Sfantul Nectarie impreuna cu Maica Domnului si Domnul Dumnezeu


Icoane
Cărţi

Învăţături
Diverse

Icoane Ortodoxe


    


    Icoana Zilei

  

 

 

 

 

 

 


Manastirea Eghina,Grecia

 

       O... minune este multimea minunilor faptuite de Parintele nostru teofor. Sunt atat de multe ,,semnele” – vindecarile bolilor si suferintelor socotite cu neputinta de tamaduit, slabanogii ridicati de pe patul lor, mortii intorsi din moarte -, sunt atat de multe aparitiile sfantului ,,in trezie si in somn”, sunt atat de multi demonii alungati din sufletele creaturilor lui Dumnezeu, atat inainte de adormirea sa in Hristos, cat mai cu seama dupa adormire, incat se naste o multime de intrebari, pe care in chip cucernic ni le punem. De care din ele sa ne aducem aminte mai intai? Sa ne amintim cum a scapat printr-o minune de la naufragiu ? De cuvantul sau catre ucenica: ,,lasa loc si pentru mormant”? De impietrirea sarpelui, de prada bogata a pescarilor, de aflarea apei acolo unde nu spera nimeni, de deschiderea si revarsarea cerului peste Egina cea insetata care timp de doi ani si jumatate nu cunoscuse ploaia, de scoaterea acelui copil al Eginei de sub puterea duhului pitonicesc? Toate acestea sunt minuni savarsite in timpul vietii, despre care povesteste preanevoitorul monah cretan Abimelec in cartea sa.
       Si cele de dupa moarte, incepand in spital cu tamaduirea paraliticului de langa patul sau, peste care au pus flanelul sfantului? Pastrarea trupului sau intact timp de 20 de ani, izvorarea mirului din sfantul sau trup ca boabele de roua, buna mireasma mai presus de fire, care nu s-a imputinat niciodata ! Si multe altele nenumarate , minuni ce se vor mai petrece in fiecare zi! Si multe altele ramase nescrise si nestiute, care sunt si cele mai multe.
       De aceea, cu ajutorul dumneavoastra, haideti sa redam lumii intregi faptele, intamplarile, minunile in care ati simtit harul si "lucrarea" Sfantului Nectarie, marele facator de minuni.
       Rog pe aceasta cale pe toti cei care au beneficiat de ajutorul Sfantului, sa scrie marturiile lor pe adresa de email: minuni@sfantulnectarie.ro, sau sa completeze formularul de mai jos , urmand ca in maximum 24 de


Oana, 03-01-2019

  Mare este Dumnezeu întru Sfinții Sai! Minune și dar am primit de la Sf Spiridon,  Maica Domnului și Sf Nectarie. Mari ajutatori mi-au fost la un examen pe care l-am dat de mai multe ori și începusem sa cred ca e mai bine sa renunt. Cu mila și ajutorul Domnului și a Sfinților Lui, am reușit. Slava lui Dumnezeu pt toate!


Loredana, 03-01-2019

  Am auzit prima data de Sf Nectarie cautand pe internet acatistul Sf Parinti Ioachim și Ana pentru ajutor in a avea un prunc. Marturiile persoanelor care au fost ajutate in problemele lor, femei care nu puteau avea prunci, mamici cu probleme de sanatate ale copiilor... m -au fc si pe mine sa -mi doresc sa- l cunosc mai bn pe Sfant si sa -mi pun nadejdea in ajutorul lui. Am aflat de moastele Sfantului care se gasesc la Manastirea Radu Voda (noi locuind in Ploiesti) si imediat cu sotul meu am dorit sa ajungem acolo sa ne rugam, mi-am procurat acatistul Sfantului... care m-i s-a parut foarte frumos, in scurt timp am aflat ca biserica de langa noul meu loc de munca are hramul sfantului Nectarie si indata m -am atasat de aceea biserica si de preot care mi a devenit duhovnic. Deci, pot sa sun ca am simtit chemarea sfantului Nectarie spre Biserica, spre rugaciune, spre a participa la slujbe, spre a face fapte bune.... si nu in ultimul rand imi dadeam seama ca nu imi pierde deloc speranta, eram foarte increzatoare in ajutorul Sfantului, simteam ca ma asculta si ca o sa ma ajute. Am citit acatistul 40 de zile si oricand aveam posibilitatea, m -am uns pe pantece cu mir de la candela care vegheaza la racla cu Sfintele moaste si imi faceam semnul Crucii. Asa a trecut un an .. in decembrie m-am hotarat sa rostec si acatistul Sf Parinti Ioachim si Ana timp de 40 de zile. In acest timp gasisem si un doctor la care mergeam pentru consultații si tratament . Iar in Ianuarie pe 29 am aflat ca minunea se intamplase... acum ne bucuram de o fetita minunata. Multumesc Sf Nectarie, Maicii Domnului si Sfintilor care se roaga pt noi pacatosii si care ne intaresc si ne ajuta sa nu ne pierdem credinta. Doamne ajuta-ne pe noi toti ce ne rugam Tie!


