inchin ei. Sunt si voi fi recunoscator lui Dumnezeu pentru minunatul dar al Tainei Cununiei, iar Sfantului Ierarh Nectarie ma voi ruga mereu ca sa mijloceasca catre Domnul rugaciunea noastra.
  Slava Lui Dumnezeu Cel Prea Inalt!
Daniel Troanca


Vasile, 06-03-2012

    Revin din nou cu multumiri aduse Sfantului Nectarie. Avem un caine batran, sa tot aiba vreo 15-16 ani, cam de vreo 2 ani abea reuseste sa mearga ca un batranel cu cadru ortopedic, din cauza reumatismului. Nu prea mai vede bine si nici nu prea mai aude. Insa noi il iubim, e cainele nostru. Cea ce este de admirat la el este ca desi are toate aceste neputinte si-a pastrat atitudinea si vointa ferma de a fi stapanul si paznicul de incredere al curtii cum a fost atatia ani. E chiar interesant sa vezi cum inca reuseste sa tina necunoscutii la poarta prin hotararea si agresivitatea cu care latra desi oricine vede ca de-abea mai reuseste sa stea in picioare si ca ii trebuie ceva timp pana reuseste sa parcurga cativa metri de la casuta lui pana la poarta. Zilele trecute situatia lui s-a inrautatit considerabil. Nu mai reusea sa se ridice de jos si chiar daca dupa mai multe incercari a reusit totusi cumva sa o faca, s-a rasturnat repede pe o parte. Se vedea pe el ca nu mai are nici o putere, nu mai latra la nimeni, a inceput sa refuze si mancarea si nici nu mai tresarea daca vorbeai cu el. Eram sigur ca i se apropie sfarsitul. Mi-a parut atat de rau ca o sa ne paraseasca as fi vrut sa mai stea cu noi o vreme chiar daca nici macar nu ar mai fi latrat la nimeni de-acuma incolo, doar pur si simplu sa-l vad ca e in curte. Mi-a parut rau si de momentele in care de-a lungul vietii lui nu mi-am facut intodeauna timp sa-l mangai si sa vorbesc cu el desi imi arata ca are nevoie sa-i acord si lui un pic din timpul meu. Am inceput sa plang ca un copil, si printre suspinuri Il rugam pe Sfantul Nectarie sa-l mai lase un pic printre noi si daca se poate sa-i mai usureze si lui un pic viata, amintindu-mi in acelasi timp, cum mai demult ma rugasem la fel pentru un iepuras care, era in pragul mortii si care acuma traieste si e sanatos. Incet, incet a a inceput sa mai manance cate ceva asa stand jos in casuta lui, apoi cu greu a reusit sa iasa afara. A doua zi l-am gasit la poarta la datorie cu aceiasi vointa si fermitate si acelasi latrat pe care le avea si inainte. As fi fost multumit si doar daca ar fi inceput si el sa manance si sa se mai plimbe prin curte si sa mai "vorbeasca" cu cele doua pisici pe care le avem si care uneori cand e mai frig intra in casuta lui iar el le tolereaza langa el fara sa se supere, nu ma mai asteptam sa iasa la datorie cum se spune, dar iata ca Sfantul Nectarie l-a readus la starea de dinainte in timp ce eu credeam ca n-o sa mai traiasca.
  Multumesc Sfantului Nectarie ca mi-a ascultat ruga.


M.D., 07-03-2012

   Revin dupa aproape un an sa multumesc Sf Nectarie pentru ca a fost alaturi de mine. Acum un an am ramas insarcinata dupa foarte multi ani de asteptari. Bebita s-a hotarat sa vina intr-o perioada din viata mea cand ma descurc foarte greu cu banii dar nu a contat asta. Am hotarat sa merg mai departe indiferent de greutati. Se apropia ziua sa nasc si aveam foarte putini bani stransi pentru doctor si eram speriata ca nu o sa fiu bagata in seama daca nu dau suficienti bani la medic si asistente. Ma rugam la Sf Nectarie sa ma ajute sa fie bine. Sunt singura, tatal copilasului meu nu a vrut sa mai stie de mine cand am ales sa pastrez sarcina deci nu a fost alaturi de mine. M-am dus singura la maternitate si m-am rugat sa nasc repede si doctorii sa fie cat de cat cumsecade. Am nascut in 2 ore de la internare si pot sa spun ca mai sunt si doctori si asistente cum nu as fi crezut. Chiar daca nu am dat bani multi au fost foarte de treaba pot sa spun ca ma simteam ciudat sa vad ca se purtau frumos desi poate la unele asistente nu am dat nici un ban. Am auzit atatea despre personalul medical incat eram sigura ca o sa nasc singura si o sa ma uite pe acolo. Slava Domnului ca m-am inselat si mai sunt si oameni de treaba, daca imi spunea cineva poate nu credeam. Sf.Nectarie m-a ajutat sa trec cu bine peste toate, am nascut fara probleme un baiat sanatos, m-am recuperat repede si sunt sigura ca o sa fie bine desi acum trec printr-o perioada mai grea. Eu sunt fericita oricum. Multumesc Doamne, multumesc Sf. Nectarie.


Muntean Adela, 07-03-2011

   Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a adus si pe Sf. Nectarie in viata. De cand am aflat despre Sf. Nectarie in fiecare zi citesc Acatistul si ii multumesc pentru toata protectia si ajutorul pe care ni-l da zi de zi, atat Sf. Nectarie cat si Maica Domnului, Domnul Iisus, Sf.Ierarh Nicolae si toti sfintii.
  Iarta-ne Doamne pentru ca suntem pacatosi si nu stim sa iti multumim indeajus pentru tot ceea ce faci pentru noi si cata protectie si iubire ai pentru noi!
  Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze mintea si sa ne umple sufletele de iubire si credinta!


Crina, 07-03-2011

    Buna seara!
  Sunt din Brasov si am promis Sf.Nectarie Taumaturgul din Eghina, ceea ce a facut pentru mine, ca un Sfant minunat al lui Dumnezeu, ceea si este. Amin.
  Lucrul acesta s-a intamplat tocmai in saptamana asta, din ziua de duminica pana ..sa zicem, cel mult, vineri de ziua celor 40 de muceni din Sevastia. Dupa ce m-am rugat duminica acasa, m-am culcat de la ora 22 pina la ora 08:30. M-am sculat la 08:30 si am luat micul-dejun si am multumit lui Bunului Dumnezeu pentru Tot: am constatat ca gatul meu a inceput sa intepeneasca si nu il mai puteam roti deloc, dar deloc. Iar mai departe mi-am pus o compresa cu spirt intr-un sal-batic, ca sa imi tina de cald si sa nu am probleme cu nervisorii si muschii de acolo. Am incercat sa imi fac si auto-preso-punctura si masaj reflexogen si sa fac in asa fel sa dispersez durerea si presiunea de acolo, cind ma miscam si imi faceam treburile in acest timp.
  Nu stiti cat de rau si greu este sa te doara gatul intepenit, cat timp te misti si, iar cand este asa sa nu poti sa te uiti numai si numai in fata ta, fara sa il poti roti si nici uita in dreapta sau stanga ta. Iar cind vrei sa te misti, sa fii tot timpul sub imperiul durerii si ca impunsaturilor de ac. De obicei imi place sa ma duc la Sfantul Maslu, ca slujbe divine in Casa-Domnului Sfinta-Biserica: la noi se face miercuri-seara si vineri -dimineata.
  Am incercat sa iau si nurofen si se calma situatia cat timp lucra medicamentul, iar apoi iar imi incepea sa ma tina ca in chingi. Atunci am inceput sa pun si zeama de rugaciune si psalmi la Maica Domnului si sa citesc si acatistul celor 40 sf_mucenici din Sevastia, pe care l-am citit tot de dimineata. Dupa citirea rugaciunilor mai sus spuse, mi s-a mai facut mai lejera situatia si nu am avut nici o problema pana la miezul noptii. Inainte de miezul noptii ma rog mereu cu lumanari aprinse mereu. Dupa aceea m-am culcat si a trebuit sa ma trezesc pt a merge la baie,
  Dar........poti oare, sa te Scoli sau mai degraba sa te ....Misti. Deloc deloc deloc. Daca incercam sa ma misc de pe o parte pe alta, hop si durerea peste mine , .....mai ales ca nici nu prea puteam sa ma si misc, caci ma simteam ca o persoana .......paralizata: paralizata in sens ca nu puteam folosi umerii pt a a ma putea deplasa de o parte pe alta, dreapta-stanga. Eram ca si paralizata. Dar a trebuit sa ma duc la baie, si atunci m-am ridicat tinindu-mi de pat cu mana dreapta, capul drept si intins, si asa ma sculam . La gat imi puneam baticul de lana ca un eventual sprijin si sa imi tina si caldura.
Mergeam la baie, ieseam de acolo, si iar trebuia sa ma asez din nou la loc in pat si sa ma culc....doar nu puteam sa fac planton la noapte. Chinuri: ca sa ma culc trebuia cu mana sa imi tin iar capul de par si sa il tin drept, pana ma culcam si imi intindeam mai intii corpul, apoi ajungeam sa ma culc pe parte unde nu a mai fost culcata. Adica: dormeam pe spate si apoi ma duceam la baie; vino de la baie si ma culcam numai pe partea stanga unde dormeam bustean 03.00-03.30 ore iar apoi ia-o de la capat, .....dar cind te intorci de la baie ma culcam pe spate, si iar pe stinga, si iar pa spate si iar pe stinga..... . Va intreb: e (foarte foarte ) convenabil, nu???? Tot eu raspund: nu e, nu e deloc convenabil, sa te doara la fiecare miscare gatul; iar durerea sa iti imprime pe fata grimasa, de la fiecare miscare indurerata. Aceste miscari, iti mai provoaca si putina smerenie si alte genuri benefice de ginduri.
  Va cer iertare ca nu prea am darul povestirii, dar trebuie sa va spun povestea pt ca am promis Sf_Nectarie ca va spun povestea sprea Slava lui Dumnezeu si lauda ambilor. Constatati fiecare ritmul in care sta treaba, pe propia piele; desi sincer, nu va doresc deloc lucrul acesta sa aveti asemenea dureri si intepenire de gat. Vine dimineata, adica marti, eu hotarata sa ma duc la un spital, sa imi dea un diagnostic si poate-poate vreo reteta. Medicul de familie era de garda dupa amiaza la  cabinet. Cinstit am vrut sa ma duc pana la spital, dar mama mea ba in spirit de glume sau mai reducand aceasta necesitate de spital, mi-a zis sa astept pina dupa amiaza caci poate-poate mai cedeaza in urma tratamentului de unguente, masaj, rugaciune....Am stat acasa atunci pana dupa-amiaza, dupa care am iesit la o plimbare ca sa mai pot uita de galceava durerii si sa ma pot si oxigena si sa pot sa imi schimb ulterior celalalte etape care vor veni sa ma asa-zis "' tatoneze". Zis si facut, am si iesit si am luat o gura de aer proaspat, si am facut si cateva pagini de lectura-de la ingerii care mi le-au adresat - la o librarie aleasa. Am iesit din libraria "mea", dupa care m-am indreptat rezonabil spre casa, caci se facuse noapte deja. Dar dau pe langa drumul meu, de Reduta si acolo au fost niste actori fenomenali, care m-au facut sa uit de tot si de toate. A fost acolo spectacolul "Straini in noapte", cu Florin Piersic-junior si Medeea Marinescu, care a mai jucat intr-o coprod. romano-franceza in filmul "...Si Dumneavoastra Domnule, sinteti......va gasesc frumos". Eu n-am avut bilet, specctacolul incepuse de treisferturi de ora, nici nu mi-era programat in viata mea pt ca nu am serviciu, deci nici bani de bilet. Dar......sansa a facut sa pot intra si fara bilet, spre a ma incanta de cele 2 stele ale teatrului nostru romanesc, contemporan parintilor mei.
  Stiti oare ce a fost acolo?: dupa terminarea spectacolui de 3 ore si, au fost vreo 20 de minute continue APLAUZE la scena deschisa. O placere nebuna sa ii vezi, mai ales cand soarta iti rezerva si un loc bun si liber in sala si autografe la ultimii din public. Dar credeti ca durerea a trecut si intepeneala de la gat, a trecut impreuna cu spectacolul si din timpul lui? adica sa nu te poti uita si in dreapta sau stanga, sa vezi si sala ...? Nu, deloc-deloc nu a trecut, si nici macar nu mi-a adumbrit maretia de spectacol pe care am vazut-o. Se termina spectacolul, iesim ultimii si actorii si noi spectatorii, cativa din cati mai ramasesem f.putini, dar afara se starneste o vreme de fulguia si se lasase si un vant ....si era si f.f.rece. Pornesc spre casa rapid cu pasul mea ca de gazela, si trec si pe la spitalul din apropierea noastra. Imi da un diagnostic si o reteta si pornesc cu fata destul de severa acasa. Ajung si ma pornesc sa ma bag in pat...era si 23.00 si nici nu apucasem sa ma sorb din ciorbita rugaciunii cu vitamine si minerale pt sufletelul omenesc. Noroc cu mama, care a preluat fara niciun efort un paraclis la Maica Domnlui si 2 acatiste. ...cind a terminat, nici nu stiu!!!!
  Stiu ce puteti spune, ca de ce nu am fost mai bine la medicul de familie, care era de garda la cabinet, si am ramas - fara vrerea mea - sa vad show-ul cutremurator ale celor 2 stele: Medeea zis Mirabela-GOPO, si cu senior Florin care ne-a dat cele mai frumoase arome si miresme, ale unui altfel de trandafir galben ...de lumina divina ???:dar vi-am spus deja ca neavand serviciu, de unde bani pt bilet la teatru si dat si la medicul de familie.
  O clipa de astfel de rasfat, adica de show, in asemenea clipe de durere cat si smerenie-punindu-ti intrebari si unde ai gresit si cu ce, in fata oamenilor si a lui Dumnezeu - o clipa de mangiiere din partea Celui de Sus-batrin de zile, face foarte mult la casa omului si este apreciata ca atare...sa ne reintoarcem la oile noastre......deci ma reintorsesem acasa si aveam starea de nu imi putusem sa duc canonul de rugaciune pana la capat, si m-a ajutat mama la canon: un inger/Angela este mama mea , sa ii dea Dumnezeu si Sfanta Fecioara sanatate si mantuire !!!..si bine inteles si la toata Romania si Diaspora.

  Da, asa mama m-a ajutat pe mine , cand pur si simplu am fost ineficienta ...cu totul. Repet: nici nu stiu cand a terminat de citit canonul, cu cat mai mult ca mi-a facut si putina frectie-masaj. Stiu insa, ca atunci cand m-am sculat eu, pe partea stanga eram, tot cu durere m-am sculat si am avut dureri cand trebuia sa ma duc la baie si in acelasi fel sa imi prind capul...aceeasi senzatie am avut ca sant ca si ....pa-ra-li-za-ta. Si acum cand va scriu, imi mai da un junghiulet de zici ca te inteapa cu andreaua, nu ca m-as plinge. Dupa ce am iesit de la baie am avut un dor si putere de rugaciune de la ce ramasese cu mamica, si ......m-am apucat sa ma rog, de la 01.30 - 04.40 cu tot felul de acatiste: unul cel al insasi Sf_Nectarie si Paraclisul Sfintelor Puteri Ceresti si inca a unui sf. heruvim care face strategic, un colt de colaborare, si asigura nivelul colaborational prin informatii, extinzandu-l la toate nivelurile cer-pamant si vice-versa. La inceputul rugaciunii, m-am rugat cu Sf.Acatist al Sfantului Nectarie; iar apoi celalte de citit.....pina la ora 04.40, cand m-am culcat. Am dormit dusa pana la 07:00, unde si mama s-a sculat sa dea zapada. Ei, cand m-am sculat sa ma duc iara la baie, cam aprovimativ cam acelasi. Ies de la baie si imi salut si sarut canarul meu, si deja destul de insesizabil imi incepe A-ME-LI-O-RA-REA pozitiei mele. A mancat un seic de fructe cu muzli, la care mama ma ajuta acum dimineatea si ma scoala de 2 ori in pat pe popou. Apoi, am inceput sa ma pot eu culca si scula cum vroiam eu, pe dreapta sau spate sau pe stinga .............
  Aici se vede sigur mana SINE/ Sf.Ierarh Nectarie din Eghina, care trasfigureaza Totul....si tot odata
si pe mine, pacatoasa. Acum, cand scriu de tot lucrul acesta, pot spune cu mana pe inima ca inca nu mi-e cu totul degajata aceasta problema - ora este 21:10 - si incep sa ma rog din nou acestui mare-mare-mare-mare-mare sfant mare-mare-mare-mare-mare Taumaturg, si sa ii cer vindecare deplina: eu mi-am tinut promisiunea si am scris despre faptele sale spre o pacatoasa ca mine; acum urmeaza ca sfintia-sa sa o tina.
  URMEAZA ...sa va tin de vorba, cu alte amanunte, din zi in zi, pana la vindecarea propriu-zisa , cu ajutorul Sfintului cat si a Celor de Sus impreuna cu Maica Domnului.
  Multumesc mult.
  Doamne-Ajuta !!!!!


Maria Iulia, 08-03-2012

  Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ca mi-a ascultat rugaciunea. Aveam 29 de ani si nu aveam pe nimeni si am crezut mult timp ca sunt blestemata si m-am rugat si mi-a trimis pe cineva. Din pacate, mereu dupa ce ne este mai bine incetam sa ne rugam. De fiecare data cand m-am rugat m-am linistit si am luat lucrurile mai usor. Acum ma rog din nou, pt prietenul meu, nu ii o fire credincioasa si a facut multe pacate si se pare ca acum le plateste. Sper ca Sfantul Nectarie si Maica Domnului sa aiba grija de el sa nu-si piada slujba si sa ii dea liniste si intelepciune. Ai grija Doamne de noi pacatosii


Mada, 08-03-2012

   Abia am terminat de citit acatistul si paraclistul sf Nectarie astazi; dupa o luna si 1 jumate de cand ma rog sf Nectarie astazi, in timp ce ma rugam am simtit un miros tare frumos ceva de genul cum miroase candela cand aproape se stinge si amestecat cu miros de tamaie nu stiu sa explic exact, un miros frumos tare asa cum miroase in biserica …E minunat. am o mare bucurie in suflet, e minunat, multumesc sf Nectarie ca ai venit si in casa mea…aici sunt multi oameni care povestesc ca au simtit miros de mir in timp ce se rugau sf Nectarie, astazi mi s-a intamplat si mie…e minunat
  MAI ESTE CEVA, CAM DUPA 10 MINUTE DE CAND INCEPUSEM SA MA ROG, DIN SENIN UN PAIANJEN MARE MERGEA PE PICIOR UL MEU BINEINTELES CA L-AM OMORAT SI APOI LA PUTIN TIMP AM SIMTIT MIROSUL ALA SUPERB …AM MAI CITIT CA CINEVA A PATIT CAM LA FEL…LUAND ACATISTUL SF NECTARIE L-A SCAPAT PE JOS IAR DIN CARTICICA A IESIT UN PAIANJEN…


Anca, 09-03-2012

    Vreau sa va povestesc si eu, minunea pe care a facut-o sfantul Nectarie pentru mine. Acum chiar imi pare rau ca am lasat atatea luni de zile sa treaca fara sa va impartasesc mai devreme bucuria traita. Sunt absolventa de drept si, dupa cum bine stiti, in ultima vreme licenta in stiinte juridice, nu te ajuta cu nimic, decat dc ai pile, bani, etc. Provin dintr-o familie normala, fara prea multe studii, am crescut la tara, insa tot timpul am visat sa-mi depasesc conditia sociala. Si fiind fata, nu vedeam cum as reusi altfel, decat prin studiu intens. Dar din pacate, terminarea facultatii, nu-ti aduce automat si locul de munca dorit, asa cum precizam mai sus, asa ca anii treceau, fara ca eu sa pot profesa. Acest lucru, nu facea decat sa-mi intensifice depresia pe care o capatasem. Era o durere interioara intensa, visul copilariei mele. In cel de al 3-lea an de la terminarea facultatii, m-am ambitionat, si m-am inscris la examenul de barou. Fara nici un ajutor din partea nimanui (alti candidati erau fii /fiice de avocati, se zvonea ca doar cei cu pile serioase vor lua), si doar cu gandul la Dumnezeu, am sperat ca-l voi lua, desi materia e stufoasa, si dificultatea examenului crescuse in acel an, datorita numarului prea mare de practicanti. Desi invatasem destul de mult, mi se parea ca nu voi stapani niciodata aceasta materie, imi era imposibil sa cred ca voi lua vreodata acest examen, si uneori, ma trezeam plangand in timp ce invatam. Intr o zi a venit in satul meu un parinte staret de la o manastire. Am sta putin de vorba, i-am povestit despre acest examen, si dansul mi-a dat binecuvantare. M-a sfatuit sa citesc Paraclisul Maicii Domnului. L-am ascultat si am inceput sa-l citesc.Timpul a trecut si a venit prima zi de examen. Proba consta in 100 grile din 5 materii. Daca reuseam sa fac 70, treceam la urmatoarele probe ale exam, iar dc faceam mai putine, mai aveam o sansa anul viitor. Am iesit speriata cu o foaie alba in mana, in care aveam raspunsurile. Seara la afisarea baremului, am numarat 69 de raspunsuri corecte. Am plans. Ma sinteam inutila. In 10 zile incepeau probele efective de examen, si eu nu puteam participa. 4 zile n-am fost buna de nimic. La sfarsitul celor 4 zile, s-au afisat rezultatele oficiale la grile. Surpriza: eram printre cei putini trecuti si aveam 74 grile corecte. Cum?? Nu caut raspunsuri. E doar mana lui Dumnezeu. Mai aveam 5 zile pana la probele efective ale examenului. 5 zile in care am repetat nebuneste, ce am mai apucat tot sperand ca cineva de sus ma va ajuta. Am iesit la fel de deprimata dupa prima zi de examen. Si am participat la cea de-a 2 zi, doar ca sa fiu impacata cu gandul ca mi-am dus examenele pana la capat. Am continuat sa citesc PARACLISUL, asteptand 2 saptamani rezultatele. Trebuia sa obtin o medie finala de peste 7 la cele 4 obiecte sustinute, si la fiecare obiect, min 5. Notele au fost surprinzatoare: 3 note surprinzator de mari si un 4,75, media finala depasind bine 7. Deci pentru un 0,25 la un sg obiect, eu eram respinsa. Disperata, am facut constestatie, insa eu simteam ca tre sa fac mai mult, tre sa ma rog mai mult, asa ca am cauta pe internet minuni ale sfintilor. La un moment dat m-am oprit la acest site, si am citit toate marturiile voastre. Am alergat la o manastire in apropiere, unde sunt particele din moastele sfantului Nectarie, si m-am rugat sa ma ajute sa primesc cele 25 sutimi la nota. Am cumparat acatistul si paraclisul sfantului, si m-am rugat lui si acasa...La 3 saptamni de la contestatii, au venit rezultatele. Minune!!! eram admisa. Din 262 de candidatii pe inppa Iasi, am luat 26 de persoane. Spuneti voi: nu e o minune de la Dumnezeu???
  Rugati-va Maicii Domnului si sfantului Nectarie.Veti fi ajutati!!!


