Sfantul Nectarie impreuna cu Maica Domnului si Domnul Dumnezeu


Icoane
Cărţi

Învăţături
Diverse

Icoane Ortodoxe


    


    Icoana Zilei

  

 

 

 

 

 

 


Manastirea Eghina,Grecia

 

       O... minune este multimea minunilor faptuite de Parintele nostru teofor. Sunt atat de multe ,,semnele” – vindecarile bolilor si suferintelor socotite cu neputinta de tamaduit, slabanogii ridicati de pe patul lor, mortii intorsi din moarte -, sunt atat de multe aparitiile sfantului ,,in trezie si in somn”, sunt atat de multi demonii alungati din sufletele creaturilor lui Dumnezeu, atat inainte de adormirea sa in Hristos, cat mai cu seama dupa adormire, incat se naste o multime de intrebari, pe care in chip cucernic ni le punem. De care din ele sa ne aducem aminte mai intai? Sa ne amintim cum a scapat printr-o minune de la naufragiu ? De cuvantul sau catre ucenica: ,,lasa loc si pentru mormant”? De impietrirea sarpelui, de prada bogata a pescarilor, de aflarea apei acolo unde nu spera nimeni, de deschiderea si revarsarea cerului peste Egina cea insetata care timp de doi ani si jumatate nu cunoscuse ploaia, de scoaterea acelui copil al Eginei de sub puterea duhului pitonicesc? Toate acestea sunt minuni savarsite in timpul vietii, despre care povesteste preanevoitorul monah cretan Abimelec in cartea sa.
       Si cele de dupa moarte, incepand in spital cu tamaduirea paraliticului de langa patul sau, peste care au pus flanelul sfantului? Pastrarea trupului sau intact timp de 20 de ani, izvorarea mirului din sfantul sau trup ca boabele de roua, buna mireasma mai presus de fire, care nu s-a imputinat niciodata ! Si multe altele nenumarate , minuni ce se vor mai petrece in fiecare zi! Si multe altele ramase nescrise si nestiute, care sunt si cele mai multe.
       De aceea, cu ajutorul dumneavoastra, haideti sa redam lumii intregi faptele, intamplarile, minunile in care ati simtit harul si "lucrarea" Sfantului Nectarie, marele facator de minuni.
       Rog pe aceasta cale pe toti cei care au beneficiat de ajutorul Sfantului, sa scrie marturiile lor pe adresa de email: minuni@sfantulnectarie.ro, sau sa completeze formularul de mai jos , urmand ca in maximum 24 de


Oana, 03-01-2019

  Mare este Dumnezeu întru Sfinții Sai! Minune și dar am primit de la Sf Spiridon,  Maica Domnului și Sf Nectarie. Mari ajutatori mi-au fost la un examen pe care l-am dat de mai multe ori și începusem sa cred ca e mai bine sa renunt. Cu mila și ajutorul Domnului și a Sfinților Lui, am reușit. Slava lui Dumnezeu pt toate!


Loredana, 03-01-2019

  Am auzit prima data de Sf Nectarie cautand pe internet acatistul Sf Parinti Ioachim și Ana pentru ajutor in a avea un prunc. Marturiile persoanelor care au fost ajutate in problemele lor, femei care nu puteau avea prunci, mamici cu probleme de sanatate ale copiilor... m -au fc si pe mine sa -mi doresc sa- l cunosc mai bn pe Sfant si sa -mi pun nadejdea in ajutorul lui. Am aflat de moastele Sfantului care se gasesc la Manastirea Radu Voda (noi locuind in Ploiesti) si imediat cu sotul meu am dorit sa ajungem acolo sa ne rugam, mi-am procurat acatistul Sfantului... care m-i s-a parut foarte frumos, in scurt timp am aflat ca biserica de langa noul meu loc de munca are hramul sfantului Nectarie si indata m -am atasat de aceea biserica si de preot care mi a devenit duhovnic. Deci, pot sa sun ca am simtit chemarea sfantului Nectarie spre Biserica, spre rugaciune, spre a participa la slujbe, spre a face fapte bune.... si nu in ultimul rand imi dadeam seama ca nu imi pierde deloc speranta, eram foarte increzatoare in ajutorul Sfantului, simteam ca ma asculta si ca o sa ma ajute. Am citit acatistul 40 de zile si oricand aveam posibilitatea, m -am uns pe pantece cu mir de la candela care vegheaza la racla cu Sfintele moaste si imi faceam semnul Crucii. Asa a trecut un an .. in decembrie m-am hotarat sa rostec si acatistul Sf Parinti Ioachim si Ana timp de 40 de zile. In acest timp gasisem si un doctor la care mergeam pentru consultații si tratament . Iar in Ianuarie pe 29 am aflat ca minunea se intamplase... acum ne bucuram de o fetita minunata. Multumesc Sf Nectarie, Maicii Domnului si Sfintilor care se roaga pt noi pacatosii si care ne intaresc si ne ajuta sa nu ne pierdem credinta. Doamne ajuta-ne pe noi toti ce ne rugam Tie!


Carmen, 03-01-2019

 Buna seara, va multumesc tuturor celor care ati scris pentru ca ne intariti in credinta si ne dati exemple de urmat. Deoarece am citit si eu in cartea Sfantul Nectarie -  Minuni in Romania despre fete care au avut rana pe col si s-au vindecat citind Acatistul Sfantului Nectarie 40 de zile, am urmat exemplul lor: aveam rana pe col care sangera, propusa pentru colposcopie si eventual cauterizare, dar citind la alte fete ca s-au vindecat cu ajutorul Sfantului Nectarie am urmat si eu exemplul lor: Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie rugandu-l sa ma vindece si de celelalte suferinte ale mele (fibroame, polipi uterini, menstre abundente) si prin a a zecea zi deja sangerarea s-a atenuat iar menstruatia a venit la timp si nu a mai fost abundenta, iar eu voi continua sa citesc deoarece ma ajuta in toate aspectele vietii. In plus, am participat la slujba Sfantului Maslu si am incercat sa-mi schimb viata fugind de pacat, pentru ca boala mea eram sigura ca este plata pacatelor, iar prin pocainta si cu mila lui Dumnezeu puteam sa fiu vindecata, pentru ca Dumnezeu vindeca prin Sfintii Sai, daca Se milostiveste de noi. Multumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul. Prin aceasta nu spun ca medicii nu ne ajuta, ne ajuta, putem urma in paralel si tratamentele lor, dar in ce ma priveste pe mine cred ca ma ajuta foarte mult si sa parasesc pacatul si sa ma intorc catre Dumnezeu prin Sfintele Taine ale Bisericii, traind o viata curata si cu ajutorul lui Dumnezeu si al medicilor pot afla vindecarea. Va doresc sanatate si Craciun Fericit celor care ati scris si celor care administrati site-ul, deoarece este de mare folos sufletesc. Va multumim. 


Lizuca, 03-01-2019

  Sfinte Nectarie parca a devenit un obicei sa îti scriu in fiecare dimineata, dar o fac cu nadejdea ca ziua va merge mult mai bine cu ajutorul tau. Nu sunt aici decât din bunavointa Bunului Dumnezeu si il rog sa ma ajute ca fara ajutorul lui nu pot rezolva nimic. Ajuta-ma Sfinte Nectarie sa reusesc sa rezolv tot ce trebui rezolvat cu bine si da mi întelepciune si încredere. Te rog ajuta-ma sa ma înteleg cu seful meu ca ma simt stresata. 
  Ajuta-ma Doamne, Maicuta Sfânta, Sfinte Parinte Arsenie Boca, Sfinte Spiridon, Sfinte Nicolae, Sfânta Filofteia, Sfânta Xenia,Sfânta Varvara si Sfinte Serafim a carui Sfânta pomenire o savarsim. 
  Miluieste-ma Dumnezeule dupa mare mila Ta!


 Alina, 03-01-2019

  Vreau sa aduc multumire lui Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfintilor Nectarie, Nicolae, Spiridon, Efrem cel Nou si Sf Apostol Iuda Tadeu. Le-am promis ca voi scrie imediat dupa \"interventie\", din pacate nu am reusit. I-am rugat sa ma ajute sa trec cu bine peste endoscopia ce am facut-o. M-au ajutat sa stau nemancata si sa rezist in timpul procedurii ! De multe ori le-am promis ca voi da marturie, dar am uitat...ii rog sa ma ierte! Le multumesc din suflet pt tot ajutorul dat mereu...si mereu! Doamne ajuta la toata lumea si un an nou binecuvântat.


Monika, 03-01-2019

  Sf Nectarie, fara tine m as pierde si nu ar avea sens viata mea. Esti ingerul meu drag si ocrotitorul familiei mele.
  Sa fim buni si iubitori!


Niculina Diana, 03-01-2019

”Marire Tie Doamne, marire Tie!”
    Multumesc Preasfintei Treimi, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Ioan Rusul, Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Sfantului Apostol Andrei, Sfantului Apostol Iuda Tadeu, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Parintelui Arsenie Boca,  Sfantului Mucenic Mina, Sfintei Parascheva, Sfantului Pantelimon, Sfantei Xenia de Sankt Petersburg,  Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfintei Mucenita Irina, Sfantului Gheorghe si Sfantului Fanurie si tuturor Sfintilor pentru minunile si binefacerile revarsate asupra mea si a familiei mele.
    Duminica trecuta, deoarece o durea tare capul din cauza spondilozei, mama a luat un medicament recomandat de medicul neurolog. Dupa ce l-a luat, la masa de pranz, mama a inceput sa se simta un pic slabita, dar n-a dat prea mare importanta. A doua zi, starea ei generala s-a inrautatit : avea senzatie de greata, ameteala, tremur, neliniste, palpitatii, senzatie de sufocare. In plus, i-a aparut o pata pe sanul stang, iar la palpare simtea o formatiune in interiorul sanului. Ne gandeam sa chemam salvarea, dar nu stiam daca va ajunge sau cum va ajunge deoarece ninsese foarte tare si erau troiene mari.  Singura salvare era ajutorul divin!  Am dat-o pe mama cu ulei sfintit de la Sfantul Nectarie  si apoi am mers la rugaciune impreuna cu sora mea. Dupa ce am terminat rugaciunea, mama s-a mai linistit si a reusit sa adoarma. In ziua urmatoare, s-a simtit putin mai bine (pata de pe san si formatiunea din interiorul sanului s-au mai micsorat), dar tot slabita si fara pofta de mancare era. A sunat medicul si s-a programat la control. Era nelinistita mai ales din cauza sanului. In urma controlului medical i s-a spus ca a dezvoltat o reactie alergica la medicamentul respectiv, un medicament foarte puternic indicat cu precautie persoanelor cu probleme hepatice. La san i s-a descoperit, in urma ecografiei, un nodul despre care medicul i-a spus ca nu pune probleme, trebuie monitorizat, si i s-a recomandat sa faca o mamografie in luna ianuarie. 
  Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, si aceasta mamografie va iesi bine! In momentul in care scriu aceste randuri, mama se simte mai bine. 
  Multumesc pentru aceasta minune! Multumesc si pentru ca la ecografia efectuata in luna noiembrie mamei i s-au descoperit doar doua chisturi hepatice, ea avand  polichistoza hepatica! Multumesc si ca operatia (histerectomie totala) i s-a vindecat bine!
    Multumesc si pentru minunile facute cu sora mea: schimbarea starii generale in bine, intocmirea cu bine  a dosarelor de bursa sociala, finalizarea la timp a documentelor pentru controlul Aracip, incheierea cu bine a controlului pentru institutia la care lucreaza, revenirea la clasa la care preda a unui elev foarte bun, repartizarea unui metodist intelegator, indrumare si calauzire in toate deciziile importante.
    Multumesc si pentru ca tatalui meu i-a iesit bine controlul medical!
    Binefacerile s-au revarsat si asupra mea: tamaduirea durerii puternice de cap, vindecarea durerii acute de spate. 
    Multumesc pentru toate aceste mari minuni si pentru ca ori de cate ori eu si familia mea am avut o problema medicala sau de alta natura si am cerut ajutor Sfantului Ierarh Nectarie si celorlalti Sfinti, acestia au mijlocit inaintea Presfintei Treimi si a Presfintei Nascatoare de Dumnezeu si toate s-au rezolvat cu bine.
    Slava lui Dumnezeu pentru toate!  Slava lui Dumnezeu pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pentru Multimea de Sfinti care au crescut in Biserica Sa!
    Multumim ca exista acest site, prin ale carui randuri ne umplem de speranta!
    Fie ca Bunul Dumnezeu sa dea fiecaruia dupa a lui trebuinta!
    Sarbatori binecuvantate, tuturor!


Elena, 03-01-2019

  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Ioan Botezatorul, Sf parinte Arsenie Boca, Sf parinte Ilie Lacatusul, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf arhangheli Mihail si Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Ciprian si Iustina, Sf Calinic de la Cernica, Sf Partenie, Sf Paraschiva, Sf împarati Constantin si Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf parinte Iustin Parvu si tuturor sfintilor si îngerilor pazitori... Asteptam o minune de Craciun si ea a venit mai devreme, îmi doream sa petrec Craciunul în Bucuresti si mai mare minune este ca stau la o cunostinta care locuieste aproape de biserica unde se afla moastele Sf Apostol Simon Zilotul, sfantul care ajuta la casatorie, ce mult m. Am bucurat.. Multumesc pentru noul job al mamei si salariul este unul foarte bun.. Multumesc ca aveam ceva probleme la cap si rugându-se. Ma senzatiile de rau au cam disparut si aveam si pulsul mare, dar cu rugaciuni totul se regleaza... Multumesc pentru tot! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste. ne pe noi pacatosii! Amin!


 Gabriela, 03-01-2019

  Doamne ajuta, Multumesc sf. Nectarie, Maicii Domnului si tuturor sfintilor pt ajutorul lor zilnic mie si familiei mele. Importamnt e sa crezi sa iti pui nadejdea in ei ca ne vor ajuta cind avem nevoie. Nu am cuvinte sa le multumesc. Rugati va mereu cu dragoste.


Roxana, 03-01-2019

     Incep prin a multumi Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf. Nicolae, Sf. Nectarie si Sf Efrem cel Nou pentru tot ajutorul dat si ocrotirea familei mele.
  Trimit aceste randuri despre minunile lor in viata mea ca semn de multumire si cu rugamintea catre Dumnezeu ca cei ce le citesc sa primeasca intarire in credinta.
  L-am cunoscut pe sf. Nectarie in urma cu aproximativ 8 ani, cand am mers la Manastirea Radu Voda, rugandu-ma pentru sanatatea unei persoane din familia mea. Timpul a trecut, persoana respectiva s-a vindecat, eu nu m-am mai rugat sfantului. Un an mai tarziu, eu si sotul meu incepeam sa mergem la medic, pentru ca ne doream un copil. Am aflat ca nu putem concepe pe cale naturala. Ma rugam la Dumnezeu, dar imi puneam speranta mai mult in doctori. Inca un an a trecut cu proceduri, tratamente si am ajuns in ziua cand trebuia sa facem inseminarea artificiala si cand am primit ca un soc vestea ca nu avem material biologic bun pentru procedura. Au urmat doua saptamani in care m-am rugat din suflet lui Dumnezeu ca macar singurul embrion format sa supravietuiasca si sa putem avea un copil. Am mers atunci la biserica sa ma rog sf. Nicolae, ocrotitorul familiei noastre. Acolo am intalnit un parinte, care ulterior ne-a devenit duhovnic, care ne-a spus mergem la Sf. Nectarie sa ne rugam. Dupa doi ani in care nu ma mai rugasem deloc Sfantului, am mers la Manastirea Radu Voda, zilnic. Au trecut doua saptamani, a venit rezultatul analizelor si am aflat ca nu sunt insarcinata, iar doctorii nu ne-au mai dat alte sanse de a concepe un copil. Sotul meu, care in cele doua saptamani s-a rugat cat a putut, desi nu era un crestin practicant, in momentul primirii rezultatului analizei si-a pierdut orice urma de speranta. A urmat o perioada foarte grea in care nici nu suporta sa ma auda vorbind despre copil, plangand sau vorbind despre biserica si sf. Nectarie. Zilnic am mers si m-am rugat sf. Nectarie pana in momentul in care am plecat in Grecia in concediu. Planurile ni s-au schimbat si din zona in care trebuia sa ne petrecem concediul, am ajuns in Atena. Atat de mult imi doream sa merg in Eghina, la sfant, stiind cat este de aproape de Atena, dar nici nu se punea problema sa aduc in discutie subiectul acesta. Atat era de inversunat sotul meu. Eu imi doream totusi sa merg, sa ma rog Sfantului si eram decisa ca a doua zi sa iau feribotul singura, pana in insula. Cu noi in concediu erau nasii nostri de cununie. Nasa  noastra a decis sa mearga cu mine, orice ar fi. Sotul meu, auzindu-ne, cu atat mai mult era nervos, inversunat si certurile nu mai conteneau. Nu am cuvinte sa va descriu atmosfera tensionata si supararile dintre noi. Nu mai aveam nicio speranta. In dimineata cand era planificat  sa mergem in Eghina, sotul meu a mers cu noi in port, zicand ca ne conduce pana la feribot. Dar a urcat pe feribot, a mers la Sf. Nectarie si de atunci, in fiecare an incercam sa ajungem la sfant. Toata inversunarea lui a disparut din momentul acela. Nu mi-a spus niciodata cum si ce l-a determinat sa se razgandeasca, insa eu cred ca a fost doar ajutorul Sfantului Nectarie. A fost una dintre marile minuni pe care le-a facut Sfantul cu noi, intorcandu-l la credinta pe sotul meu si intarindu-ne sa ramanem uniti. Au trecut 7 ani, nu ne-a invrednicit Bunul Dumnezeu sa avem un copil, insa am in continuare credinta in Sf. Nectarie ca ne va ajuta, daca nu putem sa nastem prunci, macar sa ne binecuvanteze casatorie si sa putem adopta un copil si ii multumesc ca ne-a fost alaturi si ne-a ajutat sa trecem peste perioadele cu mare tristete din viata noastra.
  Mergand la Sf. Nectarie, l-am cunoscut si pe Sf. Efrem. Intr-una din zilele in care mergeam la manastirea Radu Voda, am vazut o icoana noua in biserica. Nu stiu ce indemn am avut sa ma duc sa vad despre ce Sfant este vorba. Era icoana Sf. Efrem cel Nou. Am inceput sa ma rog si Sf. Efrem, pentru ca eram intr-o perioada in care imi cautam un loc de munca, nimic nu imi mergea bine din punct de vedere profesional. Nu dupa mult timp m-a ajutat Sfantul si am gasit un loc de munca care mi-a adus linistea de mult timp dorita. Intr-una din zile, dupa gasirea locului de munca, am mers la biserica unde am duhovnicul care m-a intampinat cu bucurie si mi-a spus `Ti-am adus un prieten!` si a indreptat mana spre o icoana nou adusa. Era icoana sf. Efrem cel Nou. Acesta a fost inca un moment care mi-a intarit credinta ca Sfantul vegheaza asupra noastra. Mult a fost ajutorul si din partea Sf. Efrem, de-a lungul timpului, insa, una dintre ultimile minuni ale Sfantului Efrem a fost in vara aceasta, cand am trecut printr-o grea perioada cu tatal meu. De mult timp el consuma alcool in cantitati mari pana intr-o zi cand viata lui i-a fost pusa in pericol. L-am adus de urgente la medic, la analize, insa el tot nu putea sa renunte la acool. Am decis sa il internam intr-o clinica de specialitate, insa, sub nicio forma nu dorea, efectiv nu ne mai intelegeam cu el, iar viata ii era in pericol in orice moment. Eram intr-o perioada in care simteam ca nu mai am nicio speranta, de niciunde. Plangeam si ma gandeam la situatia in care ma aflam, ma rugam de medici sa ne ajute, dar ne spuneau ca daca el nu doreste nu au ce sa ii faca, iar cu el sub nicio forma nu puteam comunica. Refuza internarea cu orice pret. Am mers la manastirea Radu Voda, ca sa ma rog sfinitilor Nectarie si Efrem, sa imi dea liniste. Am gasit la pangar o carte cu rugaciuni catre Sf. Efrem cel Nou pentru cei aflati sub dependenta diferitor patimi. Am luat-o cu gandul sa i-o dau tatalui meu si sa ma rog si eu din cartea respectiva. Nu mult a trecut dupa ce m-am rugat, cand dupa o criza foarte urata, tatal meu mi-a spus ca va merge si se va interna, pentru ca asa vreau eu. A mers, s-a internat si au trecut cateva luni bune de cand nu a mai consumat alcool, asta dupa ani de zile in care ne-am luptat cu patima lui. Acum, tatal meu e cu totul un alt om, nu am cuvinte sa descriu bucuria si mirarea cand il vad. Mare a fost ajutorul Sf. Efrem in viata noastra prin aceasta minune, ii multumesc si il rog sa il aiba in continuare grija de tatal meu.
  Multe sunt datile cand Sf Nectarie, Sf. Efrem, Sf. Nicolae si Maica Domnului si-au facut prezenta in viata mea, binecuvantandu-ma cu ajutor de la Dumnezeu. Ma rog lor in continuare pentu santate sufleteasca si trupeasca si cred ca poate intr-o buna zi, ne vor binecuvanta familia cu un copil.
  Rugati-va si credeti, ca mare este ajutorul lor in viata noastra, atunci cand nici nu mai avem nicio farama de speranta!


Maria, 03-01-2019

    Buna ziua, 
  Revin iarasi cu o marturisire despre ajutorul dat de bunul nostru Sfant Nectarie.
  Fetita mea de 2 ani a fost muscata de niste tantari (asa cel putin doctorul de la Spitalul de Urgenta a afirmat) in urma careia a inceput sa i se umfle manuta peste noapte. In acea dimineata s-a sculat la 4.30 plangand iar manuta era putin umflata, iar in 4 ore deja incepuse sa I se inroseasca tot mai mult si sa planga de durere si nici nu puteam sa tina un biscuite in mana. La urgenta I s-a administrat niste antiinflamatoare si antibiotice si ni s-a spus sa revenim peste 24h pentru a o monitoriza, urmand ca in caz ca antibioticul nu are efect sa I se administreze a doua zi antibiotice intravenoase. Pe parcursul acelei zile culoarea pielei I s-a schimbat mai mult devenind tot mai rosie si mana tot mai umflata.  Seara, inainte de culcare, am luat iconita Sfantului Nectarie si m-am rugat Bunului Sfant sa o faca bine, iar cu mirul de la Manastirea Radu Voda am dat-o pe mana afectata. In acea noapte  a dormit mai bine, iar dimineata si in urmatoarea zi s-au vazut efectele pozitive la care am sperat toti. 
  Inca o data Sfantul a fost alaturi de familia noastra si s-a rugat pentru noi pacatosii in acel moment in care aveam nevoie de ajutor. 
  Iti multumesc Sfinte pentru tot ce faci pentru noi. 