Carmen, 03-01-2019

 Buna seara, va multumesc tuturor celor care ati scris pentru ca ne intariti in credinta si ne dati exemple de urmat. Deoarece am citit si eu in cartea Sfantul Nectarie -  Minuni in Romania despre fete care au avut rana pe col si s-au vindecat citind Acatistul Sfantului Nectarie 40 de zile, am urmat exemplul lor: aveam rana pe col care sangera, propusa pentru colposcopie si eventual cauterizare, dar citind la alte fete ca s-au vindecat cu ajutorul Sfantului Nectarie am urmat si eu exemplul lor: Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie rugandu-l sa ma vindece si de celelalte suferinte ale mele (fibroame, polipi uterini, menstre abundente) si prin a a zecea zi deja sangerarea s-a atenuat iar menstruatia a venit la timp si nu a mai fost abundenta, iar eu voi continua sa citesc deoarece ma ajuta in toate aspectele vietii. In plus, am participat la slujba Sfantului Maslu si am incercat sa-mi schimb viata fugind de pacat, pentru ca boala mea eram sigura ca este plata pacatelor, iar prin pocainta si cu mila lui Dumnezeu puteam sa fiu vindecata, pentru ca Dumnezeu vindeca prin Sfintii Sai, daca Se milostiveste de noi. Multumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul. Prin aceasta nu spun ca medicii nu ne ajuta, ne ajuta, putem urma in paralel si tratamentele lor, dar in ce ma priveste pe mine cred ca ma ajuta foarte mult si sa parasesc pacatul si sa ma intorc catre Dumnezeu prin Sfintele Taine ale Bisericii, traind o viata curata si cu ajutorul lui Dumnezeu si al medicilor pot afla vindecarea. Va doresc sanatate si Craciun Fericit celor care ati scris si celor care administrati site-ul, deoarece este de mare folos sufletesc. Va multumim. 


Lizuca, 03-01-2019

  Sfinte Nectarie parca a devenit un obicei sa îti scriu in fiecare dimineata, dar o fac cu nadejdea ca ziua va merge mult mai bine cu ajutorul tau. Nu sunt aici decât din bunavointa Bunului Dumnezeu si il rog sa ma ajute ca fara ajutorul lui nu pot rezolva nimic. Ajuta-ma Sfinte Nectarie sa reusesc sa rezolv tot ce trebui rezolvat cu bine si da mi întelepciune si încredere. Te rog ajuta-ma sa ma înteleg cu seful meu ca ma simt stresata. 
  Ajuta-ma Doamne, Maicuta Sfânta, Sfinte Parinte Arsenie Boca, Sfinte Spiridon, Sfinte Nicolae, Sfânta Filofteia, Sfânta Xenia,Sfânta Varvara si Sfinte Serafim a carui Sfânta pomenire o savarsim. 
  Miluieste-ma Dumnezeule dupa mare mila Ta!


 Alina, 03-01-2019

  Vreau sa aduc multumire lui Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfintilor Nectarie, Nicolae, Spiridon, Efrem cel Nou si Sf Apostol Iuda Tadeu. Le-am promis ca voi scrie imediat dupa \"interventie\", din pacate nu am reusit. I-am rugat sa ma ajute sa trec cu bine peste endoscopia ce am facut-o. M-au ajutat sa stau nemancata si sa rezist in timpul procedurii ! De multe ori le-am promis ca voi da marturie, dar am uitat...ii rog sa ma ierte! Le multumesc din suflet pt tot ajutorul dat mereu...si mereu! Doamne ajuta la toata lumea si un an nou binecuvântat.


Monika, 03-01-2019

  Sf Nectarie, fara tine m as pierde si nu ar avea sens viata mea. Esti ingerul meu drag si ocrotitorul familiei mele.
  Sa fim buni si iubitori!