Cornelia, 09-03-2012

   Multumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si nu in ultimul rand Sfantului Nectarie ...aveam o problema legata de bani ...negasind nici o rezolvare am inceput sa ma rog Preabunei Sfintei Noastre Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria si Sfantului nostru drag, sfantul Nectarie ...cum am facut ...am citit acatistul Bunei Vestiri de 12 ori si pe urma amandoua acatistele Sfantului Nectarie....la o jumatate de ora dupa ce am terminat de citit acatistele problema mea si-a gasit rezolvare ...Maica Domnului si Sfantul Nectarie au mijlocit ptr mine Bunului Dumnezeu si am primit grabnic ajutor....MULTUMESC DIN SUFLET BUNULUI DUMNEZEU, FIULUI IISUS HRISTOS, DUHULUI SFANT,FECIOAREI MARIA, SFANTULUI NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR ....RUGATI-VA SI VETI FI AJUTATI, CA CEEA CE E CU NEPUTINTA LA OAMENI E CU PUTINTA LA DUMNEZEU...DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII..


Copoeru Nicoale Irinel, 11-03-2012

  Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine si pe familia mea in cele mai grele momente. M-am rugat sa m-ajute sa imi gasesc un loc de munca si totul s-a petrecut ca si cum cineva m-a luat de mana si m-a dus la o inteprindere de constructii iar acel patron mi-a facut un contract nedeterminat, in grelele momente cand primisem foaie de expulzare din Franta, deoarece nu aveam un loc de munca. Eu unul am simtit cel mai mare ajutor din viata mea si neavand o mare experienta in viata ortodoxa , incerc sa ma schimb, deoarece fara Dumnezeu si sfintii lui si MAICA DOMNULUI nu facem nimic. Oameni nu ne pot ajuta, aveti incredere in Dumnezeu si la bine si la rau si totul o sa fie bine in viata.


Monica, 11-03-2012

  Pe Sf. Nectarie l-am descoperit tarziu, abia in 9 noiembrie 2011. Tatal meul a fost diagnosticat in vara anului 2011 cu mielom. Dupa cateva cure cu citostatice, a fost propus pentru autransplant de celule stem. Procesul de recoltare al acestor celule era destul de complicat pentru el, avand in vedere ca nu se simtea tocmai bine si mai era vorba si de varsta... Recoltarea de celule a fost programata chiar in ziua de 9 noiembrie, zi in care se sarbatoreste Sf. Nectarie. Rugaciunile catre Sf. Nectarie si Maica Domnului ne-au fost ascultate si recoltarea a reusit din prima. A urmat apoi transplantul, in ianuarie 2012. A fost destul de greu, dar a trecut cu bine si prin asta, multumita Sf. Nectarie. Saptamana viitoare trebuie sa merga la control si sper din toata inima ca medicii sa ne dea vestea cea buna.
  Tot Sf. Nectarie m-a ajutat si pe mine...am descoperit un nodul la san care nu arata tocmai bine la ecograf. M-am operat urgent si dupa 4 saptamani am primit rezultatul biopsiei, care indica o tumora benigna. Toata perioada asta am citit acatistul Sfantului Nectarie, si mi-a ajutat. Nu-mi ajung cuvintele sa-i multumesc Sf. Nectarie pentru minunea de a ma fi scapat de o boala groaznica...


Cristina, 11-03-2012

  Buna ziua! Asa cum am promis Sfantului meu drag, Nectarie, vreau sa va relatez si eu cea mai recenta minune. Eu am mai scris aici si alta data. Citeam acatistul de vreo 2 luni si imi cautam un job, depusesem mai multe CV-uri dar nimeni nu ma suna. De cateva zile tot primesc telefoane de la firmele la care am trimis CV-uri, sa ma prezint la interviu. Inca nu am gasit ceea ce caut, dar cel putin rugaciunilie mele au fost ascultate. Ma rog in continuare Sfantului Nectarie sa ma ajute sa-mi gasesc un job.


Serafin Sorin- Mihaela, 12-03-2012

    Scriu aceste randuri pentru a-i indemna pe cei care au primit ajutorul Maicii Domnului, al Sfantului Nectarie si al altor sfinti sa se grabeasca sa spuna altora despre el.
  Din motive asupra carora nu are rost sa insist am renuntat sa lucrez in invatamant. La recomandarea cuiva m-am dus sa lucrez ca vanzatoare la un magazin cu produse nealimentare. Intr-o zi am gresit la casa de marcat. M-am rugat la sfantul Nectarie ca seful meu sa ma ierte, sa tina cont de faptul ca nu aveam experienta, promitandu-i ca voi scrie despre ajutorul primit. Sfantul m-a ajutat, dar eu am amanat sa scriu. De aceea seful meu a inceput sa-mi faca inscenari ca sa scape de mine, iar odata mi-a pus si o intrebare indecenta. Si-a dat seama ca nu sunt 100% pe felia lui (nu sunt din alea, usuratice) si, profitand de micile mele greseli si de inscenarile lui mi-a zis acum cateva zile ca nu mai are nevoie de serviciile mele. Stiu ca ceea ce mi s-a intamplat s-a datorat faptului ca am amanat sa scriu despre ajutorul primit e la Sfantul Nectarie, dar nu e exclus ca Sfantul sa ma fi ocrotit astfel de o posibila hartuire sexuala.


Matei Sorina, 13-03-2012

   Am auzit de sf Nectarie in urma cu o saptamana, mai bine zis am citit de pe internet. Am 42 ani si am un fibrom de cca 3 cm. Imi doresc un copil, ma rog si citesc acatistul sf Nectarie in fiecare zi, pt a avea un copil, ma rog pt baietelul prietenei mele care are 6 anisori si nu vb si nu merge. Ma rog pt toti copilasii sa fie sanatosi, cuminti si ascultatori, iar parintilor sa aiba putere si sanatate sa ii creasca. Cind voi ramane insarcinata voi face publica minunea mea cu sf Nectarie, pana atunci ma bucur pt toti care ati scris despre minunile infaptuite. Imi doresc nespus sa ajung la o biserica care are moastele sf Nectarie sa ma rog.
  Multa sanatate, credinta si Doamne ajuta!


Alina, 13-03-2012

  Buna ziua tuturor, as vrea sa relatez si eu cateva minuni, recent treceam printr-o durere si intr-o simpla rugaciune am zis : Doamne daca tot este sa sufar trimite-mi te rog o alinare si l-am cunoscut pe sf Nectarie si credeti-ma mi-a alinat durerea, dar ce e mai important, am simtit speranta si mare lucru este sa ai speranta; a 2-a minune: sora mea este in ultimul an la facultate si tot tragea dupa ea 2 restante la niste materii grele si acu veni perioada restantelor si iarasi ii era groaza sa nu le pice si am zis daca tot l-am cunoscut pe sf Nectarie sa-l rog pe el si pe Maicuta Domnului s-o ajute, si minune! sora mea a luat ambele examene cu note mari ! nici ei nu ii venea a crede; a 3a: maica-mea avea niste probleme si trebuia sa le rezolve la ambasada si iarasi m-am rugat la sf Nectarie si minune, exista o speranta ca lucrurile se vor rezolva, pana si consulul a zis k incearca sa o ajute, si toate aceste minuni in 2 saptamani doar...ei, si inca un lucru: sf Nectarie m-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa ne spovedim cu atata usurinta si sa ne si impartasim, ii multumesc lui Dumnezeu si celor care intermediaza intre El si noi, iti multumesc Maicutei Domnului si sf Nectarie !


Lexi, 13-03-2012

   Pe Sfantul Nectarie l-am descoperit abia la inceputul anului 2011. Mama mea este o persoana credincioasa si are acatiste ale multor sfinti, printre care si cel al Parintelui Nectarie. Eram in ultimul an de facutate si imi doream cu ardoare sa plec in strainatate la continuarea studiilor, ceea ce insemna ca trebuia sa obtin o nota mare in licenta si sa trec cu bine de interviul Universitatii respective. M-am rugat 40 de zile din acatistul Sfantului pentru reusita mea si Acesta mi-a ascultat rugile. Ia-ta-ma la Universitatea dorita, unde urmez un master si acum ma rog Sfantului Parinte Nectarie sa ma ajute sa imi gasesc un loc de munca dupa terminarea studiilor.
  Cu credinta, toate sunt posibile. Multumesc Sfinte Nectarie. Doamne ajuta.


Model Claudia, 15-03-2012

    Multumesc Bunului Sf.Nectarie ptr. ajutorul dat.
  Aveam neintelegeri in familie, pare un lucru minor dar totusi sa nu ai intelegere in casa este o situatie foarte apasatoare in timp si greu de suportat. Am aflat de acest grabnic ajutator in toate de la buna crestina D-na Monica, o doamna cu mare evlavie catre acest sfant, strangea bani ptr. o racla a moastelor sf. Nectarie. Am inceput sa citesc acatistul Sf. Nectarie si rezultatele au aparut imediat, aproape ca nu terminasem de citit finalului acatistului si am si vazut rezultatele rugaciunii (am primit un tel . cu vesti bune, pe care aproape nu mai speram sa le primesc). Apoi, in cateva zile am mers toate fetele din casa sa multumim sf. Nectarie (ptr ajutorul dat si sa-l rugam sa ne ajute in continuare) la Bucuresti, la Manastirea Radu Voda unde se afla moaste ale sf.Nectarie. Nu am mentionat ca locuim intr-o casa destul de spatioasa: eu cu sotul si cei doi copii, parintii mei si fratele meu cu fetita din prima casatorie si vitoarea mea cumnata. La intoarcere din acest pelerinaj am gasit lucrurile mult mai asezate si de atunci ne merge bine.
  Tot Sf.Nectarie ne-a inagaduit sa mergem in acel pelerinaj, toti stim ca in perioada postului cu greu reusesti sa prinzi un loc intr-un autocar, dar noi eram persoane si totusi o doamna care se ocupa cu organizarea acestor pelerinaje a sunat-o pe mama  sa o interebe daca vrea sa mearga si ea la Bucuresti, era vineri la aproape de ora patru dupa amiaza si trebuia sa -i raspundem in cateva min., urmand ca la patru si jumatate sa ne intalmim sa achitam. Ne-am pus de acord sa mergem toate "fetele" (eu, mama, viitoarea cumnata, nepoata mea si fata mea) din casa sa ne rugam Sf.Nectarie. Trebuie sa recunosc ca tot eu am avut aceasta dorinta de a merge la Manastirea Radu Voda si citisem Acatistul Sf Nectarie si-l rugasem sa putem ajunge la  moastele lui. Si minunea s-a intamplat in cateva zile. Sf. Nectarie este grabnic ajutator in toate, numai sa-i cerem ajutorul, neintarziat primim ajutor.
  Dumnezeu sa Va ajute pe toti si rugati-va neintarziat Sf. Nectarie ptr. toate.
  La inca o sapt de la acel pelerinaj, tot aceasta D-na Monica ne-a invitat sa participam la o slujba tinuta de un preot la Manastirea  ptr. care stransese bani ptr racla sf. Nectarie. Am reusit sa ajungem: eu, fetita mea si vitoarea cumnata. Continuam sa ne rugam sf. Nectarie, grabnic ajutator. Rugati-va accestui sf. grabnic ajutator ptr orice problema fara speranta  pe care o aveti; iar Sf. va va ajuta voua imediat.
  Multumesc sfantului Nectarie, Sf Paraschiva, sf.Filoteia pentru ajutorul dat.
Amin.


Mihaela, 15-03-2012

   As vrea sa-i aduc multumiri neincetate Sfantului Nectarie, lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor care m-au ajutat si ma ajuta in continuare. Ma aflu intr-o tara straina pentru unele studii universitare, am picat aici ca si cazuta din cer. Limba nu prea o stiam, oameni nu cunosteam, ma simteam pierduta. Cand am realizat ca aceste cursuri pe care trebuie sa le studiez aici sunt in limba pe care nu o stiam, m-am panicat nu stiam ce sa fac, cum sa o scot la capat sa nu fiu nevoita sa ma intorc in tara si sa trebuiasca sa returnez banii pe care i-am primit ca si bursa. Insa, cu ajutorul Domnului si al Sfantului Nectarie la care ma rog in fiecare zi, am reusit sa razbat si sa-mi gasesc calea. Lucrurile s-au asezat numai bine pentru mine, nici nu imi vine sa cred ca am reusit sa o scot la capat. Ii multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie ca au grija de mine in fiecare zi si ca ma ajuta oricand le cer ajutorul!
  Slava Lor si Maicii Domnului precum si Sfantului Nicolae si Sfantei Parascheva care au fost alaturi de mine ! Slava Lor!


Bitu Simona, 16-03-2012

    Tocmai am terminat de citit viata si minunile Sfantului Nectarie. Am auzit despre el in urma cu mai bine de o luna si i-am citit acatistul. Fetita mea de doi ani si 9 luni are intoleranta la proteina din laptele de vaca si cineva mi-a spus sa citesc acatistul Sfantului Nectarie. Pe langa aceasta alergie care e destul de puternica, ea neputand consuma nici un produs lactat si avand imunitatea pe tubul digestiv foarte scazuta, in nov. cand i-am facut ultimele analize i-a iesit alergie si la cartof, soia si in ultimul timp o durea burtica si de la miere. Am citit acatistul si i-am refacut analizele in februarie. Rezultatul: la cartof, soia, miere nu i-a mai iesit nimic. Imunitatea pe tubul digestiv (Ig A) i-a crescut considerabil. La lapte inca se pastreaza, sau se pastra... Nu i-am testat laptele pentru ca acum e post si mi-am propus sa nu il testez decat dupa post, in ideea ca daca Dumnezeu a vrut ca ea sa "posteasca" de la lapte, chiar daca acum e vindecata, nu ar fi corect sa incep acum sa ii dau lapte. L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa mijloceasca pentru ea si pentru sanatatea ei (sa poata manca lapte), dar nu vreau sa cer de la Dumnezeu decat ce e inspre folosul mantuirii ei. Sunt sigura ca oricum va fi, Sfantul Nectarie si Maica Domnului vor fi langa ea.
  Din luna noiembrie a anului trecut am inceput sa fac sedinte de terapie Bowen pentru problemele mele cu coloana, dar nu prea dadeau rezultate. In primele zile dupa sedinta eram mai bine, dar pe urma iar apareau durerile. Am inceput sa citesc acatistul (rugandu-ma doar pentru fetita mea) si am hotarat sa intrerup sedintele pentru o perioada. Chiar la ultima sedinta, in aceeasi camera cu mine mai era o doamna care urma sa nasca. Dupa prima miscare la coloana pe care mi-a facut-o terapeutul a inceput sa ma doara mai tare coloana si terapeutul nu putea sa treaca la urmatoarea miscare pana durerea nu disparea, sau se reducea. Eu in tot acest timp ma gandeam cum sa ii spun doamnei de langa mine sa citeasca acatistul Sfantului Nectarie ca o va ajuta sa nasca usor (in timpul sedintelor e recomandat sa te relaxezi si sa fie liniste). La un moment dat, imediat ce a iesit teraputul din camera i-am spus doamnei despre Sfantul Nectarie. In secunda urmatoare mi-au disparut durerile de pe coloana si terapeutul a putut sa imi faca restul procedurilor. Vreau sa va spun ca de atunci nu am mai simtit acele dureri. Cateodata mai simt un usor disconfort, dar doar atat. Am stiut ca a fost mana Sfantului Nectarie care mi-a luat durerea si ii multumesc ca mi-a ajutat mie pacatoasei si atat de putin credincioasei. 
  Doamne ajuta la toata lumea! Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!


Rozalia, 16-03-2012

   Nu o sã pot toatã viata sã multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Sfinte si Sfantului Ierarh Nectarie pentru ajutorul primit si pentru toate minunile pe care le fac cu noi, numai noi sã stim sã le vedem. Din suflet multumesc Sfântului meu drag Nectarie pentru cã se roagã la Maica Sfântã si la Bunul Dumnezeu pentru noi si ne ajutã nemijlocit. Nu am mai scris de anul trecut, dar as putea sã o fac în fiecare zi pentru a multumi pentru toate binefacerile primite. Rugati-vã cu credintã si încredere si ajutorul va veni. Multumesc deasemenea Pãrintelui Arsenie Boca, Sfintei Cuvioase Parascheva si Sfintei Mucenite Flofteia pentru cã se roagã pentru noi pãcãtosii! DOAMNE AJUTÃ!


Stela, 17-03-2012

    Pe aceasta cale doresc sa marturisesc tuturor, ca in urma rugaciunilor pe care le-am citit catre Sf Nectarie, Maica Domnului, Domnul Iisus Hristos si toti Sfintii Parinti, Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunea ca sa-mi pot schimba locul de munca, pentru care eram foarte nemultumita, iar minunea s-a produs, cand intr-o seara ma suna o colega sa ma intrebe daca sunt interesata de un loc de munca. Am fost la interviu, m-au acceptat si sunt foarte multumita.
  Multumesc bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor ca mi-au ascultat rugaciunea!!