GRE, 03-01-2019

 Multumesc Sf.Nectarie care ne-a ajutat sa ajungem Duminica seara cu bine acasa (ningea foarte tare, viscolea si masina noastra tot derapa) si ca am reusit sa o aduc anul acesta, pe mama la hramul Sf. Nectarie in Eghina. 


R., 03-01-2019

  As vrea sa multumesc Sf. Nectarie si lui Dumnezeu ca testul Papanicolau al fiicei mele a iesit negativ, dupa ce, timp de o luna de zile am stat cu inima la gât, deoarece doctorita îi spusese ca are o rana pe colul uterin si ca nu se stie ce e acolo. Ori ca ar putea sa fie colul asa din nastere, dar ca mai sigur e sa facem testul si abia apoi sa ne pronuntam. Îmi faceam cele mai negre scenarii, eram praf, dar a dat Dumnezeu si testul a fost bun. Iar doctorita a spus ca înseamna ca ce e acolo e din nastere si sa nu ne facem probleme. Sper sa fie asa si sa nu fie nimic altceva! :(
  Multumesc Sf. Nectarie si lui Dumnezeu pentru tot!
  Acum, sper sa-mi iasa si mie acelasi test la fel de bun, dar eu stiu?
  Doamne ajuta-ma si iarta-ma!


Loredana, 03-01-2019

    Dragii mei,
  Povesteam zilele trecute de necazul prin care trec, ca am fost parasita de omul iubit dupa 5 ani de relatie. Am nevoie de sprijinul vostru, pentru cei care ati avut acelasi caz ca mine: ati trecut cu bine peste?
  Stiu ca e pacat, dar imi pierd uneori nadejdea. Am o neliniste si agitatie in mine de-mi vine sa mor, nu-mi gasesc pacea, nu mai pot dormi, nu mai pot manca, la serviciu am inceput sa gresesc, mi-e tare greu... Citesc in fiecare zi Acatistului Sfantului Efrem, Sfantului Nectarie, Paraclistul Maicii Domnului, Acatistul Bunei-Vestiri si, cand am timp, Acatistului Maicii Grabnic-Ajutatoare. De asemenea, in fiecare marti ma duc la biserica Sfantul Anton cel mare ca sa duc un acatist...Ma rog pentru liniste sufleteasca, ma rog Domnului sa mi-l aduca inapoi ca era un baiat bun care a tinut la mine dar acum e de nerecunoscut. Ma rog cu lacrimi si multa durere in suflet sa-l ajute Maica Domnului sa vina de pe calea ratacitoare. Nu e bine ca imi pierd speranta dar ma simt coplesita de atata durere. Am nevoie de voi ca asa nu am nici prieteni sau cineva care sa ma inteleaga cu adevarat.
  Doamne Ajuta!


Vasile, 03-01-2019

  Multumesc sfantului Nectarie pentru faptul ca mi-a facut lumina la doua probleme pe care nu le intelegeam si imi framantau mintea.
  Multumesc Sfinte Nectarie. In ziua in care ii citesc acatistul mereu am parte de o mica minune, o interventie din partea lui.
  Revin cu multumiri Sfantului Nectarie. Imi doream in ultima vreme o bormasina cu acumulator. Timp de cateva zile m-am documentat pe internet cu privire la ele. Am pus ochii pe anumite modele insa cam greu ma incadram in bugetul pe care il aveam eu. Cam vreo doua saptamani tot saream de la o hatarare la alta ba ca iau una mai ieftina cu o singura viteza doar pentru filetat ba ca o sa dau mai multi bani pe una cu doua viteze apoi iar o luam de la capat, dar nu ma putea hotari nici cum. De cate ori deschideam internetul toate reclamele imi afisau doar bormasini cu acumulator iar intram si cautam si nu ma puteam hotari. Dar nici nu mi-a trecut prin cap sa pun treaba asta in seama sfantului Nectarie sa ma pun sub indrumarea lui. In fine dupa vreo doua saptamani de cautare fara rezultat in care si noaptea vedeam deja doar bormasini mi-a venit mintea la cap sa ma rog Sfantului pentru aceasta intentie si sa nu mai caut nimic. Dupa vreo doua zile lucrand ceva in atelier mi-a venit dintr-o data o hotarare sa intru pe internet sa cumpar o anumita marca de care nu stiam nimic nu avea nici un rewiev de la nimeni dar care indeplinea caracteristicele pe care le doream, adica doua viteze si pretu. Ca putere se putea si mai mult insa ma consolam cu ideia ca in urma cu o luna imi cumparasem una electrica destul de puternica, cea veche pe care o aveam isi daduse viata la datorie dupa mai multi ani de utilizare si uneori saraca cam fortata peste masura. Am fost multumit de ea, cea noua cumparata e aceasi marca dar de putere mai mare. Ma gandeam ca cea cu acumulator si daca no sa fie asa puternica o sa o folosesc unde nu poate ea  pe cea electrica la urma urmei atatia ani m-am descurcat doar cu electrica si acum probabil am prea multe pretentii. Deci intru in casa intru pe internet caut bormasina cu pricina dar imi apare iar reclama cu o alta pe care pusesem ochii in primele zile avea doua viteze putere mai mare si ca pret ma incadram in limita banilor mei. Pana atunci toate pe care le gasisem pe siteuri erau mai scumpe. Era si o marca de care aveam habar mai avand doua scule in atelier aceiasi marca si care inca mai functioneaza saracele si azi dupa vreo 12-15 ani nici nu mai stiu.
 O comand fara sa stau pe ganduri desi mi sa parut ca e totul nou siteul asta (mie mi s-a parut prima data ca e acelasi site de pe care cumparasem in urma cu o luna pe cea electrica. Firma avea rewiev-uri bune, doar cuvinte de lauda din partea clientilor si asa a fost si penrtu mine. Am primit-o in doua zile bormasina functioneaza fara probleme). Insa dupa ce o comand pe asta cu acumulator si primesc automat e-mail de comfirmare imi dau seama ca nu am mai cumparat nici o data de aici. Caut niste pareri ale altor clienti si dau doar de nemultumiri. Clienti care au comandat ceva si au primit altceva, altii care au primit piese lipsa sau defecte, sau care nu au putut trimite obiectul la reparat desi era in garanrie...De la stare de impacare ca mi-am comandat bormasina care trebuie de pe un site de pe care credeam eu ca e sigur, am trecut la o stare de ingrijorare si teama ca cine stie ce voi primi. Nu demult avusesem o experienta negativa cu un tv care a venit cu probleme de imagine si a trebuit returnat dupa ce mi-am facut griji cateva zile si cu el. (ciudat e ca tv asta avea doar rewievuri bune nici nu mai sti daca e bune sa te iei dupa ele). In starea asta de ingrijorare m-am rugat sfanului ca totul sa fie bine sa primesc o scula buna. Nu am sunat nicaieri nu am fost sunat de nimeni, am primit a doua zi e_mail de comfirmare de inmanare la curier si dupa inca o zi am primit bormasina in stare perfecta sigilata. Aici as vrea sa mai completez un detaliu, faptul ca atunci cam am spus ca mi-a venit hotararea sa cumpar acea bornasina si apoi sa o gasesc pe cea pe care de fapt am luat-o asta mai avea o caracteristica de care eu nici nu stiam ca existe. Adica mandrina se detaseaza de pe ax foarte simplu si in axul ramas se poate monta simplu un bit pentru insurubare. Treaba asta simplifica orice lucrare fara a mai fi nevoie sa tot schimbi burghiu cu bit in aceasi mandrina. Am considerat ca asta a fost un dar in plus de la sfant deoarece desi tot cautasem atatea modele atata timp eu nu stiam ca exista si modele cu mandrina detasabila. Sunt comvins ca am fost indrumat in toata treaba asta de Sfant si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale.
 O alta intamplarte despre care vreau sa vorbesc e urmatoarea. In urma cu vreo 4 zile in timp ce imi citeam cate un acatist cum obisnuiam imi venea foarte tare sa ma rog pentru un atv. Rugaciunea iesea singura pur si simplu din mine parca fara voia mea. Aveam in minte si modelul de atv, marca capacitate cilindrica (sunt pasionat de motoare). Lucrul asta s-a intamplat vreo doua zile la rand. Cum incepeam o rugaciune cum dorinta de a cere un atv izvora din launtrul meu. Nu stiam ce sa cred, uneori imbratisam rugaciunea alteori ma opream si ma intrebam daca nu e o ispita. De ce sa cer un atv? mai aveam deja unul acasa, aceiasi marca aceiasi capacitate cilindrica doar ca e utilitar. Acesta pe care il aveam in minte era de fapt un Quad adica doar de plimbari: agresivitate mai mare, viteza mai mare. De ce sa cer eu asta? Nu e lacomie asta? Toate lucrurile sunt bune cu masura imi spuneam, gandindu-ma la cel pe care il am (si asta obtinut tot cu ajutorul sfantului prin vara) Doar de distractie? cam costisitoare astfel de distractie. Atv-urile astea nu sunt ieftine si tot felul de intrebari imi puneam. Dupa 2 zile primesc un atv la reparat exact modelul care il aveam in minte in timp ce ma rugam. A fost Sfantul Nectarie. 


Radu Maria Mihaela, 03-01-2019

  Buna ziua, numele meu este Maria Mihaela si scriu aceste rânduri ptr a va marturisi câteva dintre minunile pe care Dumnezeu le a facut pentru noi prin intermediul Prea Sfântului Nectarie; acest sfânt mi a fost prezentat de catre mama mea acum 5 ani cand aveam niste probleme de sanatate cu fetita mea mai mare care acum are 5 ani; am început sa ma rog lui destul de neincrezatoare ptr ca nu il cunoastem deloc si vreau sa va spun ca mi-a devenit imediat foarte drag si ajutorul lui nu a întârziat sa apara. Ca dau ca ex faptul ca fetita avea 18 luni si nu mergea si dupa rugaciune a început sa mearga, apoi l-am rugat sa im toate pe Dumnezeu sa ne daruiasca un baietel si dupa o luna de rugaciuni  am ramas însarcinata; acum Dumnezeu cel bun ne- a daruit si o fetita minunata, al treilea copilas si ii multumim. Fetita cea mai mica a fost diagnosticata cu multe afectiuni hormonale si ale rinichilor si markerii tumorali erau foarte mari; am scris o scrisoare din inima la mânastirea sfântului din Regina si maicutele de acolo au fost foarte binevoitoare si ne au trimis mir de la candela sfântului si si de data aceasta ajutorul nu a întârziat sa apara analizele iesind mult mai bune la controalele succesive. As vrea sa precisez ca credinta mea in bunul Dumnezeu este foarte mare dar in acelasi timp avem si ispite pe care ne rugam sa fie indepartate; intr- o seara fetita mea mai mare avea o durere puternica de burtica si dupa ce am uns o cu mir de candela Sfântului durerea i- a trecut imediat atunci fetita m- a luat de mâna si uitandu- se spre tavan ca si cum ar vedea pe cineva mi- a spus asa: mama sa stii ca el exista. Omul acela de la care avem mir pentru eu m- am facut bine de la mir; aceasta a fost marturisirea ei.si am simtit cât era de sincera; sfatuiesc pe toata lumea sa ceara ajutorul lui si mai ales sa se respecte legile le care ni le- a lasat bunul Dumnezeu. Sa ne rugam neîncetat mai ales pentru iertarea pacatelor dar si sa ii multumim lui Dumnezeu pentru toate darurile minunate: viata, aerul, apa si tot ce ne înconjoara. LAUDA TIE DOAMNE DUMNEZEULE; va doresc sanatate si sa va ajute Bunul Dumnezeu! 


Dimitrie, 03-02-2019

   Le cer iertare ca marturisesc asa tarziu ajutorul primit si le multumesc Bunului Dumenzeu, Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Spiridon, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantului Parinte Dimitrie cel Nou de la Basarabov, Sfantului Mare Mucenic si tamaduitor Pantelimon, Sfantului Mucenic Elefterie, Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Serafim de Sarov, Sfintei Cuvioase Paraschiva, Sfintei Mucenite Marina, Sfintei Mucenite Iuliana si tuturor celorlalti Sfinti pentru faptul ca ne-au ocrotit pe mine si familia mea in mai multe randuri.
  Inainte de Craciun am fost sa donam diverse produse pentru oamenii amarati la o biserica care adaposteste o parte din moastele Sfantului Ierarh Nectarie. La intoarcere era sa avem un accident chiar daca nu era din vina mea, dar sunt convins ca Sfantul Ierarh Nectarie a fost cel care ne-a ocrotit si am evitat accidentul in ultimul moment.
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!


Marinela G., 09-02-2019

 Multumesc Bunului Dunezeu, Maicii Domnului si Sfintilor Nectarie, Sf.Mina, Sf.Nicolae, Sf.Arsenie Boca, Sf.Efrem celNou, Sf.Ioan Rusul, Sf.Anton, Sf.Rita, Sf.Paraschiva, Sf.Arhangheli Mihail si Gavril si Ingerilor pazitori, pt ca mi~au ascultat  rugaciunile si sotul meu a reusit sa depaseasca si al doilea infarct, si nu a fost nevoie de o a doua interventie pe cord deschis. Va rog Sfintilor dragi fiti alaturi de sotul meu si rugati~va Bunului Dumnezeu si Maicii Sfinte sa~l ocroteasca si in continuare si mie si familiei mele, sa ne dea sanatate ,liniste sufleteasca, intelegere in familie si spor in casa, in anul care a inceput. DOAMNE ajuta~ne, miluieste~ne si ocroteste~ne!!! Amin!


Antonia, 09-02-2019

  Multumesc Sfante Nectarie pentru toate binecuvantarile ce le-ai revarsat asupra mea si a familiei mele si te rog sa ma ierti ca n-am scris despre minunile ce le-ai facut cu noi. Voi incerca pe cat pot sa le public rand pe rand. iti multumesc ca m-ai ajutat sa mentin calea catre Hristos si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, atunci cand desi sustineam ca am credinta in Dumnezeu, eram totusi indepartata. iti multumesc ca m-ai ajutat sa te cunosc, Sfinte Nectarie si incet incet sa raman coplesita de minunile reale, pe care le-ai facut cu mine, pentru mine, pentru noi. Multumesc ca m-ai ajutat sa vad ca minunile exista si daca intr-adevar crezi le poti intalni la tot pasul. Doamne ajuta.


Delia Zavodnicu, 09-02-2019

  Ma numesc Delia, am 34 de ani. In urma cu un an si jumatate se nastea cea de-a doua fetita, Ana. Cam la o saptamana dupa nastere au debutat colicii, care insa in cazul fetei mele au fost o forma destul de severa. Mereu plangea sau era agitata, o durea burta, trezirile erau multe si ziua si noaptea. In jurul varstei de 6 luni, fetita a colectat rotavirus, in acelasi timp cu o otita in forma avansata. A urmat o perioada de spitalizare, apoi o alta (bronsiolita), apoi iar otita seroasa...dupa care crezand ca in sfarsit ne-am linistit, cu intarziere am inceput diversificarea. Din acel moment lucrurile au luat-o razna. Fetita se dovedea a fi intoleranta la foarte multe alimente de baza (dintre care enumar doar gluten, lactate, ou). A fost o perioada extrem de dificila, pana am realizat ca avea aceste forme de alergii, pana am gasit doctori alopanti sau medicina alternativa (cu opinii diferite, care nu au avut rezultate). Fetita mereu constipata, conjunctivite, nas infundat in permanenta, dureri de burta. Masa devenea un calvar, ajunsesem sa-mi tremure mana cand ii dadeam sa manance, plangeam zi si noapte, aveam o depresie severa, ma certam cu toti si nu mai gaseam intelegere la nimeni. Imi amintesc si acum noaptea de Paste, lumea era la Biserica, iar eu stateam cu fetita mica in brate toata noaptea numai sa doarma si sa o linistesc cand o durea burtica. Am plans foarte mult. Imi amintesc ca in perioada colicilor primisem de la pediatrul fetei o iconita cu Sfantul Nectarie. Nu-l cunosteam, dar am avut curiozitatea intr-o seara sa caut pe internet ce sfant ajuta in cazul bolilor. In seara aceea am citit prima data despre Sfantul Nectarie, inclusiv marturii ale altor oamenilor.
  Am inceput sa ma duc duminica la Biserica la Manastirea Radu Voda. M-am spovedit dupa multi ani. Din acel moment au inceput lucrurile sa se mai imbunatateasca.
  Cum a inceput ajutorul? Au fost cateva intamplari, care nu pot fi coincidente:
- o data, dupa ce am iesit de la Biserica, am pus o lumanare si m-am rugat sa ma impac cu soacra mea. La o zi sau doua, fetita mica s-a jucat cu telefonul uitat pe canapea si nu stiu cum, dar a sunat-o pe mama sotului meu. A fost o conversatie foarte calda;
- am plecat in concediu, intr-o dupa amiaza am citit acatistul Sf. Nectarie, chiar in ziua aceea amandoua fetele au cazut, pe rand, destul de rau, niciuna n-a patit nimic;
- intr-o noapte dupa ce am citit acatistul, m-am trezit din vis, simteam ca avusesem pentru cateva momente o liniste si o lumina in suflet cum nu am mai avut;
- in data 1 oct. 2018, au venit parintii mei sa ma ajute cu fata si nu stiu de ce, am zis sa plec de acasa la Manastire. Acolo am aflat ca se praznuia Acoperamantul Maicii Domnului;
- in data de 9 noi. 2018, ziua praznuirii Sfantului, m-am dus la Manastire. Desi am ajuns dimineata la ora 9, era deja o coada imensa, care inconjura toata imprejmuirea Manastirii. M-am asezat la coada, desi stiam de la inceput ca nu voi reusi sa ajung la moaste, trebuia sa ma intorc acasa sa adorm fetita. Nu am ajuns, mi-a parut foarte rau, in seara aia am iesit singura la o plimbare si ma simteam de parca pierdusem ultima sansa. Am vorbit mult cu Sfantul in gandul meu. L-am rugat, cu cuvintele mele. A doua zi dimineata, dupa ce am incercat 5 feluri de mancare si copilul m-a refuzat la toate, am plans tare si i-am pus o paine in fata si am zis ca fie ce o fi...si pentru prima data, a mancat paine si nu a avut absolut nimic. Jumatate de paine chiar! Pentru mine asta a fost minunea cea mare. Cu o saptamana inainte nu tolera nimic. In continuare mai avem mult de luptat cu alimentele, incet incet sper sa reusim, dar pentru mine ce s-a intamplat atunci a fost o minune. Mamele care cunosc teoria alergiilor stiu.
  In continuare mai am mult de luptat. Sa ma spovedesc de toate pacatele (dupa atata timp), sa tin post, sa ma duc in fiecare Duminica la Biserica, sa scap de mandrie...Dar ii multumesc lui Dumnezeu ca inca o data mi-a aratat mila si ajutorul lui prin lucrarea si ajutorul Sfantului Nectarie.


M.D., 09-02-2019

  Si eu sunt recunoscatoare Sfantului Nectarie, care mi-a fost de mare ajutor. Eram in sesiune si aveam niste simptome care ma speriau, tranzitul meu intestinal era alterat si uneori mai aveam si sange in scaun. Aceasta simptomatologie o aveam mai de mult dar fiind sesiune stresul probabil a accentuat o. Atunci imi era teama sa merg la vreun consult pt ca ma gandeam sa nu fie ceva mai rau si sa nu imi pot continua sesiunea..asa ca am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie si mai mergeam si la  biserica Sf Nectarie din oras ca sa ma rog. Sfantul mi-a dat putere si curaj sa merg in continuare cu sesiunea si sa ma las in grija lui. Dupa ce s-a sfarsit sesiunea cu bine am mers la  un consult gastro-enterologic, eram ingrijorata dar totodata speram in ajutorul Sf Nectarie si al Maicii Domnului ..la care ma rugasem. La consult mi s a spus in urma unei colonoscopii ca tulburarile de tranzit sunt cauzate de sdr iritabil si sangele este dat de niste hemoroizi de grad mic. Ii multumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie. SF Parascheva si tuturor sfintilor la care m am rugat ca m au ajutat in acea sesiune si mi au dat curaj si putere si ca a fost bine pana intr-un final. Dragilor i am spus Sfantului atunci ca voi scrie marturia despre ajutorul primit si stau acum si ma gandesc ca spre rusinea mea am reusit abia acum dupa jumatate de an ...si mai am ceva sa implinesc. uneori uitam ajutorul si uitam sa implinim ceea ce spunem dar ne aducem aminte cand incercam sa ne rugam sfantului si simtim ca parca am fi trebuit sa implinim ceea ce am spus. Nadajduiesc ca sfantul va fi ingaduitor cu uitarea mea. Sfantul Nectaria sa ne primeasca in sfintele lui rugaciuni iar noi sa aducem multumire pt tot ajutorul primit  si sa ne rugam sa povatiuiasca sa ii cinstim asa cum se cuvine. Dumnezeu sa ne ajute ! 


Simona, 09-02-2019

  Vin din nou sa multumesc asa cum am promis Sfantucului meu drag Nectaririe! De data asta m-a ajutat in doua probleme: una de sanatate si una la serviciu.MULTUMESC SFANTUCULE! ca duci intotdeauna rugaciunile mele pana la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Sfanta su le multumesc si LOR din tot sufletul meu ca ne ajuta de fiecare data! Va iubesc din tot sufletul meu pe toti!


Adelina, 09-02-2019

Sfântul Spiridon vrea o carte nouă!