Niculina Diana, 03-01-2019

”Marire Tie Doamne, marire Tie!”
    Multumesc Preasfintei Treimi, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Ioan Rusul, Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Sfantului Apostol Andrei, Sfantului Apostol Iuda Tadeu, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Parintelui Arsenie Boca,  Sfantului Mucenic Mina, Sfintei Parascheva, Sfantului Pantelimon, Sfantei Xenia de Sankt Petersburg,  Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfintei Mucenita Irina, Sfantului Gheorghe si Sfantului Fanurie si tuturor Sfintilor pentru minunile si binefacerile revarsate asupra mea si a familiei mele.
    Duminica trecuta, deoarece o durea tare capul din cauza spondilozei, mama a luat un medicament recomandat de medicul neurolog. Dupa ce l-a luat, la masa de pranz, mama a inceput sa se simta un pic slabita, dar n-a dat prea mare importanta. A doua zi, starea ei generala s-a inrautatit : avea senzatie de greata, ameteala, tremur, neliniste, palpitatii, senzatie de sufocare. In plus, i-a aparut o pata pe sanul stang, iar la palpare simtea o formatiune in interiorul sanului. Ne gandeam sa chemam salvarea, dar nu stiam daca va ajunge sau cum va ajunge deoarece ninsese foarte tare si erau troiene mari.  Singura salvare era ajutorul divin!  Am dat-o pe mama cu ulei sfintit de la Sfantul Nectarie  si apoi am mers la rugaciune impreuna cu sora mea. Dupa ce am terminat rugaciunea, mama s-a mai linistit si a reusit sa adoarma. In ziua urmatoare, s-a simtit putin mai bine (pata de pe san si formatiunea din interiorul sanului s-au mai micsorat), dar tot slabita si fara pofta de mancare era. A sunat medicul si s-a programat la control. Era nelinistita mai ales din cauza sanului. In urma controlului medical i s-a spus ca a dezvoltat o reactie alergica la medicamentul respectiv, un medicament foarte puternic indicat cu precautie persoanelor cu probleme hepatice. La san i s-a descoperit, in urma ecografiei, un nodul despre care medicul i-a spus ca nu pune probleme, trebuie monitorizat, si i s-a recomandat sa faca o mamografie in luna ianuarie. 
  Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, si aceasta mamografie va iesi bine! In momentul in care scriu aceste randuri, mama se simte mai bine. 
  Multumesc pentru aceasta minune! Multumesc si pentru ca la ecografia efectuata in luna noiembrie mamei i s-au descoperit doar doua chisturi hepatice, ea avand  polichistoza hepatica! Multumesc si ca operatia (histerectomie totala) i s-a vindecat bine!
    Multumesc si pentru minunile facute cu sora mea: schimbarea starii generale in bine, intocmirea cu bine  a dosarelor de bursa sociala, finalizarea la timp a documentelor pentru controlul Aracip, incheierea cu bine a controlului pentru institutia la care lucreaza, revenirea la clasa la care preda a unui elev foarte bun, repartizarea unui metodist intelegator, indrumare si calauzire in toate deciziile importante.
    Multumesc si pentru ca tatalui meu i-a iesit bine controlul medical!
    Binefacerile s-au revarsat si asupra mea: tamaduirea durerii puternice de cap, vindecarea durerii acute de spate. 
    Multumesc pentru toate aceste mari minuni si pentru ca ori de cate ori eu si familia mea am avut o problema medicala sau de alta natura si am cerut ajutor Sfantului Ierarh Nectarie si celorlalti Sfinti, acestia au mijlocit inaintea Presfintei Treimi si a Presfintei Nascatoare de Dumnezeu si toate s-au rezolvat cu bine.
    Slava lui Dumnezeu pentru toate!  Slava lui Dumnezeu pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pentru Multimea de Sfinti care au crescut in Biserica Sa!
    Multumim ca exista acest site, prin ale carui randuri ne umplem de speranta!
    Fie ca Bunul Dumnezeu sa dea fiecaruia dupa a lui trebuinta!
    Sarbatori binecuvantate, tuturor!