Elena, 19-03-2012

   De aproape un an de zile trecem prin niste probleme foarte grele eu si familia mea. Am avut multe piedici in ultimii ani si chiar daca eu cred in Dumnezeu si parintii mei sunt oameni credinciosi si ma tot indemnau sa merg la biserica, eu nu ii ascultam pana cand anul trecut am avut un accident cu masina, noi avand masina din anul 1991 si nu am avut nici macar un incident; dar anul trecut s-au adunat toate necazurile asupra noastra. Am inceput sa merg la biserica dupa acel accident si sa scriu mai multor manastiri. Am inceput sa ma rog si sa citesc acatistele sfintilor in special Acatistul Domnului Iisus Hristos, Sf.Vasile cel Mare, Sf.Mucenic Ciprian si Justina, Sf.Mucenice Parascheva, Sf.Imparati Constantin si Elena si sa merg la Slujbe de Masluri si Slujbele de Acatist pe care le face parintele de la parohia noastra. M-au ajutat Dumnezeu si Maica Domnului sa ma spovedesc si impartasesc si lucrurile au inceput sa se imbunatateasca. Tot citind pe internet nu stiu de unde dar imi venea mereu in minte numele Sf.Nectarie, fara sa imi spuna cineva de Sf. Nectarie m-am trezit ca vreau sa caut sa citesc despre acest sfant. Si am gasit exact ce cautam: Minunile Sf.Nectarie. Am inceput sa ma rog si sa citesc acatistul Bunei Vestiri asa cum am citit ca a facut cineva si acatistul si rugaciunile Sf.Nectarie. Saptamana trecuta Vineri am fost la un Maslu unde au slujit 9 preoti. Dar ce vreau sa va spun este faptul ca vineri inainte de Maslu am avut niste probleme si mi-a mers foarte rau dar am reusit sa trec peste ele. Am fost la Maslu, m-am rugat. A doua zi sambata a fost una dintre cele mai negre zile din viata mea. Credeam sa nu se mai termina ziua si necazul. La un moment dat am inceput sa ma rog Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului si Sf.Nectarie. Si m-au ajutat. S-a terminat ziua cu bine si m-am culcat linistita. Credeam ca nu ma pot duce Duminica la biserica, dar nu a fost asa. Am fost la biserica si totul a intrat in normal. Toate acestea pentru ca m-am rugat Sf.nectarie sa sa roage pentru noi Maicii Domnului si Fiului ei Iisus Hristos sa ne ajute si am promis ca voi scrie despre cum m-a ajutat Sf. Nectarie. Problemele familiei mele nu s-au rezolvat in totalitate dar sper ca rugandu-ma Sf.Nectarie ne va ajuta sa trecem peste ele.
  Multumesc bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor sfintilor care se roaga pentru mine si familia mea !


Ramona, 20-03-2012

   Citesc din anul 2010 acatistul Sf. Nectarie (recunosc ca nu chiar in fiecare seara) si am simtit de multe ori ajutorul sfantului. Stiu ca ma va ajuta si de aici inainte! Cititi si nu va pierdeti speranta, Sf. Nectarie si Sf. Marta ne vor ajuta mereu!


Cristina, 20-03-2012

   Va salut pe toti cei care citesc aceste marturii! Eu am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie din 14 martie, rugandu-ma pentru vindecare (am cateva probleme de sanatate). Lucrez in cadrul unei companii multinationale, atinsa de criza financiara ca multe altele. Ieri dupa-amiaza am fost chemata de seful meu direct si de managerul acestuia pentru a ma anunta ca au reusit, cu mari eforturi (si nu numai din partea lor) sa ma mute pe o alta pozitie in cadrul altui departament, incepand cu 1 Aprilie! Nici nu banuisem ca puteam fi la un pas de a mi se strange cordial mana si a mi se spune “Multumim pentru cei 15 ani de colaborare!”, desi nu m-ar fi mirat, deoarece foarte multi dintre colegii mei cu si mai multa experienta au fost pusi in fata acestui fapt.
  Cititi si judecati singuri cele marturisite! Inca o data am avut parte de iubirea si ocrotirea Celui-de-Sus, caruia nu am cuvinte suficiente de multumire!
  Asa sa va ajute si pe voi, toti, bunul Dumnezeu, Sf. Fecioara Maria, Domnul Iisus Hristos si, nu in ultimul rand, Sf. Ierarh Nectarie!


Lizuca, 20-03-2012

   Asa cum am promis de fiecare data cand voi simti ajutorul Sfantului Nectarie si al Bunului Dumnezeu am sa scriu sa le multumesc. Aveam de ridicat un act de la o institutie a statului erau cinci persoane in fata mea si la nici care nu era gata, eu eram foarte grabita pentru ca trebuia sa mai ajung undeva. M-a rugat in gand Sfantului Nectarie si a a venit un singur act dintre cele cinci si era pentru mine. Alta problema in care m-a ajutat a fost cand m-a oprit politia ca nu imi arde un far, mi-a cerut actele evident m-a anunta ca imi da amenda pentru farul respectiv, a plecat cu actele la masina, s-a intors mi le-a dat si a zis ca nu mi-a mai dat nimic. Stiu ca sunt lucruri marunte dar eu vreau sa ii multumesc ca este cu noi si ne ajuta. Ii multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului ca sunt cu noi, ca m-au ajutat sa il cunosc pe Sfantul Nectarie.
  Doamne ajuta!


Paula, 20-03-2012

  Ma numesc Paula, si inca din decembrie de cand l-am descoperit pe Sf.Nectarie si am inceput sa ma rog, acesta mi-a dat semne ca imi asculta ruga si ma ajuta in fiecare zi. Am citit acatistul mai bine de 40 zile, m-am rugat si m-am uns cu mir in fiecare seara, iar Sfantul a tinut cont de rugile mele. Mi-a imbunatatit starea de sanatate, eu avand o boala cronica. Sunt increzatoare insa ca Sf. Nectarie va face iar o minune si ma va vindeca. Nu va povestesc toate lucrurile traite si pe care eu le consider minunile Sfantului, va mentionez doar pe cea mai recenta, cea de ieri, cand am primit o veste buna referitoare la o realizare pe care o astept de 2 ani si de care depinde viitorul meu si al iubitului meu. Ma rog la Sfantul Nectarie acum pt a-mi gasi un loc de munca, dar mai ales ma rog sa-mi dea sanatate in trup, in suflet si in minte. Sa-mi dea putere, speranta si liniste sufleteasca, sa alunge toate temerile si obstacolele vietii. Sunt sigura ca imi va asculta rugile, pt ca Sfantul asculta pe toti ce se roaga Lui si implineste minuni pentru toti cei credinciosi.
  DOAMNE AJUTA.


Cimpean Angela, 22-03-2012

   Ma numesc Angela si sunt din Tirgu Mures. Am un baietel, Matei, de 1 an si 8 luni. E frumos, cuminte, vesel, singura problema a lui fiind somnul, in sensul ca doarme rau si se trezeste des. Dar cu totii stim ca ce conteaza cel mai mult e sanatatea copilului tau, asa ca ii sunt mereu recunoscatoare Domnului pentru ca mi-a dat un copil sanatos. Insa, in urma cu cateva luni, in urma unei bronsite, Matei al meu a ramas cu o tusa de care nu mai scapam nicicum...tusea ziua, tusea nopatea...tratamente peste tratamente, si tusea nu disparea. Era chiar supect de ceva forma de astm, lucru tare ingrijorator. Aveam deja 3 luni jumate de cand tot tusea, cand soacra mea, care mi-e ca o mama, mi-a povestit si mi-a dat o carte sa citesc despre minunile Sfantului Ierarh Nectarie, sfatuindu-ma totodata sa citesc timp de 40 de zile Acatistul. Asa am facut, si dupa doar cateva zile, Matei nu ma tuseste. Au trecut cele 40 de zile si inca altele, si nici urma de tuse sau raceala, el care toata iarna a racit cam o data pe luna. Sf Nectarie a facut o minune pentru noi, si de atunci ma rog lui si Maicii Domnului sa aiba grija in continuare de noi si sa ne dea sanatate. Imi doresc sa ajungem si la moastele sfantului, poate cu rugaciune vom scapa si de agitatia din timpul noptii.
  Multumesc Sfantul nostru ocrotitor Nectarie!


Corina, 23-03-2012

  Multumesc din suflet doamnelor Teodora si Oana pentru uleiul sfintit de la moastele Sf. Nectarie., Manastirea Radu Voda - Bucuresti. Am reusit sa ajut cu acest ulei si o persoana bolnava de cancer. Doamne ajuta!


Cristina, 23-03-2012

  Mulţumesc din suflet Sf. Nectarie pentru ajutorul acordat. Citisem acatistul său 40 de zile şi mă rugam să îmi pot găsi un instructor foarte bun pentru a reuşi să iau carnetul de şofer. Sf. Nectarie m-a ajutat când a crezut de cuviinţă, după ce m-am chinuit cu un alt instructor care mi-a luat şi bani mulţi şi avea şi maşina cu probleme (se oprea foarte uşor motorul). Am reuşit să obţin permisul de conducere după ce Sf. Nectarie m-a ajutat să îmi găsesc un instructor foarte serios şi cu maşină bună (lucru esenţial pt. a trece proba practică).
  Slavă ţie Sfinte Nectarie şi iartă-mă că am uitat să mărturisesc ajutorul primit de la tine!


G, 24-03-2012

  Si eu am aflat de Sf. Nectarie aproximativ acum doi ani. Mai inainte l-am descoperit pe Sf.Ioan Maximovici, de cateva luni l-am "aflat" si pe Sf. Ioan Rusul. Desi am o varsta inaintata, pot spune ca niciodata nu am avut parte sa-mi intalnesc jumatatea. Sau daca o intalneam, curand se dovedea a nu fi... Intotdeauna se intampla ceva si... disparea. Desi ma rog de o viata ca acest lucru sa nu se mai repete (in general ma rog, nu numai pentru asta!), in urma cu trei ani am intalnit o persoana asa cum mi-am dorit. Distanta insa a facut sa avem cateva "reprize" de despartiri si... disparitie din partea lui (la un moment dat am fost aproape convinsa ca a murit - pe atunci nu aveam noul lui nr. de tel, dar ceva simtisem telepatic - dupa trei saptamani de chin ingrozitor si din nou, rugaciuni fierbinti pentru binele si intoarcerea lui, m-a sunat: avusese un accident teribil din care scapase cu viata, - al doilea f. grav din viata lui, de data asta insa el fusese vinovat). De curand se intampla din nou ceva... Continuu insa sa ma rog la toti sfintii din ceruri, asa cum au facut o minune acum un an, cu totii (ma rugam la toti sfintii ortodocsi dar indeosebi la Sf. Nectarie, Sf. Ioan Maximovici, Sf. Antonie de la Iezerul, Sf. Nicolae, Sf. Grigore de la Bistrita, nadajduiesc sa se indure si de aceasta data si ceea ce se intampla acum sa fie doar ceva trecator... Doamne ajuta! Amin. Ajutorul Sf. Nectarie si al Sf. Ioan Rusul a venit si in probleme de sanatate. Am mir de la Eghina si cu el m-am uns pentru a scapa de boli sau dureri, am dat si altora si eu si fam. mea, precum acatistele celor doi, de cate ori am auzit persoane care au probleme grave de sanatate. Incurajez pe toata lumea sa se roage cu staruinta. Indata ce voi avea o veste buna, revin sa va confirm ca si de aceasta data rugile mi-au fost ascultate. Amin


Gabriela, 24-03-2012

  Buna, sunt Gabriela, as vrea sa postez minunea mea legata de SF.NECTARIE; stiam de el de pe internet unde l-am gasit si am scos Acatistul, am citit un timp si dupa m-am lasat, iar a venit un timp in care m-am gandit la el si mi-am pregatit Acatistul ca sa il citesc si nu stiam ce sa fac si cand sa incep, iar intr-o noapte visez ca deschid o carte: era acatistierul meu si apare o icoana frumoasa in galben cu albastru si imi zambea mult, parca era viu, eu am inchis cartea si mi-a spus trei lucruri sa ma apuc sa citesc Acatistul SF.NECTARIE, ca am nevoie de putere, rabdare si dupa mi-am dat seama ca era SF.NECTARIE IN ICOANA, vreau sa spun ca eu citesc mult rugaciuni catre Maica Domnului, Domnului Iisus Hristos si SF.Ioan Botezatorul.
  Ii multumesc din suflet SF.Nectarie ca mi-a calauzit calea. Doamne ajuta la toata lumea si sa va rugati din tot sufletul.


Corina, 24-03-2012

    Doresc si eu sa ii multumesc Sf. Nectarie pt.ajutorul pe care ni L-a dat. Este vorba de baietelul nostru pe care ni L-a daruit Sf. Spun asta pt. ca fara ajutorul Lui nu am fi reusit sa il avem, sa fie asa de reusit, dupa o sarcina destul de dificila: cu probabilitate de a-l pierde prea curand, cu contractii periodice, cu emotii ca ar putea veni prea repede pe lume... Dar m-am rugat zilnic Sf. si baietelul s-a nascut perfect sanatos, vesel , frumos … o bijuterie de copil, o minunatie. Nu am cuvinte cum sa ii multumesc Sf. pt. ceea ce a facut pt. noi, cata bucurie ne-a trimis.
  De atunci insa s-au intamplat cateva evenimente in care am crezut ca o sa-l chiar pierdem. Chiar l-a nastere a avut probleme de respiratie, iar recent alte cateva intamplari. Si cred ca Sf. s-a suparat pe mine ca nu am facut public minunea Lui. Ii drept ca am spus unor prietene, aflate si ele la incercare sa se roage Sf. ca nu o sa intarzie sa le ajute. Se pare ca nu a fost suficient si El ne-a pedepsit. Auzisem ca daca nu marturisesti ajutorul Lui, Sf.se supara, iti ia darul. Dar o fac acum si Il rog din suflet sa nu-mi ia copilul, pt. nimic in lume, ca as innebuni cu siguranta. Sa nu se supere asa de tare pe noi pt. cat de pacatosi suntem .
  Ii multumesc inca o data Sf. Nectarie si recomand cu mana pe inima si altora sa se roage Lui.


Mihaela, 25-03-2012

   As vrea sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ca m-a ajutat nespus de mult intr-o problema in care nu vedeam nici o solutionare. L-a intors pe cel pe care il iubeam inapoi la mine. M-a ajutat ca dupa o perioada in care nu am vorbit cu el, sa ne impacam si acum sa ne vorbim zilnic. Sfantul a facut in asa fel in cat sa ajungem sa ne intalnim aproape zilnic si sa incepem sa avem o relatie mai stransa decat aveam inainte. Momentan sunt plecata din tara pentru o perioada definita, insa ma rog in continuare Sfantului sa nu se destrame relatia dintre mine si acel barbat. Sfantul m-a ajutat enorm de mult, nu am cuvinte sa-i multumesc. I-am trimis chiar si o scrisoare Sfantului la Manastirea Sa din Egina, sper sa fi ajuns cu bine. In rest, Sfantul face mici minuni cu mine zilnic, intotdeauna cand ma gandesc la ceva ce mi-as dori sa se intample, se intampla si cand imi fac griji in legatura cu anumite lucruri ma linisteste. Spre exemplu, zilele trecute cand citeam Acatistul Sfantului Nectarie ma apucase sughitul si ma gandeam ca asa nu as vrea sa-l zic, printre sughituri si i-am cerut in gand Sfantului sa opreasca criza de sughit, dupa cateva secunde a incetat. Astfel de mici minuni face Sfantul in fiecare zi cu mine si Ii multumesc nespus de mult.
  Slava Sfantului Nectarie, lui Dumnezeu, Maicutei Domnului, Sfintei Parascheva, Sfantului Nicolae si altor Sfinti care au fost alaturi de mine si mi-au ascultat rugaciunile! Va multumesc!


Cornelia, 26-03-2012

   Eu ce sa spun ,...sunt o mare pacatoasa ....si de ce spun asta ...de vreo 2 luni ma rog sfantului sa imi gasesc ceva de lucru. Cu 2 zile in urma ma suna cineva cum ca ar avea nevoie. Bunnn...eram foarte fericita, si ma gandeam ca sfantul Nectarie si Fecioara Maria si bunul Dumnezeu, mi-au auzit rugaciunile...ma duc sa ma intalnesc cu acea persoana ,....dar dupa ce am vb cu ea mi-am dat seama ca nu era o persoana serioasa si de fapt vroia altceva ...atunci pot spune ca mi-am pierdut increderea, pacatoasa de mine ...cu toate ca de nenumarate ori am fost ajutatata in chip minunat de Bunul Dumnezeu, Sfanta Fecioara si bunicutul bun si bland Sfantul Nectarie ...cum mi-am putut pierde credinta asa repede nu imi pot da seama...sunt o mare pacatoasa si diavolul a lucrat impotriva mea, asa mi-a spus o prietena foarte credincioasa ...acum regret, imi pare rau si ii rog din suflet sa ma ierte...daca se poate si am sa ma rog in continuare sa ma ajute ...poate pana la urma ma vor ajuta; ii rog din suflet sa imi dea putere in credinta si sa nu mai imi pierd speranta...Doamne iarta-ma si ajuta-ma. Am scris acest lucru pe site in speranta ca cei care vor citi nu vor face aceeasi greseala ca a mea ...ptr ca eu acum am realizat cat de mare e greseala mea ...atunci, la momentul respectiv eram suparata pe tot ce era in jurul meu ...dar eu nu am dreptul sa ma supar pe Dumnezeu ...DOAMNE IARTA-MA ....


Daniela, 26-03-2012

  Multumesc Sfantului meu drag, Sfantul Nectarie, ca nu m-a parasit chiar daca meritam pe deplin sa o faca, si nadajduiesc sa nu ma paraseasca nici acum pentru ca am mare nevoie de EL. Dupa 2 sarcini pierdute, acum sunt din nou insarcinata, si cred ca este ultima sansa datorita varstei pe care o am. Chiar daca am din nou probleme, ma rog necontenit Lui, Sf Stelian, Sf Ioan Rusul, Sf Parinti Ioachim si Ana, Sf. Spiridon, si bineinteles Maicii Domnului si Domnului Nostru Iisus Hristos. Eu cred totusi ca s-a ajuns pana aici tocmai ca sa-I cunosc pe acesti minunati Sfinti si sper din tot sufletul ca de data asta sa fie bine si Dumnezeu sa faca ceea ce crede EL de cuviinta.


Ancuta Mitrache, 26-03-2012

   Oameni buni, am sa va povestesc o intamplare care m-a intors cu fata catre Sfantul Nectarie:
  Era o zi de 09 noiembrie si ma intorceam catre casa. Ascult in masina in mod obisnuit Trinitas. S-a povestit la un moment dat despre scrsioarea Sfantului catre Domnul Iisus Hristos si am rams tare impresionata despre cum cere un copil ajutor si cum ii trimite Dumnezeu si in cate minunate chipuri o face. Ajunsa acasa si luata cu treburile de zi cu zi am uitat de intamplare. Pe seara insa am fost sunata de la grdinita baiatului meu de catre o doamna educatoare care imi cerea ajutor pentru o fetita careia ii murise mama de cancer si ramasese in grija bunicilor. Atunci mi-am amintit si mi-am dat seama ca Sfantul ma trimitea in ajutor fetitei. Si...am raspuns acelui strigat de ajutor cum am stiut eu mai bine.
  Azi ma rog Sfantului, citesc Acatistul si-l chem in viata mea. Mi s-a mai aratat prin puterea minunilor sale si in alte imprejurari - cand eu ma rugam pentru sotul meu care avea nevoie de lucru, cand am fost bolnava sau cand oferindu-ma eu sa pictez o icoana...s-a intamplat sa fie chiar cea a Sfantului.
  Multumesc lui Dumnezeu pentru multimea de sfinti facatori de minuni cu care ne-a binecuvantat. Simti ca din toti anume unul se apleaca mai mult catre tine. Eu simt astfel despre Sfantul Nectarie.


D. Andrada, 26-03-2012

   Vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru toata linistea care mi-o da in momentele mele de cumpana. L-am cunoscut citind rugaciuni pe internet, eram la pamant din cauza unor probleme sentimentale. Citesc acatistele Sfantului in fiecare zi, mai este putin pana se implinesc 40 de zile si pot sa zic ca sunt mai linistita sufleteste si de fiecare data cand simt ca ma prabusesc in lacrimi si durere incep sa citesc...imediat dupa ce am apucat sa citesc cateva randuri mi se usuca lacrimile si ma linistesc. Ii multumesc pentru toata puterea care mi-a dat-o si taria cu care m-a inzestrat sa merg mai departe. O sa continui sa ma rog si dupa ce termin postul de cele 40 de zile, sunt sigura ca o sa ma ajute pentru fiecare problema care imi va iesi in cale de acum inainte.
  Doamne ajuta!