  Dumnezeu prin Sfântul Nectarie şi Sfântul Nectarie prin acest site, m-au adus şi pe mine la dragostea cea pură a credinței în Dumnezeu, dragoste pe care o pierdusem undeva prin copilărie când încetasem să mai merg atât de des la Biserică, o dată cu \"înaintarea în vârstă\". Dar, bazele deja erau puse şi unde există baza mai trebuie doar o \"împingere de la spate\" pentru a intra din nou acolo unde ne este locul: în brațele calde ale lui Dumnezeu şi ale Maicii Sale.
  Tot ce pot să fac este să îi mulțumesc Sfântului Nectarie pentru drumul pe care mi-l pregătise încă dinainte să-l fi cunoscut eu. 
  Ştim însă că toți Sfinții sunt prieteni între ei, fapt pentru care sunt convinsă că Sfântul Nectarie nu se va supăra, ci dimpotrivă, cred că el mi-a dat gând să scriu din nou pe acest site. Aşadar, astăzi, doresc să vin cu o rugăminte la cititorii şi credincioşii acestui loc, şi să transmit următorul mesaj: 

  \"Mănăstirea Strâmba din jud. Bistrița-Năsăud a cărui ocrotitor este Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei şi-a propus adunarea de noi minuni ale Sfântului Spiridon spre a fi publicate într-o carte. Prin urmare, dacă ați simțit în mod concret ajutorul Sfântului Spiridon, vă rugăm să trimiteți mărturiile pe adresa de mail:  adelinaimoldovan@gmail.com 

În compunerea mărturiei, ţine cont de următoarele:
1. Folosește diacritice!
2. Fii explicit, referindu-te la o situaţie concretă!
Dacă sunt mai multe situaţii în care ai simţit ajutorul lui Dumnezeu, le poti scrie separat!
3. Menţionează în treacăt relaţia ta cu Dumnezeu şi cu Biserica!
4. La sfârşitul relatării, scrie fie numele tău complet, fie prenumele, fie iniţialele, adăugând şi oraşul unde locuieşti.
Apreciem dacă ați trimite mărturiile, cel tarziu, până la sfârşitul lunii februarie 2019. Mulțumiri anticipate!\" 

 Toți Sfinții lui Dumnezeu, rugați-vă pentru noi!


Tanta, 09-02-2019

   Bine v-am gasit, Doamne ajuta !
  Am mai scris pe acest sit si acum din nou am nevoie de ajutorul Sf Nectarie si al dv. Multe sunt minunile si ajutorul primit de la Sf Nectarie pe care mi le-a daruit, si direct si prin oameni. Multumesc.
  Acum trec prin o perioada ..nu stiu ce mi se intampla, nu ma simt bine de cel putin o luna, durere in zona inimi, frica..si altele; am programat peste aprximativ o luna la cardiolog, dar pana atunci mai este si vad ca continua aceste stari.
  Rugaminte mare am catre dv, as dori putin Mir de la candela Sf Nectarie; multumesc si Dumnezeu si Sf Nectarie sa va binecuvanteze !


Carmen, 09-02-2019

 Buna seara tuturor, revin pentru a scrie o alta minune: aveam o măsea plombata de multă vreme, care începea să mă doară și m-am rugat Sfântului Nectarie să mă vindece, iar în câteva zile durerea a dispărut. Acum vreo trei ani am procedat exact la  fel cu aceeași masea și Sfântul Nectarie m-a ajutat. Eu citesc și în prezent Acatistul Sfântului Nectarie, deoarece, așa cum am mai scris, mă ajută în toate aspectele importante ale vieții si îl rog pentru orice problema importanta apare, deoarece este grabnic ajutător. Este esențial sa ne rugam. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfântului Nectarie pentru tot ajutorul. Ceea ce am înțeles recent in Biserica este că pentru  a fi vindecati trupește trebuie sa căutăm întâi vindecarea sufleteasca, adică în primul rand să nu mai pacatuim. Va mulțumesc  pentru că  administrati acest  site. Va  doresc tuturor sănătate și Dumnezeu să vă ajute!


Florin, 09-02-2019

  Cu ajutorul Sf. Nectarie, a Sf. Nicolae, a Sf. Pantelimon si a Sf Fecioare Maria am  reusit sa trec cu bine peste o operatie de hernie de disc acum o luna. Am avut dureri cumplite de picior iar mai apoi pareza a gleznei, care au tinut mai bine de 6 luni. Acum sunt bine, recuperarea merge foarte bine. Rugati-va cu sarguinta Sf. doctori fara de arginiti pentru mijlocire catre Sf. Fecioara si a Domnului Iisus si ajutorul nu intarzie sa apara. Doamne ajuta!


Mariana, 09-02-2019

  Marturisesc ca am fost ajutata eu si intreaga familie ori de cate ori am cerut ajutorul. Cu incrdere si speranta te rog ajuta-ne  Sfinte Nectarie si acum sa luam cea mai buna hotarare pentru ca toate sunt voia lui Dumnezeu. Nici un fir de par nu se misca fara voia Domnului!
  Ia Doamne de la noi duhurile rele si ne lasa duhurile sfinte.
  Intareste-ne credinta si speranta, ocroteste-ne si ne indruma pasii pe calea cea buna !
  Mare este iubirea ta si nemarginita puterea Ta, Doamne, de aceea ne incredintam cu totul Tie!
  Amin!


Laurentiu, 09-02-2019

  Mamei i-a aparut o buba pe mâna, s-a dat aproape in fiecare zi cu mir de la Sfantul Nectarie si s-a vindecat, acum pielea este curata in zona respectiva. Multumim Sfinte Nectarie mare facatorule de minuni! Multumim Nascatoare de Dumnezeu si Maica Luminii! Slava Tie, Doamne, Slava Tie!


Alexandra, 09-02-2019

   Incep acest lung sir de marturisiri prin a spune ca si eu ca multi altii, in momentele mele grele si de disperare am stat cu noptile si zilele citind despre minunile Sf Nectarie.
  Speram ca mi se vor intampla si mie si iata ca minunile nu au intarziat sa apara, insa eu ca o pacatoasa ce sunt, am intarziat sa marturisesc despre ele, desi i-am promis Sfantului nostru drag!
  Sper sa aveti rabdarea sa cititi, poate ca ceea ce voi spune eu aici o sa va ofere speranta. 
  Multumesc Dumnezeului Atotputernic, Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Sfintei noastre Maici Nascatoare de Dumnezeu -Pururea curata Fecioara Maria, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Sfintei Mucenite Parascheva, Sfantului Spiridon, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Dumitru si tuturor Sfintilor prin intermediul carora m-am rugat si mi-au fost mijlocitori si grabnic ajutatori!!!
  Am 28 de ani. In urma cu trei ani am venit dintr-o lunga calatorie cu avionul si a doua zi am pornit la drum cu masina pentru alte cateva sute de km. Totul a fost bine in seara respectiva, insa a doua seara am inceput sa am stari oribile de vertij, nu puteam sa adorm, nu puteam sa inchid ochii, stari puternice de greata, se rotea patul cu mine. A doua zi m-am trezit si simteam ca sunt protagonista unui film, simteam ca sunt depersonalizata, aveam stari de somnolenta, vedeam totul in reluare, ma simteam mai obosita decat atunci cand m-am pus sa dorm, eram ametita, imaginea imi fugea...Disperata am mers la urgente in oraselul respectiv, unde din lipsa unui computer tomograf, mi-au facut doar niste analize de rutina care au iesit bine si m-au trimis acasa, spunadu-mi ca atunci cand ma voi intoarce in Bucuresti sa imi fac investigatiile complete. Ajunsa in Bucuresti, am trecut pe la toti doctorii despre care am auzit, pentru toate specializarile, ma simteam tot mai rau, nu puteam sa ies pe strada, ameteam cumplit, noaptea nu dormeam, aveam si 48 de ore de nesomn...ganduri negre de sinucidere si toate starile oribile. Doctorii nu isi puteau explica ce este cu mine.
  La RMN cerebral mi-a iesit ca am din nastere un cavernom pontin de mici dimensiuni, 7 mm, care este asimptomatic, m-am nascut cu el, nu imi creaza probleme deci toti neurologii si neurochirurgii la care am apelat mi-au spus ca nu este el cel ce cauzeaza toate aceste simptome si ca a fost descoperit din pura intamplare. Investigatii Orl, endocrinologie, oftalmologie, analize peste analize, RMN cervicala, investigatii gastroenterologie...si asa mai departe, toate au iesit bine, mai putin cervicala unde pentru varsta mea nu e ok ca am niste degenerari discale si mici osteofite, modificare de postura..Disperarea si nesomnul, vertijurile oribile..m-au intors pe mine pacatoasa si pe parintii mei catre Dumnezeu!
  Am inceput sa-L caut, sa plang, sa Il rog, sa vorbesc cu El. Am inceput sa vin la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, unde i-am intalnit pe Sfantul sufletului meu, Sfantul Nectarie si pe Sfantul Efrem cel Nou. Aici imi rasfrangeam lacrimile pe sfintele racle, si ma rugam cu durere in suflet. Incepusem sa citesc zilnic acatistele Sfantului Nectarie si Sfantului Efrem, dormeam cu ele sub perna, iar atunci cand imi era foarte rau plangeam cu ele in brate si rugam ajutor si indurare pentru pacatele mele si pacatele parintilor mei. Colegele mele se maritau, faceau copii iar eu la 26-27 de ani ma luptam si cu o boala invizibila, care imi macina trupul si sufletul. Parintii mei au fost la mormantul parintelui Arsenie Boca, unde s-au rugat sa mi se aduca in ajutor un medic care sa ma poata salva de aceste vertijuri, sa pot sa dorm si eu. Rugaciunile lor nu au intarziat sa fie auzite si seara am ajuns la urgenta intr-un episod oribil de ameteala, insa Dumnezeu lucreaza prin oameni si minunea a facut ca langa mine pe targa alaturata, se afla un domn in varsta care mi-a auzit povestea si m-a indrumat sa ajung la un medic homeopat din Cluj-Napoca care ma poate ajuta ca si dumnealui a avut episoade de vertij de la coloana cervicala.
  Am ajuns la Cluj impreuna cu prietenul meu si intr-adevar, Dumnezeu a lucrat prin mainile acelui om si rezultatele le-am vazut dupa cateva sedinte, cand noaptea reuseam sa dorm, fara perna insa reuseam sa dorm!!!!!! Multumesc Dumnezeule Mare!!! Intoarsa in Bucuresti, am continuat lupta mea, am trimit scrisoare la Manastirea din Eghina, iar ca raspuns am primit o scrisoare frumoasa de la o maicuta de acolo si o carte cu minunile Sfantului si ulei de la racla Sfantului Nectarie.In fiecare noapte ma ungeam cu ulei pe frunte si pe ochi, de la racla Sfantului si din Bucuresti si din Eghina. Am inceput sa postesc miercurea si vinerea si mergeam la Sfantul Maslu. Am avut langa mine oamenii ce ma iubesc, am inceput sa beau ceai de salvie, sa ma rog, sa meditez....
  Intr-o noapte mi se facuse rau cumplit si stateam pe canapea si plangeam, in lateral aveam o usa mare cu geam din tavan pana in podea, ce dadea in balcon. Plangeam si ma intrebam \"De ce eu??? Doamne daca ma iubesti si pe mine ca si eu sunt copilul tau, Doamne vindeca-ma ca alt ajutor nu am in afara de tine!\" Pe balcon era o prelata transparenta, o usa pentru \"foisorul\" de vara, fiind frig afara acea prelata de plastic se aburise si in timp ce ma rugam cu lacrimi si ma uitam inspre ea am avut impresia ca vad conturati doi ochi, asa ca am m-am apropiat si am cazut in genunchi cand am vazut, fratilor, chipul Mantuitorului conturat in acel abur... Fericita le-am aratat si mamei si prietenului meu, care au ramas uimiti!!! 
  Dumnezeu a fost si este cu mine in continuare, mi-a trimis toti acesti ingeri si Sfinti sa ma ajute si sa imi dea putere in aceasta lupta grea! Am inceput sa fac pasi mici de copil, dar siguri! Fara ajutorul doctorilor care erau stupefiati de faptul ca nu gaseau nimic in neregula la mine, deci nu am primit tratament medicamentos, insa medicamentul primit a fost unul DIVIN! Am inceput sa pot sa ies afara, usor, sa merg in mall, sa vad un film, sa traiesc putin ca orice tanar de varsta mea! Intr-o noapte l-am visat pe Sfantul Efrem, era in biserica si imi spunea \"O sa te vindeci!\" Toate acestea mi-au dat putere! Intr-o zi vorbeam la telefon cu mama prietenei mele, care este foarte bolnava, care are ciroza din cauza virusului C. Doctorii nu mai pot face mare lucru pentru ea asa ca este la mila Dumnezeului Sfant. Vorbind la telefon am inceput sa ii povestesc despre Sfantul Nectarie si despre toate minunile pe care le-a savarsit pentru mine si ii sugeram cu atata dragoste la adresa Sfantului sa mearga la Manastirea Radu Voda, sa ii ceara ajutorul ca sunt sigura ca o sa-l primeasca, iar in acele momente am inceput sa simt un miros puternic de mir, de tamai....Pacatoasa de mine, fumam pe atunci, asa ca am avut uratenia de a alunga acel miros divin cu fumul spurcat de tigara. Tot rugaciunile si tot sfintii sufletului meu ne-au ajutat pe mine si pe prietenul meu sa ne lasam de acest obicei nesanatos.
  Eu inca lupt, nu m-am refacut complet, am zile bune si zile rele, insa nu imi pierd nadejdea in Dumnezeu. Am momente cand trupul meu e slab si mintea mea e intunecata si imi pierd speranta, insa Sfintii sufletului meu si Maica Domnului nu m-au lasat sa ma adancesc in prapastia deznadejdii. De trei ani de zile, an de an pe 9 noiembrie stau la coada la moastele Sfantului Nectarie si in fiecare an simt ajutorul lui tot mai mult. Eu si prietenul meu ne certam zilnic, teribil de mult, dar Rugaciunile ne-au facut mai buni, mai intelepti si relatia noastra a inceput sa decurga tot mai bine! Acum o luna jumate, atat eu cat si mama si prietenul meu am fost intoxicati grav cu monoxid de carbon. Aceasta este o minune pe care nu o sa o uit vreodata!!! De o saptamana ma simteam tot mai rau, mai rau de cat de obicei, dureri de cap, ameteli, vajaieli, stari de lesin, dureri teribile le cap, palpitatii....iar doctori, iar nimic! Dimineata de dimineata, Dumnezeu nu a uitat sa ma trezeasca (Mentionez ca tatal meu citeste frecvent acatistul Sf Nectarie, Sf Parascheva si acatistul Maicii Domnului). Fiindu-mi tot mai rau am chemat-o pe mama la mine caci nu reuseam sa ma ridic din pat sa ma hranesc, eu locuind cu prietenul meu..A venit mama la mine, mie imi era tot mai rau, durerile de cap tot mai teribile, nu ma puteam pune in sezut, mama nu stia ce sa faca...incet a inceput sa se simta si ea tot mai rau, prietenul meu avea dureri de cap insa nu le-am luat in considerare pentru ca el sufera de Sindrom Migranos si durerile de cap sunt la ordinea zilei si la el. Mama a crezut ca se simte rau pentru ca s-a suparat de suferinta mea, si a spus ca merge sa se tranteasca in pat. Eu ramasesem sus sa vad o emisiune cu prietenul meu, durase cam 1 ora jumate episodul, iar cand s-a terminat pentru ca imi era rau mi-era teama sa dorm si i-am sugerat sa vizionam un anume film (era cam 12:30 noaptea), insa Dumnezeu avea un alt plan, acela ca nu avea sa ma lase sa gasesc filmul. 
  Am hotarat sa mergem la culcare, m-am sprijit de pereti si mi-era tot mai rau insa ceva ma tragea sa merg la mama. Am gasit-o aproape in stare inerta, delira, umflata la fata... Doamne, Dumnezeule, ce sperietura!!!! mie rau, ei rau...am sunat repede la salvare, in 3 minute salvarea era la noi, insa Dumnezeu nu ne-a trimis doar paramedici, ci ne-a trimis si un medic!!!! Poate daca erau doar paramedici o sedau cu gandul sa doarma si sa se linisteasca si sa se trezeasca a doua zi...Sa scurtez totul, au stat cu mama vreo juma de ora si ptr ca nu isi revenea deloc, au decis sa o ia cu un scaun, pentru ca nu avem lift, aveau de coborat 3 etaje cu ea, iar eu asa rau cum eram, am ramas sa sting totul in urma, sa cobor si eu dupa ei... Mama tata si prietenul meu erau pe scari, am inceput sa ma sufoc, sa simt dureri si arsuri trribile in piept, sa nu mai vad bine, sa imi pierd cunostinta, mi se inmuiau genunchii....si am lesinat , insa Dumnezeu a avut grija sa nu lesin pe scari, ci in fata usii pe geaca prietenului meu pe care o strangeam la piept si dupa care ma intorsesem.
Am ajuns la spital unde la recomandarea domnuluidoctor de pe ambulanta ni s-au facut analizele ptr monoxid de carbon (a banuit ca este vorba de asa ceva deoarece si lor incepuse sa li se faca rau acolo in bloc)...Rezultatul: intoxicatie severa cu monoxid de carbon, daca eu gaseam filmul o gaseam pe mama moarta, iar eu urmam imediat dupa ea daca nu mergeam sa vad ce face si daca decideam sa ne culcam, tocmai pentru ca era in jurul orei 1 noaptea!!!! Prietenul meu a fost si el de urgenta luat si transportat cu noi la toxicologie deoarece si el avea intoxicatie severa....3 oameni am scapat si restul vecinilor, inclusiv catelusul meu care era fix in baia cu pricina de unde iesea monoxidul ( la noi era cea mai mare cumulare de monoxid deoarece vaporii se ridicasera de la subsol de la centralala comuna, prin aerisire si pe casa scarii, iar noi stam la ultimul etaj)
  Dumnezeu a hotarat ca inainte de Craciun sa ne renastem!!!! Multumesc Sfintei Fecioarei Maria, Sfantului Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Sfantului Nectarie si tutuor Sfintilor!!! Totul in acea noapte a fost o minune, totul!!!! Bineinteles nu sunt complet refacuta cu problemele mele inexplicabile de sanatate, insa cand ma voi vindeca complet o sa vin aici sa marturisesc!!! Nu va pierdeti credinta si rugati-va si rugaciunile voastre or sa fie ascultate!!! O sa fie bine!!!! Dumnezeu are un plan maret pentru noi toti! 
  Am fost si am multumit Maicii Domnului pentru protectia din acea noapte, si am cerut ajutor la Manastirea Ghighiu, manastire ce are o icoana foarte veche, adusa din Siria, facatoare de minuni. Icoana Maicii Domnului Siriaca se numeste!!! Va sfatuiesc sa ajungeti acolo si sa va rugati cu credinta caci la mine minunile nu au incetat sa apara!!!  Am promis Sfintei Fecioare ca o sa marturisesc si de aceasta icoana ca sa primeasca ajutor si alti oameni ce nu stiu despre ea!
  Multumesc din suflet Sfinte Nectarie pentru rugaciunile tale pentru mine si familia mea,  multumesc Sfanta Fecioara Maria ca nu m-ai parasit niciodata si ca te rogi neincetat Fiului Tau si Dumnezeului nostru pentru noi!
Am scris mult si cu siguranta am uitat multe, insa aceste marturisiri trebuiau de mult facute, dar lenea si pacatul m-au tinut la distanta! Iarta-ma, Doamne, pentru toate pacatele savarsite! Rugati-va si pentru mine, voi cei ce cititi, este bine sa ne rugam unul pentru celalalt! Va rog mult, pomeniti-ma si pe mine, imi doresc sa ma fac bine, sa ma ierte Dumnezeu, sa fac si eu nunta si  un copilas!!! Dumnezeu sa ne ajute pe toti!!


Adi, 09-02-2019

  Multumesc SF NECTARIE si MAICII DOMNULUI pentru ajutorul primit. M-am rugat sa ne ajute in cautarea unei masini bune la un pret convenabil, si am reusit sa gasim. Multumesc din suflet MAICII DOMNULUI si tuturor SFINTILOR care mijlocesc pentru noi pacatosii. Sunt momente care ne pierdem increderea, speranta, chiar si credinta cate-o data. Dar la cel mai mic semn din partea SFINTILOR nostri incercam sa recapatam incredere si sa avansam in lupta cu incercarile noastre. Sper sa gaseasca sotul meu si un loc de munca cat de curand. DOAMNE ajuta.
  Multumesc din suflet MAICII DOMNULUI si SFANTULUI NECTARIE pentru ajutorul acordat. Sa gasesc un serviciu care mi-l doream din todeauna. Ma rog sa-mi dea credinta in continuare si forta sa trec peste toate greutatile actuale. Sa gaseasca Niculae o masina buna in bugetul nostru. Si un loc de munca pe care sa-l poata asuma. Imi mai doresc ca SF. NECTARIE sa ma tina in paza LUI sa trec cu bine de interventia chirurgicala care urmeaza sa o am. Fie ti mila ne noi DOAMNE si nu ne judeca dupa pacatele noastre ci judeca-ne dupa bunatatea TA. Da-ne credinta si lumineaza-ne mintea sa facem diferenta intre bine si rau. Multumesc tuturor SFINTILOR care se roaga pentru noi pacatosii. 
  Multumesc Maici Domnului si Sf Nectarie pentru ajutorul dat. Am reusit sa gasesc un serviciu care mi-am dorit, cu un contract prelungit. Imi doresc sa reuseasca si Niculae sa gaseasca la randul lui un loc de munca.   
  Multumesc tuturor SFINTILOR care se roaga pentru noi pacatosii. DUMNEZEULE Mare fie-ti mila de noi, nu ne judeca dupa pacatele noastre, judeca- ne dupa bunatatea ta. Multumesc. 


Iuliana, 09-02-2019

  Buna seara! Am revenit pe acest site pentru a relata inca o minune a Sfantului Nectarie, de aceasta data nu asupra mea, ci asupra sotului unei colege de serviciu (care nici macar nu este ortodoxa, ci catolica, insa se pare ca Sfantul nu face diferente atunci cand i se cere cu credinta ajutorul). Dupa cum spuneam, sotul colegei mele se afla in spital, de cateva zile era in coma si ei i se spusese ca este in prag de moarte iminenta si ca doar aparatele sunt cele care il mai tin in viata. Ea era distrusa, cateva zile nu a putut veni la serviciu, a stat langa el la spital, apoi acum cateva zile a primit un telefon de la spital in timp ce era la munca, sa se duca urgent la spital la el, pentru ca medicii au decis sa il deconecteze de la aparate si macar sa isi ia ramas bun de la dansul (toata actiunea se desfasoara in Germania). In timp ca se imbraca i-am dat un disc demachiant imbibat cu cateva picaturi de ulei de la Sfantul Nectarie, pe care il aveam de la Eghina si a plecat. Dupa week-end, cand m-am intors la munca, ea a venit la mine si m-a luat in brate plangand si mi-a spus ca dupa ce l-a dat pe fata si pe frunte cu acel disc, a fost deconectat de la aparate si spre mirarea medicilor a inceput sa respire singur. A fost mutat intr.un salon, este tot sub observatie la terapie intensiva, insa traieste fara ajutorul aparatelor. Saraca, era atat de fericita si nu mai contenea cu multumirile! Acum intentioneaza sa mearga impreuna cu sora ei la Eghina pentru a multumi si a i se inchina Sfantului Nectarie. Ii multumesc din suflet si eu Sfantului pentru ca este alaturi de noi si ne ajuta! Doamne ajuta!