Elena, 03-01-2019

  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Ioan Botezatorul, Sf parinte Arsenie Boca, Sf parinte Ilie Lacatusul, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf arhangheli Mihail si Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Ciprian si Iustina, Sf Calinic de la Cernica, Sf Partenie, Sf Paraschiva, Sf împarati Constantin si Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf parinte Iustin Parvu si tuturor sfintilor si îngerilor pazitori... Asteptam o minune de Craciun si ea a venit mai devreme, îmi doream sa petrec Craciunul în Bucuresti si mai mare minune este ca stau la o cunostinta care locuieste aproape de biserica unde se afla moastele Sf Apostol Simon Zilotul, sfantul care ajuta la casatorie, ce mult m. Am bucurat.. Multumesc pentru noul job al mamei si salariul este unul foarte bun.. Multumesc ca aveam ceva probleme la cap si rugându-se. Ma senzatiile de rau au cam disparut si aveam si pulsul mare, dar cu rugaciuni totul se regleaza... Multumesc pentru tot! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste. ne pe noi pacatosii! Amin!


 Gabriela, 03-01-2019

  Doamne ajuta, Multumesc sf. Nectarie, Maicii Domnului si tuturor sfintilor pt ajutorul lor zilnic mie si familiei mele. Importamnt e sa crezi sa iti pui nadejdea in ei ca ne vor ajuta cind avem nevoie. Nu am cuvinte sa le multumesc. Rugati va mereu cu dragoste.