Elena, 27-03-2012

   Doamne ajuta! Am mai scris acum ceva timp cum Sf.Nectarie m-a ajutat sa trec peste perioade grele din viata mea dar acum trebuie sa spun neaparat si sa ii multumesc Sf.Nectarie pentru ajutorul dat. Ginerele meu cauta de lucru. Are un serviciu dar nu suficient de bun pentru ca are rata la banca si ne descurcam mai greu. Si-a depus C.V.-ul intr-un alt loc care pare sa fie mai bine platit. A fost chemat la interviu de cateva ori dar nimic concret. Promisiuni erau dar... si am inceput sa ne rugam, sa ma rog si Sf.Nectarie sa ne ajute si vreau sa va spun ca Sf.Nectarie nu ne-a uitat. Am emotii cand scriu despre acest lucru. Ieri ginerele meu a primit un e-mail de la patronul firmei unde daduse interviurile, e-mail prin care isi cerea scuze ca a trecut asa de mult timp si nu l-a mai chemat si ca il roaga sa stabileasca o zi pentru o intalnire. Aici a fost cu siguranta ajutorul Sf.Nectarie si primul gand a fost sa scriu despre ajutorul lui si ajutorul Maicii Domnului si al Mantuitorului, al Sf.Ierarh Vasile cel Mare, Sf.Imparati Constantin si Elena, Sf.Parascheva, la care incerc sa ma rog in fiecare zi. Sper ca Bunul Dumnezeu a auzit si aude rugaciunile noastre si ale Sfintilor pentru noi si nu ne va lasa. Multumesc inca odata Sf.Nectarie ca s-a rugat pentru noi si ne-a ajutat si sper sa ne ajute si de acum inainte.
  Rugati-va si aveti credinta ca ceea ce veti cere Bunului Dumnezeu vi se va da. Doamne ajuta!


Diana, 27-03-2012

  Revin din nou cu minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut cu mine! Tin sa va spun ca de fiecare data cand ma doare spatele sau ma simt rau ma ung cu mir de la Sfantul si durerea dispare. Este cu adevarat grabnic ajutator trebuie doar sa va rugati cu credinta. Ii multumesc Sfantului pentru ajutorul care mi l-a dat la interviul pe care l-am sustinut astazi si ma rog Lui, Maicii Domnului si Domnului Nostru Iisus Hristos sa ma ajute sa fiu alesa dintre totii candidatii care de altfel nu au fost putini la numar. Nu incetati sa va rugati Sfantului si sa credeti in puterea lui. Doamne Ajuta!


Elena, 28-03-2012

  Doamne ajuta! Am scris ieri cum Sf.Nectarie ne-a ajutat, l-a ajutat pe ginerele meu cu serviciul. Va spuneam ca fusese la mai multe interviuri si patronul uitase de el si cum a primit un e-mail de la patronul unde daduse interviul. Vreau sa va spun ca astazi ginerele meu a primit OK -ul sa inceapa formele de angajare. Inca odata ii multumim Sf.Nectarie pentru ajutorul dat. Nu am incetat sa ma rog si ma voi ruga Sf.Nectarie si celorlalti sfinti in continuare pentru sanatate si bunastare si ii voi multumi lui Dumnezeu ca ne-a ascultat rugile cat voi trai. Multumim Sf. Nectarie, multumim Domnului Iisus Hristos si Maicii Domnului si tuturor sfintilor care ne-au ajutat. Doamne ajuta!


Cornelia, 28-03-2012

     Multumesc, Sfinte Nectarie !
  Am auzit cu ceva timp in urma despre Sfantul Nectarie…Am "nimerit" din intamplare la manastirea Radu Voda intr-o zi in care moastele sfantului erau scoase afara (nu-mi amintesc ce sarbatoare era). N-aveam nici o problema deosebita, dar am stat la rand ca toata lumea, m-am rugat si eu pentru mine si pentru copiii mei. Peste ceva vreme am primit in dar de la un prieten o carte cu Viata si minunile Sfantului, pe care am citit-o si marturisesc ca de foarte multa vreme nu m-a mai impresionat ceva atat de mult. Poate si pentru ca mereu, ne asteptam, ca toate minunile sa fi fost savarsite CANDVA si ne e greu sa ne imaginam ca se intampla si in zilele noastre aceste minunate lucrari ale Lui Dumnezeu si ale Maicii Sale, mijlocite de Sfantul Nectarie si alti sfinti alesi de Dumnezeu si carora noi ne rugam cu suflet si credinta (atata cata avem – pentru ca cel putin in ceea ce ma priveste stiu sigur ca sunt departe de perfectiune...).
  Nu mai stiu exact ordinea in care s-au derulat lucrurile, ca am citit inainte...ca am citit dupa...nici nu mai conteaza. Ce e important? Ca am depasit o cumpana foarte mare (cea mai mare a vietii mele), ca un diagnostic initial al unui medic competent a fost infirmat in urma unor investigatii. L-am intrebat totusi pe medic: „si daca nu e cancer, ce a fost asta domnule doctor?”. Raspunsul lui a venit simplu si modest: „Credeti in Dumnezeu doamna?”. „Cred, desigur” – si stiu sigur ca atunci ca si de multe alte ori in viata mea, m-a ajutat ENORM.
  Pe langa problema aceasta mai aveam si o alta despre care insa stiam, cu niste chisturi ovariene pe care le tot supravegheam de vreo trei ani si care au tot crescut in aceasta perioada. N-am mai luat alta medicatie, pentru ca tratamentul alopat pe care l-am facut nu a avut nici un rezultat pozitiv. Medicul era decis dupa ultimul control ca mai verificam o data si operam, pentru ca alta solutie nu mai aveam si nici nu se mai putea amana (depasisem limitele admise). M-am prezentat deci pentru un ultim control inainte de a lua o decizie si...chisturile erau tot acolo, dar mai mici. Niciodata in trei ani nu au scazut si acum s-a intamplat in 3-4 saptamani. N-am facut nici un tratament intre timp. M-am rugat dupa puterea si cu credinta mea putina Sfantului Nectarie, si prin El lui Dumnezeu si Maicii Domnului. M-am uns de cateva ori cu ulei de la capul Sfantului Nectarie si am citit acatistul Sfantului Nectarie cand am putut. E un sfant drag sufletului meu, caruia i-am simtit ajutorul eu si familia mea. Am scris si eu doar ce am observat de cand stiu despre existenta Sfantului Nectarie si de cand ma rog Lui. Dar cine stie de cate ori nu ne-a mai ajutat? Iti multumesc, Sfinte Nectarie pentru ajutorul primit de mine si familia mea si te rog sa ai in continuare grija de noi, sa ne indrumi, sa ne protejezi. Amin.
  Rugati-va Sfantului Nectarie, caci este bun si grabnic ajutator.


Angela, 29-03-2012

  Intr-o dupa amiaza mergeam pe strada amarata, ca vai de mine. Si luata de ganduri l-am rugat pe sfintisorul meu drag Nectarie sa faca si pentru mine o minune ca tare sunt suparata. Rugamintea am rostit-o in gand cu atata putere ca mi-au dat lacrimile. Dupa jumatate de minut primesc un telefon de la o persoana ce-mi citise cv-ul si mi-a propus o colaborare care infloreste pe zi ce trece. Sa ne rugam sfintilor si Maicii Domnului din tot sufletul nostru, ca ei ne aud si ne ajuta!
  Multumesc Sfinte Nectarie ca ma ocrotesti si-mi luminezi viata!


Dana, 31-03-2012

      Doamne-ajuta!
  Multumesc din suflet Puterii Ceresti pentru toate minunile la care am fost parte importanta caci au venit in urma rugaciunilor.
  Cand eram foarte tanara si nu aveam copii, am cazut in genunchi si l-am rugat pe Iisus sa-mi daruiasca un copil caci ma simteam singura, eram de sase ani casatorita si acest lucru nu se intamplase. Ruga mi-a fost imediat ascultata si am dobandit un baiat minunat pentru care-i multumesc lui Dumnezeu rugandu-ma pentru el, pentru sanatatea lui, pentru reusitele lui la examene, e acum student, a fost un elev eminent. In studentie, nu e usor intotdeauna, sunt profesori cunoscuti ca duri si care-si fac un obicei din a-i pica pe studenti.
  Am cerut ajutor, in mai multe randuri de la Sfanta Fecioara, rugaciunea catre Sfanta Maria, desfacatoare de noduri, cu lacrimi in ochi am citit rugaciunile si am facut metanii, desfacand si nodurile din Saptamana Patimilor Mantuitorului. De fiecare data, am primit raspuns bun si-i multumesc Maicii Sfinte pentru ajutor. Am rugat-o si pe Sfanta Parascheva sa ma ajute si nu s-a intamplat niciodata sa ma refuze, oricat de grea ar fi fost incercarea. E o sfanta care ajuta pe toata lumea in marea ei bunatate.
  De azi, ma voi ruga si Sf. Nectarie pe care l-am descoperit prin acest site, nu ca nu l-as fi stiut, dar nu am apelat pana acum la El cu o anumita ritmicitate.
  Dumnezeu sa ne aiba in paza, sa ne fereasca de cutremure, de boli, de razboaie, de lupta dintre noi, sa ne fie copiii sanatosi si norocosi.
  Fiului meu sa-i daruiasca Dumnezeu puterea de a infrunta ispitele tineretii, de a-si lua toate examenele, licenta pe care o amana, sa i se lumineze mintea in alegerea subiectului si a prof coordonator. Sa-i dea Dumnezeu noroc in viata, casatorie binecuvantata, copii frumosi, sanatosi si destepti, ascultatori, iar pe noi, parintii lui, sa ne tina vreme indelungata in viata sa-l putem ajuta si sa ne bucuram de izbanzile lui. Doamne-ajuta!


Vasile, 31-03-2012

  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul primit. Din cauza mai multor probleme de sanatate, nu pot avea un serviciu stabil, dar chiar si asa Sfantul ma ajuta si imi gaseste oportunitati dupa puterile mele sa mai castig niste bani in plus in mod cinstit.


M. Cristian, 31-03-2012

Minunea facuta de Sfantul Nectarie

  Mă numesc Cristian şi locuiesc cu chirie în Cluj Napoca. In anul 2009 m-am îmbolnăvit de o răceală cumplită fiind diagnosticat cu bronhopneumonie obstructivă cronică (BPOC). Au urmat ani grei în care nu puteam respira deoarece nu reuşeam nicicum să mă vindec. Am urmat tratamente peste tratamente dar în zadar.
  Părinţii mei sunt foarte credincioşi. Eu recunosc, nu sunt chiar atât de credincios, dar din puţinul care îl avem eu şi soţia mea donăm bani bisericii din când în când pentru a ne ajuta bunul Dumnezeu şi a ne feri de relele care există în această lume. In februarie 2012 părinţii mei mi-au cumpărat cartea Minunile Sfântului Ierarh Nectarie. Şi de acolo s-a schimbat totul. Am început să citesc acatistul Sfântului Ierarh Nectarie şi minunile făcute de acest sfânt. Pot scrie cu tărie că m-am vindecat de boala care o aveam si acum încep să duc o viaţă normală.
  Îi mulţumesc din suflet Sfântului Ierarh Nectarie pentru ajutorul acordat. M-am rugat din suflet pentru vindecarea mea si acest sfânt m-a ajutat. Nu pot exprima în cuvinte, dar Sfântul Ierarh Nectarie a fost cel care a făcut aceasta minune pentru mine. Am promis că dacă mă voi vindeca voi mărturisi şi la alţii povestea mea şi vreau să mă ţin de cuvânt.
  Cu siguranţa că toate dorinţele noastre se vor îndeplini dacă ne rugăm mult şi avem răbdare.
  Doamne Ajută şi ai grijă de noi!


Georgeta, 01-04-2012

  Sf.Nectarie a facut o mare minune cu o prietena, care in luna septembrie si-a depistat un nodul la san iar medicul i-a spus categoric ca este de natura maligna. Am sfatuit-o sa se roage Sf Nectarie, sa ii citeasca Acatistul si in intervalul care a urmat pana la consultarea altor medici s-a rugat la acest Mare Ierarh.
  Si Sfantul nu a intarziat sa o ajute: ulterior investivatiile facute si consultand alti doi medici au infirmat primul prognostic. Cu evlavie prietena mea s-a dus in aceiasi zi la Sf. Manastire Radu -Voda pentru a ii multumi acestui Mare Sfant pentru ajutorul dat. Multumim Sfinte Nectarie si te rugam sa ne ocrotesti cu puterea Ta!


Vasilica, 01-04-2012, dodoloiu1@yahoo.com

  Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Exista cineva de pe aici care a fost in pelerinaj in Grecia la biserica Sfantului Nectarie (Eghina)??? Daca da, in ce limba trebuie scrise pomelnicele? In limba romana sau in limba greaca? Va rog tare mult sa ma lamureasca cineva deoarece o prietena de a mea pleaca in Eghina si nu stim in ce limba sa scriem pomelnicele. Sfantul Nectarie sa va ocroteasca si sa va ajute pe toti!!!


Antoneta, 02-04-2012

  Doamne ajuta! Vreau sa marturisesc, ca si eu am avut parte de o minune, facuta de Sf Nectarie. Am aflat despre el in luna august (2011), de la o verisoara, care stia ca imi doresc un copil foarte mult, dar el intarzia sa apara. De atunci am inceput sa citesc acatistul mereu, (am mai uitat cate o zi) dar il citesc pentru ca m-a ajutat foarte mult. Sf Nectarie mi-a ascultat rugile si de 4 luni, am o minune in pantece care creste si atunci cand se va naste, se va numi Nectarie sau Nectaria. La inceputul lunii Decembrie, verisoara mea a reusit sa ajunga in Grecia, la Manastirea Sf Nectarie unde s-a rugat pentru mine si a lasat si un pomelnic.
  In luna Ianuarie aveam sa constat ca minunea s-a produs si eu eram insarcinata. Ii multumesc din tot sufletul Sf Nectarie pentru minunea care mi-a dat-o, impreuna cu Maica Domnului si Domnul Iisus Hristos. Niciodata sa nu ne pierdem speranta, daca ne rugam cu credinta, rugile noastre vor fi auzite. Am scris aceste randuri, pentru ca vroiam sa impartasesc cu toata lumea minunea de care am avut parte de la Sf Nectarie. Ii multumesc inca odata Sf Nectarie. Doamne ajutne!


Cornelia, 02-04-2012

  Pentru doamna Vasilica ....scria cineva pe acest site ca a trimis la manastirea din Eghina o scrisoare catre Sfantul Nectarie scrisa in limba engleza...si surpriza ....a primit raspuns la scrisoarea sa in limba romana scrisa de o maica stareta romanca care s-a recomandat ca se cheama Ana Maria...(au vazut ca scrisoarea e din Romania) deci puteti scrie pomelnicile in limba romana ...as dori si eu foarte mult sa fac un pelerinaj la manastirea Eghina dar nu stiu daca vreodata voi avea ocazia ...dar cu siguranta o scrisoare voi scrie ptr ca imi doresc foarte mult o iconita cu sfantul Nectarie si un pic de mir pe o bucatica de hartie...si nu pot ajunge in tara prea curand, (sunt in Italia) ptr a merge la manastirea RADU VODA ...asa ca am sa o scriu in limba romana si sper sa primesc un raspuns...o seara frumoasa.


Tatiana, 03-04-2012

  Buna ziua. As avea si eu o rugaminte la crestinii care au trimis scrisoare catre Sfantul Nectarie la manastirea din Eghina, Grecia: sa-mi scrie adresa Manastirii, si cat de repede au primit raspuns la scrisoare. Multumesc anticipat.


Oana Falasca, 04-04-2012

  Spre sfirsitul lunii Octombrie 2011, sotul meu a fost hospitalizat de 3 ori si diagnosticul era neclar. Pe 6 Noiembrie prietena mea din Cluj mi-a spus de sfantul Nectarie si mi-a trimis troparul Sfantului Nectarie si mi-a spus ca pe 9 Noiembrie este ziua Sfantului. Pe 8 Noiembrie am inceput sa ma rog la Sfantul Nectarie si pe 11 sotul meu a fost luat la operatie. A fost o schimbare imediata de la starea de inghetare, paralizie a lucrurilor, la o stare de imediata actiune pe linga faptul ca starea mea de spirit s-a schimbat ca printr-o minune. Desi eram inca sub mare stres, nu a mai fost un stres disperat cum fusese pana atunci, dar de undeva a inceput sa se infiripeze si speranta. Operatia, desi mult mai complicata decit se anticipase, a mers bine. O saptamana mai tarziu, dupa analiza de patologie am aflat diagnosticul de cancer la colon stadiul IV cu metastaza la cavitatea abdominala, care iarasi a fost surprinzator intr-un tanar sanatos de 35 de ani, ceva m-a intarit si lucrurile au inceput sa para normale, am fost in stare sa-mi recapat cumpatul.
  Vreau sa spun ca marea mea frica si dorinta a fost ca sotul meu sa fie operat de un medic bun. Nu pot sa va spun ca lucrul acesta se poate intampla numai cu voia lui Dumnezeu si prin grija si sprijinul Lui trimis noua prin Sfantul Nectarie si mai ales al Maicii Lui, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Chirurgul s-a dovedit a fi foarte bun, prietenos, si nu pot sa va spun de cat mult sprijin ne-a fost, mai ales in timpul sarbatorilor de Craciun cand sotul meu se refacea dupa operatie. Noi locuim in SUA si aici doctorii, desi sunt foarte buni si cu mare respect pentru pacient, nu-i poti contacta personal. Nu m-am rugat continuu la Sfantul Nectarie in perioada aceea, dar l-am pomenit mereu alaturi de Sfantul Neculai, Sfantul Spiridon, Sfantul Mina, Sfanta Parascheva si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Vreau sa subliniez faptul ca aceasta intamplare, in multe feluri a venit ca o binecuvantare pentru ca ne-a adus aproape de Bunul Dumnezeu si de Maica Lui. Ceva s-a intamplat inlauntrul meu si asa cum spune Psalmul 50, am simtit cum "Inima curata s-a zidit intru mine si duh drept s-a innoit intru cele dintru inlauntru ale mele" si am fost intarita cu "Duh Stapanitor."
   La aproape 2 luni de la operatie am aflat ca acest chirurg, care ne-a fost mereu aproape si ne-a raspuns la intrebari si mi-a linistit temerile, se trage din bunic din Romania. Aici unde sunt oameni din toate colturile pamantului, care sunt sansele sa gasesti chiar un om cu acelasi sange ca tine. Cand am auzit ca este Roman, am inteles de ce a fost asa de cald si omenos si gata sa ne ajute cu orice pret. Il rog pe Bunul Dumnezeu prin Sfantul Nectarie sa-l aiba in paza pe Daiel (numele chirurgului) si pe familia lui. Cand am auzit si acest detaliu, mi s-a verificat ca Bunul Dumnezeu ne ajuta prin rugaciunile Sfantului Nectarie si ale Preasfintei Sale Maici. Sunt plina de multumire ca Sfantul Nectarie mi-a ascultat putina mea rugaciune si nu s-a dat in laturi de la a ma ajuta in ciuda faptului ca abia l-am cunoscut, ca abia ii puteam tine minte numele, si ca abia am rostit cateva rugaciuni, dar le-am rostit cu mare dragoste in sufletul meu.
  Din Ianuarie 2012 sotul meu face chimioterapie si vreau sa aduc multumiri Preasfintei Nascatoarei De Dumnezeu si Domnului Nostru Iisus Hristos si Sfintilor care se roaga pentru noi neincetat si care ne protejeaza. Simt ca nu pot tine pentru mine aceste binecuvantari care ne sunt date noua prin rugaciune, aceasta boala ne-a adus aproape de Dumnezeu asa cum nu am stiut inainte.
  Sotul meu a avut celulele albe foarte scazute ca urmare a chemoterapiei, dar Acoperamantul Maicii Domnului si rugaciunile Maicii Domnului l-au ajutat si l-au tinut sanatos. Ba mai mult, a inceput sa puna si in greutate in timpul asta cand celulele albe ii erau scazute (din care cauza nu a putut face chimo o luna). Ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru rugaciuni si pentru sfintii pe care ni i-a dat noua pentru salvarea noastra si mai ales pentru Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pentru imensul sacrificiu pe care Bunul Dumnezeu L-a facut pentru noi prin coborarea Fiului Sau pe Pamant pentru salvarea si mantuirea neamului nostru. Am inceput sa ma rog iarasi la Sfantul Nectarie si continui rugaciunile catre Nascatoarea de Dumnezeu (Paraclisul Icoanei Preasfintei Nascatoarei De Dumnezeu urmat de Acatistul Buneivestiri) si Acatistul Sfantului Nectarie. Sotul meu se simte bine multumita acestor rugaciuni puternice pe care Bunul Dumnezeu ni le-a scos in cale.
  Multe au fost si sunt binecuvantarile, am simtit ca am fost si suntem calauziti si am primit ajutor in cele mai mici detalii pe care noi nu am fi putut sa le facem singuri. Am avut ajutor in alegerea oncologului, in intarirea sufleteasca, ridicarea din patul deznadajduirii, umplerea sufletului cu speranta (ceva ce nu am mai cunoscut inainte!!!), o bucurie si o pace launtrica pe care nu le-am mai cunoscut vreodata, incredere si dorinta de rugaciune, si parca viata a devenit mai calda si mai frumoasa. Spun asta pentru ca lumea imi spune ca este uimita de mine, de calmul meu si eu vreau sa subliniez ca nu am eu nici un merit in toata treaba asta (nu este falsa modestie), dar eu sunt cea care am primit un dar de neimaginat si asta este prin darul rugaciunii.
  Multumesc Sfantului Nectarie care simt ca ne-a ajutat si continua sa ne ajute in continuare (chiar si atunci cind am incetat sa ma rog lui), rugaciunile Sfintilor Neculai, Spiridon, Sfantul Mina, Sfanta Parascheva, si Sfantul Ioan Botezatorul, si mai ales ale Sfintei Nascatoarei de Dumnezeu si Domnului Nostru Iisus Hristos.