Monika, 09-02-2019

  Multumesc din inima Bunului Dumnezeu, Maicutii Domnului, Sfantului Nectarie si tuturor puterilor ceresti pentru toate darurile spirituale si materiale care se revarsa in viata mea. Concret, nu exista o problema mai mica sau mai mare care sa nu isi gaseasca rezolvarea dupa ce ma rog, mai ales Sfantului Nectarie. Minunat este Dumnezeu prin Sfintii Sai! Slava Tie Doamne!


Adriana, 09-02-2019

  Buna ziua ! Multumesc Lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf. Efrem, Sf.Serafim de Sarov, Sf.Ioan Botezatorul, tuturor sfintilor, tuturor puterilor ceresti si tuturor ostilor ingeresti pentru faptul ca mi-au indeplinit dorintele ! Recomand tuturor sa se roage si sa fie staruitori in rugaciune pentru ca dorintele vor deveni realitate !
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie !


Elena, 09-02-2019

  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Ioan Botezatorul, Sf Gheorghe, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf arhangheli Mihail si Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Pantelimon, Sf Paraschiva, Sf împarati Constantin si Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Mina, Sf parinte Ilie Lacatusul, Sf parinte Arsenie Boca, Sf parinte Iustin Parvu, Sf Ecaterina, Sf Gherasim, Sf Trifon, Sf Xenia, Sf arhanghel Rafael, tuturor sfintilor si îngerilor pazitori... Cer iertare Sf Efrem cel nou deoarece nu am marturisit minunea la timp, a trimis pe cineva sa îmi repare termostatul si eu nu am marturisit, am primit ajutor în gasirea unui loc de munca bun pentru mama, dupa aceea am trecut printr-o perioada foarte grea datorita depresiei, anxietatii si atacurilor de panica, am simtit ca am trait iadul pe pamânt, sper sa îmi revin complet si sa nu mai trec prin asa ceva niciodata, în aceasta perioada Dumnezeu, Maica Domnului, Sf Xenia m.au ajutat sa îmi gasesc un loc de munca bun si sper sa fie bn, sa îmi placa si sa ma descurc, am mai primit cazare o saptamâna de la o familie exceptionala.. Dupa 13 ani Dumnezeu a înfaptuit o minune si m. am împacat cu matusa cu care nu vorbeam, m. Am rugat pentru asta si Dumnezeu a ascultat rugaciunea... Multumesc pentru toate binecuvântarile si sper ca Bunul Dumnezeu sa ma ierte pentru tot ce am gresit... Doamne ajuta tuturor! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste. ne pe noi pacatosii. Amin!!! 


Daescu Camelia, 09-02-2019

  As dori sa cumpar ulei sfantit de la Sf.Nectarie de la Eghina si eventual o icoana!


Cosmina, 09-02-2019

  Multumesc lui Dumnezeu, sf. Nectarie, parintelui Arsenie Boca, Maicutei Sfinte pentru ca am fost salvati din accident! Sfinte Nectarie te rog ajuta-ma sa iese bine ecografia la sân si sa nu am nimic! Roaga te Bunului nostru Dumnezeu pentru sanatatea mea si copilasului meu si a întregii mele familii! Amin!


Alexandra, 09-02-2019

  Buna ziua, nici, nu stiu cum sa incep, am amanat destul de mult sa scriu despre minunile care mi s-au infaptuit. Pot sa spun ca Sfantul Nectarie, este un sfant drag sufletului meu care mi-a fost alaturi mereu, una dintre minuni pe care eu le consider asa este: am o pisica destul de batrana, careia i se formase o umflatura, ne-am intristat deoacere tinem f mult la ea, am dus-o la veterinar, si, ni s-a spus ca este doar un lipom de grasime si ca va creste dar nu o va durea sau o va deranja, insa eu m-am rugat pentru ea si, din contra aceasta umflatura s-a micsorat in loc sa creasca, mai are inca o umflatura sper sa nu creasca si aceea, este o minune insa pt ca doctorul veterinar a spus ca lipomul doar creste, insa la ea s-a micsorat vizibil, ii multumesc din suflet sfantului Nectarie, sfantul a mai facut si alte minuni, ne-a impacat pe mine si pe sotul meu ori de cate ori ne-am certat, si mai ales de divort, m-am rugat sfantului pentru ca prietena mea sa isi ea carnetul de soferi si l-a luat, pentru ca prima data l-a picat si avea sigur emotii, dar sfantul Nectarie ne-a fost alaturi, acum sfantul Nectarie ne este alaturi, am ajuns cu bine in alta tara, unde ne aflam de putin timp, sper sa fie alaturi de noi mereu, si ii multumesc pentru toate minunile pe care le face, pentru mine si pentru familiile noastre si pentru toti oamenii, multumesc si lui Dumnezeu, Domnului Iisus, Sfintei fecioare Maria, sfantului Nicolae, Sfantului Mina, Sfantului Ioan Rusul, Sfintei Paraschiva, Sfantului Ioan, Sfintei Filofteia si tuturor sfintilor care se roaga Domnului pentru noi, Doamne ajuta si Dumnezeu sa ne ierte si sa fie alaturi de noi mereu!


Alexandra, 09-02-2019

  La un control de rutina nepotelului meu de aproape 2 ani i s a depistat un \"chist\" la gat ce trebuia investigat . M am rugat la Sf Nectarie si SF Efrem iar in ziua ecografiei s a dovedit a fi doar un ganglion inflamat din cauza virozelor si a eruptiei dentare. Stiu sigur ca sfintii mei au fost acolo cum i am rugat si am promis ca voi face public ajutorul lor care niciodata nu a intarziat sa apara !!!


Ioana, 09-02-2019

  Multumesc Sf Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Maicii Domnului pt ajutorul la nastere, am simtit ajutorul lor, am avut un travaliu scurt a inceput la 7 dimineata pana la 12 cu dureri usoare, la ora 18.50 am nascut un baietel perfect sanatos cu ajutorul lor, ma rugam pe toata perioada sa nu ma lase si asa a fost, m.au ajutat sa ma recuperez, sa fie un personal dragut, m-am simtit bine în spital cu oameni minunati. A trecut totul acum suntem acasa. M.au ajutat sa pot alapta, sa imi vina laptele repede si sa trec peste momentele de furie a laptelui, toate s-au scurtat. Rugati.va mereu. Baietelul se cheama Nectarie Efrem. Slava Tie Doamne pt mila si bunatatea Ta.


Vasile, 09-02-2019

   Multumesc Sfantului Nectarie pentru rezolvarea unei dileme intr-un timp foarte scurt.
  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutor. Marturisesc ca de data asta mi-a fost greu sa ma smeresc si sa cer ajutorul lui. Nu credeam ca un moped vechi din \'69 poate sa-mi ridice probleme la reparat, dupa atatea motoare reparate de-a lungul timpului. Practic motoarele cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai simple, insa am ajuns intr-un punct in care a trebuit sa admit ca nu-mi dau seama de ce motorul nu functioneaza corect. Dupa ce m-am rugat sfantului si am acceptat faptul ca nu stiu ce are sfantul mi-a luminat mintea si am realizat ca lipseste o piesa. Mopedul a venit cu unele lipsuri unele vizibile insa de piesa in cauza nu mi-am dat seama.
  In urma cu doua zile mi-am dorit mult sa pot face ceva pentru cineva din vecini. Am stat un pic de vorba cu ei dar fiind cam distrat mi s-a parut ca m-am cam purtat cu indiferenta  mai ales fata de fetita vecinului fata de care aveam intodeauna mai multa atentie. Ma gandeam in sinea mea ce anume as putea sa fac pentru ei, nu ar avea ei nevoie de mine. Azi Sfantul mi-a si dat ocazia. Fetita vecinului si inca un baietel tot din vecini incercau sa se dea cu sania pe un damb dar nu prea reuseau zapada fiind mare si moale. Am intrebat-o pe fetita cand se intorceau cum a fost la sanius? Mi-a spus ca nu prea merge, doar daca iar trage cineva cu sania. Mi-a venit ideia sa-i trag pe strada Atv-ul. S-au bucurat foarte mult iar la final cand i-am intrebat daca le-a placut au sarit amandoi sa ma imbratiseze, de bucurie. Insa ce observ eu e, cat e de scurta tinerea mea de minte. Doar cu doua zile in urma mi-am dorit sa fac ceva pentru ei, azi sfantul Nectarie mi-a si dat ocazia dar eu nici nu mi-am dat seama am uitat cu desavarsire totul. Abea acum la cateva ore bune de la intamplare cred ca tot sfantul mi-a adus in minte toate astea si abea acum am realizat toate cele intamplate si ca el mi-a vazut dorinta si mi-a dat ocazia sa o implinesc. Multumesc Sfante. De asemenea ii mai multumesc pentru faptul ca m-a ajutat sa mai vand niste piese din atelier. M-am rugat lui pentru asta si m-a ascultat. 


Any, 09-02-2019

  Bine v-am regasit, dragii mei prieteni!
  Va doresc în acest Nou An sa aveti sanatate, pentru ca alte probleme, ce apar, se pot rezolva mai usor. Vreau azi sa multumesc Sf. Nectarie, Maicii Domnului si Sf. M. Mina ca am intrat in noul an cu bani pe cardul de salarii. Nu mai reusisem de ani de zile acest lucru. Eram nevoita sa ma tot împrumut. Si mare bucurie am avut, când am ajuns pe 27 dec la biserica Sf Nicolae - coasta, din Slatina, Olt, unde de câtiva ani aflasem ca al II-lea Hram este al Sf. Nectarie, ca au particele din Sf. Moaste ale Sf. Nectarie si nu reusam sa ajung. Sunt convinsa ca Sf Nectarie m-a ajutat sa ajung, vazându-mi mâhnirea ca nu pot sa mai ajung la Bucuresti.
 Sa ne rugam sa ramânem în iubirea Lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai!
 Doamne ajuta!


Elisabeta, 09-02-2019

  Revin pentru a povesti cat de repede m-a ajutat SF Nectarie: aveam niste dureri f mari in partea dreapta sub coaste si in momentul in care mi-am dat cu ului de la SF Manastire din Eghina, durerile au incetat imediat. M-am rugat sf Nectarie si i-am promis ca daca imi trece durerea a doua zi fac cunoscuta minunea. Multumesc din suflet Sfinte Nectarie si te rog ajuta-o si pe mama mea. 


Fodorean, 18-02-2019

  Multumesc din suflet Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul dat mie s celor apropiati mie...mereu cand sunt fara speranta si in suparari, ma rog acestui Sfintisor care ma ajuta...la fel am facut si azi...cand am mers la un control ginecologic si pentru moment totul este bine. Am de facut mai multe controale medicale in aceasta perioada si ma voi duce eu si cu Sfintisorul meu drag care va fi alaturi de mine si ma va tine de mana cu sufletul. Iti multumesc din suflet , Sfintisorul meu drag, iti multumesc din suflet!!!! Amin.


Vasile, 18-02-2019

  Multumesc Sfantului Nectarie. Aveam acces la un site important pentru mine cu piese atv si motociclete, mi se parea cel mai detaliat si cu multe piese de care aveam nevioie. La un moment dat nu l-am mai putut accesa. M-am uitat pe niste forumuri si am aflat ca se poate accesa de pe Mozilla. Eu aveam doar Google Crome. Nu ma pricep aproape de loc la treburile astea si nu stiam cum sa descarc Mozilla. M-am rugat Sfantului si dupa un timp in care am si uitat, azi, intrand pe adresa de e-mail, mi-a aparut un chenar cu mozilla. Cumva nici eu nu stiu cum am reusit sa-l descarc, si acum vad ca am access din nou la siteul respectiv. Sincer nu prea m-am asteptat sa tina sfantul cont de cererea asta.
  Nu am apucat bine sa-i multumesc Sfantului pentru ca a trimis pe cineva la mine dupa piese si imi doream sa mai dau, cand la cateva minute dupa ce am scris persoana a revenit iar dupa altceva, apoi la o vecina a trebuit sa-i montez o priza ea nu avea dar aveam eu. Sunt lucruri mici poate pentru unii sansa eu ma bucur cand sfantul ma asculta. Multumesc Sfinte drag.
  L-am rugat pe Sfant daca cineva are nevoie de ceva piese de are am eu in atelier sa-l trimita la mine. As fi dat cuiva niste piese care nu imi mai foloseau si gratis doar sa scap de ele, mereu simt nevoia de ordine in atelier. Azi a venit un vecin care reusise cumva sa-si rupa elicea de racire al motorului la Atv. Am gasit o alta elice care cu unele ajustari ar putea sa se potriveasca. Oricum sa gaseasca alta originala sansele sunt cam mici. Multumesc Sfante Nectarie. Eram nelamurit, in legatura cu o anumita persoana care nu imi raspunsese la mesaj de doua zile. Citind Acatistul Sfantului mi-am amintit si de aceasta problema si am incredintat-o sfantului. In acea zi la cateva ore am primit mesaj de la acea persoana. Multumesc Sfante Nectarie. Sfantul Nectarie mi-a trimis ultima data doua motoare nu prea greu de reparat. La unul din ele la care am avut mai mult de lucru si a fost mai nou pentru mine mi-a dat si ajutor din partea cuiva. Multumesc.


Mariana, 18-02-2019

  Trebuie sa marturisesc si eu despre ajutorul Sf. Nectarie pe care l-am primit. În urma cu vreo doi ani, mi-a aparut la baza degetului mijlociu de la mâna dreapta un os dureros foarte dureros. Stiam de Sf . Nectarie si stiam ca a mai vindecat un asemenea caz. Am citit acatistul intr-o zi si credeam ca pâna a doua zi nu va mai fi. Dar nu sunt prea credincioasa si am fost tare dezamagita când l-am simtit din nou dimineata. Iar am citit si a doua sau a treia zi nu mai aveam nimic!!! Nu am multumit cum trebuie, asa ca peste un an mi-a aparut din nou. Era mai mare, mai dureros, ma durea tot degetul iar când luam ceva în mâna simteam durerea. Am citit iarasi acatistul sfântului si, de data asta mai greu iar mi-a trecut!!! Am o unghie de la piciorul drept de la degetul mare cu micoza am suferit mult cu ea si acum, ma dau cu ulei sfintit (l-am obtinut de Mânastirea Radu Voda) si e pe cale de vindecare!!! Mai am un copil cu probleme, am un sot cu probleme, pentru care îl rog pe Sf. Nectarie, pe Sf. Efrem, pe Maica Domnului si cu timpul s-or îndura si ma pot bucura de cei dragi! Îti multumesc Sf. Nectarie caci cu toata slaba mea credinta nu m-ai lasat si stiu ca nu ma vei lasa. Ajuta-le tuturor celor care au nevoie de tine si te cheama!


Carmen, 18-02-2019

   Multumesc Sf Nectarie si sf Efrem pentru ajutorul dat. Nu aveam conexiune la internet la calculator. Am incercat tot ce stiam si eu dar si colegii care se pricep la calculatoare si ...nimic. Aveam emailuri de verificat iar calculatorul meu nu mergea. Era singurul din firma care nu se conecta la internet. Dupa multe incercari nu mi-a ramas altceva de facut si atunci i-am rugat pe sf Nectarie si Efrem sa ma ajute.
  I-am facut cruce cu ulei de la sf Nectarie de la Eghina dupa care i-am dat restart. Calculatorul avea conexiune la internet. In semn de multumire pentru ajutorul primit din partea sfintilor parinti am scris aceasta marturisire chiar acum.


Maria, 18-02-2019

  Vreau sa ma alatur si eu celor care marturisesc puterea Sfântului Nectarie. Am simtit de multe ori ajutorul lui. O sa va spun cele mai mari minuni pe care le a facut ptr mine. În primul rând a salvat-o pe matusa mea care in urma unui accident nu avea mari sanse la viata. Medicii spuneau ca poate muri in orice clipa. Aveam mir de la Sf Nectarie adus de o cunostinta, asa ca am rugat o infirmiera sa o unga zilnic cu mir, iar în cateva zile si-a revenit, fiind mutata in salon de la terapie intensiva unde fusese intubata. Sunt sigura ca doar Sf Nectarie a salvat-o. Alta minune si cea mai importanta este ca SF. Nectarie m-am ajutat sa raman insarcinata desi am anumite probleme de sanatate care ar fi putut împiedica acest lucru. Iar cea mai recenta minune pe care Sf. Nectarie a facut-o ptr mine este ca m-a ajutat sa am un rezultat bun la papanicolau, în conditiile în care am o rana destul de mare si veche pe col, care sangereaza la atingere si pe care am tot încercat sa o tratez de câtiva ani. M am rugat sfântului deoarece imi era teama sa nu se fi transformat în altceva acea rana, am citit acatistul si m-am uns cu mir. Ieri am luat rezultatul si este mai bun ca niciodata, clasa 1, desi pana acum aveam clasa 2 si o data chiar mi au iesit celule modificate ceea ce presupunea riscul aparitiei cancerului. Nu mi-a venit sa cred cand doctora mi-a zis ca rezultatul este nu bun, ci foarte bun, nefiind nicio modificare celulara, în conditiile în care rana acopera tot colul si persista de câtiva ani. În prezent sunt insarcinata in 7 luni. Sper cu tot sufletul ca SF Nectarie va avea grija de mine si de bebe, voi citi in continuare acatistul si voi spune tuturor despre puterea Sf. Nectarie. Sunt sigura ca el ma va ajuta sa scap cu bine de aceasta rana pe col, voi fi sanatoasa ca sa pot avea grija de bebelusul meu, pe care tot cu ajutorul sfântului Nectarie sper sa-l aduc sanatos pe lume.  V-am relatat pe scurt cateva din minunile facute ptr mine de acest mare sfânt. Am promis ca voi spune tuturor cat de mare e puterea Sfântului, cu voia lui Dumnezeu. Rugati-va cu credinta acestui mare sfânt cand aveti probleme. Este un mare facator de minuni. Multumesc Sfantului Nectarie ptr ca m-a ajutat mereu, multumesc Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Domnului!


R., 18-02-2019

Pentru Iuliana

Asta DA minune reala, cu adevarat!
Bravo, Iuliana, pentru marturisire.

   Eu as dori sa multumesc Sfântului Nectarie pt tot ajutorul din ultimii 5 ani, pentru minuni mai mari, mai mici, pentru rugaciunile lui pentru noi si pentru tot sprijinul, care nu a fost mic deloc.
  Multumesc ca de fiecare data când copilul meu nu este lânga mine fizic si este plecat (în alt oras sau în alta tara, oriunde), de fiecare data când ma gândesc la el intens, nu exista sa nu ma sune, nu exista sa nu-mi trimita vreun mesaj în secundele imediat urmatoare si din care sa deduc ca este ok si atunci ma linistesc.
  Niciodata, nicaieri în lumea asta, la nimeni, nu am auzit vreodata sa functioneze atât de puternic, atât de spontan si atât de profund sentimentul de TELEPATIE. Ca un fulger aproape. Si când încep sa ma îngrijorez e suficient doar sa privesc pictura pe sticla a Sfântului Nectarie - pe care eu i-am facut-o si pe care o am în bucatarie si aproape instantaneu, telefonul zbârnâie.
  Multumesc, Sfinte Nectarie, multumesc Iisus Hristoase! Pentru tot... pentru toata viata mea, asa cum a fost pâna acum (buna sau rea), pentru lectiile date (nu stiu daca neaparat si învatate) si pentru absolut fiecare bucurie, fiecare împlinire, dar si fiecare esec.
  Multa sanatate tuturor!


Elena, 18-02-2019

  Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Paraschiva, Sf împarati Constantin si Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf Mina, Sf parinte Arsenie Boca, Sf parinte Ilie Lacatusul, Sf parinte Iustin Parvu, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf Xenia,  Sf arhangheli Mihail si Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Simon Zilotul, Sf Gherasim, tuturor sfintilor si îngerilor... Multe minuni a înfaptuit Dumnezeu cu mine, în 2 saptamâni mi.a daruit un job foarte bun, o locuinta superba unde stau cu chirie deoarece nu aveam unde sa locuiesc deoarece sunt în orasul unde mi. am dorit sa revin, m. A ajutat sa scap de atacurile de panica, anxietate si depresie, am întâlnit persoane exceptionale care m. au ajutat mult.. Rugati. Va ca nu aveti nimic de pierdut, eu m. Am rugat 1 an sa îmi gasesc un loc de munca, iar în clipa în care am clacat, Dumnezeu mi. A daruit mai mult decât îmi doream, acum Îl rog sa ma ajute la locul de munca sa dau randament si sa ma descurc, sa am sanatate eu si mama si sa aiba grija de noi...Ii multumesc din suflet Bunului Dumnezeu.. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii. Amin! 