Roxana, 03-01-2019

     Incep prin a multumi Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf. Nicolae, Sf. Nectarie si Sf Efrem cel Nou pentru tot ajutorul dat si ocrotirea familei mele.
  Trimit aceste randuri despre minunile lor in viata mea ca semn de multumire si cu rugamintea catre Dumnezeu ca cei ce le citesc sa primeasca intarire in credinta.
  L-am cunoscut pe sf. Nectarie in urma cu aproximativ 8 ani, cand am mers la Manastirea Radu Voda, rugandu-ma pentru sanatatea unei persoane din familia mea. Timpul a trecut, persoana respectiva s-a vindecat, eu nu m-am mai rugat sfantului. Un an mai tarziu, eu si sotul meu incepeam sa mergem la medic, pentru ca ne doream un copil. Am aflat ca nu putem concepe pe cale naturala. Ma rugam la Dumnezeu, dar imi puneam speranta mai mult in doctori. Inca un an a trecut cu proceduri, tratamente si am ajuns in ziua cand trebuia sa facem inseminarea artificiala si cand am primit ca un soc vestea ca nu avem material biologic bun pentru procedura. Au urmat doua saptamani in care m-am rugat din suflet lui Dumnezeu ca macar singurul embrion format sa supravietuiasca si sa putem avea un copil. Am mers atunci la biserica sa ma rog sf. Nicolae, ocrotitorul familiei noastre. Acolo am intalnit un parinte, care ulterior ne-a devenit duhovnic, care ne-a spus mergem la Sf. Nectarie sa ne rugam. Dupa doi ani in care nu ma mai rugasem deloc Sfantului, am mers la Manastirea Radu Voda, zilnic. Au trecut doua saptamani, a venit rezultatul analizelor si am aflat ca nu sunt insarcinata, iar doctorii nu ne-au mai dat alte sanse de a concepe un copil. Sotul meu, care in cele doua saptamani s-a rugat cat a putut, desi nu era un crestin practicant, in momentul primirii rezultatului analizei si-a pierdut orice urma de speranta. A urmat o perioada foarte grea in care nici nu suporta sa ma auda vorbind despre copil, plangand sau vorbind despre biserica si sf. Nectarie. Zilnic am mers si m-am rugat sf. Nectarie pana in momentul in care am plecat in Grecia in concediu. Planurile ni s-au schimbat si din zona in care trebuia sa ne petrecem concediul, am ajuns in Atena. Atat de mult imi doream sa merg in Eghina, la sfant, stiind cat este de aproape de Atena, dar nici nu se punea problema sa aduc in discutie subiectul acesta. Atat era de inversunat sotul meu. Eu imi doream totusi sa merg, sa ma rog Sfantului si eram decisa ca a doua zi sa iau feribotul singura, pana in insula. Cu noi in concediu erau nasii nostri de cununie. Nasa  noastra a decis sa mearga cu mine, orice ar fi. Sotul meu, auzindu-ne, cu atat mai mult era nervos, inversunat si certurile nu mai conteneau. Nu am cuvinte sa va descriu atmosfera tensionata si supararile dintre noi. Nu mai aveam nicio speranta. In dimineata cand era planificat  sa mergem in Eghina, sotul meu a mers cu noi in port, zicand ca ne conduce pana la feribot. Dar a urcat pe feribot, a mers la Sf. Nectarie si de atunci, in fiecare an incercam sa ajungem la sfant. Toata inversunarea lui a disparut din momentul acela. Nu mi-a spus niciodata cum si ce l-a determinat sa se razgandeasca, insa eu cred ca a fost doar ajutorul Sfantului Nectarie. A fost una dintre marile minuni pe care le-a facut Sfantul cu noi, intorcandu-l la credinta pe sotul meu si intarindu-ne sa ramanem uniti. Au trecut 7 ani, nu ne-a invrednicit Bunul Dumnezeu sa avem un copil, insa am in continuare credinta in Sf. Nectarie ca ne va ajuta, daca nu putem sa nastem prunci, macar sa ne binecuvanteze casatorie si sa putem adopta un copil si ii multumesc ca ne-a fost alaturi si ne-a ajutat sa trecem peste perioadele cu mare tristete din viata noastra.
  Mergand la Sf. Nectarie, l-am cunoscut si pe Sf. Efrem. Intr-una din zilele in care mergeam la manastirea Radu Voda, am vazut o icoana noua in biserica. Nu stiu ce indemn am avut sa ma duc sa vad despre ce Sfant este vorba. Era icoana Sf. Efrem cel Nou. Am inceput sa ma rog si Sf. Efrem, pentru ca eram intr-o perioada in care imi cautam un loc de munca, nimic nu imi mergea bine din punct de vedere profesional. Nu dupa mult timp m-a ajutat Sfantul si am gasit un loc de munca care mi-a adus linistea de mult timp dorita. Intr-una din zile, dupa gasirea locului de munca, am mers la biserica unde am duhovnicul care m-a intampinat cu bucurie si mi-a spus `Ti-am adus un prieten!` si a indreptat mana spre o icoana nou adusa. Era icoana sf. Efrem cel Nou. Acesta a fost inca un moment care mi-a intarit credinta ca Sfantul vegheaza asupra noastra. Mult a fost ajutorul si din partea Sf. Efrem, de-a lungul timpului, insa, una dintre ultimile minuni ale Sfantului Efrem a fost in vara aceasta, cand am trecut printr-o grea perioada cu tatal meu. De mult timp el consuma alcool in cantitati mari pana intr-o zi cand viata lui i-a fost pusa in pericol. L-am adus de urgente la medic, la analize, insa el tot nu putea sa renunte la acool. Am decis sa il internam intr-o clinica de specialitate, insa, sub nicio forma nu dorea, efectiv nu ne mai intelegeam cu el, iar viata ii era in pericol in orice moment. Eram intr-o perioada in care simteam ca nu mai am nicio speranta, de niciunde. Plangeam si ma gandeam la situatia in care ma aflam, ma rugam de medici sa ne ajute, dar ne spuneau ca daca el nu doreste nu au ce sa ii faca, iar cu el sub nicio forma nu puteam comunica. Refuza internarea cu orice pret. Am mers la manastirea Radu Voda, ca sa ma rog sfinitilor Nectarie si Efrem, sa imi dea liniste. Am gasit la pangar o carte cu rugaciuni catre Sf. Efrem cel Nou pentru cei aflati sub dependenta diferitor patimi. Am luat-o cu gandul sa i-o dau tatalui meu si sa ma rog si eu din cartea respectiva. Nu mult a trecut dupa ce m-am rugat, cand dupa o criza foarte urata, tatal meu mi-a spus ca va merge si se va interna, pentru ca asa vreau eu. A mers, s-a internat si au trecut cateva luni bune de cand nu a mai consumat alcool, asta dupa ani de zile in care ne-am luptat cu patima lui. Acum, tatal meu e cu totul un alt om, nu am cuvinte sa descriu bucuria si mirarea cand il vad. Mare a fost ajutorul Sf. Efrem in viata noastra prin aceasta minune, ii multumesc si il rog sa il aiba in continuare grija de tatal meu.
  Multe sunt datile cand Sf Nectarie, Sf. Efrem, Sf. Nicolae si Maica Domnului si-au facut prezenta in viata mea, binecuvantandu-ma cu ajutor de la Dumnezeu. Ma rog lor in continuare pentu santate sufleteasca si trupeasca si cred ca poate intr-o buna zi, ne vor binecuvanta familia cu un copil.
  Rugati-va si credeti, ca mare este ajutorul lor in viata noastra, atunci cand nici nu mai avem nicio farama de speranta!