Viorel, 04-04-2012

     Buna ziua,
  As vrea sa va povestesc si eu ce minuni mari a facut SF.Nectarie cu noi:
  Sa incepem cu inceputul, acum 2 ani in urma, cand s-a nascut cea de-a doua fata pe care o cheama Anstasia, am descoperit ca sotia are cancer de piele, adica melanom malign. Am simtit ca a cazut cerul pe noi. Am plans ca doi copii pe ascuns sa nu ne vada fata cea mare care are acuma 5 ani. Am reusit sa dam peste un medic bun la spitalul de urgente din Iasi, care s-a oferit sa ne ajute cu operatia. Dupa prima operatie s-a extirpat melanomul si s-a confirmat ca este melanom malig. A urmat a doua operatie care a durat cam 4 ore, iar rezultatul a fost negativ, adica la acea data nu mai era nici un pericol. Am trecut pe la SF Nectarie din Iasi si am multumit pentru ajutorul dat, ne mai rugam din cand in cand la el, dar era mai mult dupa parerea formal. Atunci am promis Sf ca am sa spun minunea la toata lumea pe internet, dar nu am facut-o.
  Anul acesta in luna februarie am primit o veste foarte groaznica, sotia a fost diagnosticata cu metastaze cerebrale. Eu cred ca si de aceasta data SF Nectarie o sa ne asculte rugaciunea, nu o sa mai tac din gura, si dupa fiecare minune pe care o face cu noi am sa o spun la toata lumea.Tot de curand am aflat si de SF Ioan Rusu si de SF Luca al Crimeii, mari doctori fara de arginti si tamaduitori de cancere. Momentan sotia face chimioterapie, a rezistat bine la prima tura, dar nu vad prea mari schimbari in bine.
  Ma rog in continuare la SF Nectarie, la SF Ioan Rusu si la SF Luca al Crimeii, ca sa o tina in viata pe sotia sa putem sa crestem fetele mari si cu credinta in Dumnezeu.
  Doamne ajuta!


Rozalia, 04-04-2012

      Pentru doamna Tatiana: Adresa Manastirii Sfanta TREIME din Eghina este:


HOLY TRINITY GREEK ORTHODOX MONASTERY (AGIOS NEKTARIOS),
AEGINA ISLAND, GREECE, 180 10


   Eu am trimis scrisoarea la sfârşitul lunii ianuarie şi am primit răspuns pe la mijlocul lunii martie. Mare mi-a fost bucuria şi mulţumesc Sfântului Nectarie pentru că, pentru mine aceasta a fost încă o minune săvârşită de dânsul. Am primit iconite, iar pe spatele uneia cu Sfântul Nectarie era scris un mesaj foarte frumos, în limba română, care mă încredinţa că scrisoarea mea a fost pusă la căpătâiul Sfântului Nectarie. Dumnezeu a binecuvântat această mănăstire cu un aşa mare Sfânt.
  Să-i binecuvânteze Dumnezeu pe Maica Stareţă şi pe toţi vieţuitorii de acolo. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mulţumim Sfinte Nectarie!


Georgeta, 04-04-2012

HOLY MONASTERY HOLY TRINITY/
SAINT NEKTARIOS
18010 AEGINA ISLAND
GREECE sau
HOLY TRINITY GREEK ORTHODOX MONASTERY (AGIOS NEKTARIOS),
AEGINA ISLAND, GREECE, 180 10.


Alina, 05-04-2012

   Ma numesc Alina, sunt originara din Piatra Neamt, si inca de pe vremea cand locuiam in acest oras , mergeam la biserica din curtea Spitalului judetean care avea hramul Sf. Spiridon si Sf Nectarie. Pe atunci nu-mi spuneau nimic acesti sfinti, nu le stiam viata, mergeam la biserica doar din atragerea parintelui slujitor de acolo, a predicilor acestuia, a slujbelor de noapte, ce mai, simteam ca fac ceva bine, iar atunci cand nu erau slujbe simteam un gol in suflet. Se apropiase al doilea hram al bisericii, deci toti participasem la slujba de noapte inchinata Sf Nectarie. Am mai spus, nu stiam nimic despre viata acestui sfant, dar cu toate acestea, mereu aveam atragere de a merge la aceasta biserica. La predica, parintele ne anunta din nou ce carti au aparut la pangar, printre care si cartea cu viata Sf Nectarie, cartea rosie, spunandu-ne pe scurt ce contine si sa ne punem numele la copii de Nectarie pentru ca mare ajutor vom avea de la el inaintea lui Dumnezeu. Eu am ras catre mama mea, spunand "da, ca sa ne manance albinele...". Imediat am cumparat si eu acea carte recomandata de parintele si, seara, am inceput sa o citesc. Parca o putere ma cuprinsese si nu ma mai lasa sa o las din mana. Cand ajunsesem sa citesc despre minunile pe care le facuse diversilor oameni aflati in suferinta, pur si simplu plangeam si citeam in continuare pana ce am terminat-o. Ceva se schimbase si mai mult in mine. Acum nu mergeam la biserica doar pentru slujbele facute de parintele ci si pentru ca aceasta biserica purta hramul Sf Nectarie. Pot zice cu mana pe inima, ca aici mi se schimbase viata, aici cunoscusem mai indeaproape caile lui Dumnezeu, aici cunoscusem linistea launtrica, aici imi gasisem linistea atunci cand avusesem un mare necaz in familie, la acest sfant mi-am pus nadejdea de a-mi arata calea cea buna in viata, linistea mult dorita, in el mi-am pus nadejdea de a-mi intalni partea cea dreapta, o persoana care sa ma iubeasca, sa ma inteleaga, alaturi de care sa-mi continui viata duhovniceasca...Si uite asa, cu nadejde in Sf Nectarie, in Maica Domnului, am lasat in urma raul si m-am mutat la Iasi, gasind-o aici si pe Cuv Maica Parascheva, o alta sfanta care m-a ajutat in tot ce am facut in continuare, adica toate scolile care mi-au placut, am gasit pe acel sot mult dorit si visat alaturi de care avem trei copilasi, unul dintre acestia purtand numele Sf Ierarh Nectarie, nume pe care i l-am dat nu neaparat facand sfantului o promisiune candva, ci pentru evlavia pe care o aveam la el, pentru puterea pe care o are de a ne apara de tot raul, de boala, de necazuri, pentru grija avuta de noi in acele timpuri groaznice din trecut...
   Anul trecut a trebuit sa dau un examen de grad tocmai la Oradea, si, fiind insarcinata cu gemeni in 6 luni, imi era tare greu sa strabat cu masina 538 de km doar dus, dar o putere ma chema...Am ajuns tarziu, noaptea, iar ceva imi spunea sa mergem sa ne cazam la biserica Sf Treime din oras, dar nu ne-am dus imediat, era prea tarziu sa batem la usile manastirii, asa ca am mers a doua zi si ne-am cazat, dupa care am mers in biserica sa ne inchinam. Acolo, ce sa vedem? Erau o parte din moastele Sf Ierarh Nectarie...Nu stiam ca sunt acolo, la Oradea, la aceasta manastire .Nici macar nu stiam unde ne vom caza, ne lasasem dusi de simturi, ne lasasem in voia lui Dumnezeu. M-au cuprins lacrimile, eram bucuroasa ca il am pe Sf Nectarie atat de aproape, nici nu pot sa descriu in cuvinte bucuria pe care o traiam. Nu era pentru prima data cand vazusem moastele unui sfant, dar acum aveam in fata pe acel sfant la care aveam evlavie inca din vremea copilariei...Si acum plang cand sciu aceste randuri...Pentru mine era minune, m-a adus sfantul atatia kilometri si nu oricum, ci si insarcinata in 6 luni, cu baieti, unul dintre ei avand deja destinat numele de Nectarie, cu probleme de tensiune, si altele pe care le poate avea o femeie insarcinata. Nu mai zic ca am luat examenul cu brio, cu o nota mare, neasteptata de altfel...
  O alta poveste ce ne leaga de Sf Nectarie este aceea de a alege nasii de botez ai baieteilor nostri, si, legandu-ma stric la nasii lui Nectarie, niste persoane care se rugasera la Sf Nectarie pentru sanatatea copilasului lor din burtica mamicii, iar dupa nasterea acestuia, era sanatoasa, spre mirarea doctorilor. Nici ei nu citisera despre viata sfantului, despre minunile lui, stiau doar ca trebuie sa se roage lui pentru sanatate. Au botezat pe fetita cu un oarecare nume, afland mai tarziu despre semnificatia si putera numelui ce se asemana cu al Sfatului Nectarie, dar era prea tarziu, copilul era deja botezat. Dar Dumnezeu nu i-a lasat asa, ne-a trimis pe noi cu propunerea de a ni-l boteza pe Nectarie al nostru, o minune pentru ei, avand astfel posibilitatea de a increstina un baietel cu numele deja ales de catre parintii lui, dand astfel rasplata si Sfantului pentru binele dat lor...
  Mare bine va da Sfantul Nectarie daca aveti cu adevarat evlavie la el. Chiar daca copiii se mai imbolnavesc cateodata, stiu ca Sf Nectarie nu-i va lasa, ca ne va ajuta si pe noi, parintii lor, sa-i crestem si sa le daruim tot binele. Avandu-l prezent pentru totdeauna in viata noastra alaturi de Sfantul si dumnezeiescul parinte Ioachim si pe Fecioara Maria, ale caror nume le poarta copilasii nostri, nu ne simtim niciodata singuri si fara de ajutor inaintea lui Dumnezeu...
  Rugati-va mult si, daca inca nu aveti un sfant protector, cautati unul, aveti incredere in el si, la fel ca si noi, nu veti fi singuri niciodata
  Rugati-va Sfantului Ierarh Nectarie sa va dea din rabdarea lui pe care a avut-o atunci cand era chinuit sufleteste de oameni si tratat cu nedreptate, sa va dea din credinta si smerenia lui...Aveti incredere in el ca va va ajuta la nevoi, la necazuri, in vreme de boala, de ispite, de deznadejde si nu va va lasa niciodata la greu. Rugati-va mult si aveti nadejde in puterile ceresti...
  Pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Nectarie, ale Sfintilor Parintilor nostri Ioachim si Ana si ale Sfintei Tale Maici, Fecioara Maria, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin!


Stefy, 05-04-2012

  Îl țin in brate pe nepotelul meu si parca nu îmi vine sa cred ca s-a întâmplat minunea, după 6 ani de așteptari. Datorită Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusul, minunea este parte din realitatea din viața noastră. Nu incetati sa va rugati, pentru ca rugaciunile vor fi ascultate.
  Referitor la scrisoarea trimisa la Sfantul nostru drag in Grecia, pot sa va spun ca a durat cam doua saptamâni pana am primit răspuns, surprinzător in limba româna după ce eu am trimis in engleză. Am primit ulei si iconite, înainte cu 2 zile sa se nasca nepotelul. Am considerat ca a fost un semn, iar acum de câte ori este agitat, îl ungem cu el, iar una dintre iconite sta lângă el in patut. Mare este puterea lui Dumnezeu.
  Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!


Mihaela, 05-04-2012

  As vrea sa-i multumesc din suflet Sfantului Nectarie ca m-a ajutat nespus de mult in problema pentru care ma rugam (sa-l intoarca pe cel pe care il iubesc la mine cu mintea si cu sufletul), a facut Sfantul niste minuni la care nu m-as fi gandit in veci. M-a ajutat Sfantul chiar si atunci cand nu m-am rugat pentru o problema, insa a stiut sigur ce solutie sa-mi dea; m-a ajutat pe neasteptate. Eu locuiesc momentan in Spania si zilele trecute a avut loc o greva generala. Fix in ziua in care ma intorceam dintr-o alta tara in Spania, greva s-a declansat. E de prisos sa zic ca era un mare haos in aeroport si ca nu aveam cu ce sa ma intorc acasa. Insa, Sfantul Nectarie, Dumnezeu, Maicuta DomnuluI, Sfantul Nicolae si ceilalti Sfinti carora le-am cerut ajutor m-au ajutat sa mi mentin echilibrul psihic si cand am avut nevoie de ajutorul lor sa nu ma pierd si m-am rugat cu cata credinta am putut, m-au ajutat neintarziat. Le multumesc din tot sufletul pentru tot ajutorul pe care mi-l acorda in orice zi si ca sunt aproape de mine. De asemenea, am trimis si eu o scrisoare catre Sfantul Nectarie la Manastirea Eghina. Astept cu nerabdare si eu raspuns. Slava tuturor Sfintilor!


Ramona, 05-04-2012

  Sf. Nectarie m-a ajutat inca o data, desi nu meritam. Mi-a deschis ochii si m-a facut sa inteleg ca decizia pe care ma incapatanasem sa o iau nu era cea potrivita, si astazi am inteles in sfarsit cum e mai bine pt. mine. Multumesc, Sf. Nectarie!


Mihaela Wijgerden, 05-04-2012

     Buna ziua tuturor crestinilor.
  Anul trecut print-o intamplare am avut norocul sa-l cunosc si sa citesc viata, minunile si rugaciunile Sf. Nectarie. Nu am cuvinte sa-i multumesc acestui mare sfant, Bunului Dumnezeu, fiului lui Iisus Hristos si Maicii Domnului. M-am rugat la acest Sf. Nectarie pentru fiul meu sa primeasca un contract permanent la firma unde lucreaza.
  Nu dupa mult timp, fiul meu ajunge acasa de la servici si imi spune: "mama, a spus menegerul meu ca o sa se ocupe sa-mi faca un contract pe termen nelimitat". Fiul meu a obtinut acest contract, iar eu ma rog in continuare acestui mare Sfant Nectarie din timpurile noastre.
  Slava Domnului !


Tatiana, 06-04-2012

   Incep prin a le cere iertare sfintilor Nectarie, Nicolae, Mina, Parascheva, Ioan Rusul, Spiridon, Stelian, Tatiana etc., pentru ca in urma cu o luna am inceput sa deznadajduiesc si sa le pun la indoiala ajutorul dat pana acum, considerandu-le ispite. Problema mea porneste de la faptul ca nu am inca un serviciu, desi am terminat cursurile de master in 2010, fara a-mi sustine, insa, examenul final (si asta din cauza pacatelor multe si a depresiei). O alta problema care-mi consuma sanatatea psihica si fizica este legatura mea cu un barbat nebotezat si plin de uscaciune duhovniceasca. Sfantul Nectarie ne-a despartit in iulie 2011, pentru a ma obliga astfel sa merg la spovedanie, pe care o neglijasem de 4 ani. Dupa spovedanie m-am simtit alt om, si chiar rugaciunile mele indreptate catre Dumnezeu, Maica Domnului si sfintii Nectarie, Nicolae si Arsenie Boca mi-au adus o pace si o bucurie duhovniceasca pe care n-o mai incercasem pana atunci. Dupa 4 luni de la spovedanie "fiul ratacitor" s-a intors la mine si eu avand inima plina de iubire si pace l-am primit fara rezerve, crezand ca Dumnezeu se va indura de mine si pentru rugaciunile Maicii Sale si ale sfintilor, el o sa ma iubeasca sincer si o sa se converteasca la ortodoxie si o sa creada in ea. Acum ma gandesc ca dorinta mea este una imposibil de indeplinit, pentru ca a inceput sa se raceasca foarte tare fata de mine din cauza ca nu am serviciu si dupa parerea lui nu fac nimic cu viata mea, de aceea nu se poate gandi la casatorie, dupa 4 ani si jumatate de relatie zbuciumata. Ba mai mult imi spune ca daca se ajunge la asta o sa se boteze, dar n-o sa creada niciodata in ortodoxie (parintii lui sunt crestini dupa evanghelie si el a crescut cu invaturile lor eretice). Ma lupt cu o depresie cumplita, din care simt ca nu mai pot iesi, pentru ca am impresia ca nimeni nu vrea sa ma ajute sa ies din ea. In supararea mea cumplita i-am invinovatit pe Dumnezeu, pe Maica SA si pe sfintii care m-au ajutat atat de mult. Mi-am cerut iertare cu inima zdrobita, dar speranta mea este slaba acum si poate o noua spovedanie ma poate intari din nou. Nu stiu cand o sa fiu ajutata sa gasesc de lucru si, poate, un barbat ortodox credincios, dar as vrea sa cred ca intr-o zi chinurile vor lua sfarsit.
  Totusi se cade sa marturisesc ca am avut parte de mici minuni de la sfinti, de la citirea anumitor carti duhovnicesti, cunoasterea altor sfinti prin intermediul sfantului Nectarie, senzatia de liniste si de pace sufleteasca, pana la curmarea unor dureri cumplite de rinichi si ovare, cu ajutorul uleiului sfintit de la biserica Sfantului Nectarie din Iasi si primirea unor sume de bani de care aveam neaparata nevoie. Ma rog ca Maica Domnului si sfintii pe care i-am pomenit sa ma ajute sa ma ridic din groapa pe care singura mi-am sapat-o din neascultare si incalcarea poruncilor lui Dumnezeu, si mai ales prin legatura mea pacatoasa cu-n om lipsit de credinta si caracter, care in loc sa ma sprijine si sa ma iubeasca, ma taraste prin noroi impreuna cu el.
  Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!


Mona, 06-04-2012

  Am revenit sa va impartasesc o minune pe care a facut-o Sf. cu mine: am foarte mult de lucru la serviciu si nu reuseam sa fac o lucrare, la care aveam termen pina luni 09.04.2012. Dimineata m-am rugat la Sf. Nectarie sa-mi lumineze mintea, sa ma inspire sa pot sa rezolv problema. Am ajuns la serviciu, m-am ocupat de celelalte probleme pe care le aveam, si dintr-o data m-am dus fix, fara sa vreau, la bibliografia care trebuia sa o citesc pentru a-mi face lucrarea. Am ramas fara cuvinte, nu reuseam sa-mi revin, atunci mi-am adus aminte de Sf. Nectarie, am izbucnit in plins, fara sa-mi pese de colegii din birou, si in gand i-am multumit Sfantului, si o fac si acum si toata viata cat o sa mai traiesc.


Andreea Cristina, 06-04-2012

   Dragii mei, de o saptamana in viata mea a intrat Sfantul Nectarie, facatorul de minuni. Uneori cand totul merge atat de bine si viata noastra e frumoasa uitam de credinta, uitam ca acolo sus cineva ne vegheaza si are grija de noi, uitam sa multumim pentru tot ce primim de la viata. Din pacate asa am fost si eu in ultima perioada, am uitat de cei de sus. Am ajuns sa cred ca am o afectiune pe care nu o aveam deoarece am dat crezare unei bune prietene care se ocupa cu terapii alternative. Aceasta avand probabil dorinte ascunse a inceput sa ma trimita pe la diferiti medici „prieteni” ai sai iar eu nu mai stiam pe ce drum sa apuc. Imi era din ce in ce mai rau, ajunsesem nici sa nu mai pot face doi pasi datorita panicii in care intrasem, caci dupa ea nu mai aveam mult timp de trait. Familia mea vazand acest lucru, nasa mea de botez, pana la urma cred ca Sfantul Nectarie a indrumat-o sa-mi spuna despre el si despre minunile infaptuite de el. Si ea era una dintre ele, deoarece fusese diagnosticata cu o boala necrutatoare care de fapt pana la urma nu a existat.
  Mama mea, in miercurea urmatoare a mers impreuna cu nasa mea la Manastirea Radu Voda din Bucuresti pentru a cere ajutorul Sfantului Nectarie. Inceapand de joi eu trebuia sa merg in continuare la tratament la acea doamna dar Sfantul nu-mi mai dadea voie nici sa ma pot ridica din pat. Vineri eram programata la o alta prietena de data asta la cardiologie dar joi toata noaptea mi-a fost foarte rau incat am chemat salvarea care culmea nu avea nici o solutie pentru mine.... Vineri totusi cu toate fortele doream sa ma ridic din pat si sa ajung la cardiolog dar iata...ca...nici de data asta nu mai puteam face nici macar un pas de oboseala. Am sunat in cele din urma si am anulat programarea. Nu am mai luat legatura de atunci deloc cu "prietena" respectiva si am inceput sa citesc Minunile Sfantului Nectarie, astazi este a treia zi de cand citesc si Acatistul Sfantului. Tot de 3 zile am reusit sa ajung si la moastele Sfantului Nectarie care se afla la manastirea Radu Voda din Bucuresti si vreau sa va spun ca ma simt foarte bine si eliberata. Astazi am fost si la cardiolog, un medic specialist de data asta care mi-a spus ca a fost alarma falsa ca sanatatea mea nu este in pericol iar cei cu terapiile alternative sa se lase de diagnosticari  si de vorbe aruncate in vant despre sanatate.
  Dupa ce am plecat de la consultatie, astazi, am fost la Sfantul Nectarie sa-i multumesc pentru Minunea savarsita cu mine!
  Ii multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie si va pot spune tuturor sa aveti incredere caci nimeni pe lumea asta, nici un om, nu este mai presus de forta lui Dumnezeu!