Cristina C., 24-02-2019

    L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie in luna august a anului 2010, cand starea mea de sanatate s-a deteriorat pe neasteptate. M-am simtit dintr-o data foarte rau si dupa multe investigatii am aflat ca am o tumoare la colon. Am fost operata de urgenta si pe cand ma aflam inca in spital, sotul meu mi-a adus sa citesc un acatist daruit mie de unul din preotii de la biserica noastra, parintele Daniel, care aflase despre boala mea de la sotul meu. Era chiar acatistul Sfantului Nectarie, mare vindecator de cancer, dupa cum aveam sa aflu. Trebuie sa marturisesc ca la varsta de patruzeci si noua de ani, eram incepatoare in ale credintei. Am
crescut fara Dumnezeu, tatal meu fiind activist de partid si ateu convins. Am mers la biserica doar la botezuri, nunti, sau inmormantari si pana la saptesprezece ani am crezut ca Iisus Hristos este personaj de legenda.
  De-a lungul timpului, am ajuns sa ii invidiez pe cei ce credeau in Dumnezeu, pentru ca am devenit constienta de faptul ca au un sprijin si o seninatate pe care eu nu le aveam. De aceea, nu am descura- jat-o pe fiica mea, atunci cand a inceput sa mearga la biserica singurica, deoarece noi, parintii ei nu faceam asta. Cand era mica ii citeam, pe langa povesti, si dintr-o carticica cu pildele Domnului nostru Iisus Hristos. Pildele erau frumoase si pline de invataturi deosebite. Mai tarziu, la scoala, copila mea l-a avut profesor de religie pe parintele Daniel, care i-a insuflat dragostea de Dumnezeu si a indreptat-o spre calea cea buna a credintei. Fiica mea a continuat sa se roage in camera ei si sa mearga singura la biserica multi ani, fara ca noi, parintii ei sa intervenim in vreun fel, nici incurajand-o, nici interzicandu-i aceasta, pana si icoana la care se ruga era daruita de o prietena. La aproape un an de cand mergea la facultate, in mai 2009, fiica mea s-a imbolnavit. Din cauza stresului, a facut zona Zoster si eu m-am speriat foarte tare. Atunci, disperata, am promis ca daca copila mea se va face bine am sa merg la biserica in fiecare duminica si voi incerca sa cred in Dumnezeu. A fost foarte frumos si infricosator in acelasi timp sa merg la biserica, sa invat cum sa ma comport, sa ascult slujba, sa ajung sa ma spovedesc pentru prima oara la varsta de patruzeci si opt de ani si sa ma impartasesc cu sfant trupul si sangele Domnului. Imi aduc aminte cat de bine m-am simtit dupa spovedanie, parca eram mai usoara fara povara ce apasa pe sufletul meu. Ma rugam mereu sa cred cu adevarat, din tot sufletul, pentru ca nu era asa de usor sa trec peste toti anii in care m-am condus dupa logica si fapte ce pot fi demonstrate, intelese, verificate. Cam in aceasta stare eram, cand m-am imbolnavit in august 2010 si cand Domnul si-a facut simtita prezenta in viata mea.
  Am plecat la spital avand la mine o iconita din acelea care se pliaza si pe care am putut sa mi-o strecor in buzunarul pijamalei atunci cand am intrat in operatie. Nici nu stiu cum sa descriu cat de mult m-a ajutat aceasta iconita in cele cinci zile petrecute la Terapie Intensiva, cum o strangeam in mana, asa partial imobilizata cum eram, cu toate tuburile si firele acelea ce intrau sau ieseau din mine, cum o asezam pe locurile dureroase si durerile deveneau suportabile, cum respiram mai usor si cat de stupefiata eram de ceea ce se intampla. Pentru ca desi ma rugam, nu ma asteptam ca Dumnezeu sa-si faca mila cu mine, asa pacatoasa cum ma stiam. In acele zile am simtit pentru prima data puterea si bunatatea nemarginita a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Am aflat apoi ca tumoarea mea fusese maligna si ca va trebui sa fac si chimioterapie. Atunci mi-am adus aminte de acatistul pe care il primisem si de Sfantul Nectarie. Trebuia sa plecam la Bucuresti sa o ducem pe fiica noastra la facultate, deoarece incepea noul an universitar si m-am gandit ca ar fi minunat daca as putea sa ma inchin la moastele sfantului, in speranta ca voi reusi sa suport mai usor suferinta ce ma astepta.
  Am aflat de Manastirea Radu Voda si m-am bucurat ca se gasea intr-o zona pe care o cunosteam. Ajunsi in Piata Unirii, ne invarteam de ceva vreme fara sa stim incotro sa o luam, cand in fata magazinului Unirea am zarit o calugarita si mi-am spus ca Sfantul Nectarie dorea sa ne ajute sa-l gasim si asa a si fost. O oaza de liniste in centrul Bucurestiului mi s-a parut aceasta manastire si am simtit ca tot sufletul mi se inmoaie cand am ajuns la racla sfantului, am plans si m-am rugat sa ma ajute sa trec cu bine peste ceea ce ma astepta. Si sfantul m-a auzit si a fost cu mine tot timpul cat am facut chimioterapia. Nu pot sa spun ca a fost ca o plimbare in parc, dar am suportat tratamentul mult mai bine decat ma asteptam. Da, eram slabita si ma simteam rau dupa sedinte, dar nu am vomitat niciodata si parul nu mi-a cazut. Am reusit sa stau la o prietena in timpul tratamentului si cat mai putin in spitalul care mirosea a moarte si deznadejde, era sarac, prost dotat, vechi si cu personal putin si obosit. La trei luni de la terminarea chimioterapiei am fost programata sa fac un examen tomografic, in urma caruia medicul de la clinica unde facusem aceasta examinare, mi-a dat, fara niciun menajament, vestea ca am o metastaza la ficat, iar oncologul mi-a oferit ,cu ‘’generozitate’’un pronostic de patru ani traiti cu ajutorul unor medicamente, carora nu le mai tin minte numele.
  M-am intors acasa naucita, deorece nu ma asteptam deloc la asa ceva, ma simteam bine si credeam ca CT-ul va fi doar o formalitate. In buimaceala mea, i-am spus si fiicei mele despre rezultatul primit, fara sa ma gandesc cum o va afecta. Binenteles ca ea s-a indreptat speriata spre ajutorul Sfintei Fecioare si al Sfantului Nectarie, mergand la Manastirea Radu Voda si rugandu-se pentru mine. Eu am incercat sa ma linistesc si am ajuns la concluzia ca ar trebui sa arat si altor medici CD-ul primit in urma examinarii tomografice. Mare mi-a fost bucuria cand, aratand CD-ul doctorului meu, cel care imi descoperise si tumoarea de colon, mi-a spus ca nu este decat un chist pe ficat si m-a sfatuit sa merg si la o colega a dansului, care mi-a dat acelasi raspuns. Mi-au recomandat sa fac un control peste sase luni, pentru a vedea daca pozitia sau marimea chistului se modifica, urmand a hotari atunci ce este de facut. Am inceput sa ma rog sfantului Nectarie sa ma ajute si mai tarziu, dupa ce am dobandit ulei de la candela sa, m-am uns in fiecare zi pe ficat si pe locul operatiei. Chistul a inceput sa se micsoreze si dupa cativa ani a disparut. Nu am avut niciodata probleme cu ficatul si boala de colon nu a mai aparut, nici pana acum cand fac aceasta marturisire, opt ani mai tarziu. In fiecare an mergeam cu fiica mea sa ne inchinam la moastele Sfantului Nectarie de ziua sa si intotdeauna treceam pe la Manastirea Radu Voda cand ma aflam in Bucuresti. Citeam acatistul Sfantului in biserica, in fata raclei si plecam mereu cu inima usoara, incredintata ca totul va fi bine.
  In toamna anului 2013, dupa ce a terminat facultatea, nu a primit postul pe care si-l dorea si s-a despartit si de prietenul ei, cu care era de patru ani, fiica mea s-a imbolnavit trupeste si sufleteste. Degeaba am consultat mai multi doctori, am facut tot felul de analize, am incercat nenumarate tratamente recomandate de medicii care au consultat-o. Starea ei nu se imbunatatea cu adevarat, avea doar scurte perioade in care se simtea mai bine, dupa care boala revenea. Avea accese de panica, palpitatii,  probleme cu absorbtia calciului si a altor minerale, stari de astenie si anxietate. Binenteles ca am alergat tot la ajutorul Sfantului Nectarie. Mergand la Manastirea Radu Voda, in decembrie 2013, am cumparat o carticica cu minunile Sfantului in Romania. Pot spune ca aceasta carte ne-a salvat viata amandorora, copilei mele si mie, pentru ca am aflat ca minuni se intampla si in zilele noastre si unor oameni obisnuiti, unor pacatosi ca noi. Am capatat speranta ca prin rugaciune staruitoare si prin viata traita frumos crestineste si noi ne putem tamadui de bolile cele sufletesti si trupesti. Am inceput sa citim amandoua acatistul Sfantului Nectarie, timp de patruzeci de zile si cred ca am facut aceasta, cu mici intreruperi, in tot anul 2014, asteptand vindecarea. Progresele erau mici si urmate de alte caderi, pana cand fiica mea a inteles ca nu este suficient sa se roage si sa astepte o vindecare miraculoasa, ci trebuie sa si lupte pentru insanatosire. Tot in aceasta perioada l-am descoperit si pe Sfantul Efrem. Sunt incredintata ca tot Sfantul Nectarie a indrumat-o pe fiica mea spre acest minunat sfant vindecator de deznadejde si de multe alte boli grele si care mult ajutor ne-a dat noua. Ne doream foarte mult sa ajungem in Grecia, ca sa ne inchinam la moastele sfintilor nostri dragi, dar posibilitatile noastre materiale erau departe de a ne permite sa facem aceasta. Si iata ca la sfarsitul anului 2014 am primit de la seviciu o compensatie baneasca, la care doar speram si  care ne-a permis sa ne implinim acest vis si sa ne inchinam la moastele Sfantului Efrem in mai 2015, de ziua acestuia si sa ajungem si in insula Eghina, acasa la Sfantul Nectarie. Am simtit inca de la poarta manastirii mireasma minunata a moastelor Sfantului Nectarie si nicaieri altundeva nu am simtit ceva asemanator. Mireasma era atat de puternica, incat nu-ti venea sa mai pleci de acolo, unde parea ca te aflai mai aproape de Dumnezeu. In urma acestui pelerinaj, fiica mea a inceput, incet, incet sa se insanatoseasca trupeste si sufleteste. Am dat de un medic bun care, dupa luni bune de tratament a reusit sa o puna pe picioare, si-a gasit un serviciu pe placul ei, in Bucuresti si un apartament unde locuia, cu chirie, impreuna cu doua prietene. In octombrie 2015 am fost pentru prima data sa ne inchinam la moastele Sfintei Paraschiva, de ziua ei, iar la doua saptamani dupa aceasta sarbatoare a avut loc cumplita tragedie din Clubul Colectiv. Stiam ca fiica mea impreuna cu prietenele ei trebuiau sa mearga la un concert, intr-un club bucurestean, intrucat una din cele doua prietene ale fiicei mele, Mavi Serian, lucra impreuna cu solistul trupei ce avea sa concerteze. Cand am vazut stirile la televizor, mi-a inghetat sangele-n vene, cand am facut legatura cu ce cunosteam. Nu dupa mult timp, fiica mea m-a sunat ca sa ma linisteasca. Mi-a spus ca ea si Diana, cealalta prietena si colega sunt bine, dar Seri fusese ranita si era la spital.
  Mi-a povestit ca se intalnisera toate trei, statusera de vorba un timp, asteptandu-l pe prietenul Dianei si pentru ca acesta continua sa intarzie, Seri intrase in club, pentru ca voia neaparat sa-si vada colegul in concert. Cand prietenul Dianei a aparut in cele din urma, li s-a parut ca este prea tarziu ca sa mai intre. Asa ca au pornit spre casa. Abia ajunse acolo au primit telefon de la o alta prietena a lui Seri, care intrase  odata cu ea in club. Le-a spus ca ea a fost aproape de iesire si a reusit sa scape, dar Seri care se afla chiar langa scena, cand s-a declansat incendiul, era ranita si fusese transportata la Spitalul Bagdasar.Dupa cum stiti, multi tineri nevinovati au murit in cumplita tragedie de la Clubul Colectiv si printre acestia s-a aflat, din pacate, si Mavi Serian, prietena si colega de apartament a fiicei mele, care avea doar douazeci si cinci de ani.
  Cei care locuiesc in Bucuresti stiu ca acest club se afla in apropierea Manastirii Radu Voda si sunt incredintata ca fiica mea nu s-a aflat printe victimele tragediei, doar datorita ocrotirii Sfintilor Nectarie si Efrem, carora m-am rugat in fiecare zi sa aiba grija de ea, sa o ajute sa fie sanatoasa, fericita, bine placuta lui Dumnezeu. Sunt convinsa ca la aceasta minune a contribuit si Sfanta Cuvioasa Paraschiva, la ale carei moaste ne inchinaseram de curand si careia ii adresasem rugamintea de a o proteja pe copila mea si a o ajuta sa se insanatoseasca trupeste si sufleteste. Nu o sa le pot multumi indeajuns sfintilor mei dragi nici daca as mai trai o viata, dar stiu ca ii voi pomeni pana la ultima suflare a vietii mele si voi veni sa ma inchin la moastele lor atata timp cat voi putea merge si voi avea mintea intreaga. Acum fiica mea este bine. Are un nou prieten cu care se intelege foarte bine, fiind deja impreuna de trei ani.Are, de asemenea, o slujba care ii place, prieteni cu care se intalneste cat de des poate, se simte bine si binenteles, ori de cate ori are o problema, merge la Manastirea Radu Voda si se roaga pentru ajutor si calauzire. Si sfintii sunt buni cu ea. In ultimii ani, cand am avut probleme, necazuri, suferinte, eu sau oameni dragi mie, am apelat si la ajutorul altor sfinti. De-a lungul timpului am citit acatistele si am primit ajutor de la Sfantul Pantelimon, Sfantul  Nicolae, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Andrei, Sfantul Mina, Sfanta Mucenita Filofteia. In iulie 2018, in perioada in care incepusem sa citesc, vreme de patruzeci de zile, acatistele sfintilor Ioan Rusul si Mina, la controlul medical pe care il faceam anual, dupa cancerul de colon pe care il avusesem, am descoperit alta problema. Nu era neaparat necesar sa fac si un CT, analizele erau bune, ecografia zonei respective nu aratase nimic neobisnuit si totusi, doamna doctor m-a intrebat daca nu vreau sa fac si un CT, ca nu mai facusem de trei ani. Am spus da si astfel am descoperit o tumoare de circa trei centimetri pe rinichiul drept. A fost o surpriza totala, intrucat nu avusesem probleme adevarate cu rinichii pana atunci, nimic ce nu a trecut cu cateva cani de ceai diuretic. Le-am multumit sfintilor Ioan Rusul si Mina ca ma ajutasera sa descopar la timp aceasta problema. Am cerut parerile mai multor medici si astfel am ajuns sa ma operez la Spitalul Colentina din Bucuresti. A fost necesara indepartarea in totalitate a rinichiului drept, intrucat tumoarea era in zona centrala. Tot sfintii mei dragi si Sfanta Fecioara m-au ajutat sa trec si peste asta. Am alergat din nou la Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem rugandu-ma sa ma calauzeasca si sa ma ajute sa  gasesc un medic bun, astfel incat operatia sa fie un succes. Am platit acatiste pentru patruzeci de zile la Manastirea Radu Voda, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, unde se afla moastele Sfintei Paraschiva si la Manastirea Curtea de Arges, unde se afla moastele Sfintei Filofteia, la care m-am si inchinat cu credinta si nadejde de ajutor.    
  Dupa ce am trecut cu bine de operatie, in asteptarea rezultatului analizei anatomo patologice, m-am rugat, cu ardoare, sa nu fie necesar sa fac iar chimioterapie. Astfel, desi am aflat ca tumoarea a fost maligna, am primit cu lacrimi in ochi vestea ca fusese indepartata in totalitate si nu era nevoie de tratament oncologic. Domnul doctor care m-a operat mi-a spus sa vin la control peste un an si m-a asigurat ca totul merge bine. Acum nu pot face altceva decat sa incerc sa traiesc frumos, crestineste, sa ma rog Preasfintei Fecioare si sfintilor mei dragi si sa sper in mijlocirea lor minunata catre Domnul si Mantuitorul nostru, Iisus Hristos, ca sa ma mai ingaduie un timp pe acest pamant, sa ajung si eu sa-mi vad copila casatorita, devenita sotie si mama fericita si sa imbatranesc alaturi de sotul meu, care mi-a fost mereu alaturi, in buna pace, intelegere si iubire.
  Am incercat sa scurtez aceasta marturie a mea, dar nu am putut face mai mult de atat, caci minunat a intervenit Sfantul Nectarie in viata mea si a celor dragi mie si multe altele as mai fi avut sa povestesc, dar n-am vrut sa plictisesc cititorul. Sper, din adancul inimii, ca macar unui crestin aflat in suferinta sa-i foloseasca aceasta istorisire si sa-i dea speranta ca prin credinta si rugaciune staruitoare se poate tamadui, asa cum frumos se spune in acatistul Sfantului Nectarie, “ca la Dumnezeu nici o boala nu este fara leac”.


Marinela G., 24-02-2019

  Multumesc Sfantului Nectarie, Sf. Mina, Sf. Nicolae, Sf. Arsenie Boca, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Anton, Sf. Rita, Ingerului pazitor, si tuturor Sfintilor grabnic ajutatori, pt. ca ne~au ascultat  rugaciunile si ne~au ajutat. Sora mea a scapat de tumoarea de pe nas, sotul meu se simte mai bine dupa infarct, tatal meu a scapat de colica renala, eu am scapat de durerile de stomac, si sper sa scap definitiv de ulcer, de boala oculara si de tulburarile de anxietate si depresie pe care le am, mama mea se simte mai bine, si pisicul nostru care are o boala de plamani, e mai bine datorita tratamentului pe care il face. Sfintilor dragi, va rog din suflet sa ne ajutati si in continuare, rugati~va Bunului Dumnezeu si Maicii Sfinte, sa ne ajute, sa se desfasoare nunta fiului meu, asa cum isi doreste, sa rezolve cu bine toate problemele organizatorice si, Bunul Dumnezeu sa ne ocroteasca in continuare pe noi toti, sa ne dea liniste sufleteasca, luminarea mintii, intelegere in familie, reusita la serviciu si spor in casa. Doame ajuta! Sfinte Nectarie,te rog lumineaza~le mintea copiilor mei, sa reuseasca sa gaseasca o solutie potrivita in ceea ce priveste organizarea nuntii pe care vor sa o faca. Doamne ajuta!


Mari. O., 24-02-2019

  Minunate sunt minunile Sf Nectarie si de fiecare data cand i-am cerut ajutorul nu a intarziat sa apara. Acum ma confrunt cu o durere in partea dreapta (bila sau rinichi)si sunt speriata foarte tare. Ma rog Sf Nectarie pt sanatate si promit sa fac cunoscute minunile sale si altor oameni. Amin!


Vasile, 24-02-2019

  Multumin Maicii Domnului, sfantului Nectarie, sfantului Mina pentru purtarea de grija. Am avut o problema cu masina, scotea un zgomot infernal dupa un drum mai lung. Banuiam ca e toba intermediara, la ultima vizita in servis era vai de ea. Odata ajuns cu ea la servis si ridicata pe elevator s-au mai descoperit si altele (arc rupt, burduf planetara spart, bucsa uzata). Pretul la care ne asteptam noi sa coste toba s-a triplat cu celelalte piese (arcurile sau schimbate amandoua). Aici intervine ajutorul de sus. In cateva zile pana la primirea pieselor si montatul lor pe masina, (care oricum a durat putin (intr-o zi am mers la mecanic a durat 20 minute verificarea si comanda pieselor, ne-am intors tot cu masina nefiind departe(4 km). A doua zi dupa, masa am fost sunati sa ducem masina iar a treia zi la ora 11 era gata) atat eu cat si tatal meu am facut bani, lucru la care nu ne asteptam. Noi ne-am gandit la o suma cam cat ar costa inlocuirea pieselor insa ajunsi la mecanic, pretul a fost mult mai mic decat credeam noi. In final am reparat masina si am ramas si cu bani in plus.


Olga, 24-02-2019

  Vreau sa împart bucuria mea. Am pimit raspuns de la Sfîntul Nectarie din Eghina, atunci cînd ma asteptam mai putin. Credeam ca nu o sa mai primesc nimic, pentru ca trecusera cîteva luni de cînd am trimis scrisoarea. Am primit ulei si iconite cu Sfintul Nectarie, chiar a doua zi de Anul Nou. Sînt extrem de fericita sa stiu ca e alaturi de mine si ca ma ajuta în toate. Am o dorinta pe care vreau sa mi-o îndeplineasca, însa atunci cind o sa se întîmple minunea, o sa vin sa va spun ca Bunul Nostru Tata Ceresc s-a milostivit asupra familiei mele, prin rugaciunile Sfintilor mei dragi, Nectarie, Efrem cel Nou, Ioan Rusul, Spiridon, Simion, Ioachim si Ana. Sînt sigura ca vor mijloci pentru dorinta noastra si se va îndeplini. 


Maria Maria, 24-02-2019

  Doamne ajuta ! Vreau sa impartasesc si eu un moment din viata mea in care l-am simtit aproape pe Sfantul Nectarie si in care sfantul mi-a fost de ajutor. Era spre sfarsitului anului universitar, anul acela fiind  unul dintre cei mai grei uni din facultate. Sfantul Nectarie este un sfant aparte pentru mine si de mult timp am vrut sa ma alatur si eu oamenilor care dau marturie despre Sfantul Necarie, si astazi scriu si eu aceste randuri. Era sesiunea din   vara..o sesiune foarte aglomerata, grea si cu un examen greu  cu un profesor la care puteai sa pici, chiar daca invatai, nu aveai nici o garantie ca treci. Asa ca stresul era destul de mare. Incepusem sa slabesc iar starea mea emotionala   facea ca sa am si unele simptome, tranzitul intestinal era dezechilibrat,  eram balonata. Incepusem sa  ma gandesc sa nu am ceva la colon ...dar cum sa ma duc eu sa fac controale cand sesiunea era in toi...numai rugaciunile catre Dumnezeu, Maica Domnului, Sfantul Nectarie, Sf Parascheva, Sf. Nicolae si alti sfinti mi-au dat putere sa merg mai departe si sa am nadejde ca va fi bine. Tot in acea sesiune la un examen supraveghetorul a vrut sa anuleze examenul pe motiv ca noi am sti subiectele dinainte...m am rugat la Sfantul Nectarie, la Maica Domnului sa nu lase sa se intample acel lucru ..si asa s-a intamplat, pana la urma examenul s-a sustinut. Sfantul mi-a fost aproape, ii multumesc Sfantului Nectarie. Dupa sfarsitul examenelor cu rugaciune catre Sf Nectarie, Maica Domnului, Sf Parascheva si alti sfinti m.am dus sa mi fac analizele. Sfantul Nectarie mi a dat putere si am suportat si o colonoscopie partiala. Rezultatele analizelor au fost bunicele, nu era nimic grav. Multumesc lui Dumnezeu. Stau si ma gandesc cand spui oamenilor poate ei nu inteleg ceea ce ai trait tu cu aceeasi intensitate. Pt ca fiecare traieste pe propria lui piele povestea sa.  Eu simt ca sfintii impreuna cu Maica Domnuluimi-au fost de mare ajutor in acea perioada. Poate ca daca nu aveam nadejdea in ajutorul lor cine stie cum ar fi fost in acea sesiune. Multumesc Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Sf Parascheva si celorlalti sfinti pt ajutor, si pt rugaciune. Domnul sa ne lumineze sa-i cinstim cum se cuvine ! 