Maria, 03-01-2019

    Buna ziua, 
  Revin iarasi cu o marturisire despre ajutorul dat de bunul nostru Sfant Nectarie.
  Fetita mea de 2 ani a fost muscata de niste tantari (asa cel putin doctorul de la Spitalul de Urgenta a afirmat) in urma careia a inceput sa i se umfle manuta peste noapte. In acea dimineata s-a sculat la 4.30 plangand iar manuta era putin umflata, iar in 4 ore deja incepuse sa I se inroseasca tot mai mult si sa planga de durere si nici nu puteam sa tina un biscuite in mana. La urgenta I s-a administrat niste antiinflamatoare si antibiotice si ni s-a spus sa revenim peste 24h pentru a o monitoriza, urmand ca in caz ca antibioticul nu are efect sa I se administreze a doua zi antibiotice intravenoase. Pe parcursul acelei zile culoarea pielei I s-a schimbat mai mult devenind tot mai rosie si mana tot mai umflata.  Seara, inainte de culcare, am luat iconita Sfantului Nectarie si m-am rugat Bunului Sfant sa o faca bine, iar cu mirul de la Manastirea Radu Voda am dat-o pe mana afectata. In acea noapte  a dormit mai bine, iar dimineata si in urmatoarea zi s-au vazut efectele pozitive la care am sperat toti. 
  Inca o data Sfantul a fost alaturi de familia noastra si s-a rugat pentru noi pacatosii in acel moment in care aveam nevoie de ajutor. 
  Iti multumesc Sfinte pentru tot ce faci pentru noi. 


GRE, 03-01-2019

 Multumesc Sf.Nectarie care ne-a ajutat sa ajungem Duminica seara cu bine acasa (ningea foarte tare, viscolea si masina noastra tot derapa) si ca am reusit sa o aduc anul acesta, pe mama la hramul Sf. Nectarie in Eghina. 


R., 03-01-2019

  As vrea sa multumesc Sf. Nectarie si lui Dumnezeu ca testul Papanicolau al fiicei mele a iesit negativ, dupa ce, timp de o luna de zile am stat cu inima la gât, deoarece doctorita îi spusese ca are o rana pe colul uterin si ca nu se stie ce e acolo. Ori ca ar putea sa fie colul asa din nastere, dar ca mai sigur e sa facem testul si abia apoi sa ne pronuntam. Îmi faceam cele mai negre scenarii, eram praf, dar a dat Dumnezeu si testul a fost bun. Iar doctorita a spus ca înseamna ca ce e acolo e din nastere si sa nu ne facem probleme. Sper sa fie asa si sa nu fie nimic altceva! :(
  Multumesc Sf. Nectarie si lui Dumnezeu pentru tot!
  Acum, sper sa-mi iasa si mie acelasi test la fel de bun, dar eu stiu?
  Doamne ajuta-ma si iarta-ma!


Loredana, 03-01-2019

    Dragii mei,
  Povesteam zilele trecute de necazul prin care trec, ca am fost parasita de omul iubit dupa 5 ani de relatie. Am nevoie de sprijinul vostru, pentru cei care ati avut acelasi caz ca mine: ati trecut cu bine peste?
  Stiu ca e pacat, dar imi pierd uneori nadejdea. Am o neliniste si agitatie in mine de-mi vine sa mor, nu-mi gasesc pacea, nu mai pot dormi, nu mai pot manca, la serviciu am inceput sa gresesc, mi-e tare greu... Citesc in fiecare zi Acatistului Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Paraclistul Maicii Domnului, Acatistul Bunei-Vestiri si, cand am timp, Acatistului Maicii Grabnic-Ajutatoare. De asemenea, in fiecare marti ma duc la biserica Sfantul Anton cel mare ca sa duc un acatist...Ma rog pentru liniste sufleteasca, ma rog Domnului sa mi-l aduca inapoi ca era un baiat bun care a tinut la mine dar acum e de nerecunoscut. Ma rog cu lacrimi si multa durere in suflet sa-l ajute Maica Domnului sa vina de pe calea ratacitoare. Nu e bine ca imi pierd speranta dar ma simt coplesita de atata durere. Am nevoie de voi ca asa nu am nici prieteni sau cineva care sa ma inteleaga cu adevarat.
  Doamne Ajuta!