Ionela, 08-04-2012

  Va scriu sa va impartasesc de inca o minune pe care Sfantul Nectarie a savarsit-o de data aceasta pentru un animal. Matusa mea are un motan de aproape 3 ani pe care eu il iubesc foarte mult. Zilele trecute ii aparuse deasupra ochiului o buba destul de urata si matusa mea nu avea bani sa-l duca la veterinar. Eu, cand m-am dus la ea am luat sticluta de mir pe care o am de la manastirea Radu Voda si i-am dat unde avea buba saracutul; ieri cand am fost motanul nu mai avea nimic, se vindecase si era foarte jucaus, mirul sfintit facandu-l bine. Rugati-va Sf.Nectatie pentru orice problema aveti.


Doareu, 08-04-2012

  Si eu am primit ajutor de la sf NECTARIE. M-a ajutat sa-mi gasesc jumatatea, ceea ce nu credeam sa se mai intample, ne-am casatorit. Imi doresc f mult un copil, dar din cauza ca am niste dureri infernale, cronice de burta, nerezolvate cu nici un tratament, am pierdut o sarcina. Ma rog sfantului sa ma ierte si sa ma ajute sa ma vindec, sa descopar ce am. Nu imi pierd speranta ca voi avea un copil.


Ion, 08-04-2012

  Doresc din tot sufletul sa-i multumesc SFANTULUI NECTARIE pentru ajutorul dat noua pacatosilor. Personal am auzit de acest minunat slujitor al DOMNULUI cu multi ani in urma, dar am realizat cu adevarat cine este numai dupa infaptuirea unei minuni din viata mea. Nu stiu cum este mai bine, sa intru in amanunte sau sa relatez pe scurt cele intamplate. Ceva imi spune ca este mai bine sa fiu concis. In anul 2010 sotia mea a trebuit sa fie urgent operata de ocluzie intestinala. Era foarte slabita ca abia se mai tinea pe picioare. Din fericire cunosteam un foarte bun chirurg, dr. Mihai Florescu caruia in veci ii voi fi recunoscator si in care aveam mare incredere. Operatia a decurs bine desi incepusem sa ma ingrijorez deoarece a durat mult mai mult decat ma asteptasem. Eu asteptam pe hol langa reanimare cand aud un brancardier exclamand; vai, pacat de doamna la numai 55 de ani are cancer. Nu cred ca trebuie sa mai continui, femeia de 55 ani era sotia mea. Eu obisnuiam sa ma rog, cred cu tarie in DUMNEZEU si in DOMNUL nostru IISUS CRISTOS desi sunt un pacatos. In acele momente grele mi-am adus aminte de SFANTUL NECTARIE si am implorat ajutorul lui fiind convins ca poate mijloci in fata DOMNULUI iertarea pacatosilor si intrajutorarea lor. Ceea ce pot marturisi acum este ca sotia mea este sanatoasa, ca in viata noastra s-a intamplat o minune si ca toate acestea le datoram BUNULUI DUMNEZEU, DOMNULUI NOSTRU IISUS CRISTOS, SF. FECIOARE MARIA, dar nu in ultimul rand ajutorului nepretuit din partea SF. Nectarie caruia in veci ii port recunostiinta si ii aduc necontenit multumiri. Poate nu am reusit sa transmit in totalitate ceea ce simt dar sunt fericit ca pot sa fac cunoscut cazul nostru si sa dau incredere celor care sunt in suferinta ca prin rugaciune pot sa primeasca un ajutor de nepretuit.
  SLAVIT SA FIE IN VECI SFANTUL PARINTE NECTARIE.


Sorina, 08-04-2012

  Cine poate sa ma ajute cu ulei de la candela sf Nectarie, doresc si eu, contra cost bineinteles. Am un fibrom de3 cm, din cauza lui s-ar parea ca nu raman insarcinata, dar nici sotul meu nu doreste sa isi faca analizele. Citesc in fiecare seara acat. sf Nectarie, ma rog sa imi dea si mie un copilas, dar nu am posibilitatea sa ajung la biserica cu moastele lui si as dori macar ulei de la candela lui. Totodata ii multumesc sf Nectarie ca m-a ajutat sa recuperez niste bani; lucrez la posta si din greseala am achitat mand unei pers, alteia ce avea din coincidenta acelasi nume si prenume. Cine a ridicat bani a zis ca nu mai are de unde sa ii dea, pt ca i-a cheltuit. Eu deja citeam acatistul sf Nectarie, cand m-a sunat o colega si a povestit ce am facut, am ridicat capul spre cer si am zis numai ajuta-ma, sf nectarie. Si m-a ajutat, peste 2 zile s-a recuperat suma. Si stiu ca ma va ajuta si acum. Multumesc din suflet sf Nectarie.


Antonia, 09-04-2012

   Am auzit de Sfantul intr-un moment de cumpana din viata mea: aveam sangerari de peste o luna de zile, devenisem apatica si nu mai simteam nici o dorinta de a mai lupta...tratamentul medicamentos nu parea sa dea rezultate si asteptam ca medicul sa se decida care e cea mai buna solutie: indepartarea fibromului sau a intreg uterului...in acea zi am fost la Man Radu Voda si m-am rugat la racla cu moaste...mi-am stapanit cu greu emotia, simteam o prezenta vie langa mine...m-am rugat asa cum m-am priceput mai bine, cu propriile cuvinte..sa ma fac bine, sa capat rabdare...cand am iesit in curte am vazut pt prima oara pomii infloriti din aceasta primavara...si am zambit dupa mult timp...am pus niste lumanari si m-am rugat in mod special ptru cel pe care il iubesc, sa treaca cu bine peste incercarea prin care trecea...si chiar atunci, chiar dupa ce am pus lumanarea, el m-a sunat, si astfel am simtit putearea sfantului care imi spunea ca totul se va rezolva ptru el...insa eu aveam sa mai trec prin momente grele...au urmat zile de cosmar in care nu puteam sa fac nimic, in care puterea mea slabea pe zi ce trecea, dar continuam sa ma rog la Sfantul sa imi gasesc linistea. Dupa nici o saptamana am facut o interventie si de atunci ma simt mai bine...dupa ce vor trece Sf Paste voi merge din nou la control si voi face operatia daca va mai fi nevoie...mai sunt pana atunci 2 saptamani in care ma voi ruga si voi asculta Acatistul lui cu speranta ca boala mea se va sfarsi. Si desi imi este mai greu ca niciodata am inteles ceva ce doar boala ma putea invata: sa pretuiesc fiecare clipa si sa ma bucur ca exist....


Laura, 09-04-2012

     Doamne ajuta!
  L-am descoperit pe Sf. Nectarie acum vreo doi ani si am beneficiat de ajutorul si protectia lui tot timpul, dar ceea ce vreau sa va marturisesc este o dovada vie ca acest minunat Sfant este vindecatorul "bubelor sufletesti si trupesti".
  Acum mai bine de o luna, exact la inceputul Postului (atunci cand ispitele sunt mai mari ca de obicei) am avut o suparare atat de mare, incat credinta mi-a fost pusa la grea incercare. Desi citeam Acatistul Sfantului Nectarie, Sfantul meu drag, eram atat de suparata pe Dumnezeu, incat chiar i-am reprosat "Doamne, ai facut o gluma proasta cu mine" (referitor la problema cu care ma confruntasem). Simteam ca tot ce cladisem sufleteste pana atunci se naruia incet-incet, sub puterea dezamagirii si a tristetii care ma cuprinsesera. 
  Cu ultimele puteri ale credintei mele, am trimis un pomelnic la Eghina, la Sfantul meu drag, cerandu-i nimic altceva decat liniste sufleteasca. Dupa o saptamana, impinsa mai mult de obisnuinta decat de credinta, am fost si m-am spovedit, avand grija sa precizez parintelui duhovnic ca nu vreau sa ma impartasesc pentru ca "sunt suparata pe Dumnezeu". Bietul parinte a vazut ca hotararea mea este ferma, dar nu a vrut sa ma lase in starea aceea mizera in care sufletul meu se afla si m-a rugat sa ma duc acasa si sa ma linistesc, sa ma rog si sa decid pana duminica la Sfanta Liturghie daca ma voi impartasi sau nu. Precizez ca eu continuam sa citesc zilnic Acatistul Sfantului si incepusem sa citesc si Acatistul Sfantului Nicolae, ca si cum ma agatam de un pai in mijlocul unui ocean, desi stiam ca "situatia mea e prea grava ca sa pot primi alinare". Ce diagnostice ne punem noi, oamenii... Cat de usor ne lasam inselati de aparente... 
  Din seara spovedaniei (miercuri), pana duminica, CEVA s-a intamplat. Trecusera aproape 10 zile de cand trimisesem scrisorica la Eghina... Nu va pot explica in cuvinte ce s-a intamplat cu mine... O binecuvantata liniste a inceput sa se pogoare in sufletul meu si o bucurie fara margini mi-a invadat fiinta. De unde veneau? Nu stiu... Atat pot sa va spun: ca pana duminica, am renascut! Iar momentul in care am luat Sfanta Impartasanie a fost minunea pe care am trait-o in acest binecuvantat Post. Am mai luat Sf. Impartasanie de multe ori pana acum, dar niciodata nu am primit-o cu lacrimi in ochi si o imensa fericire  umplandu-mi fiinta.
  Am trait o minune: minunea Sfantului Nectarie si a Sfantului Nicolae. Ei doi m-au ridicat din prapastia in care ma aflam si mi-au aratat ca Dragostea, Speranta si Credinta pot salva chiar si talharul de pe cruce. 
  Pentru ca suntem in Saptamana Patimilor, nu doresc sa inchei fara a va relata o istorioara pe care am vazut-o la televizor, similara cu ceea ce am trait eu: in cadrul unui documentar despre minunile care se intampla in vietile noastre, l-am vazut pe un tanar american, care avea in jur de 35 de ani si povestea ca fusese un ateu convins, si nu doar ateu, ci un adevarat razvratit, care facea totul impotriva lui Dumnezeu si a mamei lui, o femeie extrem de credincioasa. Intr-o zi, pe cand statea in camera si privea una din icoanele mamei care il intruchipa pe Mantuitor, tanarul i s-a adresat Acestuia zeflemitor:"Daca Tu esti Hristos, fa o minune cu mine si o sa cred in Tine". In acel moment, a simtit o imensa Iubire invadandu-i sufletul si schimbandu-l iremediabil intr-un credincios devotat.
  Suntem oameni, suntem slabi si gresim...dar rugaciunile noastre sunt INTOTDEAUNA ascultate. 
  Sfantul Nectarie mi-a dovedit asta si nu am cuvinte sa-i multumesc!
  Paste Fericit tuturor, cu Dragoste, Lumina si Binecuvantari!


Alexandra, 09-04-2012

  Nu am cuvinte sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ca a aparut in viata mea! De cand am inceput sa ma rog lui, il simt ca pe un tata, ca pe prietenul meu cel mai bun si il iubesc enorm. M-a intors la adevarata credinta si mi-a dat speranta, mi-a schimbat viata. De asemenea, in nemasurata lui bunatate, in absolut ORICE problema am avut, m-a ajutat, a schimbat lucrurile total si m-a protejat de tot raul. M-a ajutat si in cea mai grava problema care am avut-o de cand am inceput sa ma rog lui, fara nici un fel de medicament, mi-a ridicat fratele din boala, doar am citit Acatistul si in momentul in care l-am terminat fratele meu a sarit sanatos din pat si de atunci nu mai are nimic.. Multe, multe a facut pentru mine nevrednica, mi-a dat semne nenumarate prin care parca imi arata ca este mereu cu mine. L-am visat si m-a binecuvantat in vis...Apoi dupa ceva timp pe masa unde am icoanele cu el mi-a aparut o cruce din mir, perfecta, care mirosea minunat. Nu mi-a venit sa cred ochilor cand am vazut, in bataia luminii cum staluceste crucea, acum s-a uscat si inca e acolo, la fel de frumoasa ca atunci cand am gasit-o. Sunt multe de spus, nici nu stiu cum sa ma exprim si sa leg tot ce as vrea sa spun, nu am cuvinte sa-i multumesc, si nici nu o sa am vreodata insa el trece dincolo de cuvinte, el cauta in inima si sper sa gaseasca si recunostinta si iubirea mea pentru el. Aveti incredere in Sfantul pentru ca nu va lasa, rugati-va,pentru ca asta e cel mai important lucru. Fara Dumnezeu nu putem face nimic, suntem prea mici si prea neinsemnati.
  Bucura-te Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni!


Anna, 09-04-2012

    Buna ziua, vreau sa va spun si eu doua dintre multele minuni pe care Sfantul Nectarie le-a facut pentru mine. 
  Acum doi ani imi cautam servici si nu gaseam nicicum desi eram chemata f des la interviuri iar la unele dintre ele ma descurcam destul de bine dar totusi nu eram acceptata...m-am rugat Sf Nectarie si dupa aproape jumatate de an m-am angajat la o firma unde e bine...nu trebuie sa va pierdeti speranta, eu recunosc ca am avut momente cand nu credeam ca-mi voi mai gasi ceva dar apoi citeam acatistul si iar imi revenea speranta.
  O alta minune pe care a facut-o Sfantul Nectarie a fost in legatura cu o operatie la masea...acum un an am descoperit o umflatura mica la o masea, nu ma deranja, nu ma durea dar medicul mi-a zis ca e infectie si ca trebuie sa ma operez, precizez ca infectia era in os si numai gandul ca-mi va taia osul ma lua cu lesin...am amanat momentul un an si 2 luni timp in care ma rugam Sfantului Nectarie si nu numai Sfintei Parascheva, citeam si Paraclisul Maicii Domnului si ma rugam ca sa ma ajute Dumnezeu sa-mi dispara infectia. Am fost si la moastele Sf Nectarie cand am fost in trecere prin Bucuresti dar...nu s-a intamplat sa-mi treaca...DAR bunul Dumnezeu dupa lungi cautari mi-a scos in cale o doctorita buna si in ianuarie m-a operat si in timpul operatiei si dupa a fost foarte bine, nu am simtit nimic, nimic...Sfantul Nectarie m-a ajutat si de aceasta data chiar daca nu cum voiam eu intital sa dispara infectia ci m-a ajutat prin mana doctoritei si eu ii multumesc ca acum sunt bine si problema s-a rezolvat.
  Ii multumesc Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva, Sf Mina si  Maicii Domnului ca s-au rugat la Dumnezeu si mi-au ajutat in orice lucru.
  Doamne ajuta si rugati-va ca Dumnezeu sigur o sa va ajute atunci cand crede el si prin ce metoda crede de cuviinta asa ca sa aveti rabdare si lasati-va in voia Domnului.
  Am o intrebare...care e legatura intre Sfantul Nectarie si paianjen...tot aici am citit ceva legat despre asta si culmea e ca aseara, dupa ce o perioada de timp nu mai citisem acatistul Sfantului Nectarie am vazut pe perete langa icoana un paianjen si apoi am zis sa mai citesc aici pe site minuni de ale sfantului ca si asa nu mai citisem de mai bine de jumate de an si aseara am citit aici cum ca cineva a scapat cartea de rugaciuni cu Acatistul Sf Nectarie si a iesit un paianjen din ea sau cum ca altcineva a inceput sa se roage la Sfantul Nectarie si un paianjen a inceput sa i se urce pe picior. Sa fie oare paianjenul de aseara ce l-am vazut pe perete langa icoane un semn sau nu are nici o legatura??? 


Cornelia, 11-04-2012

   Citesc cu nesat in fiecare seara minunile marturisite pe care le-a facut si le face dragul nostru sfant, sfantul Nectarie tuturor celor care ii cer ajutorul si nu mai ma satur ....mi se umple sufletul de bucurie si de speranta ...si cu mine a facut multe minuni, in fiecare zi se intampla cate o minune chiar si marunta dar pentru mine cu o mare importanta...acum imi caut ceva de lucru ....ma rog sfantului si citesc acatistul in fiecare seara si astept ajutorul lui care sigur va veni, mai devreme sau mai tarziu, pentru ca este foarte greu sa iti gasesti un loc de munca in zilele noastre, si il mai rog din suflet sa ne ajute sa fim sanatosi, eu, sotul si copilul meu, sa se roage Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului pentru iertarea pacatelor noastre si pentru luminarea mintilor noastre, sa avem mintea limpede si claritate in gandire si sa ne dea puterea de a ne ruga cu credinta ...de ceva timp imi doresc sa trimit o scrisoare la Eghina la manastirea Sfantului Nectarie dar parca ceva ma tine, ptr ca imi doresc si eu foarte mult o iconita si un pic de mir ca uneori avem dureri si sper si cred ca uleiul de la candela Sfantului ne va ajuta ...aseara ma durea foarte rau spatele si m-am rugat sfantului inainte sa adorm sa ma ajute sa dorm si eu linistita fara dureri si dimineata m-am trezit odihnita, am simtit ca am dormit bine;
  MULTUMESC SFINTE NECTARIE PENTRU CA MIJLOCESTI LA BUNUL DUMNEZEU SI LA SFANTA FECIOARA PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASTRE SI PENTRU NEVOILE NOASTRE ALE PACATOSILOR ...la fiecare problema oricat de mica ma rog sfantului in gand si el ma ajuta ...MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU CA NE-A DAT UN SFANT ATAT DE MINUNAT ....SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA TIE!


Monica, 11-04-2012

  Buna ziua! L-am descoperit pe Sfantul Nectarie dintr-o carte. Am citit pe nerasuflate o parte din minunile savarsite. A fost extraordinar. O liniste sufleteasca a coborat peste mine. Dupa ceva timp am gasit leac pentru problemele de sanatate de care sufeream, eu si tatal meu. De asemenea, Sfantul ne-a ajutat si cand eram sa ramanen inzapeziti. Dar am scapat cu bine si ne-am continuat drumul linistiti. Ii multumesc Sfantului Nectarie, Maicii Domnului si tuturor sfintilor pentru toate ajutoarele primite. Doamne ajuta!


D.P., 11-04-2012

   Am aflat pentru prima data de Sfantul Nectarie in 2010 cand aveam o ruda batrana bolnava de cancer in ultima faza. Am cumparat acatistul Sfantului si l-am citit o singura data. Ruda mea a murit la scurt timp si am pus acatistul in casa undeva crezand ca nu mai am nevoie de el. Vreau sa specific ca nu stiam de Sfantul Nectarie ca face si alte minuni in afara de izbavirea de cancer. De curand intrasem intr-o depresie profunda din cauza unor probleme financiare pe care le aveam si oricat incercam nu gaseam nici o solutie salvatoare. Aveam numai ganduri negre, nu dormeam noaptea si ma stresam din orice. Cautand pe inernet, am gasit viata si minunile Sfantului Nectarie si atunci mi-am adus aminte de acatistul pe care il aveam acasa. Fiind in postul Pastelui, mi-am propus sa tin post si sa citesc acatistul 40 de zile, poate ma va ajuta Sfantul cu voia lui Dumnezeu sa mi se rezolve si mie problemele. Am inceput sa ma rog si Fecioarei Maria, Sf. MINA, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Parintelui Ilarion Argatu si mai multor Sfinti ale caror acatiste mai citeam cand aveam timp. Dupa ce citeam un acatist ma linisteam si eram asa impacata cu mine de parca nu mai aveam nici o problema si am inceput sa dorm si noaptea. Cand aveam mai multa nevoie de bani, Sfantul Nectarie imi trimitea prin diferite persoane sau rude de la care nu ma asteptam (sa nu credeti ca erau sume mari, ci atat cat imi trebuia) sau primeam niste bani de la servici. Tot Sfantului m-am rugat sa-l ajute pe sotul meu sa se impace cu fratele lui ca nu vorbeau de ceva timp, si ce credeti ca la 3 zile doar, ei au inceput sa vorbeasca de parca nu fusesera certati niciodata. M-a ajutat Sfantul sa-mi gasesc un duhovnic bun la care sa ma spovedesc cum trebuie si sa-mi usurez sufletul de pacate.
  Ii multumesc din suflet Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor si Maicutei Domnului pentru tot ajutorul pe care mi l-au dat si ii rog sa fie alaturi de mine si familia mea in continuare si de toti cei care alearga spre ajutorul lor. Rugati-va cu evlavie Sfintilor ca ei sigur va vor ajuta.
  Doamne ajuta!