Any, 24-02-2019

     Bine v-am reîntâlnit, dragii mei prieteni!
 Revin ca sa marturisesc ca în 23 ianuarie am primit rezultatul biopsiei, dupa operatia din noiembrie 2018. Rezultatul: cancer.  Dupa operatie, mi-au spus ca nu ar fi totul ok, dar sa astept rezultatul biopsiei. Am tot sperat sa nu fie cancer, dar daca este, îl iau ca atare. Mi-a fost foarte greu sa ma hotarasc la ce clinica si la ce medic sa merg. Atunci am vazut ce bine este sa ai prieteni. Sa-i ajute Dumnezeu, la toate cererile lor si pe doua persoane straine, cu care am vorbit la telefon, fara sa le cunosc, si mi-au explicat cam ce presupune chimioterapia, pt ca medicii de familie ”nu au timp” sa-ti explice.
  M-a ajutat Dumnezeu, Maica D. si multi alti Sfinti, de am ajuns la o d-na dr. - oncologie- care mi-a explicat diagnosticul, m-a si programat peste 2 zile pt citostatice (au fost sarbatorile de iarna si întârziase mult rezultatul biopsiei) si ceea ce este mai important, mi-a explicat la ce sa ma astept si ce masuri sa iau (dieta, alte medicamente, sa nu racesc si sa nu ma supar) Consider ca Dumnezeu mi-a dat aceasta încercare ca sa ma apere de ceva mai grav. Daca nu ma durea si nu ma operam de fibrom uterin, cancerul s-ar fi dezvoltat tacut, parsiv pe ovar. Eu, care mai toata viata am cârtit, ca nu am..., ca as vrea..., ca...., dupa prima sedinta de chimioterapie am vazut ca am avut o viata frumoasa, cu probleme, cu picanterii si nu am stiut sa dau Slava lui Dumnezeu pentru toate!  M-am gandit ca rugaciunile: Doamne Miluieste! Doamne ajuta! sunt tot rugaciuni de cerere dar, de Slava si de multumire nu prea am stiut sa zic.
 Sa ne lumineze Bunul Dumnezeu ochii mintii noastre, sa ne învete cum si pentru ce trebuie sa ne rugam! 
 Amin!


Mihaela P., 03-03-2019

     Doamne ajuta tuturor!
  Nu m-am mai rugat de ceva vreme acestui mare sfânt care m-a ajutat enorm, atât în probleme de sanatate, cât si în situatii zilnice de viata. Ieri m-am rugat din nou, în primul rând lui Dumnezeu si Maicutei Domnului, dar si acestui sfânt, pt. ca aveam o durere de doua zile, în zona inimii, din cauza careia nu imi puteam duce respiratia pâna la capat. Asa m-am chinuit la serviciu si la toate celelalte activitatii. 
  Aseara, am luat o iconita a sfantului, mi-am facut cruce cu ea în zona dureroasa si m-am rugat sfantului, iar azi de dimineata durerea abia se mai simtea, iar acum-deloc. Am promis ca ii voi marturisi ajutorul, ca de fiecare data. Nu merit ajutorul sfantului, dar îi multumesc Domnului ca ne-a dat asemenea sfinti care mijlocesc pentru noi!
  Multumesc sfântului Nectarie pentru mila sa catre mine, pacatoasa!


Lavinia, 03-03-2019

  Câinele meu care are 14 ani a racit si ii curgea nasul si era uscat rau. L-am dat cu ulei sfintit de la candela sfantului Nectarie si am citit acatistul sfantului rugându-l sa îmi vindece câinele si am vazut în câteva zile o îmbunatatire majora a nasucului ei în sensul ca nu mai curgea asa rau si putea sa respire mult mai bine. M-am rugat eu si cu alte ocazii dar de data asta chiar am simtit ajutorul lui si de aceea am simtit nevoia sa marturisesc si altora ajutorul primit. Sfintii iubesc si animalele nu doar oamenii. Îti multumesc din suflet Sfântul Nectarie pentru ca tu stii cat de mult îmi iubesc eu animalele.


Ioana, 03-03-2019

  Multumesc Maicii Domnului, Sf Nectarie si Sf Efrem cel Nou ca datorita rugaciunilor facute catre Dumnezeu pot sa-mi alaptez bebelusul dupa o luna de stres, bebelusul a fost botezat cu bine si petrecerea a fost asa cum ne.am dorit. De multe ori cand bebelusul  e agitat ma rog si sfintilor si Maicii Domnului si se linisteste. Slava lui Dumnezeu pt tot.


 Andreea, 03-03-2019

  Multumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Sf.Fecioare Maria, Sf.Efrem cel nou si Sf.Nectarie pt tot ajutorul dat pana acum. De fiecare data cand am intampinat vreo problema m-am rugat Domnului si ajutorul nu a intarziat sa apara. Vara trecuta am fost la un control ginecologic de rutina, unde mi s-a spus ca am un chist de vreo 2 cm, sa-l tin sub observatie si apoi sa revin la control. In luna decembrie am revenit la cabinet si am simtit ca se prabuseste lumea cu mine cand mi s-a spus ca sunt suspecta de cancer ovarian. A trebuit sa fac cateva analize de markeri tumorali, dar pana am primit rezultatele mi s-a parut o vesnicie. Ma gandeam la ce-i mai rau, plangeam foarte mult si tot ce am putut sa fac a fost sa ma rog la Dumnezeu, Maicii Sale si sfintilor dragi sufletului meu, Sf.Nectarie si Sf.Efrem cel nou. Aveam foarte mari emotii cand am mers sa iau rezultatele, dar i-am simtit pe sfinti alaturi de mine si slava Domnului, rezultatele au iesit bune, nu am cancer ovarian, acel chist situat pe ovarul drept nu este cancerigen. Dupa patania asta,tot cu ajutorul lui Dumnezeu am gasit ul alt medic ginecolog, care mi-a spus de la inceput ca nu se pune problema de cancer si chiar mi-a dat un tratament si cateva sfaturi pentru a ramane insarcinata cat mai repede. Acum ma rog sa pot sa raman insarcinata si cu siguranta o sa marturisesc aici atunci cand se va produce minunea. Slava lui Dumnezeu intru toate!


Mariana, 03-03-2019

   Marturisesc pentru mine dar si pentru toti care doresc sa isi gaseasca linistea ca citirea acatistului Sfantului Nectarie aduce liniste bucurii si multa pace in suflet. Intelegi cu adevarat ca toate lucrurile se vor aseza dupa voia Domnului si asa va fi mai bine pentru toti. Nimic nu este mai important ca sanatatea si linistea sufleteasca. Daca le ai pe acestea doua si celelate vor veni de la sine. Ma rog in continuare pentru toata familia mea sa fie ocrotita, intarita in credinta si speranta.
  Maica Domnului, Iisus Hristos si bunii Sfinti Nectarie si Mina sa vegheze asupra casei noastre si pasii nostri sa fie calauziti pe drumul cel bun. Marturisesc ca in fiecare zi dupa ce ma rog simt ca tot ce imi doresc este posibil si mai ales ca  intotdeauna Dumnezeu stie  ce e mai bine pentru noi!
  Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa fim mai buni, iertatori si cu multa pace si bucurie in suflet.
  Amin.


Nelea, 21-03-2019

  Sunt foarte fericita ca l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie. De cativa ani simt puterea si ajutorul lui. De cate ori ma rog, Sfantul imi trimite semn ca el exista. Recent am rupt un neg care si-a schimbat aspectul. Imi faceam mari griji. M-am rugat Sfantului Nectarie si in doua zile situatia a revenit  la normal. Puterea Sfantului si a Domnului este mare. Credeti in Ei si veti primi iubirea vesnica.


Loredana, 21-03-2019

  Am auzit prima data de Sf Nectarie cautand pe internet acatistul Sf Parinti Ioachim și Ana pentru ajutor in a avea un prunc. Marturiile persoanelor care au fost ajutate in problemele lor, femei care nu puteau avea prunci , mamici cu probleme de sanatate ale copiilor... m -au fc si pe mine sa -mi doresc sa- l cunosc mai bn pe Sfant si sa -mi pun nadejdea in ajutorul lui. Am aflat de moastele Sfantului care se gasesc la Manastirea Radu Voda si imediat cu sotul meu am dorit sa ajungem acolo sa ne rugam, mi am procurat acatistul Sf.,in scurt timp am aflat ca biserica de langa noul meu loc de munca are hramul sfantului Nectarie si indata m -am atasat de aceea biserica si de preot care mi a devenit duhovnic. Pot sa sun ca am simtit chemarea sfantului Nectarie spre Biserica, spre rugaciune, spre a participa la slujbe, spre a face fapte bune.... si nu in ultimul rand nu imi pierdeam deloc speranta, eram foarte increzatoare in ajutorul Sfantului. Am citit acatistul 40 de zile si oricand aveam posibilitatea, m -am uns pe pantec cu mir de la candela care vegheaza la racla cu Sfintele moaste si imi faceam semnul Crucii. Asa a trecut un an .. in decembrie m am hotarat sa rostec si acatistul Sf Parinti Ioachim si Ana timp de 40 de zile. In acest timp gasisem si un doctor la care mergeam pentru consultații si tratament. Iar in Ianuarie pe 29 am aflat ca minunea se intamplase... acum ma bucur de o fetita minunata . Multumesc Sf Nectarie, Maicii Domnului si Sfintilor care se roaga pt noi pacatosii si care ne intaresc si ne ajuta sa nu ne pierdem credinta.


Dimitrie, 21-03-2019

  Le cer iertare ca marturisesc asa tarziu ajutorul primit si le multumesc Bunului Dumenzeu, Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Spiridon, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantului Parinte Dimitrie cel Nou de la Basarabov, Sfantului Mare Mucenic si tamaduitor Pantelimon, Sfantului Mucenic Elefterie, Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Serafim de Sarov, Sfintei Cuvioase Paraschiva, Sfintei Mucenite Marina, Sfintei Mucenite Iuliana si tuturor celorlalti Sfinti.
  Cea mai mare minune este aceea ca sotia mea este insarcinata si toate analizele si ecografiile de pana acum sunt bune. Ma rog in primul rand Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Domnului sa ocroteasca pruncul din pantecul sotiei mele si acesta sa se dezvolte normal si sanatos, iar pe sotia mea sa o ajute sa aiba o sarcina usoara pe care sa o duca cu bine la termen.
  De asemenea le multumesc ca au ocrotit-o pe mama mea in mai multe nopti cand starea ei de sanatate s-a deteriorat din cauza diabetului si s-ar fi putut intampla o tragedie pentru noi. Ii rog sa ii ocroteasca in continuare pe parintii nostri si sa ii binecuvanteze sa isi tina in brate nepotul sau nepoata.
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!


Vasile, 21-03-2019

  Sfantu Nectarie m-a ajutat sa-mi repar o scula cumparata aproape noua dar care avea un mic defect de fabricatie, motiv pentru care nu se putea lucra cu ea cu precizie. Sfantul mi-a dat minte sa gasesc defectul si sa-l remediez. Deasemenea si pretul a fost mai scazut decat una noua din magazin dar si asta era ca si noua dar mai ieftina cred tocmai datorita acelui defect. Multumesc.
  Revin cu multumiri sfantului Nectarie. Ni s-a aprins un martor in bord la masina care semnala o defectiune la motor. Puteau fi mai multe nereguli legate de acel martor. Problema e ca acum doi ani am mai avut probleme la fel cu acelasi martor plus inca unul. Am fost atunci la trei mecanici diferiti, doua testere diferite si fiecare mecanic spunea ca trebuie inlocuita alta piesa nici macar doi din ei nu au spus la fell In cazul asta nu am avut incredere in niciunul si m-am rugat sfantului Nectarie sa-mi lumineze mintea ce sa fac. Si sfantul a facut-o. Nu am mai bagat benzina de la o anumita pompa (de care lumea zicea ca are benzina proasta) si problema s-a remediat de la sine s-au stins dupa catva kilometri ambi martori unul dupa altul si masina a inceput sa functioneze foarte bine (inainte se oprea singura in mers, sau mai rau pur si simplu nu se mai tura mai mult de 3000rpm, o data era chiar sa facem accident intr-o depasire cand ne-am trezit ca masina nu se mai tureaza si din fata venea alta iar noi nu mai puteam sa depasim masina de alaturi); ei bine si acum acelasi martor aprins insa primul lucru a fost neincrederea in mecanici. Ma mai pricep si eu cat de cat asa ca m-am rugat iar sfantului sa-mi dea minte sa-i gasesc cauza. Mai antai am schimbat bujiile, si urma sa schimb filtrul de benzina. Am tot citit forumuri cu privire la problema asta si aveam in minte cateva verificari pe care as fi putut sa le fac acasa. Apoi intrand iar pe forumuri am citit ceva cu deconectarea bateriei timp de o oara, am zis ca nu am nimic de piedut pana voi face celelalte verificari. Asa ca am deconectat instalatia de la baterie si am lasat-o asa cam o ora. Apoi la reconectare nu m-am asteptat la nimic chiar ii spusesem tatalui meu sa vina si el sa asculte mai atent motorul deoarece avea un sunet ciudat la o anumita turatie de cand era aprins acel martor si nici nu tregea prea bine ca si inainte. A venit Tata am urcat in masina amindoi dupa ce am legat instalatia la baterie si minune cand am pornit motorul martorul s-a stins. Motorul nu mai avea acel sunet ciudat si dupa o proba cu masina am vazut ca si-a revenit ca si inainte si tragea bine. Marturisesc ca nu m-am asteptat, eram deja disperat si cu capul plin de atatea forumuri citite si de cate cauze ar fi putut avea acel martor, nici nu mai stiam ce sa verific sau sa shimb mai inaine la motor.
  Multumesc Sfantului Nectarie. Aveam o indoiala si o nedumerire cu privire la o problema in care era implicata inca o persoana. Ma gandeam ca cea ce face acea persoana ceva care ma nemultumea o face intentionat si nu de nevoie. Azi citind minunile postate aici mi-a venit iar in mintea acea grija si m-am gandit sa citesc o rugaciune de aici pentru problema asta. Insa la gandul dea ma ruga mi-a si venit linistea si pacea si problema respectiva nu m-a mai framantat in minte. 


Nati, 21-03-2019

 Aseara iar am avut dureri mari de stomac si rugandu-ma Sf Nectarie si Maicutei Sfinte, mi-a luat durerea... Multumesc din inima grabnic ajutatorilor pe mine nevrednica!


Elena, 21-03-2019

  Slava Lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sf Nectarie, Sf Efrem cel nou, Sf Paraschiva, Sf împarati Constantin si Elena, Sf Luca al Crimeii, Sf Spiridon, Sf Pantelimon, Sf Gheorghe, Sf Ecaterina, Sf Gherasim, Sf parinte Arsenie Boca, Sf parinte Ilie Lacatusul, Sf parinte Iustin Parvu, Sf Ioan rusu, Sf Nicolae, Sf Anton cel Mare, Sf arhangheli Mihail si Gavril, Sf Brâncoveni, Sf Ioan Botezatorul, tuturor sfintilor si îngerilor pazitori.. Multumesc pentru ca am fost salvat prin minune de operatia de apendicita, ieri am ajuns de urgenta la spital unde mi s. A facut o ecografie si s. A constatat ca nu este necesara operatia.. M. Am rugat sa fie voia Lui Dumnezeu, dar în sinea mea îmi doream sa scap de operatie... Multumesc pentru ajutorul oferit la servici deoarece uneori ma simt rau si nu pot sa ma concentrez cum trebuie, dar Dumnezeu si Maica Domnului îmi trimit ajutor si nu ma lasa.. Tot prin minune Dumnezeu a trimis la mine persoana cu care doream sa vorbesc ceva si nu aveam numarul ei de telefon.. Mamei i s. A spart un vas la ochi acum 2 zile, m. Am rugat ca vasul de sânge sa dispara si azi mama mi. A spus ca s. A retras... Multumesc ca rugaciunile sunt ascultate de Dumnezeu si sa ma ajute în continuare sa fiu sanatoasa eu si mama si sa putem sa pastram tot ce avem... Slava Lui Dumnezeu pentru toate. Amin! 


Adi, 21-03-2019

  Buna ziua. Multumesc Maicii Domnului si Sf Nectarie pentru tot ce au facut si fac pentru noi. Operatia care am avut-o acum zece zile a decurs foarte bine. Si ieri am primit raspundul biopsiei, este benin. O mare usurare dupa atea zile de stat in tensiune. Multumesc tuturor Sfintilor care mijlocesc pentru noi pacatosii. Este important sa stim ca ne putem agata de ceva in orce moment al vieti noastre, Maica Domnului si Sfintii dragi noua. Doamne ajuta. 


Elena C., 21-03-2019

  Am intarziat sa dau marturie pentru minunile infaptuite de Sfant pentru mine si copilul meu. Intr-o seara dintr-o data a inceput sa ma doara maseaua, m-am rugat Sfantului sa imi treaca si durerea a incetat imediat. In aceeasi noapte copilul a vomitat si m-am rugat Sfantului sa se linisteasca si asa a fost, a dormit linistit si a doua zi nu a mai avut nimic. Am fost sigura ca nu i-a picat bine ce mancase la cina. Multumesc Sfinte pentru tot, ajuta-ne in continuare, si ma rog sa fie bine la consultatia de saptamana viitoare. Doamne ajuta!


Monica, 21-03-2019

  De trei saptamani imi ratacisem toate actele, mai putin buletinul. Stiam ca erau puse intr-un dosar, sunt foarte ordonata cu lucrurile mele, tocmai de aceea nu intelegeam cum de nu le gasesc. Am cautat disperata, am rasturnat casa in cautarea actelor, cu toate astea nu reuseam sa dau de ele. 
  Intr-o dimineata, in timp ce continuam cautarea, m-am rugat in gand, cu cuvinte simple, catre Domnul Iisus si Maica Lui, catre Sfintii Mina, Efrem, Antonie, Nectarie, Ioan Rusul, Ciprian, Iustina, Spiridon, Dimitrie si catre toate puterile ceresti sa ma ajute sa gasesc actele si in schimb promit ca voi scrie marturie despre ajutorul lor. Cateva minute mai tarziu eram cu dosarul cu acte in mana!
  Multumesc Domnului, Fecioarei Maria si tuturor Puterilor Ceresti, sfintilor si ingerilor lui Dumnezeu!


Mariana A., 21-03-2019

   Revin cu bucurie si speranta cu marturia ca mereu suntem ajutati si sprijiniti in a primi lucruri bune si frumoase.
  Saptamana aceasta a fost o mare incercare pentru noi. Toate lucrurile cu bune si mai putin bune s-au asezat dupa voia lui Dumnezeu. Maica Domnului, Iisus Hristos si Sfantii dragi noua Sfantul Nectarie si Sfantul Mina ne-au ocrotit si au adus pace si liniste in familie. O marturisire si un indemn in acelasi timp:
  Rugati-va intotdeauna cu incredere si speranta si Sfantul Nectarie va mijloci intotdeauna ruga voastra. Si  eu ma rog in continuare ca Sfintii dragi mie sa vegheze intotdeauna asupra familiei mele si sa avem sanatate, bucurii, pace si bunaintelegere. Copiilor mei da-le Doamne numai ganduri bune si indruma-i pe calea cea dreapta  ferindu-i de necazuri si ispite.Am stiut si stiu ca veti veghea in tot timpul si in tot locul asupra lor.


Cornelia, 21-03-2019

  Multumesc Maicuta Domnulu, ca impreuna cu sfantul drag si bun Nectarie, si cu toti ingerii si apostoli din ceruri v ati rugat Domnului nostri Iisus Hristos si Bunului Dumnezeu si ati ajutato pe bunica mea sa isi revina.  Ieri dimineata am simtito dupa voce ca nu este bine, ptr ca tremura toata. Am luat un pic de ulei de la candela Sfantului Nectarie si am facut semnul crucii pe fruntea bunicii. Am duso in baie si ea tot tremura, am crezut ca ii este frig, ...am imbracat o in graba si am puso pe fotoliul ei in bucatarie. Dupa prima lingura cu lapte si biscuiti, a inceput sa vomite, pe urma si a pierdut cunostinta, m am speriat...am crezut ca o pierdem....am chemat salvarea, ...ea si a revenit, dar la 5 minute mai facea o criza, cele 15 minute pana a ajuns salvarea mi s au parut f lungi. Au duso la spital si i au facut spalaturi stomacale, ....seara mi au dato acasa. Multumesc Doamne, multumesc Maicuta Domnului, multumesc Sfinte Nectarie, azi este mai bine si daca a dormit aproape toata ziua. Te rog  Doamne, mai tine o in viata, am nevoie de ea. ALILUIA, ALILUIA, ALILUIA ! SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA TIE, SLAVA TIE MAICUTA SFANTA, SLAVA TIE SFINTE NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR, APOSTOLILOR SI INGERILOR DIN CERURI!


FN, 31-03-2019

  Sfinte drag, apropiat noua, iti multumim pentru toate cele bune din viata noastra. Iti multumim ca ni le ai apropiat iar pe acele persoane dragi noua.
  Azi luam o decizie importanta visavis de parcursul terapeutic al copilului- fa sa fie de bun augur. Scoate ne pe Cale oameni frumosi, profesionisti care sa i dea un imbold de bine. Ajuta ma sa inchei relatii in spiritul cooperarii. Du in mintea dr, Sfinte, solutiile cele mai bune pt rezolvarea manifestarilor neuro ale copilei. Azi voi vb cu ea si speram sa facem acel examen -eeg. Fa sa  iasa ma bun. Aju t o pe fetita mare sa fie sanatoasa si fericita, da i intelepciune sa inteleaga perioada pe care o traversam. Da ne sanatate, putere si rabdare!


Corina, 31-03-2019

  Am citit foarte multe marturii ale minunilor Sfantului Nectarie, o sa incep si eu cu o poveste care speram ca va avea un final fericit cu ajutorul Sfintilor nostri dragi, a Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos si al Dumnezeului nostru drag. Luna decembrie a anului 2018 a fost cea mai grea perioada a vietii familiei noastre, afland ca dupa o criza, cumnatul meu are o tumora pe creier, inoperabila, de grad 2. Locuind in Marea Britanie, si dorindu-si sa plece in Romania in vizita pana la inceperea tratamentului, am primit o multime de semne. Rugandu-ne, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfantul Calinic de la Cernica, Maica Domnului, Iisus Hristos si bunul nostru Dumnezeu, au fost alaturi de noi incepand de la faptul ca unul din medici le-a interzis sa plece in tara, situatia putandu-se agrava si oferindu-i ca posibilitate in afara de tratament si o operatie de reducere a tumorii, optiune ce nu era posibila la inceput. A trecut cu bine peste operatie, asteptam rezultatele si speram ca totul va fi bine si de acum inainte, cu rugaciune, credinta, Sfintii si Bunul Dumnezeu vor fi alaturi de noi. Doamne ajuta!