Vasile, 03-01-2019

  Multumesc sfantului Nectarie pentru faptul ca mi-a facut lumina la doua probleme pe care nu le intelegeam si imi framantau mintea.
  Multumesc Sfinte Nectarie. In ziua in care ii citesc acatistul mereu am parte de o mica minune, o interventie din partea lui.
  Revin cu multumiri Sfantului Nectarie. Imi doream in ultima vreme o bormasina cu acumulator. Timp de cateva zile m-am documentat pe internet cu privire la ele. Am pus ochii pe anumite modele insa cam greu ma incadram in bugetul pe care il aveam eu. Cam vreo doua saptamani tot saream de la o hatarare la alta ba ca iau una mai ieftina cu o singura viteza doar pentru filetat ba ca o sa dau mai multi bani pe una cu doua viteze apoi iar o luam de la capat, dar nu ma putea hotari nici cum. De cate ori deschideam internetul toate reclamele imi afisau doar bormasini cu acumulator iar intram si cautam si nu ma puteam hotari. Dar nici nu mi-a trecut prin cap sa pun treaba asta in seama sfantului Nectarie sa ma pun sub indrumarea lui. In fine dupa vreo doua saptamani de cautare fara rezultat in care si noaptea vedeam deja doar bormasini mi-a venit mintea la cap sa ma rog Sfantului pentru aceasta intentie si sa nu mai caut nimic. Dupa vreo doua zile lucrand ceva in atelier mi-a venit dintr-o data o hotarare sa intru pe internet sa cumpar o anumita marca de care nu stiam nimic nu avea nici un rewiev de la nimeni dar care indeplinea caracteristicele pe care le doream, adica doua viteze si pretu. Ca putere se putea si mai mult insa ma consolam cu ideia ca in urma cu o luna imi cumparasem una electrica destul de puternica, cea veche pe care o aveam isi daduse viata la datorie dupa mai multi ani de utilizare si uneori saraca cam fortata peste masura. Am fost multumit de ea, cea noua cumparata e aceasi marca dar de putere mai mare. Ma gandeam ca cea cu acumulator si daca no sa fie asa puternica o sa o folosesc unde nu poate ea  pe cea electrica la urma urmei atatia ani m-am descurcat doar cu electrica si acum probabil am prea multe pretentii. Deci intru in casa intru pe internet caut bormasina cu pricina dar imi apare iar reclama cu o alta pe care pusesem ochii in primele zile avea doua viteze putere mai mare si ca pret ma incadram in limita banilor mei. Pana atunci toate pe care le gasisem pe siteuri erau mai scumpe. Era si o marca de care aveam habar mai avand doua scule in atelier aceiasi marca si care inca mai functioneaza saracele si azi dupa vreo 12-15 ani nici nu mai stiu.
 O comand fara sa stau pe ganduri desi mi sa parut ca e totul nou siteul asta (mie mi s-a parut prima data ca e acelasi site de pe care cumparasem in urma cu o luna pe cea electrica. Firma avea rewiev-uri bune, doar cuvinte de lauda din partea clientilor si asa a fost si penrtu mine. Am primit-o in doua zile bormasina functioneaza fara probleme). Insa dupa ce o comand pe asta cu acumulator si primesc automat e-mail de comfirmare imi dau seama ca nu am mai cumparat nici o data de aici. Caut niste pareri ale altor clienti si dau doar de nemultumiri. Clienti care au comandat ceva si au primit altceva, altii care au primit piese lipsa sau defecte, sau care nu au putut trimite obiectul la reparat desi era in garanrie...De la stare de impacare ca mi-am comandat bormasina care trebuie de pe un site de pe care credeam eu ca e sigur, am trecut la o stare de ingrijorare si teama ca cine stie ce voi primi. Nu demult avusesem o experienta negativa cu un tv care a venit cu probleme de imagine si a trebuit returnat dupa ce mi-am facut griji cateva zile si cu el. (ciudat e ca tv asta avea doar rewievuri bune nici nu mai sti daca e bune sa te iei dupa ele). In starea asta de ingrijorare m-am rugat sfanului ca totul sa fie bine sa primesc o scula buna. Nu am sunat nicaieri nu am fost sunat de nimeni, am primit a doua zi e_mail de comfirmare de inmanare la curier si dupa inca o zi am primit bormasina in stare perfecta sigilata. Aici as vrea sa mai completez un detaliu, faptul ca atunci cam am spus ca mi-a venit hotararea sa cumpar acea bornasina si apoi sa o gasesc pe cea pe care de fapt am luat-o asta mai avea o caracteristica de care eu nici nu stiam ca existe. Adica mandrina se detaseaza de pe ax foarte simplu si in axul ramas se poate monta simplu un bit pentru insurubare. Treaba asta simplifica orice lucrare fara a mai fi nevoie sa tot schimbi burghiu cu bit in aceasi mandrina. Am considerat ca asta a fost un dar in plus de la sfant deoarece desi tot cautasem atatea modele atata timp eu nu stiam ca exista si modele cu mandrina detasabila. Sunt comvins ca am fost indrumat in toata treaba asta de Sfant si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale.
 O alta intamplarte despre care vreau sa vorbesc e urmatoarea. In urma cu vreo 4 zile in timp ce imi citeam cate un acatist cum obisnuiam imi venea foarte tare sa ma rog pentru un atv. Rugaciunea iesea singura pur si simplu din mine parca fara voia mea. Aveam in minte si modelul de atv, marca capacitate cilindrica (sunt pasionat de motoare). Lucrul asta s-a intamplat vreo doua zile la rand. Cum incepeam o rugaciune cum dorinta de a cere un atv izvora din launtrul meu. Nu stiam ce sa cred, uneori imbratisam rugaciunea alteori ma opream si ma intrebam daca nu e o ispita. De ce sa cer un atv? mai aveam deja unul acasa, aceiasi marca aceiasi capacitate cilindrica doar ca e utilitar. Acesta pe care il aveam in minte era de fapt un Quad adica doar de plimbari: agresivitate mai mare, viteza mai mare. De ce sa cer eu asta? Nu e lacomie asta? Toate lucrurile sunt bune cu masura imi spuneam, gandindu-ma la cel pe care il am (si asta obtinut tot cu ajutorul sfantului prin vara) Doar de distractie? cam costisitoare astfel de distractie. Atv-urile astea nu sunt ieftine si tot felul de intrebari imi puneam. Dupa 2 zile primesc un atv la reparat exact modelul care il aveam in minte in timp ce ma rugam. A fost Sfantul Nectarie. 