Flory, 11-04-2012

  Cand aveam mare nevoie, ma simteam singura, am aflat intamplator de Sf. Nectarie, m-am rugat si am inceput sa ma simt mai bine, mai increzatoare, a inceput sa-mi mearga mai bine. De ani de zile imi doream un loc de munca, dupa ce m-am rugat la Sf. Nectarie si Maica Domnului constant am primit un loc de munca, viata mea s-a schimbat radical. Cred cu adevarat in puterea sfintilor, sa te rogi la ea, iti aduce dincolo de indeplinirea dorintelor si linistea sufleteasca si puterea de a trece peste tot si toate. Multumesc Sf. Nectarie, Multumesc Maica Domnului pentru toate lucrurile bune din viata mea, pentru minunatul loc de munca. Dumnezeu sa va ajute tuturor!


Lucia S., 11-04-2012

  Imi pare rau ca scriu de-abia acum. Ma simt vinovata ca am neglijat sa spun si eu despre binele cu care Sfantul Nectarie mi-a raspuns la rugaciuni. Cu adevarat mijlocitor pentru noi la bunul Dumnezeu! Rugaciunile si Acatistul Sfantului le-au usurat nasterile celor doua fiice ale mele in mod vizibil: trei nasteri usoare si scurte de 1-2 ore cu totul. O nepotica avea de la nastere o problema cu un ochisor: era in permanenta rosu si umflat, lacrima si dimineata era lipit. Medicul i-a spus ca la sase luni trebuie printr-o inteventie chirurgicala sa-i desfunde canalul lacrimal. O singura data am atins-o cu ulei de la Moastele Sfantului Nectarie si dimineata ochiul era curat ca si cum niciodata n-ar fi fost altfel. Intr-un moment de mare cumpana pentru una din fiice m-am rugat Sfantului sa-mi dea un semn de incurajare. La scurt timp, cam la o ora, am avut un fenomen in campul vizual: un cerc foarte suparator a carui circumferinta se misca continuu. Imi dadea o senzatie de ameteala - nu mai vorbesc de spaima ce m-a cuprins. Dar m-am atins cu ulei sfintit si instantaneu a disparut fenomenul . Atunci am inteles mesajul ca Sfantul Nectarie mi-a dat un semn. Apoi nu demult una din fete a trecut cu bine peste o boala care la adulti se manifesta intotdeauna foarte zgomotos, tot prin rugaciuni la Sfantul Nectarie. De asemenea fapte marunte pe care poate nu le dau importanta, se rezolva usor chiar si cu un "Doamne Sfinte, roaga-te pentru mine". Ii multumesc din suflet si il rog sa ma ierte pentru ca, desi consider ca este ocrotitorul meu, am amanat nepermis de mult marturisirea ajutorului primit. Doamne ajuta.


Adina, 11-04-2012

  E a doua oara cand citesc acatistele Sfintilor Nectarie, Nicolae si Ioan Rusul. De fiecare data, in Saptamana Mare am primit raspunsul la rugaciune. Prima data am ramas fara serviciu, chiar la inceputurile crizei; si am gasit altul, cum doar am visat sa am. De data asta aveam probleme de sanatate care nu imi permiteau sa raman insarcinata: un chist mare, care doar cu operatia se putea indeparta. Si in plus, am fost trimisa mai intai sa imi fac un test care arata daca acest chist e de natura cancerigene; nu am facut nici testul, nici operatia. dar m-am rugat cu incredere: din 16 februarie pana acum; dupa o luna de la primul consult, chistul s-a redus la jumatate; a doua luna e acum, si e sarcina...
  Va scriu pentru a va asigura, in caz ca e nevoie, de minunile care se petrec in viata noastra, daca ne rugam cu credinta. Va doresc tuturor numai bine.


Ancuta, 12-04-2012

  Vreau sa multumesc pe aceasta cale Sfantului Nectarie pentru ajutorul pe care mi l-a dat. Sunt insarcinata in 14 saptamani si din cauza unor probleme ale colului urma sa mi se faca cerclaj, o interventie aparent simpla, dar de care mie imi era foarte frica. M-am rugat impreuna cu sotul meu Sfantului Nectarie sa ma ajute sa nu mai fie nevoie de aceasta interventie si minunea nu s-a lasat asteptata! A doua zi cand am mers la spital, doctorii au constat cu uimire ca nu mai este nevoie de cerclaj, colul fiind inchis, iar sarcina nemaifiind in pericol! A fost cu adevarat o minune, minune a Sfantului!
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Multumesc Sfinte Nectarie, pentru ajutorul primit!


Diana, 12-04-2012

  In urma cu cateva saptamani scriam despre cum m-a ajutat Sfantul Nectarie la un interviu pe care l-am sustinut pt un post la o banca de top. Revin si marturisesc ca rugaciunile catre Sfantul Nectarie, Maica Domnului si Sfantul Nicolae mi-au fost auzite si Dumnezeu mi-a ajutat sa reusesc si sa fiu acceptata. Am cautat mai bine de 7 luni un loc de munca si in sfarsit cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit, fara pile. Precum scrie si in Acatistul Sfantului "sa nu cautam ajutor de la oameni ci de la Dumnezeu".
  Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutorul primit si pentru grija pe care mi-o porti in fiecare zi! Doamne ajuta!


Alina Maria, 12-04-2012

  Am facut o promisiune sf.Nectarie si trebuie sa o indeplinesc...l-am intalnit pe sf.Nectarie prin februarie, cand in urma unei cazaturi am ramas aproape paralizata si am crezut k nu o sa mai ma pot misca...a venit ambulanta si tot drumul spre spital ziceam rugaciuni pt k durerea era insuportabila (mentionez k ma rugam si la sf nectarie, citisem intr un ziar de un fotbalist care apelase la ajutorul divin si a fost ajutat)...ideea e k am stat 3 saptamani in medical timp in care am citit pe net mai multe despre sfant...am inceput sa citesc acatistul sf pt a-mi usura vindecarea, si pt k imi doream mult k pe viitor sa am un copil...timpul a trecut, m-am recuperat, am inceput sa ma duc la Manastirea Radu Voda, unde se afla moastele sf, si sa ma rog pt a avea un bebelus...am reusit sa iau si ulei de la candela cu care m-am uns pe burtica si seara de seara am citit acatistul si il voi citi in continuare...si surpriza, azi pe 12 aprilie mi-am facut un test de sarcina care a iesit clar pozitiv:)))))... sunt super fericita si sper k totul sa fie in regula si k sfantul sa ne ajute si de acum incolo...ii multumesc din suflet pt cadoul facut si pt grija ce a avut-o fata de mine si o sa am grija k de acolo sa ma tin de promisiunile facute dumnealui...va doresc multa sanatate si fie k sf Nectarie sa va ajute in a va indeplini dorintele.


Gabriela, 15-04-2012

   Doresc ca ceea ce am am trait sa fie o dovada pentru toti cei care vor citi aceste randuri a puterii infinite a Bunului Dumnezeu si a Sfintilor Sai. Povestea mea incepe in luna iunie cand in urma unor analize mi s-a spus ca nu voi putea sa am copii, din cauza unor probleme grave la uter. Astfel mi s-a recomandat efectuarea unei interventii complexe pentru remedierea problemei. Am plecat de la medic refuzand interventia, gandindu-ma doar la ajutorul pe care il pot avea de sus.
In aceeasi luna am ramas insarcinata, lucru care m-a bucurat enorm. Primele luni de sarcina au fost foarte grele si adesea ma rugam.
  Am simtit impulsul de a ma ruga Sfantului Nectarie, fara sa stiu prea multe despre el, doar ca ajuta bolnavii de cancer. As putea spune ca a venit in intampinarea mea. La patru luni si jumatate in ziua in care am mers sa facem ecografia de sarcina pentru a afla sexul copilului, am inteles cat de mare este purtarea de grija a sfintilor catre noi. Astfel in ziua aceea am facut o programare la o clinica care se afla in apropierea bisericii RADU-VODA. Cautand pe internet adresa clinicii, am gasit o serie de marturii ale unor femei ajutate in sarcina de sf Nectarie, ceea ce m-a facut sa-mi dau seama ca nu fusese intamplator instinctul de a ma ruga SF NECTARIE, simteam ca sfantul imi ocroteste copilul. Am decis ca dupa ecografie sa ne oprim la biserica pentru a ne inchina Sfantului si pentru a cumpara o carte despre viata sa, ceea ce am si facut. La ecografie am aflat ca vom avea o fetita pe care o vom boteza Anastasia. Surpriza a fost ca in cartea despre SF NECTARIE am aflat ca acesta protejeaza copiii botezati cu numele de ANASTASIA, fiind numele sau de botez, ceea nu stiam pana atunci.
  MULTUMESC PARINTE NECTARIE!!!!


Stefania Domintean, 15-04-2012

  Am revenit pe acest site pentru ca probabil nu am suficiente cuvinte sau trairi incat sa multumesc Sfantului Nectarie asa cum se cuvine. Suntem in Sambata Pastilor si ultimele 2 sapt din viata mea au fost chinuitoare. Din pacate oricat incercam noi sa ne mentinem pe calea cea dreapta, exista forte care ne ispitesc, care ne ingreuneaza viata si ne fac sa ne simtim speriati si fara scapare in fata problemelor. Acum 2 sapt am comis o greseala la serviciu care aproape ca m-a costat slujba, sanatatea si linistea sufleteasca. Eram fara speranta, aveam senzatia ca tot ce am cladit pana acum s-a spulberat, ca mi-am dezamagit familia si in primul rand pe dragii mei sefi. M-am rugat neincetat, gandurile mele s-au intors iar si iar catre minunile facute de minunatul Sfant Nectarie, am citit acatistul intr-o disperare greu de imaginat si parca simteam printre lacrimi si ganduri rele, ca se va gasi o solutie. La cateva zile dupa ce cosmarul incepuse, seful suparat rau, eu fara solutii, clientii innebuniti, nu mai aveam chef nici sa dorm, nici sa mananc, nici sa vorbesc cu nimeni, Sfantul Nectarie M-A SALVAT. Totul s-a rezolvat asa cum nici nu sperasem si eu parca am reinviat pur si simplu, ma simteam alt om putand sa ma bucur iar de viata si de profesia pe care o practic.
  Dragii mei , am scris de multe ori aici, pentru ca Sfantul meu Drag m-a ajutat de nenumarate ori, puterea Domnului e atat de mare iar noi suntem atat de mici si de pacatosi incat nu constietizam ca Dumnezeu nu cere mult de la noi.
  Voi continua sa ma rog si tare imi doresc sa pot da si eu altora din ce am eu asa cum si Sfantul mi-a fost alaturi la greu.
  Doamne ajuta si nu va pierdeti speranta caci Domnul nostru Bun nu ne lasa la greu !!!!


Alina, 15-04-2012

  Hristos a inviat! Paste fericit tuturor!
  Multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ce ai facut pentru mine si te rog ocroteste-ma in continuare. Doamne ajuta!


Elena, 15-04-2012

  Pe aceasta cale, doresc sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul primit. In urma cu un an si jumatate, fetitei mele i-au fost scoase cateva alunite de pe fata, si i-au ramas niste cicatrici care nu se mai vindecau. Eram asa de suparata ca nu stiam ce sa mai fac, pana cand mi-am amintit de Sfantul Nectarie si de ajutorul dat de el tuturor celor aflati in suferinta. Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie timp de 40 de zile, sa merg cat mai des la Manastirea Radu Voda, sa-i dau cu ulei de la candela si sa ma rog. M-am rugat necontenit si la Fecioara Maria si la Parintele Arsenie Boca. Rugaciunile mi-au fost ascultate, iar in timp, cicatricile s-au vindecat si s-au atenuat destul de mult.
  Rugati-va cu credinta si veti primi ajutor! De asemenea, nu uitati ca atunci cand ati promis ceva unui Sfant sa va tineti de promisiunea facuta.
  Doamne ajuta!


Alice, 15-04-2012

   Hristos A Inviat!

 Inca o data, multumesc Sfinte Nectarie pentru ca intotdeauna esti aproape de mine si de familia mea si atunci cand apar probleme iar solutii par ca nu exista, printr-un miracol ne-ajuti sa le rezolvam. Doamne Ajuta!


Tatiana, 16-04-2012

  Puterea rugaciunii
  Multumesc Sfantului Necatrie ca m-a ajutat in solutionarea unor probleme pe care le-am avut la serviciu. Am citit Acatistul Sf.Nectarie timp de 6 saptamani si m-am rugat sa ma ajute sa se solutioneze problemele pe care le aveam si de care nu eram vinovata. Dupa ce am terminat de citit Acatistul, seful m-a chemat si mi-a zis ca totul e OK si ca problema s-a rezolvat.
  Slava Domnului!


Tatiana G., 16-04-2012

  Hristos A Inviat! As vrea si eu sa multumesc Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos si Sf Nectarie pentru toate. In toamna, am cazut la pat, ma simteam foarte rau, fara nici o explicatie. Ma durea capul ingrozitor. Noaptea nu puteam dormi, aveam vise urate. Cazusem intr-o depresie urata de tot. Nu puteam minca, nu mai vroiam sa traiesc. Nu gaseam in acel moment sensul vietii. Am facut diverse analize si toate mi-au iesit bune. Am luat si antidepresante, dar de la primele pastile ma simteam si mai rau, din care motiv am renuntat la ele. Dar cu rugaciuni fiebinti la Maica Domnului, la sf.Spiridon, sf.Ciprian, sf.Iustina, Sf Nectarie, am revenit la viata normala. Cred si spun tuturor cu mana pe inima ca mare este Puterea Domnului. Tot ce la oameni e cu neputinta, la Domnul toate sunt cu putinta. Nu pierdeti speranta, cereti si vi se va da.
  Slava tie Sf Nectarie, Mare facator de minuni!


Anca, 18-04-2012

  Hristos a inviat! Vreau sa va impartasesc bucuria pe care o traiesc aceste zile: in sfarsit rugaciunile mele au fost ascultate si, cred eu, cu ajutorul bunului Sfant Nectarie, minunea s-a intamplat: sunt insarcinata! Am crezut cu tarie in ajutorul sau si al Maicii Domnului si nu am renuntat la rugaciuni, chiar daca nu am citit in fiecare zi Acatistul Sfantului Nectarie. Sunt atat de fericita! Le multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului pentru ajutor si ii rog pe mai departe sa se roage la Dumnezeu pentru ocrotirea mea si a bebelului meu. Doamne ajuta!


Stefy, 20-04-2012

  Sfantul Nectarie a făcut multe minuni cu mine si familia mea, dar pe moment nu am știut. Am făcut legătura mai târziu. L-am cunoscut pe soțul meu pe data de 9 Noiembrie, ne-am mutat in casa noastră pe data de 9 noiembrie. Alte minuni zilnice s-au întâmplat mereu. Când am fost bolnava, m-am uns cu ulei si mi-a trecut. Acum așteptăm sa se întâmple o alta minune, sa vina un bebe. Avem încredere ca Sfantul ne va ajuta si de data aceasta. Rugati-va si nu incetati sa credeți.


Anca Dragoi, 20-04-2012

  Ma numesc Anca Dragoi, sunt din Constanta si voi incerca sa va spun minunea pe care Sfantul Nectarie a facut-o mamei mele. Despre Sfantul Nectarie nu stiam ca exista in urma cu aproximativ 5 luni, si nici nu stiu in ce context am aflat de el. Mi s-a spus ca este un Sfant care ajuta oamenii, si mai ales pe cei bolnavi. Dar nu numai pe acestia, ci pe toti care au greutati. Am aflat (tot nu stiu in ce conjunctura!), ca moastele sfantului se afla la Bucuresti, la Manastirea Radu Voda. Afland ca este bine sa citesti zilnic Acatistul Sfantului Nectarie, am luat Acatistul de pe net si am inceput sa-l citesc, deoarece atat eu, cat si parintii mei au probleme de sanatate. In luna ianuarie 2012, mai exact pe 07 ianuarie (de Sfantul Ion) am plecat la manastire impreuna cu mama mea, cu o verisoara si sotul ei, care au vrut sa ajunga la Manastire, se se roage Sfantului sa-i ajute sa aiba un copil sanatos si bun. Am fost fericiti ca am ajuns, ca am participat si la slujba si am luat si mir de la moaste.
  Ne-am intors acasa cu gandul ca Sfantul ne va auzi si noua rugamintile si se vor rezolva cateva din durerile noastre. La cateva zile dupa ce am fost la Manastire, mamei mele i s-a facut rau la serviciu si a plecat acasa cu dureri mari de cap si stari de voma. Nu stiu nici la aceasta ora daca mama a cazut sau s-a impiedicat in drum spre casa, dar asta mi-a zis tatal meu ca i-ar fi spus mama mea ce a patit in drum spre casa. Am crezut ca asta a fost motivul pentru care ca pe mamica mea a durut-o capul. Oricum, a ajuns acasa si din momentul acela durerile de cap nu au mai lasat-o sa doarma mai multe zile. Fiind speriata de niste cazuri recente (colege care au sau au avut tumori pe creier!) am luat-o pe mama sa faca un RMN. Sufletul imi era greu si simteam ca ceva nu este in regula, dar asteptam rezultatul. Nu doresc nimanui sa fi fost in locul meu cand l-am aflat. Nu am studiat medicina, dar din ceea ce citeam, intelegeam cumplitul verdict: melanom si trimitere la oncologie. Din acel moment a inceput calvarul. Am inceput sa caut si alti medici care sa imi interpreteze rezultatul (Constanta, Iasi, Bucuresti), sa vad incotro o iau cu mama. Mamei si tatalui meu le-am spus ca rezultatul nu este edificator si ca trebuie sa faca mai multe investigatii. Am hotarat sa plecam la Bucuresti la spitalul Bagdasar la prof. dr. Ciurea, deoarece am auzit ca este un medic extraordinar de bun.
  Mi-as fi dorit sa mai fie cineva cu mine, care sa ma sustina moral in acele momente. Dar nu l-am avut decat pe Sfantul Nectarie, care stiu ca mi-a fost mereu alaturi. Mamei mele nu–i spusesem inca nimic despre gravitatea diagnosticului, pentru ca nu vroiam s-o sperii, dar sunt sigura ca banuia ca ceva nu este in regula. Ea este o fire optimista si viata a intarit-o, insa eu vroiam s-o protejez. Prof. dr. Ciurea a spus inainte de a ne trimite sa repetam RMN-ul, ca vrea sa incercam sa facem ceva ca mamica mea sa nu ajunga la operatie. Mi se parea ca visez. Eram in stare in acel moment sa ma reped la el si sa-l pup!  Am plecat la RMN, l-am repetat si am facut si o tomografie. Cat timp mama mea a facut RMN-ul si tomografia, am citit Acatistul Sfantului Nectarie si am spus rugaciunea din inima. Si m-am rugat! Cand am revenit la prof dr. Ciurea, ne-a spus ca mama nu are nimic si sa ia doar NUROFEN! Stiu ca este aproape de necrezut, dar sunt convinsa ca Sfantul Nectarie a fost acolo si mi-a auzit rugaciunea. I-am promis ca daca mama mea se va face bine, voi scrie povestea ei si voi face cunoscut si altora ajutorul pe care Sfantul Nectarie mi l-a dat. Poate veti gandi la finalul povestirii mele ca medicii din Constanta sunt slab pragatiti si diagnosticul lor a fost fals, dar nu acesta este raspunsul. Eu va spun sincer ca am simtit ce nu pot exprima in cuvinte, si cred ca Sfantul Nectarie a fost cel care a facut aceasta minune.
  Si cand te rogi din inima, rugaciunea iti este ascultata!


Ioana, 21-04-2012

     Hristos a Inviat!
  Binecuvantat esti Doamne intru Sfiintii Tai. Sora mea nu-si gasea un serviciu multumitor de vreo 3 ani de zile si devenise destul de dezamagita. Am incercat prin cunostiinte, rude si nu s-a rezolvat nimic. Atunci am inceput sa citim acatistele Sfantului Nicolae, Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul si nu in ultimul rand Paraclisul MAicii Domnului.
  Si minunea nu a intarziat sa apara: in ziua de Izvorul Tamaduirii s-a angajat pe postul mult dorit. De asemenea, a facut o promisiune unui Sfant care trebuia sa se concretizeze in mai si se gandea: " de unde bani? ". Acum a aflat de unde...
  Multumim Sfintei Treimi, Maicutei Domnului, Sfantului Nicolae, Sfantul Nectarie, Sfantului Ioan Rusul si tuturor Sfintilor.
  Credeti cu tarie, ca in aceste vremuri atat de rele, singura speranta e credinta in Dumnezeu, care, dupa cum se vede, nu ne tradeaza niciodata.