Niculina Diana, 31-03-2019

  „Slava Tie Dumnezeului nostru, slava Tie!”
  Nenumarate sunt binefacerile, milosteniile si minunile pe care Preasfanta Treime si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Ioan Rusul, Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Sfantului Apostol Andrei, Sfantului Apostol Iuda Tadeu, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Spiridon, Parintelui Arsenie Boca,  Sfantului Mucenic Mina, Sfintei Parascheva, Sfantului Pantelimon, Sfantei Xenia de Sankt Petersburg,  Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfintei Mucenita Irina, Sfantului Gheorghe si Sfantului Fanurie le-au facut cu mine si cu familia mea.
  In luna ianuarie, mama a fost internata in spital deoarece se simtea slabita, nu avea pofta de mancare, ametea si avea dureri in partea inferioara a abdomenului. Inainte de plecare, am uns-o pe mama cu ulei sfintit de la Sfantul Ierarh Nectarie si m-am rugat  Bunului Dumnezeu, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Nectarie si celorlalti Sfinti sa o aiba in paza pe mama, sa-i iasa analizele bune si sa se intoarca sanatoasa acasa. Analizele i-au iesit in mare parte bune, doar la colon i s-au depistat doi polipi ce trebuie operati. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, mama va trece cu bine si de aceasta operatie. Dupa externare, treptat, mama a inceput sa aiba pofta de mancare, sa aiba mai multa energie si sa recapete din kilogramele pierdute.
  Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae, Sfantul Efrem cel nou si ceilalti Sfinti au mijlocit la Preasfanta Treime si la Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pentru sora mea si au ajutat-o sa treaca cu bine de inspectia la clasa. Multumesc pentru ca pana de curent a durat putin si am reusit sa imprimam toate materialele pentru inspectie; multumesc pentru ca, desi lipsea ceva din portofoliu, profesorul metodist nu a sesizat si a considerat portofoliul foarte bine intocmit; multumesc ca toate activitatile au iesit bine si sora mea a luat nota 10. De asemenea, multumesc pentru calauzirea surorii mele si pentru faptul ca toate actiunile in care a fost implicata sora mea la locul de munca au iesit bine.
  Tot cu ajutorul Sfantului Nectarie, un elev de la sora mea din clasa si fratii lui, a caror mama are o boala contagioasa grava, nu s-au imbolnavit. De asemenea, un vecin a carui stare de sanatate era precara din cauza problemelor cu inima, in urma rugaciunilor, si-a revenit.
  Multumesc pentru ca din toate problemele, de natura medicala (tamaduirea problemelor stomatologice si articulare, tamaduirea durerii de plamani, tamaduirea alunitelor)  sau de alta natura („repararea” imprimantei si a cuptorului cu microunde, gasirea diferitelor obiecte pierdute), in care i-am chemat in ajutor pe Bunul Dumnezeu, pe Maica Domnului, pe Sfantul Nectarie si pe ceilalti Sfinti, am iesit cu bine.
   Slava lui Dumnezeu pentru toate!


L., 31-03-2019

 Vreau sa marturisesc ca in urma rugaciunilor la sf. Nectarie, dupa ce am ramas fara loc de munca intr-o tara straina, am primit job in domeniul meu, mai bine decat speram. Ma rog din suflet sa fiu linistita, sa ma obisnuiesc cu noua firma, colegi si sa ma ajute sf. Nectarie sa fac fatza si sa nu fiu distrasa de altceva in perioada de acomodare.
 Rugati-va la sf. Nectarie si la Maica Sfanta, ajuta negresit asa cum scrie in Acatist! 
 Doamne Ajuta!


Popa, 31-03-2019

   Ma numesc Vasile, am 62 de ani, locuiesc in Timisoara si doresc sa marturisesc ajutorul pe care l-am primit de la Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Maicuta Sfanta si Domnul Iisus Hristos pe care i-am simtit aproape si care mi-au indrumat pasii in momente importante.
  In urma cu aproape 10 ani (in 2009) am fost diagnosticat cu o tumora cerebrala neoperabila. Vestea a venit odata cu o intamplare tragica in familie. Mergeam  in vacanta cu familia, ma aflam la volan, mi-am pierdut cunostinta provocand un accident. In urma accidentului mi-am pierdut sotia iar la spital in urma analizelor am aflat de tumora cerebrala. Fiind o tumora neoperabila am primit ca si recomandare din partea medicilor monitorizarea ei.
  Sunt o fire optimista si mi-am pus toata increderea in ajutorul bunului Dumnezeu, a domnului Iisus Hristos si a fecioarei Maria. Am inceput sa citesc acatistul Sfantului Nectarie, acatistul Sfantului Efrem cel Nou, Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos. Am avut alaturi de mine pe fiicele mele si ginere care s-au rugat pentru mine. Ne rugam  sa gasim o solutie pentru a stopa evolutia tumorii. Dupa aproximativ 3 luni de la aflarea diagnosticului o cunostinta ne-a recomandat un medic deosebit cu credinta in Dumnezeu si care m-a ajutat si mi-a urmarit evolutia starii mele de sanatate. Timp de 5 ani starea mea de sanatate era stabila, cu toate ca mai faceam crize asemanatoare celei de la accident  1-2 pe an, eu eram multumit ca nu evolua galopant.  In martie 2015 starea mea s-a schimbat, crizele au devenit repetitive, era un semn ca ceva nu era in regula. Am facut RMN se vedeau modificari si recomandarea era sa se intervina chirurgical cu riscurile aferente. Am facut toate demersurile pentru operatie la Szeged. In toata aceasta perioada ne-am rugat mereu Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou, Maicutei Sfinte si Domnului Iisus Hristos sa fie alaturi de noi. Din nou nu intamplator am aflat de o clinica din Bucuresti unde se faceau operatii cerebrale minim invazive. Am luat legatura cu clinica si medicul de acolo ne-a recomandat sa facem o biopsie sa vedem tipul si gradul tumorii si nicidecum operatie intrucat nu aducea nici un beneficiu, tumora fiind difuza. Astfel ca am renuntat la interventia de la Szeged si ne-am programat pentru biopsie la clinica din Bucuresti. Copiii au fost alaturi de mine si cat am fost 2 zile internat s-au rugat la racla Sf.Nectarie si Sf.Efrem cel Nou de la manastirea Radu Voda sa decurga bine interventia. In urma biopsiei am aflat diagnosticul - astrocitom anaplazic si am primit recomandare pentru radioterapie. Am facut in Cluj radioterapia rugandu-ma sa reusesc sa depasesc cu bine toate procedurile.
  In urma radioterapiei am facut un edem cerebral, rmn-ul de control nu arata deloc bine. Am continuat cu 3 luni de chimioterapie si din nou rmn-ul nu arata regresia tumorii. Mersul si vorbirea imi erau afectate de edemul cerebral. Urmatoarea etapa era chimioterapia in varianta injectabila. Ma aflam intr-un alt moment de cumpana in viata mea cand bunul Dumnezeu, domnul Iisus Hristos,fecioara Maria, Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou au fost cu mine si nu m-au lasat sa incep procedurile de chimioterapie. In saptamana programata pentru chimioterapie am aflat de o doamna doctor din Viena care venea in Arad si Oradea pentru a trata diferite cazuri mai deosebite prin medicina vibrationala. Astfel ca am reusit sa ma programez pentru o diagnoza. Imi puneam speranta in aceasta terapie, stiam cat de devastatoare pentru organism este chimioterapia. “Coincidenta” a facut sa fiu programat la Arad in aceeasi zi cu sedinta de chimioterapie, ma aflam din nou in situatia de a face o alegere. Alegerea mea impreuna cu copiii a fost sa mergem cu incredere in Arad si sa aflam daca ma poate ajuta in situatia mea. De cand am intrat in cabinet am fost primit cu o energie pozitiva si o imbratisare puternica care mi-a dat incredere ca sunt pe maini bune. Dupa aproape 2 ore cat am stat pentru diagnoza si o sedinta de terapie am simtit o imbunatatire a starii mele generale (am coborat scarile avand un echilibru vizibil imbunatatit, vorbirea care imi era afectata s-a imbunatatit si concentrarea era mult mai buna). Am decis sa continuam terapiile si sa renuntam la chimioterapie. Inca o data bunul Dumnezeu m-a ajutat sa merg in directia cea buna. Nu am incetat sa ma rog  Sf.Nectarie, Sf.Efrem cel Nou, Maicutei Sfinte si Domnului Iisus Hristos pe care i-am simtit ca imi sunt alaturi in aceasta lupta cu boala. Timp de 9 luni am facut terapii, cu fiecare terapie starea mea se imbunatatea vizibil. Problemele cu  mersul si vorbirea s-au rezolvat, toate erau semne ca edemul cerebral nu mai era. Fiecare terapie incepea cu o diagnoza in care doctorita imi confirma ca de la o luna la alta sunt tot mai bine fapt confirmat si de mine. Dupa 9 luni doctorita mi-a confirmat ca sunt vindecat chiar mai repede decat se astepta, la inceput estima 2 ani de terapie. Din noiembrie 2016 pana in prezent au trecut 2 ani si 4 luni de la ultima terapie si ma simt foarte bine, nu am mai facut nici o criza.
  Pentru mine aceasta este o dovada vie ca Dumnezeu a facut o minune cu mine, si sunt recunoscator ca i-am avut alaturi in aceasta “calatorie” pe Sfantul Nectarie si Sfantul Efrem cel Nou, Maicuta Sfanta si Domnul Iisus Hristos care mi-au purtat pasii in directia potrivita.


Ioana, 31-03-2019

  Multumesc Maicii Domnului, Sf. Nectarie, Sf. Luca al Crimeii, Sf. Efrem cel Nou pentru ajutorul care mi l-au dat cand am fost racita. Sunt insarcinata in 3 luni si nu puteam lua antibiotice. Aveam o tuse foarte agresiva si de obicei nu reuseam sa scap de ea decat cu eurespal, ambroxol si antibiotic (total interzise in sarcina). Mi-am facut sirop de ridiche neagra, ceai de ceapa si nuci. Am citit acatistul Sf. Luca al Crimeii, ma rugam in gand la Sf. Nectarie si jn csteva zile am scapat de tuse. Ii rog din suflet sa aiba grija pruncul meu nenascut, sa fie sanatos si de cel nascut, sa-i lumineze mintea la scoala. Doamne ajuta la toata lumea!


Enya, 31-03-2019

  Vreau sa dau azi marturie despre ajutorul sfântului Nectarie. Am avut o mare problema de rezolvat care depindea de autoritatii. A trebuit sa merg la o discutie de care depindea viitorul meu. Cu o zi înainte am fost la moastele sfântului si l-am rugat sa vina cu mine in ziua discutiei, sa nu ma lase singura. Îmi spuneam ca sfântul vine atunci când îl chemi, ca te aude întotdeauna, dar era atât de complicat ce ceream încât tot aveam o umbra de teama in suflet. Ca o pacatoasa ce sunt m-am îndoit, ratiunea incerca sa ia locul credintei, dar în sufletul meu era liniste. Cu o zi înainte disparuse teama, stresul, gânduri negative. Mi-am spus ca nimic nu e imposibil pentru sfântul Nectarie si ca atâta timp cât el e cu mine, totul va fi bine. Si a fost: discutia a durat foarte putin si am obtinut pe loc aprobarea de care aveam nevoie. Am iesit de la intalnire tremurând, nu de teama ci de emotie: cat de mare este puterea si dragostea sfântului Nectarie, fata nevoie avem de el în viata noastra. Tot ce pot sa va spun este sa va rugati cu credinta, sfântul va aude si vine atunci când îl chemi. 


Mihaela, 14-04-2019

     BUCURA-TE SFINTE IERARHE NECTARIE, MARE FACATORULE DE MINUNI!
  Sfantul Nectarie m -a ajutat enorm.
  M -a vindecat de cancer, mi -a sca pat baietelul care ii poarta numele de la  operatie, m -a ajutat la examene si de fiecare data cand m-am rugat cu lacrimi si i -am cerut ajutorul. Pe langa aceste mari minuni, Sfantul Nectarie mi -a aratat calea spre Hristos. Cand am mers la Sfantul Nectarie in Grecia am auzit de nenumarate ori batai de toiag, dar si batai ale inimii la mormantul Sfantului, asadar o alta dovada a iubirii lui nemarginite.
  Rugati -l pe Sfantul Nectarie sa mijloceasca pentru voi, toti cei ce sunteti in necazuri si in grele suferinte! Eu ii multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul primit!
  BUCURA-TE Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!


Vasile, 14-04-2019

  Multumesc sfantului Nectarie pentru ajutor si indrumare. Anul trecut prin toamna mi-a venit asa din senin sa-i propun unui amic sa facem un parteneriat si sa cumparam motoare defecte si pe cat posibil ieftine sa le reparam si sa le vindem. Dupa propunerea asta amicul a ramas in somaj postul lui s-a redus si acum ma gandesc ca poate asa a vrut sfantul sa-i fac propunera asta. Eu lucram deja de mai multi ani in domeniul asta insa nu imi placea deloc sa cumpar si sa vind doar sa repar. Amicul asta nu are nici o problema in sensul asta insa se pricepe mai putin la reparat. Deja sfantul ne-a ajutat sa incheiem prima lucrare. E vorba de Atv cumparat destul de ieftin si dupa o saptamana de munca sustinuta pentru ritmul meu si nu prea multi bani investiti in piese, ATV-ul e gata urmeaza ca el sa-l vanda si sa vedem ce o sa se aleaga de munca noastra, mai avem un proiect mai mic la care asteptam piese. Vreau sa spun ca pe tot parcursul lucrarii am simtit indrumarea sfantului, in privinta reparatiilor si chiar daca la anumite momente eu cam dejnadajduiam mai ales pentru ca amicul asta vroia sa terminam cat mai repede  insa ritmul meu e mai lent am nevoie de  de mai mult timp de gandire la unele probleme, pana la urma am scos-o la capat. Multumim sfantului Nectarie pentu ajutorul dat pe parcurul lucrarii.


Ionela, 24-04-2019

  Am fost foarte îndrăgostită forte mult timp de un bărbat cu care îmi doream din suflet o relație și in final o familie. Mult timp între noi nu s-a întâmplat nimic deși ocazii au fost nenumărate. Il divinizam nu puteam sa văd un alt bărbat ma durea chiar și gândul sa încerc sa ies sa cunosc persoane noi deși eram singura și nu aveam o relație cu bărbatul pe care îl iubeam. Nu știu de ce deși amândoi eram f interesați unul de celălalt lucrurile nu se legau. Intr-un final fix acum trei ani lucrurile s-au legat și am fost împreuna. Dupa acea încercare care mi-a adus in suflet doar suferința sufleteasca și fizica pt ca m-am ales cu niște probleme de sănătate am înțeles de ce Dumnezeu nu permitea sa dim împreuna dar dorința mea a fost atât de mare încât a permis sa se întâmple și sa am parte de multă suferința sufleteasca și fizica. Am vrut sa îl iert și l-am iertat pentru tot ce mi-a adus apropierea de acest bărbat in ideea ca a oricine greșește și merita iertat dar nu doar ca nu și-a asumat consecințele problemelor cauzate ci mi-a dovedit ca nu are caracter.
  Ce vreau sa va spun este ca in urma acelei relații am contactat un virus care la bărbați nu are consecințe grave dar la femei poate provoca cancer de Col uterin. Am fost îngrozită când am aflat, am plâns zi și noapte, m-am rugat din suflet lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sf Nectarie pe care îl iubesc enorm de mult sa ma vindece sa pot elimina virusul. Azi după trei ani de zile acum câteva zile am primit rezultatul analizelor: virusul este nedetectabil a fost eliminat.
  Multumesc Sf Nectarie, Maicii Domnului și Bunului Dumnezeu pentru ajutorul dat!
  Credeți, rugați-va pentru ca la sfinți, la Maica Domnului și la Bunul Dumnezeu totul este posibil! Eu am trăit aceasta minune!
  Multumesc Sf Nectarie părintelui meu drag așa cum îmi place mie sa ii spun!


C. Monica, 24-04-2019

 Buna ziua! Sunt persoane care merg în perioada asta în Eghina la Sfântul Nectarie si îmi pot trimite si mie o sticluta cu mir din candela Sfântului? Eu nu am posibilitatea să ajung si am o problemă de sănătate, si cred cu tărie ca voi scăpa de această problema numai cu credinta în Dumnezeu. Las aici emailul meu pentru a mă contacta cineva care doreste să mă ajute cu acest lucru: kagome_monica995@yahoo.com
si instagramul personal:snowqueen90.


Cornelia, 25-04-2019

  Buna seara. Vreau sa multumesc din tot sufletul meu Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului Sfintei Fecioare Maria pentru tot si pentru toate si nu in ultimul rand sfintisorilor mei dragi sfantul Nectarie, sfantul Efrem cel Nou, sfantului Nicolae, Sfintei Rita, Sfintei Lucia, ingerasului pazitor si Sfantului Iuda Tadeu, a carui novena o fac ori de cate ori am nevoie si niciodata nu am fost dezamagita, pentru ca ajutorul lui a venit intodeauna, despre asta vreau sa marturisesc in mod special. Deci: Sfantul Iuda Tadeu m a ajutat intodeauna in toate nevoile si problemele mele, mai mici sau mai mari, m a ajutat cu un loc de munca bun si bine platit, m a ajutat sa cumpar casa, m a ajutat in probleme de sanatate si acum m a ajutat si ptr sanatatea bunicutei ptr care ma rog. Azi am terminat novena catre el si bunica se simte bine. Am promis ca voi marturisi si ii voi darui o floare ca de fiecare data. Credeti, rugati va si veti fi ajutati, o spun din tot sufletul oameni buni. Sfintii dragi impreuna cu Maucuta Domnului, se roaga ptr noi Bunului Dumnezeu si Fiului sau Iisus Hristos, aveti incredere si veti vedea cum minunile exista prin puterea marelui si bunului Dumnezeu, Sa va spun cum procedez eu, in fiecare dimineata, primul lucru pe care il fac cand ma trezesc aprind o lumanarica, o candeluta micuta (pastila) in fata iconitelor a maici Domnului si a sfintilor dragi si pe urma ma pun la rugaciune ...cam 10 minute si ma rog lui Dumnezeu, Maicutei Domnului si sfintilor dragi dar si ingerasului pazitor. Vreau sa spun ca Maicuta Domnului nu m a lasat niciodata, dar absolut niciodata, mare mare mila si blandete ptr noi pacatosii, o iubesc din tot sufletul....Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Amin !Aliluia, Aliluia, Aliluia. 


Anda, 25-04-2019

  Vreau si eu sa aduc multumire si umila recunostinta Sf Nectarie, care s-a aratat iarasi grabnic ajutator. Cu doua luni in urma am descoperit ca fetitele mele aveau paduchi, luati de la gradinita. Ce a urmat e...greu de descris...spalat cu gaz, cu otet, produse de la farmacie, pieptanat oua de paduchi cu orele...un chin atât pentru mine cât mai ales pentru ele. Vazandu-mi neputinta, l-am chemat pe Sf Nectarie in ajutor si dupa putin timp am scapat de oua si de paduchi si de tot chinul. MULTUMESC SF NECTARIE pentru toate darurile! Minunat este Dumnezeu întru sfintii Sai! 


Gabi, 25-04-2019

  Sfantul Nectarie m-a ajutat foarte mult, mama mea a fost depistata cu cancer iar operata fiind acum se simte bine. Eu avand probleme in sarcina, am fost ajutata de Sfantul Nectarie sa nasc cu bine.


Iulia, 25-04-2019

  Sunt medic rezident, am si doi copii mici care ma solicita iar astazi am avut 2 examene pentru care am învatat destul de putin. M- am rugat Sfântului Nectarie sa ma ajute sa îmi pice putinele subiecte pe care le-am învatat si în Sfântul, în marea sa milostivire, m-a ajutat si cred ca le voi trece. Multumesc, preaminunate Parinte! 


Vasile, 25-04-2019

  Sfantul Nectarie m-a ajutat sa indrept o situatie destul de grava in ce ma priveste, am facut o gresala grava in atelier unui client, caruia ii puteam aduce pagube de cativa bani nu putini. M-am rugat sfantului mai intai cu speranta apoi cu disperare iar in cele din urma pur si simplu nici nu am mai crezut ca ma asculta sa pot remedia problema. Clientul era si unul cam dificil si nu stiam cum sa procedez sa-mi indrept gresala fara ca el sa stie. Intr-un final totul a iesit bine nu s-a intamplat nimic rau iar eu am reusit sa remediez problema fara sa fi afectat nimic in cele doua zile in care clientul sa folosit de de \'masinaria\'lui.
  Un alt lucru pentru care sunt dator sfantului cu multumiri este faptul ca mi-a dat curaj sa spun tot ce am de zis unei persoane. Am tot inghitit si am tacut si in felul acesta situatia s-a tot agravat pentru mine si nu imi era bine deloc. Acum lucrurile s-au indreptat si persoana in cauza stie ce are de facut in situatii similare in cea ce ma priveste si mie asa mi se pare corect. Multumesc Sfinte.