Radu Maria Mihaela, 03-01-2019

  Buna ziua, numele meu este Maria Mihaela si scriu aceste rânduri ptr a va marturisi câteva dintre minunile pe care Dumnezeu le a facut pentru noi prin intermediul Prea Sfântului Nectarie; acest sfânt mi a fost prezentat de catre mama mea acum 5 ani cand aveam niste probleme de sanatate cu fetita mea mai mare care acum are 5 ani; am început sa ma rog lui destul de neincrezatoare ptr ca nu il cunoastem deloc si vreau sa va spun ca mi-a devenit imediat foarte drag si ajutorul lui nu a întârziat sa apara. Ca dau ca ex faptul ca fetita avea 18 luni si nu mergea si dupa rugaciune a început sa mearga, apoi l-am rugat sa im toate pe Dumnezeu sa ne daruiasca un baietel si dupa o luna de rugaciuni  am ramas însarcinata; acum Dumnezeu cel bun ne- a daruit si o fetita minunata, al treilea copilas si ii multumim. Fetita cea mai mica a fost diagnosticata cu multe afectiuni hormonale si ale rinichilor si markerii tumorali erau foarte mari; am scris o scrisoare din inima la mânastirea sfântului din Regina si maicutele de acolo au fost foarte binevoitoare si ne au trimis mir de la candela sfântului si si de data aceasta ajutorul nu a întârziat sa apara analizele iesind mult mai bune la controalele succesive. As vrea sa precisez ca credinta mea in bunul Dumnezeu este foarte mare dar in acelasi timp avem si ispite pe care ne rugam sa fie indepartate; intr- o seara fetita mea mai mare avea o durere puternica de burtica si dupa ce am uns o cu mir de candela Sfântului durerea i- a trecut imediat atunci fetita m- a luat de mâna si uitandu- se spre tavan ca si cum ar vedea pe cineva mi- a spus asa: mama sa stii ca el exista. Omul acela de la care avem mir pentru eu m- am facut bine de la mir; aceasta a fost marturisirea ei.si am simtit cât era de sincera; sfatuiesc pe toata lumea sa ceara ajutorul lui si mai ales sa se respecte legile le care ni le- a lasat bunul Dumnezeu. Sa ne rugam neîncetat mai ales pentru iertarea pacatelor dar si sa ii multumim lui Dumnezeu pentru toate darurile minunate: viata, aerul, apa si tot ce ne înconjoara. LAUDA TIE DOAMNE DUMNEZEULE; va doresc sanatate si sa va ajute Bunul Dumnezeu! 


  Catre:
* Nume:
* Email:
  Telefon:
* Descriere:

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

 

 

Copyright ©2009 sfantulnectarie.ro


“ Aliluia ,Binecuvântat Esti ,Dumnezeul Parinţilor Noştri ! "