Mirela, 21-04-2012

   Prima oara cand am auzit de Sf Nectarie a fost cand au furat moastele sf de la Manastirea Radu-Voda; eram curioasa sa vad cine este acest sf; de atunci ma rog neincetat Sf Nectarie pe care il iubesc din tot sufletul. Mama sufera de aproape 5 ani de atrofie la creierul mic si nu poate merge iar lui tata i s-a descoperit o tumoare la ficat la inceputul anului si doctorul mi-a zis ca mai are 4-6 luni de trait. Dar cu ajutorul Sf Nectarie acum in aprilie am ajuns in Eghina si sa ma rog sfantului.  Nu pot descrie in cuvinte ceea ce am simtit la Manastirea Sf Nectarie. Cand am intrat in curtea manastirii, am simtit un miros puternic de busuioc, era primirea mea de la Sf Nectarie; am simtit o liniste pe care nu am simtit-o nicaieri, fericire in suflet, in ciuda tuturor problemelor mele; eram doar eu si Sf Nectarie. O frumusete de nedescris Manastirea Sf., insula si un loc de unde nu ai fi vrut sa pleci niciodata. Il rog mereu pe Sf Nectarie sa-i vindece pe parintii mei.
 Iti multumesc din suflet Sf Nectarie ca esti in viata mea si ca ma ajuti pe mine pacatoasa.


Vasilica, 22-04-2012

  Vreau sa multumesc din tot sufletul Sfintilor Nectarie, Efrem cel Nou, Ioan Rusul, pentru tot ajutorul primit astazi in timp ce veneam de la Iasi acasa cu microbuzul. Nici nu ajunsesem la jumatatea drumului dintre Iasi si Piatra Neamt cand a inceput sa ma doara capul si o masea. Durerea nu era de neglijat si nici nu aveam vreun calmant la mine. Atunci i-am chemat repede in ajutor pe Sf.Nectarie, Sf.Ioan Rusul, Sf.Mc.Efrem cel Nou si i-am rugat sa ma ajute, sa-mi treaca durerea deoarece eu nu am nici o pastila la mine si le-am promis ca atunci cand ajung acasa am sa scriu negresit despre ajutorul lor. Nu au trecut 5 minute de cand am inceput sa ma rog si durerea a inceput sa scada din intensitate iar la scurt timp nu ma mai durea nimic. Poate pentru altii este o banalitate dar pentru mine a insemnat foarte mult. Multumesc Sfinte Nectarie, Sfinte Mucenic Efrem cel Nou, Sfinte Ioan Rusul, Sfinte Mc.Mina, Sf.Spiridon, Sf.Paraschiva, Sf.Nicolaie, Sf.Xenia, Maicii Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos pentru ajutorul primit!!!


Viorel, 23-04-2012

   Buna ziua ,
  As vrea sa stiu si cum as putea sa ajung cu masina in Insula Eghina la manastirea SF NECTARIE, si cam cat ar ajunge financiar. Plecarea ar fi de undeva din Moldova. Daca ajung la manastire as gasi pe cineva care sa vorbeasca romaneste? Poate un nume si un nr de telefon pentru contact.
Astept un raspuns daca se poate pe adresa vvizi_2002@yahoo.ca


Cristina, 23-04-2012

  Sfantul Nectarie este pentru mine Sfantul care m-a ajutat in momentele cele mai grele din viata mea cand doar o minune ma mai putea ajuta. El mi-a ascultat tot timpul rugaciunile si de fiecare data cand I-am cerut ajutorul, acesta nu a intarziat sa apara.
  Iarta-ma Sfante Nectarie pentru faptul ca nu m-am tinut de cuvant si nu am scris mai devreme despre minunile pe care le-ai facut pentru mine de-a lungul timpului!
  Multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul si sprijinul pe care mi le acorzi!
  Doamne ajuta!


Veronica, 24-04-2012

  Eu am aflat de Sfantul Nectarie in anul 2010, cand am botezat o fetita cu numele Nectaria. Cu siguranta nimic nu e intamplator in viata noastra si 2 ani mai tarziu, in 2012, cand in urma unor investigatii ginecologice mi s-a dat diagnosticul de cancer, aveam sa descopar ca Sf. Nectarie este si va fi ocrotitorul meu si al familiei mele. De mic copil am fost credincioasa, am crezut cu tarie in Dumnezeu si m-am rugat mereu Lui sa ma ajute. Dar nu am fost foarte apropiata de biserica. Am crezut cu tarie, cu credinta, dar nu am fost o credincioasa practicanta constanta. Dar de fiecare data cand ajungeam la biserica, ma rugam si scriam acatiste, ca Dumnezeu sa aiba grija de mine si de familia mea.
  Fara sa am nici o problema de sanatate pana la 41 de ani, nascand 2 copii, viata mea era fericita alaturi de familia mea. Niciodata n-am cerut lui Dumnezeu valori materiale, am cerut 2 copii si mi i-a dat, am cerut intelegere in familie si mi-a dat-o, am cerut sanatate pentru familia mea si am avut-o. Si brusc, in ianuarie 2012, linistea familiei noastre a fost zguduita de rezultatul examenului histopatologic, care-mi confirma un carcinom epidermoid necheratinizant in zona cervixului. Dar nu m-am lasat infranta, am hotarat sa lupt cu toata puterea mea cu aceasta boala, pentru copiii mei. Afland de boala mea, un coleg de servici mi-a daruit Acatistul Sf. Nectarie si Cartea cu minunile savarsite de el. Si m-am rugat...M-am rugat cu credinta lui Dumnezeu si lui Sf. Nectarie sa ma vindece, sa aiba grija de mine.
  Cu aceste ganduri am plecat la spital pentru investigatii. Cat a durat RMN-ul si PET-ul am spus numai Tatal Nostru si Crezul. Inainte de a pleca la spital am citit cu credinta acatistul Sf. Nectarie. Si Sfantul Nectarie nu a ezitat sa ma ajute si pe mine. RMN-ul si PET-ul au iesit foarte bune, nici o tumora canceroasa si nici la nivel morfologic, nici o celula canceroasa. Am simtit ca m-am nascut a doua oara! Medicii au decis sa-mi faca o operatie (excizie si conizatie) indepartand o zona cu celule precanceroase, celule atipice, lasandu-mi aparatul genital intact sa functioneze normal.
  Trebuie sa marturisesc ca asa am simtit eu: ca Sf. Nectarie m-a ajutat. Si din acel moment, el face parte zi de zi din viata mea. Cartile lui sunt pe noptiera mea si le deschid cu drag aproape in fiecare seara. Am ajuns si la Manastirea Radu Voda in Bucuresti, la moastele Sf. Nectarie sa ma rog. Cuvintele nu sunt indeajuns sa-i multumesc lui Dumnezeu si Sf. Nectarie pentru faptul ca m-au salvat, dar sufletul meu si toata credinta mea sunt ale lor acum si voi incerca cat de mult pot sa ajut in jurul meu oamenii chinuiti, bolnavi, saraci. Cu sufletul, cu vorba, cu fapta. Pentru ca pe lumea lumea cealalta, vom fi judecati pentru binele pe care l-am fi putut face si nu l-am facut.
  Dumnezeu este cu noi toti si Sfantul Nectarie ii ajuta pe toti cei care ii cer ajutorul. Bucura-te Sfinte Nectarie, ca ti-a fost dat sa faci fericiti si sa bucuri atatia oameni! Numele tau fie slavit in veci si dragostea noastra, a tuturor celor vindecati sa-ti fie mangaiere pentru suferintele ce le-ai avut in viata ta pe Pamant !
  Am marturisit 2 botezuri in aceasta viata, avand 2 copii botezati: un baietel Danut Petru si o fetita Nectaria. Dar trebuie sa marturisesc si aceasta minune care mi s-a intamplat mie, prin Sfantul Nectarie.
  Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!


Oana Falasca, 24-04-2012

    Revin cu informatii la mesajul meu din 4-4-2012:
Vreau sa subliiniez ca de cand am inceput sa citesc Paraclisul Icoanei Maicii Domnului si Acatistul Buneivestiri in Februarie si al Sfantului Nectarie in Martie, lucrurile au inceput sa se indrepte in mod vadit cu sotul meu. S-a simtit mai bine, din ce in ce mai bine pe masura ce facea tratamentul si parca o putere de nevazut l-a invaluit pe el dar si pe noi si ne-a adus bucurie in suflete, in ciuda realitatii care parea disperata. Sa recapitulez pe scurt: sotul meu de 35 de ani a fost diagnosticat cu cancer de colon, stadiul IV cu metastaza in cavitatea peritoneala. A fost operat in Noiembrie 2011, dar la momentul operatiei nu s-a stiut ca este cancer, am aflat cu citeva zile inainte de Craciun. Numai Bucuria Craciunului ne-a dat putere sa mergem inainte. A inceput sa face chemoterapie pe 6 Ianuarie si va continua pina in Iunie, dupa care asteptam sa mai faca o operatie sa scoata ce este cancer in abdomen. Noi ne rugam cu multa speranta la Bunul Dumnezeu prin rugaciunile calde ale MAICII Domnului si ale Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusul si Ingerului Pazitor al vietii noastre sa ne ajuta sa se reduca cat de mult din tumorile existente.
  Am inceput sa citesc acatistul Buneivestiri si Paraclisul Icoanei dupa ce Erik (dupa a 2-a runda de chemo) a fost internat si s-a simtit foarte rau dupa chemoterapie, am stat in urgente si in spital vreo 2 zile). Cum am inceput sa citesc acest Paraclis urmat de Acatistul Buneivestiri, Erik s-a simtit din ce in ce mai bine. A fost intarit ca prin minune de aceea cind doctorii se aratau ingrijorati ca rezultatele de la analize nu aratau chiar asa de bine, noi nu intelegeam cum se poate asa. Acesta este singurul fel in care imi explic puterea lui Erik, numai prin Acoperamantul Maicii Domnului. Apoi cam ca la o luna am adaugat si Acatistul Sfantului Nectarie si pacea sufleteasca s-a inmultit. Eu sunt o persoana foarte slaba si nu toata viata am trait cu spaima in suflet ca se poate intampla ceva rau (mai ales ca mi-am pierdut tatal la o varsta asa de frageda). Ca sa imi dau seama in timpul acestor rugaciuni ca Tatal Meu Ceresc m-a avut mereu in paza si mi-a dat sprijin in toate, in ciuda poznelor si pacatelor pe care le-am facut cu nemiluita. Parca mi s-a luat un mare val de ochi si dintr-o data am inceput sa vad cat de MULTE Binecuvantari am primit in viata mea. Nu stiu si nu am cuvinte in vocabular sa subliniez multumirea pentru Bunul Dumnezeu si pentru felul in care Maica Domnului impreuna cu toti sfintii ne ajuta pe noi toti. Este extraordinar si vreau sa le multumesc!!!!!!!
  BA mai mult, imi rasuna in urechi cuvintele pline de indoiala alea primului oncolog care a exprimat mare retinere la intrebarea mea speriata: "ca urmare a tratamentului de chemoterapie, putem sa ne asteptam sa dispara celulele canceroase din leziuni?" Raspunsul ei "Nu chiar sa dispara, dar macar sa nu mai creasca sau sa se raspandeasca." Eu stiu ca este poate inca devreme si inca nu stim cu certitudine cat exact a disparut (pentru ca testul a fost interpretat putin diferit de data asta). Dar, in ciuda acestor incertitudini (ma refer ca erau 13 zone cu leziuni, acum nu stiu cate sunt exact), dar Oncologul a spus clar ca unele au disparut. De la certitudinea cu care au spus ca nu este posibil sa dispara pana la faptul ca unele au disparut, desi mai sunt multe (dar mai putin de 13) prezente, pe mine nu ma face decit sa cred si cu mai mare tarie ca numai Dumnezeu ne ajuta prin rugaciunile Sfintilor si ale Maicii Sale.
  Rugaciunea este prietenul nostru cel mai bun si cum spune si Acatistul Sfantului Nectarie, tare bine este cand putem uni “Buna-faptuire cu dreapta-cugetare” si Sfantul Nectarie este cel care ne ajuta prin rugaciune sa ajungem la unirea celor doua.
  Doamne ajuta si sa aveti incredere in ajutorul ce vine de sus. Hristos a Inviat si asta este ceea ce ne da sens vietii pe pamant si putere!


Suflet cald, 24-04-2012

  Sf Nectarie este ajutorul meu de suflet, este nadejdea si speranța mea in orice problema. Îți multumesc din inima Sfinte Nectarie pentru ajutorul acordat la fiecare pas al meu, pt ajutorul de a trece examenele cu bine, de a-mi lumina mintea, inima, îți multumesc ca mereu îmi asculti rugamintile, ca mă feresti de rau si ne dai sănătate atât mie cât si fam mele! Îți multumesc ca ai apărut in viața mea si ca mă ajuti de foarte multe ori fără ca eu sa realizeze de unde vine ajutorul. Fii laudat si binecuvantat Sfantul meu preaiubit iar Tu Dumnezeule Atotputernic bucura-Te împreuna cu Maica Noastră Preacurata, cu Izbavitorul nostru Iisus Hristos si împreuna cu toți Sfintii! Binecuvantati-mă si pe mine pacatoasa, Mihaela.


Dorina, 24-04-2012

  L-am cunoscut pe Sf. Nectarie in urma cu putin timp si de atunci citesc aproape in fiecare zi acatistul lui. L-am rugat sa o ajute pe mama mea atunci cand a trebuit sa recupereze o suma de bani de la fam. la care lucrase si Sf. Nectarie mi-a ascultat rugaciunea. Multumesc Sf. Nectarie pt. ajutorul dat si ocroteste-ne in continuare. Doamne ajuta!


Magdalena, 24-04-2012

  Multumesc din tot sufletul Domnului, Maicutei Lui si Sf Nectarie pt ca ne-a ajutat pe mine si pe sotul meu sa ajungem in Eghina sa ne inchinam la sfintele moaste ale sf Nectarie care in marea lui bunatate revarsa atat de multa iubire in sufletle noastre. Este de ajuns doar o imbratisare a sfantului si parca esti deja in zbor spre cer si mult mai aproape de Dumnezeu si parca ti-ai dori sa ramai asa o vesnicie. Noi ne rugam din suflet sa ne binecuvanteze Domnul cu un copilas prin rugaciunile sfantului. Cand se va intampla va voi impartasi bucuria cu siguranta.
  Domnul si sf Nectarie sa asculte rugaciunile voastre dragi frati intru Domnul!


Ana,
email: aspaziadroniuc@gmail.com
24-04-2012

    Buna ziua,
  Va rog sa afisati acest anunt pe site. Sunt oameni bolnavi care cauta ulei de la Sfantul Nectarie.
  Prin bunavointa lui Dumnezeu am ajuns la moastele Sfantului Nectarie din Aegina. Cine are nevoie de ulei din candela Sfantului sa-mi trimita mail.


Gabriela, 25-04-2012

  Buna, as vrea sa ma alatur celor de mai sus, scriind minunea sf.NECTARIE facatorul de minuni; vreau sa va spun ca tot ce i-am cerut mi s-a indeplinit, vroiam mir si am, vroiam iconita sa o port la gat si o am, toate sunt de la sf.NECTARIE; rugati-va din inima si el va ajuta pe toti, pentru mine e ceva deosebit, simt ca mi-a schimbat viata, el si Maica Domnului, cu ajutorul unui staret care m-a ajutat si m-a indrumat pe calea cea buna. Doamne ajuta.


Ionela S., 25-04-2012

  Slava Tie Doamne, Maicii Tale Sfinte, Sfantului Ierarh Necatrie, Sfintilor si Ingerasilor nostri mijlocitori! Prin rugaciune, speranta si credinta, prima analiza facuta in vederea urmarii unei proceduri FIV este in limite normale! La fiecare analiza in limite normale...tratamentul urmat e mai usor! Slava Tie Sfinte Parinte Nectarie, slava Tie ca mijlocesti pentru noi si faci bineplacute rugaciunile noastre Bunului Dumnezeu si Maicii Sale Sfinte! Si tot cu ajutorul Bunicutului meu Sfant, un chist endometriozic, fara nici un fel de tratament...acum se afla in regresie! Cum altfel, daca nu cu Ajutorul rugaciunilor Sfintilor nostri mijlocitori?


D. Andrada, 25-04-2012

      Revin cu multumiri Sfantului Nectarie!  
  V
reau sa multumesc Sfantului Nectarie pentru fiecare ajutor primit. Imi doresc foarte mult o casnicie...o familie si pt asta ma rog zilnic. Am avut o relatie care speram sa se oficializeze si sa duca undeva, dar probabil nu era omul potrivit pentru mine. I-am promis Sfantului ca o sa ii fac cunoscut ajutorul sau. Relatia mea nu mai mergea, lucrurile deveneau din ce in ce mai rele, astfel am pus capat acesteia in urma cu o saptamana. Tot mai des eram necajita, cadeam in genunchi de durere si ma rugam Sfantului Nectarie sa-mi dea putere sa ies din aceasta relatie si sa pot trece peste.
  Iti multumesc mult pentru faptul ca m-ai ajutat sa nu ma prabusesc in depresii, pentru toata puterea si increderea care mi-ai dat-o sa merg inainte. O sa ma rog in continuare...dar sunt momente in cursul zilei, inclusiv cand ma rog...simt ceva puternic, parca mi se transmite ceva..si nu pot sa deslujesc ce anume.
  Dumnezeu e mare si ne ajuta pe toti daca ne rugam cu credinta. Cand se va petrece minunea in legatura cu mine, promit ca o sa impartasesc intregii lumi.
  Doamne ajuta!


Stefania Domintean, 26-04-2012

  Probabil cei care scriu aici si citesc din aceste minunate minuni inteleg sentimentul pe care l-am simtit eu cand problemele mele s-au rezolvat. Aproape ca imi pierdusem slujba si ma simteam fara speranta, pur si simplu atat de neputincioasa. Stresul aproape ca m-a naucit in ultimul timp, si nu am gasit scapare decat in rugaciunile Sfantului meu Drag. Aproape ca timp de o saptamana am repetat in continuu in gand: Ajuta-ma Sfinte Drag, si intr-un final totul s-a rezolvat. Poate ca suntem mici si neinsemnati in fata lui Dumnezeu, poate ca uneori nu facem ce este corect si ne intrebam de ce ni se intampla noua atatea lucruri rele. Eu cu mult drag, transmit tuturor celor care vor mai citi aceste mesaje, sa nu isi piarda speranta, sa se roage neincetat caci Sf Nectarie va veni si in viata lor.
  Multumesc din nou si din nou sfinte bun caci fara tine eram pierduta!!!


Rozalia, 27-04-2012

  Cred că scriu a treia oară, dar simt nevoia să fac asta, pentru a-i mulţumi din nou Sf.Nectarie, deoarece prin rugăciunile lui şi ale Maicii Domnului, Dumnezeu ne ajută şi nu ne lasă la greu, şi nu numai ale lor, ci ale tuturor Sfinţilor pe care îi chemăm în ajutor.
  Un om drag mie era într-o situaţie grea, a cărei rezolvare stiam că va veni numai de la Bunul Dumnezeu, de aceea ne-am rugat neîncetat Maicii Sfinte, Sf Nectarie şi altor Sfinţi să mijlocească pentru noi şi situaţia s-a rezolvat aşa cum numai Dumnezeu cu puterea Lui putea să o facă.
  Din suflet mulţumesc încă o dată Bunului Dumnezeu care a ascultat rugăciunile noastre, Maicii Sfinte, Sfântului Nectarie şi a tuturor Sfinţilor care au mijlocit pentru noi dacă i-am chemat în ajutor.
  Rugăciunea făcută cu credinţă şi nădejde în ajutorul lui Dumnezeu va fi ascultată. Oricât de mari ar fi problemele, nu deznădăjduiţi. Doamne ajută tuturor şi celor cu probleme care aţi scris aici şi celora pe care nu îi ştim, Dumnezeu să vă ajute tuturor !


>>>>>>> continuare

  Catre:
* Nume:
* Email:
  Telefon:
* Descriere:
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

 

 

Copyright ©2009 sfantulnectarie.ro


“ Aliluia ,Binecuvântat Esti ,Dumnezeul Parinţilor Noştri ! "