Iulia Pintea, 25-04-2019

  Sunt departe de a fi un om credincios în adevaratul sens al cuvântului si cu toate acestea, Sf Nectarie nu m-a lasat la greu atunci când m-am rugat Lui, cu putina credinta pe care o am. Am parasit vechiul loc de munca, pentru ca simteam ca nu ma mai reprezinta si devenise o adevarata povara pentru mine. Dar nu puteam sa stau la nesfârsit acasa si pentru ca e destul de greu sa gasesti un loc de munca bun, mi-am pus toata nadejdea în ajutorul lui Dumnezeu, a Sf Nectarie, a Maicii Domnului. M-am rugat, la început cu putina credinta dar cu fiecare zi credinta mea a crescut datorita bunavointei lui Dumnezeu, a Sfântului Nectarie si a Maicii Domnului. Am avut zile în care am crezut ca rugaciunile mele nu sunt ascultate, ca nu ajung acolo unde ar trebui dar acum stiu ca m-am înselat! Dumnezeu, Maica Domnului si Sf Nectarie au stiut mai bine decât mine când a fost momentul potrivit sa am un nou loc de munca. În mai putin de o luna, am fost sunata pentru interviu iar în momentul acesta, în care va scriu marturia mea, deja sunt angajata.
  Oricât de suparati, deznadajduiti, tristi, pierduti v-ati simti, întoarceti-va la Dumnezeu,la Maica Domnului, la Sfântul Nectarie si la toti ceilalti Sfinti! Puneti genunchii jos si rugati-va, indiferent câta credinta ati avea pentru ca Dumnezeu lucreaza cu si pentru oamenii care Îi cer ajutorul. Dumnezeu ne iubeste si din acest motiv ni l-a dat si pe Sfântul Nectarie, sa ne vina în ajutor!
  Multumesc din suflet Doamne Dumnezeul nostru, Sfinte Nectarie si Maica Sfânta pentru ajutorul dat chiar daca voi stiti cel mai bine cât sunt de pacatoasa. 
  Multumesc pentru ca mi-ati fost sprijinit minunat în fiecare zi, în fiecare moment al vietii, nu doar pentru locul de munca.
  Rugati-va, iar Dumnezeu împreuna cu Maica Domnului si Sfintii Lui vor fi acolo, lânga voi, pentru voi!
  Doamne ajuta!


Bebe, 05-05-2019

  Sfinte Nectarie bine te-am găsit! Sfântul meu bun iti multumesc pentru nepretuitul tau ajutor pe care l-am simtit din prima clipa! Eu am o problema la serviciu si m-am rugat Sfantului pentru ajutor! iti multumesc Sfinte caci prin rugăciunile tale ma ajuți sa trec cu bine peste necazuri..de ceva timp ma doare mâna caci m-am lovit puternic....pe lângă unguent, seara ma ung cu mir de la Sfânt si imi este mai bine! Sa ne ajute bunul Dumnezeu și Sfantul Nectarie!


Laurentiu, 05-05-2019

  M-am dat cateva luni bune cu mir de la Eghina pe un neg. Pentru rugaciunile Sfantului Nectarie la Nascatoarea de Dumnezeu, negul a disparut fara urma, pielea in zona respectiva a ramas curata. Multumesc Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni, multumesc Nascatoare de Dumnezeu si Maica Luminii, Slava Treimii Sfinte, Tatal, Fiul si Sfântul Duh! Doamne ajuta tuturor, in mod deosebit cititorilor acestui site, Domnului Administrator si familiei sale pentru un site atât de folositor! 


Elena C., 05-05-2019

  Iti multumesc din suflet Sfintisorul meu drag pentru progresele facute de copilul meu. Este intr-adevar o minune. Saptamana trecuta a avut doua nopti agitate, dar acum este bine, datorita rugaciunilor catre Sfantul Nectarie. Da-ne Doamne liniste si pace in suflete. Amin!


Niculina Diana, 05-05-2019

    „Slavit este Dumnezeu  intru Sfintii Sai!”
  Saptamana aceasta m-am simtit foarte rau. Ma durea foarte tare in zona plamanilor si durerea radia in zona inimii. Nu puteam sa respir bine si nu puteam sa stau decat intr-o anumita pozitie. Mama m-a uns cu mir  in zona plamanilor. Am citit acatistul Sfantului Ierarh Nectarie si acatistul Sfantului Efrem cel Nou si m-am rugat sa-mi aline durerea, promitand ca o sa fac cunoscuta aceasta minune.  Cand scriu aceste randuri, nu mai resimt nicio durere. Am reusit astfel sa-mi ajut familia la treburile casnice, premergatoare Sfintelor Sarbatori de Pasti.
 Multumesc Preasfintei Treimi, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou si tuturor Sfintilor pentru toate binefacerile si minunile facute cu mine si familia mea!
 Sarbatori binecuvantate, tuturor!


Marinela G., 19-05-2019

  Multumesc Sfinte Nectarie pt.tot ajutorul pe care l-ai dat copiilor mei, care au reusit sa-si construiasca o casuta dupa multe eforturi si piedici, iar acum isi pot intemeia o familie, urmand sa se cunune si sa faca nunta.Te rog Sfinte drag, sa-i ajuti sa reuseasca sa-si plateasca datoriile la banca, sa reuseasca sa castige un salar bun la firma la care lucreaza, si sa ne dea Bunul Dumnezeu si Maica Sfanta sanatate, liniste sufleteasca, intelegere in familie, luminarea mintii, reusita la serviciu si spor in casa si sa ne scape de boli, primejdii, necazuri, dusmani, pagube si datorii. Doamne ajuta pe toata lumea! AMIN!
  Sfinte  Nectarie te rog ajuta-l pe sotul meu sa scape de simptomele cardiace si oboseala pe care o are. Ajuta-ne pe toti cei bolnavi din familia mea, mai ales pe sora mea, sa nu-ii mai gaseasca celule canceroase la controlul medical postoperator pe care il va face maine. Te mai rog Sfinte drag sa ne ajuti sa scapam de galagia de fiecare noapte pe care o fac vecinii de la etajul superior. Sotul meu e operat pe cord deschis si are nevoie de liniste si odihna permanenta, ca sa se refaca. Bucura-te Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni!
  Sfinte Nectarie iti multumesc din suflet ca ai ajutat-o pe sora mea, si la controlui medical din saptamana asta, nu i-au mai gasit celule canceroase. Te rog din suflet Sfinte drag ajuta-ma sa scap de anxietate, panica si depresie, care imi distrug viata, te rog ajuta-ma sa gasesc tratamentul potrivit pt. a scapa de aceste suferinte, care ma chinuie de multa vreme, dar acum s-au acutizat. Fa o minune Sfinte drag, sa reusesc sa-mi revin cat mai repede, sa pot fi alaturi de fiul si nora mea, care au cununia religioasa pe 1 iunie. Bucura-te sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni! Doamne ajuta!
   Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Mantuitorului Iisus Hristos si Sfintilor  Nectarie, Sf.Nicolae, Sf.Mina, Sf.Arsenie Boca, Sf.Efrem cel Nou, Sf.Anton, Sf.Rita, Sf.Ioan Rusul, Ingerului pazitor si celorlalti Sfinti la care ma rog, pt ca mi-au ascultat rugaciunile disperate si m-au ajutat sa-mi revin psihic si fizic si de data aceasta. Va rog din suflet sa fiti alaturi de mine si familia mea, sa fim sanatosi si sa ne bucuram din suflet de fericitul eveniment, cununia religioasa a fiului meu. Doamne ajuta-ne, miluieste-ne si ocroteste-ne pe toti! AMIN!
  Sfinte Nectarie, Sf.Mina, Sf.Nicolae, Sf.Efrem cel Nou, Sf.Arsenie Boca, Sf.Anton, va rog ajutati-i pe copiii mei sa rezolve problema cu actele, la timp si sa iasa totul bine, cu cununia civila si religioasa. Doamne ajuta!
  Sfinte Nectarie te rog din suflet sa se rezolve in bine problema care s-a ivit astazi, ajuta-ma sa am liniste si pace sufleteasca, sa nu mai fiu nevoita sa trec prin atatea clipe si situatii stresante, care imi distrug sanatatea. Bucura-te Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni!


Mari. O., 19-05-2019

  Mare este puterea Sf Nectarie si a Sf Efrem cel nou. De aproximativ 2 luni de zile ma confrunt cu o stare de voma, crampe abdominale si altele. Am luat diverse medicamente dar fara succes. De 2 zile m-am hotarat sa citesc Acatistul Sf Nectarie si Rugaciunea Sf Efrem si minunea nu a intarziat sa apara. Numai am senzatia aceea de rau, numai am crampe si ma simt foarte bine. Multumesc Sfintilor mei dragi ca mi-au ascultat rugaciunea.
  Azi merg la un ecograf, te rog Sf Nectarie, Sf Efrem, Maicuta Domnului, Iisus Hristos sa nu fie nimic grav si sa ma linistesc sufleteste. Promit ca o sa fac cunoscute minunile Sfintilor de cate ori am ocazia. Multumesc Sfintilor. Amin. Multumesc Sfintilor mei dragi Sf Nectarie si Efrem cel nou pentru ajutorul primit in urma rugaciunilor. Am fost la medic azi si nu a iesit nimic grav din ce imi inchipuiam eu. Mii de multumiri.


Dimitrie, 19-05-2019

  Le cer iertare ca marturisesc asa tarziu ajutorul primit si le multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Spiridon, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantului Parinte Dimitrie cel Nou de la Basarabov, Sfantului Mare Mucenic si tamaduitor Pantelimon, Sfantului Mucenic Elefterie, Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Serafim de Sarov, Sfintei Cuvioase Paraschiva, Sfintei Mucenite Marina, Sfintei Mucenite Iuliana si tuturor celorlalti Sfinti.
  Cea mai importanta minune si binecuvantare este faptul ca toate ecografiile pruncutei din pantecul sotiei mele au iesit bine, mai ales cea de trimestrul II. Ne rugam in continuare Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Domnului sa ocroteasca pruncuta din pantecul sotiei mele si sa o ajute sa se dezvolte normal si sanatoasa si sa se nasca la termen. De asemenea le multumesc pentru ca m-au ocrotit de doua boli contagioase pe care le puteam aduce acasa la sotia mea insarcinata. In continuare doresc sa le multumesc pentru ca m-au ocrotit si in timpul unui drum lung inainte de Florii, iar in ziua de Pasti m-au indrumat sa ocolesc un biciclist care a cazut si pe care il puteam lovi daca eram mai aproape de el.
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! Bucura-te Sfinte Parinte Nectarie, mare facatorule de minuni!


Bebe, 19-05-2019

   Slavit fie Dumnezeu și Sfantul Nectarie!
  Am revenit in mijlocul vostru pe acest site minunat sa va împărtășesc  faptul că daca te rogi din suflet la Sfantul Nectarie, el te ajuta grabnic. El lucrează prin oameni si pentru oameni. Trebuie să ne rugăm cu credinta, din suflet si, Sfantul Nectarie ne va ajuta. Eu simt ajutorul Lui nepretuit! 


Raluca Anastasia, 19-05-2019

  Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie! Vreau sa marturisesc niste minuni pe care Sfantul Nectarie le-a facut recent pt. mine, pacatoasa, desi credinta mea este slaba si nu sunt vrednica de ajutorul lui preaminunat. In luna septembrie, mama a fost la un control pe care l-a amanat mult si de care se temea foarte tare, existand sanse mari ca rezultatele sa fie ingrijoratoare. M-am rugat Sfantului sa o ajute in seara dinaintea controlului si totul a iesit bine! Sunt sigura ca numai pentru rugaciunile Sfantului Nectarie Dumnezeu a ferit-o pe mama de o boala grava. Apoi, in luna octombrie, am fost cu sotul meu in luna de miere intr-o tara exotica, unde exista pericolul de a ne contamina cu febra Dengue prin muscatura tantarilor. Nu ne-am informat cum trebuie inainte de plecare si stateam cu teama, mai ales ca intr-o singura zi fuseseram ciuruiti de multi tantari. La scurt timp dupa acest fapt, m-am trezit cu o stare de moleseala si simteam cum temperature corpului imi creste. Eram foarte nelinistita si am decis sa citesc acatistul. Pe masura ce citeam, simteam cum linistea ma cuprinde si vreau sa va spun ca nu am patit nimic, desi simptomele erau acolo si puteam face aceasta boala ff grava. Inca o data Sfantul nu s-a lasat asteptat si ne-a ajutat, ocrotindu-ne de rau. Recent am inceput sa citesc si minunile Sfantului Efrem cel Nou si am simtit cum cei doi Sfinti vegheaza asupra mea. Am reusit sa obtin un job pe care mi-l doream la o firma unde se intra foarte greu. Tot recent, urma sa plec cu mama intr-o calatorie, dar aceasta avea o durere mare la picior si abia mergea. I-am rugat pe cei doi Sfinti sa o ajute si durerea a disparut pe toata durata calatoriei, mama putand merge multi kilometric pe jos in fiecare zi.
  Rugati-va la Dumnezeu si nu deznadajduiti! Atata iubire si ajutor se revarsa prin Sfinti, Ei fiind o marturie a faptului ca Domnul este mereu langa noi si vrea sa ne scoata din necaz si pacat. Doamne, Iti multumesc pt tot ajutorul pe care mi-l dai prin Sfintii Tai si te rog, nu ne parasi pe noi, pacatosii!


Patricia, 19-05-2019

   Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ca lucreaza, in chip minunat si tainic, la imbunatatirea vietii noastre atat din punct de vedere duhovnicesc, cat si uman.
   Pe noi ne-a ajutat sa gasim, repede si usor, resursele de care avem nevoie pentru a iesi din situatii “limita”. 


Elena, 19-05-2019

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatoasa. Multumesc Sf Nectarie pentru tot ajutorul, de cate ori ma rog Sfantului ma ajuta, dar eu sunt prea pacatoasa. Multumesc Maicii Domnului ca se roaga pentru noi pacatosii. Maica Domnului, Iisuse Hristoase, Sf Nectarie si toti sfintii ajutati-ma sa ies din problemele pe care le am.Doamne ajuta.


Caraban Alina Maria, 19-05-2019

SFÂNTUL MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN

Am vrut, de-atâtea ori sa pot gasi
Cuvinte potrivite pentru a-i multumi
SFÂNTULUI MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN, 
Ce m-a însotit pe-al vietii mele drum.

Nu l-am stiut: în casa mea, el singur a intrat
Si de atunci, mereu cu mine a stat 
Si m-a ajutat, cu blânda lui caldura,
Sa pot sa trec prin crunta vietii mele lovitura.

Cu patru ani în urma, dintr-o „întâmplare”,
Primit-am un diagnostic crâncen, care
Mi-a transformat si sufletul si viata în jar, 
Cu doar doua cuvinte: cancer pulmonar.

Nici n-am stiut, de-atâta groaza si durere,
Cui sa pot sa strig si ce-as putea eu cere,
Dar SFÂNTUL MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN
Mi-a îndrumat familia si pot sa spun, 

Ca am ajuns în Bucuresti sa fiu tratata si operata,
De ilustri medici, o echipa binecuvântata,
Ce mi-au redat speranta de-a trai
Si bucuria, cu ai mei, din nou, de-a fi.

Când am cazut învinsa si nu aveam tarie
Ca sa mai pot rabda durerea de la chimioterapie, 
SFÂNTUL MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN a fost cel care
Mi-a spus: „Vom trece împreuna si prin aceasta încercare”!

Aveam de mult în suflet, o dorinta mare,
Cândva, sa pot s-ajung în Eghina, la închinare,
Iar SFÂNTUL MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN mi-a împlinit
Si acest vis, de-îndata ce mi-am mai revenit.

Speram în bine, însa printre teste,
Primit-am iar, o noua crunta veste:
Cumplita boala a metastaziat
Si-mi aparusera trei mari tumori la cap.

Mi s-au dat termene si verdicte pesimiste, 
C-am sa mai pot trai doar maxim trei luni triste
Si ca, nimic nu mai e de facut,
Ca boala a învins, eu am pierdut!

Dar SFÂNTUL MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN,
A ridicat si-acum distrusa mea familie din scrum
Si prin minune dumnezeiasca a facut,
Sa pot fi operata în Timisoara, în timp foarte scurt.

Tot prin a sa mila si grija cereasca,
El a stiut mereu sa ma însoteasca
Si asa am ajuns în Cluj, sa fiu tratata,
De medici de elita si de aceasta data.

Si pot sa spun ca SFÂNTUL MEU DRAG, NECTARIE CEL BUN,
Mereu a fost cu mine si este si acum, 
Când merg din nou prin viata - minune dumnezeiasca
Si cu blândete, lumina si iubire, el vrea sa ma ocroteasca!

De aceea, chiar daca stiu ca n-am cuvinte potrivite, 
Eu vreau sa strig cu sufletul, toate minunile primite, 
Ca lumea întreaga sa afle si sa stie,
Cât BINE mi-a facut dragul meu Sfânt, mie!

Privind spre Cerurile înalte, cele sfinte,
Si inima si viata mea se-apleaca mult smerite,
Slavind dragostea lui Dumnezeu si-a Maicii Sale Sfinte;
Iar eu, din sufletul meu vreau sa spun,

Ca-i multumesc SFÂNTULUI MEU DRAG NECTARIE CEL BUN,
De-a pururi, în vecii vecilor si ACUM!

Oradea, 08.05.2019
Alina Maria Caraban


Vasile, 26-05-2019

  Multumesc Sfantului Nectarie pentru faptul ca imi da putere si imi face suportabila boala de care sufar in ultimele luni si care se pare ca nici un medic nu mai stie ce sa faca cum sa o trateze, de fapt nu mai raspunde la nici un fel de tratamente insa eu o suport relativ usor.Chiar daca marturisesc ca eu m-am rugat si am sperat sa scap de aceasta problema raspunsul nu a fost cum mam asteptat eu. Ci Sfantul mi-a dat putere si a facut boala suportabila. Desi mai avusesem de foarte multe ori aceasta problema si de fiecare data era foarte foarte greu de suportat pana la inceperea tratamentului.


Antonia, 05-06-2019

  Multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutor. Public aceasta minune pentru ca asa am promis Sfantului Nectarie. Lucrez la un restaurant la bucatarie la spalat de vase. M-am intepat la deget intr-o perie de sarma cu care se curata gratarele. Degetul mi s-a inflamat si am facutun abces care in doua zile mi-a cuprins tot degetul. Am luat antibiotic, dar abcesul nu a cedat. Imi era foarte frica de o incizie, care evident era necesara, deoarece incepuse sa imi fie foarte rau, iar degetul aproape se inegrise si mana mi se umflase. in drum spre spital l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa fie el acela care imi va face incizia, sau sa calauzeasca mina care opereaza. La spital am simtit pe deplin ajutorul Sfantului pentru ca a fost exact asa cum l-am rugat. Asistenta a chemat medicul si acesta i-a dictat miscarile ce trebuiau facute la acea incizie. Am simtit bunatate si blandete exact asa cum a fost Sfantul Nectarie de o bunatate si blandete remarcabile. Incizia a fost facuta de Sfantul Nectarie fara durere, fara urma si vindecare destul de rapida. Multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutorul pe care mi l-ai dat si mi-l dai ori de cate ori te chem. Incizia a fost facuta pe data de 29 mai 2019.


Vasile, 16-06-2019

  Sfantul Nectarie mi-a luminat o situatie in minte o situatie de care devenisem deja nerabdator si  de obicei eu cam explodez cand ceva dureaza prea mult. Dupa ce am trimis un e-mail de verificare de ce dureaza asa mult, mi s-a dat explicatia identica cu cea care imi venise mie in minte de la sfant fara sa o fi stiut eu din alta parte sau sa o fi citit sau auzit din alte surse. Cand mi-a venit raspunsul prin email mi-am dat seama ca era chiar ce imi venise mie in minte de la sfant, aceiasi explicatie. Multumesc.


Elena C., 16-06-2019

  Sfantul Nectarie este alaturi de familia mea de fiecare data cand il chem. Rugati-va cu credinta! 
  Iti multumesc Sfinte Nectarie ca a iesit totul bine la consultatia de luni si te rog din suflet calauzeste-ne sa avem rabdarea necesara si sa facem progrese pana la consultatia viitoare. Iti multumesc Sfintisorul meu drag si ca am iesit cu bine din incidentul de ieri, sper sa nu aiba urmari. Sa avem liniste in casa si in suflete, precum si putere de munca si spor pentru a strange suma necesara pentru taxa de scolarizare. Doamne ajuta! 


Monica, 18-06-2019

  Am participat la un grup de rugaciune online, pe Whatsapp, unde s-a alcatuit o lista de persoane care au citit timp de 40 de zile acatistul Sfantului Efrem si pomenindu-i, tot zilnic, pe toti cei din lista de rugaciune. Rugaciunea in comun are mare putere! Am continuat inca o saptamana dupa terminarea celor 40 de zile, pana pe 5 mai cand este sarbatorit Sfantul Efrem. Imediat dupa asta s-au rezolvat in mod surprinzator o parte dintre problemele pentru care ma rugasem, asa cum niciodata nu am crezut ca se poate intampla.E adevarat ceea ce se spune, caile lui Dumnezeu sunt nebanuite! Eu m-am rugat ca Sfantul Efrem sa ma ajute sa ma incredintez Domnului si sa faca el asa cum este mai bine pentru mine. De cate ori m-am rugat catre Sfantul Efrem am gasit vindecare, ajutor, liniste, impacare, intotdeauna mi-a adus ceea ce imi lipsea, ma voi ruga mereu catre el si mereu ii voi fi recunoascatoare pentru tot, pentru cele stiute si pentru cele nestiute facute pentru mine.
  Multumesc, Sfinte Efrem!


Cornelia, 18-06-2019

  Multumesc Bunului Dumnezeu si Domnului nostru Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, ca ptr rugaciunile preasfintei sale Maicute Sfanta Fecioara Maria,  sfantului Nectarie si tuturor sfintilor si apostolilor din ceruri si ingerului pazitor ca prin bunavointa domnului si rugaciunile sfintilor dragi ptr mine, aseara dupa ce m am uns cu ulei de la candela sfantului Nectarie si a sfantului  Nicolae mi a mai trecut durerea puternica de burta si stomac si am reusit sa dorm si dimineata m am trezit mai bine si mai odihnita, si azi m am simtit mai bine, mai m a lasat si durerea de sold care ma durea f tare, ii rog din tot sufletul si in aceasta noapte sa ma odihnesc la fel de bine....SLAVA TIE DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA TIE MAICUTA SFANTA, SLAVA TIE SFINTE NECTARIE, SLAVA TUTUROR SFINTILOR SI APOSTOLILOR DIN CERURI, ALILUIA , ALILUIA, ALILUIA.


Elena, 18-06-2019

  Am promis ca dau marturie pentru ajutorul dat saptamana trecuta cand toate problemele s-au rezolvat si am putut sa merg la lucru. Ma rog si zilele care urmeaza sa fie bine si sa nu trebuiasca sa lipsesc. Iti multumesc din suflet Sfintisorul meu drag! Ajuta-ne sa avem liniste si pace in familie. Amin! 


Mirela, 18-06-2019

  Ii multumesc Maicii Domnului, Domnului nostru Iisus Hristos, Sfintei Treimi, tuturor puterilor ceresti si Sfantului Nectarie pt. tot ajutorul acordat in diferite probleme .
  Catre:
* Nume:
* Email:
  Telefon:
* Descriere:

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

 

 

Copyright ©2009 sfantulnectarie.ro


“ Aliluia ,Binecuvântat Esti ,Dumnezeul Parinţilor Noştri ! "